Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Vilis Strungs

Bukartam, Galviņam un Cibuļskim pa rezultatīvai piespēlei Čehijas Ekstralīgā

Bukartam, Galviņam un Cibuļskim pa rezultatīvai piespēlei Čehijas Ekstralīgā
Roberts Bukarts. Foto: hcsparta.cz

Čehijas Ekstralīgā ar rezultatīvām piespēlēm šovakar izcēlušies trīs latvieši - Roberts Bukarts, Guntis Galviņš un Oskars Cibuļskis.

Ar otro rezultativitātes punktu "Sparta" rindās guvis Roberts Bukarts, taču viņa pārstāvētā komanda pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Plzen" (4:5). Bukarts uz ledus pavadīja 21:50 minūtes, asistējot komandas ceturtajā vārtu guvumā, kas sekmēja nokļūšanu līdz papildlaikam un bullīšiem, vienreiz meta pa vārtiem un ieguva negatīvu lieterības koeficientu -1. Tāpat hokejists nerealizēja pēcspēles metienu. Uzbrucējam 37 spēlēs iekrāts 21 punkts (5+16).

Rezultatīvu piespēli šovakar izdarījis arī Bukarta bijušais komandas biedrs Guntis Galviņš, kura "Ocelari" ar 3:1 pārspēja "Energie". Latviešu aizsargs 19:06 minūtēs izcēlās ar piespēli komandas otrajā vārtu guvumā, izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Galviņam sezonas 37 spēlēs (2+6) astoņi punkti.

Divu latviešu pārstāvēto komandu duelī "PSG Berani" bullīšos pārspēja "Mountfield", 4:3. Ar rezultatīvu piespēli zaudētāju rindās izcēlās Oskars Cibuļskis, kuram tas bija sezonas astotais punkts (2+6). Tāpat aizsargam 21:15 laukumā pavadītajās minūtēs viens metiens un negatīvs lietderības koeficients -1. Tikmēr Mārim Bičevskim 16:41 minūtēs viens metiens pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, astoņi uzvarēti iemetieni no 11, kā arī negatīvs lietderības koeficients -1.

Savukārt Zlīnas komandā Ralfam Freibergam 23:14 minūtēs pozitīvs lietderības koeficients +2, Edgaram Kuldam vien 05:48 minūtes un negatīvs lietderības koeficients -1.

Vācijas DEL minimālu panākumu izcīnījusi "Panther", kas ar 1:0 pārspēja "Eisbaren", taču Arvīds Reķis traumas dēļ laukumā nedevās. Tikmēr sausais zaudējums Rihardam Bukartam un "Wild Wings" - 0:4 pret "Adler". Latviešu uzbrucējs laukumā pavadīja 18:43 minūtes, to laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem un saņēma negatīvu lietderības koeficientu -1.

Slovākijā "Poprad" ar 3:1 pārspēja "07 Detva", taču uz izlasi izsauktais Arturs Salija laukumā nedevās. Tikmēr "Nové Zámky" bez Jāņa Andersona ar 1:2 piekāpās "DVTK".

Norvēģijā "Stjernen" ar 5:9 piekāpās "Storhamar", Maksimam Ponomarenko 19:55 minūtēs viens metiens, divas soda minūtes un pozitīvs lietderības koeficients +1.

Austrijas EBEL "99ers" papildlaikā ar 6:5 pārspēja "Dornbirn", komandas ceturtais vārtu guvums Zintim Naurim Zuševicam, kuram tas bija sezonas 21.punkts (7+14).

Francijā "Lyon" ar 3:6 piekāpās "Nice" - pa diviem metieniem Martinam Lavrovam un Artūram Mickēvičam, Kalvis Ozols bez ierakstiem statistikas rādītājos. Piespēle "Gap" zaudējumā pret "Grenoble" ar 1:4 Elvijam Biezajam, Robertam Jekimovam viens metiens.

Savukārt "Mulhouse" pārspēja "Anglet" ar 4:3 - 22 no 25 metieniem atvairīja Ervīns Muštukovs, 1+1 Rolandam Vīgneram, četri metieni Artūram Ševčenko, divi Sandim Zolmanim.

Anglijas Elites hokeja līgā zaudējums Georga Golovkova un Riharda Grigora "Lightning" - 2:4 pret "Clan".

Izmantotie resursi:
https://www.del.org/
https://www.hokej.cz
https://www.hockeyslovakia.sk
https://www.hockey.no
Synerglace Ligue Magnus
https://www.erstebankliga.at/
https://eliteleague.co.uk/


Miks Indrašis. Foto: brynas.se
7

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynäs" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynäs", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC
3

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" komanda. Foto: Hockey Allsvenskan
7

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".