Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Golovkovam 1+2 komandā, kas atlaiž Grigoru

Golovkovam 1+2 komandā, kas atlaiž Grigoru
Rihards Grigors. Foto: Miltonkeinsas "Lightning"

Latviešu uzbrucējs Georgs Golovkovs sestdien izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm Lielbritānijas hokeja čempionāta spēlē, palīdzot Miltonkeinsas "Lightning" komandai izcīnīt uzvaru. Tas notika dienā, kurā "Lightning" paziņoja par aizsarga Riharda Grigora atlaišanu. Tikmēr Šveicē Ronalds Ķēniņš izcēlās ar rezultatīvu piespēli uzvarā pret Ivara Punnenova un Riharda Melnalkšņa klubu.

Zviedrijas čempionāta spēlē zaudējumu pagarinājumā piedzīvoja Rodrigo Ābola pārstāvētā "Orebro", kas viesos ar 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās "Timra" hokejistiem. Latvietis laukumā bija 19 minūtes un 35 sekundes, kuru laikā veica piecus metienus, izpildīja vienu spēka paņēmienu un uzvarēja 38,5% iemetienu.

Alpu līgā Imants Ļeščovs, Oļegs Šišļaņņikovs un Aleksandrs Jerofejevs neglāba "Rittner Buam", kas ar 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) divu Itālijas klubu duelī piekāpās "Wipptal Broncos Weihenstephan". Ļeščovs mačā izcēlās ar divām soda minūtēm un negatīvu lietderību -1, bet Jerofejevs un Šišļaņņikovs protokolā palika "uz nullēm".

Šveices augstākajā līgā Ronalds Ķēniņš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja "Lausanne" komandai ar 4:2 (1:0, 2:2, 1:0) apspēlēt Ivara Punnenova un Riharda Melnalkšņa pārstāvēto "Tigers". Ķēniņš 19. minūtē palīdzēja Taileram Mojam atklāt rezultātu, kopumā mačā laukumā pavadot 18 minūtes un 24 sekundes. Latvietis izcēlās ar vienu metienu un pozitīvu lietderības koeficientu +1. Tikmēr vārtsargs Punnenovs palika savas komandas rezervē, Damjano Čjačio, atvairot 30 no 34 metieniem, bet Melnalksnis šoreiz neiekļuva pieteikumā.

Savukārt Lielbritānijas čempionātā rezultatīvi nospēlēja Georgs Golovkovs, kurš izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot Miltonkeinsas "Lightning" ar 5:2 (1:1, 3:1, 1:0) uzvarēt Mančestras "Storm". "Hat-trick" uzvarētājiem guva Nelsons Ārmstrongs, kurš arī piespēlēja Golovkova vārtu guvumā vairākumā. Tāpat piektdien tika paziņots, ka Golovkovs uzvarējis fanu balsojumā par čempionāta pagājušās nedēļas visskaistākajiem vārtiem.

Līdz šim "Lightning" sastāvā bija arī Latvijas aizsargs Rihards Grigors, tomēr sestdienas rītā komanda paziņoja par viņa atlaišanu. Grigors nospēlēja 17 līgas mačus, izceļoties ar vienu rezultatīvu piespēli.

Savukārt smagu neveiksmi piedzīvoja Ričarda Birziņa pārstāvētā Faifas "Flyers", kas ar 3:8 (0:0, 2:4, 1:4) mājās kapitulēja Kārdifas "Devils".


, 2018-12-02 00:19, pirms 5 gadiem
Aizstāv komandas biedru un nakamaj diena atlaists? Interesanti
, 2018-12-02 02:54, pirms 5 gadiem
es ceru ka Keninam izdosies ielausties NHL vai vismaz AHL uzspelet..
, 2018-12-02 09:30, pirms 5 gadiem
Schneider' rakstīja: es ceru ka Keninam izdosies ielausties NHL vai vismaz AHL uzspelet..
Viņš jau tur ir spēlējis, lol
, 2018-12-02 09:48, pirms 5 gadiem
Tad jau Zemgalei gaidāms pastiprinājums
, 2018-12-02 11:04, pirms 5 gadiem
Iet baumas, ka Merzlijs varētu pasildīt soliņus Columbusā, arī pat uzspēlēt
, 2018-12-02 14:55, pirms 5 gadiem
Felipe291 rakstīja: Iet baumas, ka Merzlijs varētu pasildīt soliņus Columbusā, arī pat uzspēlēt
kaut ko jauc - runa ir pat to, ka viņš nākamsezon par vismaz 90% pročiem dodas uz ZA un "Lugano" jau aktīvi meklē aizvietotāju.
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
3

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.