Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Girgensona "Sabres" izglābjas un pagarinājumā apspēlē Bļugera "Penguins"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Girgensona "Sabres" izglābjas un pagarinājumā apspēlē Bļugera "Penguins"
Zemgus Girgensons pret "Penguins". Foto: AP/Scanpix

Dramatiskā latviešu pārstāvēto Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu duelī šonakt Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" pamatlaika izskaņā izglābās no zaudējuma un pagarinājuma pēdējā minūtē izrāva panākumu pār Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins" - 4:3.

Abi latviešu spēlētāji spēlēja komandu ceturtajās maiņās. Tā Zemgus Girgensons maiņā kopā ar vecmeistaru Džeisonu Pominvilu un Juhanu Larsonu laukumā pavadītajās 10:23 minūtēs (no tām 3:29 mazākumā) atzīmējās ar trim spēka paņēmieniem, vienu metienu pa vārtiem un lietderības koeficientu -1. Savukārt Teodors Bļugers uz ledus bija 8:25 minūtes (1:23 no tām mazākumā), kuru laikā iespēja uzvarēt 100% no iemetieniem.

Girgensons 57 aizvadītajās spēlēs šosezon ir izcēlies ar 13 (3+10) rezultativitātes punktiem, deviņām soda minūtēm un negatīvu lietderības koeficientu -9, kamēr Bļugers desmit spēlēs ir izcīnījis četrus (3+1) punktus, lietderības koeficientu +2 un septiņas soda minūtes.

Mača rezultātu ceturtajā minūtē atklāja Džeks Aikels, kurš tādējādi guva 70. rezultativitātes punktu (23+47) sezonā, izvirzot vadībā (1:0) "Sabres" komandu. Tomēr jau mazāk nekā pēc minūtes izlīdzinājumu 1:1 panāca nesen no Floridas "Panthers" iemainītais Niks Bjugstads.

Jāmin, ka pirmajā periodā laukumā dominēja "Penguins" (metienos pa vārtiem pārsvars 20:7), tomēr vadībā šo spēles nogriezni noslēdza mājinieki - 13. minūtē bijušais pingvīns Konors Šīrijs atguva "Sabres" komandai pārsvaru ar rezultātu 2:1.

"Sabres" spēlēja ļoti nedisciplinēti, 20 minūšu nogrieznī nopelnot kopumā desmit soda minūtes. Tas beigu beigās lika mājiniekiem maksāt - otrā perioda izskaņā Patriks Hornkvists un Sidnijs Krosbijs skaitliskajā vairākumā ar 63 sekunžu intervālu no nelabvēlīgā 1:2 panāca 3:2 "Penguins" labā.

Tikai trešajā trešdaļā nelielu iniciatīvu pārņēma "Sabres", tai vainagojoties ar augļiem 152 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad neizšķirtu 3:3 spēja izraut vien otro spēli "Sabres" rindās aizvadījušais Brendons Montūrs.

Pagarinājumā veiksme uzspīdēja mājiniekiem, kuru labā uzvaras, kā arī savus otros vārtus spēlē guva jau minētais Šīrijs - 4:3.

Līdz ar to "Sabres" ar 64 spēlēs nopelnītiem 68 punktiem NHL austrumu konferencē saglabā 11. pozīciju, kamēr "Pens" ar tikpat mačos iegūtiem 75 punktiem ir devītā.

Nākamajā spēlē Girgensona "Sabres" naktī uz 3. februāri viesosies pie ambiciozās Toronto "Maple Leafs", kamēr Bļugera "Penguins" tajā pašā laikā izbraukumā eksaminēs Monreālas "Canadiens".

  +1 [+] [-]

, 2019-03-02 07:12, pirms 5 gadiem
Zemguss 3:29 spēlēja mazākumā nevis vairākumā!!!

  -3 [+] [-]

, 2019-03-02 08:57, pirms 5 gadiem
anguss rakstīja: Zemguss 3:29 spēlēja mazākumā nevis vairākumā!!!
Tas noteikti ir svarīgi

  +1 [+] [-]

, 2019-03-02 09:34, pirms 5 gadiem
Cik minūtes uz ledus vienlaicīgi bija Girgensons ar Bļugeru? Vai vismaz statistika cik 4. maiņa nospēlēja pret 4. maiņu