Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Roberts Bukarts: "Ar Bobu mums bija maziņš konflikts, bet tā ir apgrieztā psiholoģija"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Roberts Bukarts: "Ar Bobu mums bija maziņš konflikts, bet tā ir apgrieztā psiholoģija"
Roberts Bukarts. Foto: Petr Kotala / hc-vitkovice.cz

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs un Čerepovecas "Severstal" jaunieguvums Roberts Bukarts, viesojoties 360TV raidījumā "Hattrick ar Puči", pārsteidza ar viedokli par faktisko profesionālu hokejistu nelielo skaitu un atcerējās mazu konfliktu ar valstsvienības galveno treneri Bobu Hārtliju.

Kas ir profesionāls hokejists? "Manā izpratnē, tie, kuri sevi dēvē par profesionāliem hokejistiem, kādi 75% nemaz tādi nav," atklāja Roberts Bukarts.

Kas to raksturo? Kāda ir tava pieredze? "Uzskatu, ja tu esi profesionālis, tad tādam ir jābūt ne tikai uz laukuma, bet arī ārpus. Man liekas, ka daudziem vienkārši patīk izmantot to statusu, ka esi profesionāls hokejists, jo par to maksā. Vai realitātē viņi tādi ir? Grūti pateikt."

Roberts augstu vērtē treneri Hārtliju, bet neslēpj kādu nesaprašanos. "Ar Bobu mums bija tāds maziņš konflikts, ja tā var teikt. Bija situācija treniņā. Esmu pieradis vairākumu izspēlēt uz vienu vai uz otru pusi, bet treniņā biju ielikts vidū. Par vairākumu atbild asistents Artis Ābols, es viņam prasīju: vienkārši izlikti spēlētāji, kuri iet vairākumā, vai tās ir pozīcijas, kurās jāstāv. Viņam īsti nebija atbildes. Tad paprasīju Bobam, bet viņš bija neapmierināts un teica, ka man būs jāstāv tur, kur viņš teiks. Viņš teica, ka pasaules čempionātā Dānijā vairākums bija ļoti slikts un ka es biju liela sastāvdaļa tajā."

Tad spēlētājs par apvainoties. "Stop! Zinot Bobu, tā ir apgrieztā psiholoģija. Viņš grib, lai tu izej ārā un pierādi to, ka tā ir tava vieta, ka tur tu gribi spēlēt un ka vairākums būs labs, jo tu ej laukumā."

Un pagājušajā pasaules čempionātā mūsu skaitliskais vairākums bija ļoti labs. "Tajā čempionātā biju pirmajā vairākumā, bet te - otrajā. Tomēr labāk jūtos otrā pusē, nevis tajā. Nezinu, kurš no treneriem izdomāja, ka vairākumā stāvēšu otrā pusē, vairāk būšu nevis metējs, bet pleimeikers," skaidro hokejists.

.

Izmantotie resursi:
360TV raidījums "Hattrick ar Puči"

     [+] [-]

, 2020-05-31 10:03, pirms 4 gadiem
Interesants šoreiz raidījums.

  +1 [+] [-]

, 2020-05-31 10:32, pirms 4 gadiem
Laba intervija,izskatas laga vecis!

     [+] [-]

, 2020-05-31 14:12, pirms 4 gadiem
Roberts ir viens no inteliģentākajiem Latvijas šolaiku špīleriem,vismaz man tāds priekšstats radies.Gēni

     [+] [-]

, 2020-05-31 16:53, pirms 4 gadiem
Interesanta intervija. Roberts ir inteligents un interesants sarunas biedrs ar savu skaidru redzējumu un viedokli.

Kas personīgi mani kaitināja un nelāva izbaudīt šo interviju pilnībā- Puče uzdod jautājumus un pats sāk uz tiem atbildēt... Interesanti būtu dzirdēt tieši Roberta viedokli par šiem jautājumiem, nevis Armanda prātojumus. Tādējādi sarunas biedrs tiek pārtraukts un novirzīts no domas. Žurnālistam ar tādu stāžu to vajadzētu saprast