Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilis Strungs

Merzļikinam un Ķēniņam uzvaras Šveicē, Ābolam minimāls zaudējums Zviedrijā

Merzļikinam un Ķēniņam uzvaras Šveicē, Ābolam minimāls zaudējums Zviedrijā
Ronalds Ķēniņš. Foto: Patrick Pitton

Sestdien Šveices hokeja līgā uzvaras svinēja latviešu hokejistu pārstāvētās komandas. Ronalda Ķēniņa pārstāvētais "Lausanne" ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) pārspēja "Zug" un Elvja Merzļikina "Lugano" ar 5:3(2:1, 2:1, 0:1) pieveica "Lions".

Ķēniņš spēlēja "Lausanne" otrajā maiņā un 19:00 minūtēs izdarīja divus metienus pa vārtiem. Savukārt Merzļikins "Lugano" sastāvā atvairīja 30 no 33 metieniem. "Lausanne" pēc 18 spēlēm līgas tabulā ieņem sesto vietu, taču "Lugano" pēc 16 spēlēm atrodas astotajā vietā. Citā spēlē vārtsargs Ivars Punnenovs palika rezervē un "Tigers" ar 1:4 piekāpās "Davos".

Minimālu zaudējumu Zviedrijā piedzīvojis Rodrigo Ābola pārstāvētais "Orebro" - 0:1 pret "Brynas". Ābols laukumā pavadīja 13:52 minūtes, uzvarēja 25% iemetienu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Francijā savstarpējo spēli aizvadīja "Mulhouse" (S.Zolmanis, A.Ševčenko, R.Vīgners) un "Nice" (E.Muštukovs), kurā ar 4:2 pārāka bija "Mulhouse". "Mulhouse" rindās piespēle Ševčenko, savukārt "Nice" vārtos Muštukovs atvairīja 42 no 45 metieniem. Citā spēlē ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm "Gap" uzvaru kaldināja Elvijs Biezais - 3:2 pret "Mont-Blanc".

Alpu hokeja līgā spēles diviem latviešu pārstāvētājiem klubiem. Māris Jučers atvairīja 21 no 23 metieniem (nomainīts 50:59) "Lustenau" uzvarā pret "Bregenzerwald" ar 6:3, tikmēr Imantam Ļeščovam divas piespēles "Ritten" panākumā pret "Kitzbuhel" ar 6:2.

Anglijas Elites hokeja līgā Ričarda Birziņa "Flyers" ar 2:3 piekāpās "Storm", savukārt Riharda Grigora un Georga Golovkova "Lightning" ar 1:2 zaudēja "Flames".

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se
https://www.liguemagnus.com/
https://www.alps.hockey
https://www.sihf.ch
eliteleague.co.uk


Foto: North Bay Battalion
37

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
11

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
4

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.