Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Ābols par atgriešanos Zviedrijā: "Tā bija iniciatīva no manas un aģenta puses"

Ābols par atgriešanos Zviedrijā: "Tā bija iniciatīva no manas un aģenta puses"
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey

Šodien Zviedrijas augstākās līgas (SHL) klubs "Örebro" paziņoja par Rodrigo Ābola īrēšanu no Floridas "Panthers". Sarunā ar portālu Sportacentrs.com 24 gadus vecais centra uzbrucējs atklāja, ka tā bijusi viņa iniciatīva atgriezties "Örebro", kur viņš savulaik aizvadīja divas sezonas, un dalījās pārdomās par aizvadīto sezonu Ziemeļamerikā.

"Tā bija iniciatīva no manas un mana aģenta puses, uzzinot, ka nav skaidrības, kad atsāksies nākamā sezona AHL (Amerikas hokeja līga) un NHL (Nacionālā hokeja līga). Pat ja atsāksies decembrī, no marta līdz decembrim ir ļoti ilgs laika posms līdz spēlēm. Ar aģentu nonācām pie secinājuma, ka ir iespēja tikt izīrētam uz Zviedriju, kur man ar zviedriem bija spēkā palicis līgums. Veiksmīgi sanāca, ka varu atgriezties, kamēr būs skaidrība ASV. Varu šeit mierīgi trenēties un spēlēt, tādējādi gatavoties nākamajai sezonai. "Örebro" komandai atdošu 110% enerģijas, nevis tikai gaidīšu, kad Ziemeļamerikā viss atrisināsies," atgriešanās iemeslus Zviedrijā komentē Rodrigo Ābols.

Hokejists vēl izskaidroja, ka viņam šobrīd līgums ir spēkā gan ar Floridas "Panthers", gan ar "Örebro". "Ar zviedriem līgums palika teorētiski uz papīra, nekas netiek maksāts, bet tas vienkārši palika spēkā, jo viņiem ir neskaitāmi gadījumi, kad normālos apstākļos hokejists paraksta līgumu un aizbrauc uz NHL, bet saprot, ka NHL uzreiz netiks, un tiek izīrēts atpakaļ uz Zviedriju. Šī savā ziņā ir tāda pati situācija, tomēr tagad tas ir koronavīrusa dēļ," spēkā esošos līgumus skaidro centra uzbrucējs. Ābols arī pauda, ka labāk vēlas iegūt spēļu praksi, nevis gaidīt vismaz līdz decembrim, kad, iespējams, sāksies Ziemeļamerikas sezona. Pēc īres viņš dosies atpakaļ uz ASV, kur turpinās spēlēt kādā no līgām.

"Braucu uz vietu, kur nezināju, ko sagaidīt. Bija doma pēc iespējas labāk sevi parādīt NHL nometnē, kur bija tīri ok - neteiktu, ka bija baigi labi, bet arī nebija slikti, drīzāk viduvēji sevi parādīju. Sezonas sākums AHL neizvērtās tāds, kādu to biju gaidījis. Līdz decembrim nospēlēju tikai desmit spēļu. Tas bija grūti, un no tā mācījos, ka vasarā smagāk jāstrādā. Tur attieksme treneriem un spēlētājiem treniņos ir daudz citādāka. Spēlētāji tur ir izsalkuši, tāpēc treniņos sevi vairāk jāpierāda, lai nopelnītu treneru uzticību. Līdz Ziemassvētkiem to izdarīju, sāku regulāri spēlēt, līdz ar to krājās punkti. Tobrīd ieguvu jaunu lomu, ko līdz šim vēl nebiju darījis - spēlēt pirmajā maiņā mazākumā, spēlēt pret citu komandu pirmajiem virknējumiem vairāk kā aizsardzības spēlētājam, lai neļautu pretinieku spēlētājiem izpausties. Sanāca arī nopelnīt punktus, kas bija patīkamāka zīme. Un šī īre uz "Örebro" man jebkurā gadījumā nāks par labu."

Aizvadītajā sezonā AHL vienībā Springsfīldas "Thunderbirds" uzbrucējs sakrāja 23 (7+16) rezultativitātes punktus 36 mačos, savukārt pirms tam 2018.-2019. gada sezonā "Örebro" rindās latvietis bija labākais vārtu guvējs - 26 (18+8) punkti 45 spēlēs.

2019. gada pasaules čempionātā Ābols jau otrajā mačā savainoja pirkstu, kādēļ čempionāts uzbrucējam priekšlaicīgi noslēdzās. Tomēr viņš atzina, ka sagatavošanās posmu tas neietekmēja, jo bija pietiekami daudz laika, lai atlabtu. "Varēju trenēt kājas, neslidoju tik daudz, bet tas baigi neko neietekmēja. Tas bija pirmais gads, kad profesionālajai sezonai vairāk gatavojos kopā ar saviem personīgajiem treneriem nevis komandu. Tas bija neierastāk, nezināju, ko gaidīt, nezinot to, kāds ir profesionālais hokejs Ziemeļamerikā."

Ābols arī atklāja, ka bijis nedaudz šokēts par nosūtīšanu uz ECHL (Austrumkrasta hokeja līga). "Tādu pavērsienu negaidīju, tomēr tobrīd man to visu izskaidroja, ka pēc četrām spēlēm mani sauks atpakaļ uz AHL. Tāpēc tas bija mazliet citādāk, nekā tad, ja mani nosūtītu lejā, neko nepasakot. Teica, lai vismaz iegūstu spēļu praksi. Pirms tam bija viena divas spēles mēnesī, kas bija krietni par maz. Savā ziņā bija jānoraksta savu lepnumu, ja man tāds bija. Guvu prieku no tā, jo atkal varēja uzspēlēt tā saucamās līdera lomas. Atgriezos un centos atkal pierādīt, ka gribu un varu spēlēt."

"Sākumā bija grūti. Treneri vēlāk teica, ka sezonas laikā bija diezgan liels progress, par ko viņi bija priecīgi. Žēl, ka vīruss visu aprāva, bet neko darīt. Veselība jāliek pirmajā vietā. Personīgi ar sezonas otro daļu esmu apmierināts," veselības nozīmi un vērtējumu par aizvadīto sezonu sniedz Ābols.

  -4 [+] [-]

, 2020-08-03 19:16, pirms 4 gadiem
Kārtējais daudzsološais.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-03 19:34, pirms 4 gadiem
malacis,domaju ka jebkurs piekritis ka sis bija pareizais lemums

  +4 [+] [-]

, 2020-08-03 20:35, pirms 4 gadiem
janx13 rakstīja: Kārtējais daudzsološais.
nav nemaz tik daudz mūsu hokejistu, kam bijis līgums ar NHL klubu...
pa 30 gadiem tik kādi apmēram 30, no tiem tik 25 arī paslidoja vismaz 1 spēli...

  +4 [+] [-]

, 2020-08-03 20:46, pirms 4 gadiem
Kas mani visvairāk pārsteidz, tad tas ir ar kādu ķīseli galvā Rodrigo ir devies uz NHL.

Čalis, kurš ir spēlējis gan WHL, gan Eiropas līgās, izlasē arī nebija pēdējais čalis, aizbrauc uz Ziemeļamerikas līgām un tikai tur saprot, ka treniņos ir jāstrādā un jārāda sevi, ka tieši tur notiek cīņa par vietu sastāvā, nevis tikai jātrenējas.
Tāpat, ko pats beigās arī piemin, ka bija kaut kāds lepnums kuru esot bijis jāatmet. TIEŠĀM? Nē, Rodrigo jau nebija zaļš gurķis, protams, taču iedomāties, ka NHL kontekstā kādam vispār interesē viņa iepriekšējie sasniegumi un domas - naivums.

Tiesa, vēl vairāk mani pārsteidz, ka to visu saka ĀBOLS, kura tēvs, tomēr, ir treneris un kopumā gana laba līmeņa speciālists. Tāda sajūta, ka Rodrigo pa kluso aizšāva pāri okeānam un šai, teiksim diezgan godīgi, karjeras iespējai, vispār speciāli nav gatavojies.

"Mīliet mani tādu, kāds es esmu" - tie ir lielākie maldi jebkuram jaunajam censonim, kurš kaut nedaudz sevi redz ZAmerikas profesionālajā hokejā.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-04 08:51, pirms 4 gadiem
Galvenais ,lai čalis nepieļauj to pašu kļūdu ,ko Sprukts vai Ķēniņš - pēc pirmā piegājiena nhl/ahl atgriežoties eiropā (īrē ,vai uz laiku) nepiekrist sliktākiem nosacījumiem otrā piegājienā nhl/ahl. Cik ,atceros ,Spruktam uz otro reizi tika piedāvāts divvirzienu līgums ,par Ronaldu precīzi neatceros , bet arī laikam bija turpinājums AHL marinādē. Abiem it kā regress un kritums. Bet vajag baigos pautus ,lai tieši tad sakostu zobus un nepadotos un neviltos . Janka Sprukts būtu bijis tīri normāls nhl centrs ar normālu karjeru ,ja nebūtu apbižojies. Latviešu vilciens parasti mēdz ievilkt pamazām. Ja nav baigais talants kā Ozoliņam vai Balceram ,tad pamatā darbs un laiks un raksturs . Tai ziņā nhl siets izmēž visas dumības no galvām aŗā ļoti konkrēti. Lai Rodrigo pietiek prāta atgriezties z-amerikā pie pirmās izdevības un lai izdodas viss !

  +1 [+] [-]

, 2020-08-04 11:53, pirms 4 gadiem
janx13 rakstīja: Kārtējais daudzsološais.
Viņš jau tagad ir sasniedzis krietni vairāk par daudziem citiem "daudzsološajiem".
Viņam ir 24 gadi un viņš jau ir spēlējis KHL, AHL, SHL, PČ un viņam ir līgums ar NHL klubu.
Par to daudzi censoņi var tikai sapņot.

     [+] [-]

, 2020-08-04 12:54, pirms 4 gadiem
Paskatīsimies.Es jau tik būšu priecīgs ka viss izdosies. Bet ar vidēju attieksmi un baigo lepnumu tālu netiksi.

     [+] [-]

, 2020-08-04 18:24, pirms 4 gadiem
Pieļauju, ka nav tik vienkārši kā šeit daži mālē. Tomēr ziemeļamerikāņi vienmēr ir bijuši vienu soli priekšā, ja spēlē vienā komandā. AHL tādi ar cerībām un vēli sisties, trenēties utt ir pāri likām. Tad vēl viss atkarīgs no vecuma, NHL komandas, treneriem, pozīcijas utt. Domāju, ka saprotot, ka neizdosies izsisties tuvākajā laikā/sezonās, tad vien pareizi ir, ka nemarinē pats/paši sevi un dodas uz Eiropu. Spēlē jau tomēr pats priekš sevis, un, ja sistos līdz kādiem 27 gadiem pa AHL, un vienalga nesasniegtu kādu no NHL komandām, pašam būtu tik nožēla par izniekotiem gadiem un nenopelnīto naudu.