Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

"Thunderbirds" izsauc Rihardu Bukartu uz AHL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Thunderbirds" izsauc Rihardu Bukartu uz AHL
Rihards Bukarts
Foto: Springfield Thunderbirds

21 gadu vecais uzbrucējs Rihards Bukarts izsaukts uz Amerikas Hokeja līgas klubu Springfīldas "Thunderbirds", kas divīzijā ieņem priekšpēdējo vietu un kam pārtrūkusi piecu uzvaru sērija. Šosezon Bukarts guvis 15 vārtus līmeni zemāk - ECHL.

Pagājušajā gadā Rihards Bukarts pēc juniora karjeras noslēgšanas izvēlējās pievienoties Nacionālās hokeja līgas kluba Floridas "Panthers" fārmklubam un Ziemeļamerikā spert pirmos soļus profesionāļa kārtā, nevis cīnīties par vietu Latvijas valstsvienībā pirms pasaules čempionāta Maskavā.

Šovasar Bukarts piedalījās Floridas "Panthers" nometnē un pēcāk parakstīja līgumu, pievienojoties fārmklubam Springfīldas "Thunderbirds". Vienībā tika aizvadītas 11 spēles, izdarot divas rezultatīvas piespēles un iegūstot negatīvu lietderības koeficientu -2. Novembra beigās latviešu uzbrucējs tika nosūtīts uz Ziemeļamerikas pēc spēka trešo līgu ECHL, pievienojoties Mančestras "Monarchs".

Viņš sāka ar vārtiem un piespēli, piektajā mačā izcēlās ar hat-trick un ātri kļuva par vienu no komandas līderiem, tiekot pie spēles laika arī skaitliskajā vairākumā. Laika posmā no 17. decembra līdz 22. janvārim sekoja sešas cīņas pēc kārtas bez vārtu guvumiem, klusums bija arī februārī, tomēr Bukarts pārspējis sāncenšu vārtsargus trijos no pēdējiem pieciem mačiem.

21 gadu vecais uzbrucējs 28 spēlēs izcēlies ar 15 rezultatīviem metieniem un 23 punktiem, neitrālu lietderības koeficientu, 75 metieniem pa vārtiem un 18 soda minūtēm. Šodien paziņots, ka Bukarts izsaukts augšup, tādējādi viņš atgriezīsies Amerikas Hokeja līgas kluba Springfīldas "Thunderbirds" rīcībā.

Komanda ar 55 spēlēs izcīnītajām 22 uzvarām un sakrātajiem 53 punktiem ieņem priekšpēdējo, 6. vietu Atlantijas okeāna dīvīzijā, kuras līdere ir Teodora Bļugera pārstāvētā Vilksas-Bāras/Skrentonas "Penguins". Amerikas Hokeja līgā spēlē arī Sirakjūzas "Crunch" vārtsargs Kristers Gudļevskis un Sanhosē "Barracuda" uzbrucējs Ņikita Jevpalovs.

Komandas galvenais treneris ir kanādiešu speciālists Džordijs Kīners, kurš Floridas "Panthers" fārmklubu vada pirmo sezonu, un viņam tā ir arī pirmā sezona galvenā trenera amatā. Vienību pārstāv vēl tikai divi eiropieši – Šveices vārtsargs Reto Berra un somu uzbrucējs Juho Lamiko.

Springfīldas "Thunderbirds", kurai iepriekšējā mačā pārtrūka piecu uzvaru sērija, bet pirms tam bija uzvarēta tikai viena no astoņām spēlēm, nākamā spēle paredzēta šonakt pulksten 2:00 pēc Latvijas laika izbraukumā pret Hārtfordas "Wolf Pack", kuru pirms divām dienām izdevās atstāt sausā – 2:0. Tā būs ceturtā tikšanās reize mazāk nekā trīs nedēļu laikā.

Izmantotie resursi:
The ECHL – Premier 'AA' Hockey...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-01 12:12, pirms 7 gadiem
Tā ir iespēja nostiprināties AHL, vienīgi, ka beigās tāpat aizfīrēs uz ECHL uz ploviem.

     [+] [-]

, 2017-03-01 15:41, pirms 7 gadiem
Laba zinja, velu nostiprinaties AHL! Vinjam tik uz vienu sezonu ligums, tagad ir iespeja sevi pieradit.
Domaju uz lielajiem laukumiem ar vinja augumu ari butu tiri labi, cerams redzesim uz parbaudem izlasee.

     [+] [-]

, 2017-03-01 16:18, pirms 7 gadiem
Sochi rakstīja: Laba zinja, velu nostiprinaties AHL! Vinjam tik uz vienu sezonu ligums, tagad ir iespeja sevi pieradit.
Domaju uz lielajiem laukumiem ar vinja augumu ari butu tiri labi, cerams redzesim uz parbaudem izlasee.
pieļauju, ka neatkarīgi no snieguma viņam ilgi neizdosies tur uzkavēties - priekšroka būs Floridas Panthers prospektiem. Bet nu, kas zina - vabūt šamais iepatīkas Panterām (kā Jevpalovs savulaik Haizivīm)
Bet tikt uz izlasi laicīgi viņam gan laikam nespīd - ja Springfīlda ir 9 p. attālumā no 8. vietas konferencē, tad Mančestera ECHL ir viena no līderēm (beidzoties sezonai AHL, viņam, visticamāk, nāksies atgriezties ECHL).

     [+] [-]

, 2017-03-01 16:27, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: pieļauju, ka neatkarīgi no snieguma viņam ilgi neizdosies tur uzkavēties - priekšroka būs Floridas Panthers prospektiem. Bet nu, kas zina - vabūt šamais iepatīkas Panterām (kā Jevpalovs savulaik Haizivīm)
Bet tikt uz izlasi laicīgi viņam gan laikam nespīd - ja Springfīlda ir 9 p. attālumā no 8. vietas konferencē, tad Mančestera ECHL ir viena no līderēm (beidzoties sezonai AHL, viņam, visticamāk, nāksies atgriezties ECHL).
Var jau kā Freibers atbraukt tikai uz PČ laika un tad atgriesties komandā, ja tē vēl turpina dalību playoff.

  -1 [+] [-]

, 2017-03-01 20:09, pirms 7 gadiem
naida parpilns agresivs jaunietis 120102935163046 rakstīja: Var jau kā Freibers atbraukt tikai uz PČ laika un tad atgriesties komandā, ja tē vēl turpina dalību playoff.
Gan jau Bobs vinju kaut ka izmakshkjeretu no ECHL, ja tik ljoti vinju vajadzetu. Tas tomer nav ne NHL, ne AHL. Vienigi nav jau skaidrs ko vins vispar var, varbut ka uz lielajiem laukumiem vins parada vairak.

     [+] [-]

, 2017-03-01 20:14, pirms 7 gadiem
Sochi rakstīja: Gan jau Bobs vinju kaut ka izmakshkjeretu no ECHL, ja tik ljoti vinju vajadzetu. Tas tomer nav ne NHL, ne AHL. Vienigi nav jau skaidrs ko vins vispar var, varbut ka uz lielajiem laukumiem vins parada vairak.
neviens "nemakšķerēs" ārā spēlētāju, par kura lietderību izlasē nav 100% skaidrība. Ja kādu tā, kā Tu saki, "makšķerē ārā", tad viņam tiek GARANTĒTA vieta izlasē.