Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais pasaules čempions Zinovjevs varētu kļūt par Tambijeva konsultantu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divkārtējais pasaules čempions Zinovjevs varētu kļūt par Tambijeva konsultantu
Leonīds Tambijevs. Foto: hcadmiral.ru

Latvijas izlases vēsturē rezultatīvākais spēlētājs Leonīds Tambijevs pagājušajā nedēļā kļuva par Krievijas Augstākās līgas kluba Novokuzņeckas "Metallurg" galveno treneri. Pastāv liela iespēja, ka treneru štābu konsultēs Sergejs Zinovjevs.

"Sergejs Zinovjevs nāk no mūsu apgabala, viņš ir "Metallurg" skolas audzēknis un slavens hokejists. Notiek pārrunas, lai viņš nāktu uz klubu kā konstultants. Sergejs karjeras laikā sasniedza daudz, un esmu pārliecināts, ka viņa zināšanas un pieredze mūsu hokejam nesīs lielu labumu," komentēja Kemerovas apgabala fiziskās kultūras un sporta ministrs Sergejs Mjauss.

Zinovjevs pameta Novokuzņecku 2000. gadā, un viņš ir spēlējis virknē Krievijas lielāko komandu. Kopā ar Ufas "Salavat Yulaev" 2011. gadā izdevās izcīnīt Gagarina kausu, bet sezonu iepriekš Zinovjevs 47 spēlēs sakrāja 53 punktus, komandas biedru konkurencē atpaliekot tikai no Aleksandra Radulova un Patrika Tūresena.

Tāpat Zinovjevs ir divkārtējs pasaules čempions, zeltu izcīnot 2008. un 2009. gadā. Savukārt 2007. gadā, kad pasaules čempionāts norisinājās tieši Krievijā, viņš deviņos mačos izcēlās ar 13 punktiem. Togad laukuma saimnieku lielākais spēks bija saikne starp Zinovjevu, Alekseju Morozovu un Danisu Zaripovu.

Laikā, kad "Metallurg" vēl spēlēja Kontinentālajā hokeja līgā, Zinovjevs bija komandas ģenerālmenedžeris, tomēr sadarbība pārtrūka darba otrās sezonas sākumā.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/20200531/1572...