Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Znaroks iekļūst Latvijas visu laiku izlasē IIHF versijā

Znaroks iekļūst Latvijas visu laiku izlasē IIHF versijā
Latvijas visu laiku izlase IIHF versijā. Foto: iihf.com

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) sastādījusi Latvijas visu laiku izlasi, kur figurē Artūrs Irbe, Sandis Ozoliņš, Kārlis Skrastiņš, Oļegs Znaroks, Sergejs Žoltoks un Helmuts Balderis.

IIHF sākusi nosaukt dažādu valstu visu laiku simboliskās izlases. 24. aprīlī tika paziņots Lielbritānijas sastāvs, turpinājuma sekoja Baltkrievija, Zviedrija, Itālija, Čehija un Kazahstāna, savukārt šodien pienāca Latvijas kārta.

IIHF: "Latvieši hokeju spēlē jau gandrīz gadsimtu un IIHF pasaules hokeja čempionātā pirmo reizi piedalījās 1933. gadā. Tomēr daudzu gadu desmitu laikā Latvijas hokejisti varēja vēlēties spēlēt tikai padomju sistēmā un, iespējams, izveidot nacionālo komandu. 70tajos gados viens spēlētājs beidzot sasniedza zvaigznes statusu. Ar neatkarības atgūšanu 90to gadu sākumā radās iespēja profesionāli spēlēt jebkur pasaulē un pārstāvēt Latviju starptautiskā mērogā, un tad daudzi padomju laikos apmācīti latvieši varēja izpausties."

Latvijas visu laiku izlase IIHF versijā: vārtsargs Artūrs Irbe, aizsargs Sandis Ozoliņš, aizsargs Kārlis Skrastiņš, uzbrucējs Oļegs Znaroks, uzbrucējs Sergejs Žoltoks un uzbrucējs Helmuts Balderis. "Šajā komandā visi seši izvēlētie hokejisti sāka spēlēt Padomju Savienībā un kādā laika posmā bija aktīvi Latvijas neatkarības laikā", norāda pasaules hokeja vadība.

Nosakot uzbrucējus, "Balderis un Žoltoks bija vieglas izvēles, bet trešais uzbrucējs varētu būt diskutabls. Galu galā šis lēmums tika pieņemts par labu Znarokam, kurš mūsdienu hokeja līdzjutējiem labāk pazīstams kā treneris," skaidro IIHF.

Oļegs Znaroks dzimis 1963. gada 2. janvārī Ustjkatavā, Čeļabinskas apgabalā, Krievijā. Hokejista karjeru viņš sāka vietējā "Traktor" (1978-1982), bet lielāko daļu no savas karjeras nospēlēja Rīgas "Dinamo" (1983-1992) un Latvijas izlasē (1994-1999). Par īpašiem nopelniem mūsu valsts labā 1996. gadā viņam tika piešķirta Latvijas pilsonība. Spēlētāja karjeras pēdējos gadus Znaroks pavadīja Vācijā, kur 2001. gadā izšķīrās par turienes pilsonības pieņemšanu. Znaroks ir dāvājis Latvijas hokejam neaizmirstamus mirkļus, piemēram, joprojām atceramies viņa gūtos vārtus pret Šveici (1996), kas ieveda Latvijas izlasi A divīzijā.

Latvijas izlases visu laiku "honourable mentions" sarakstā iekļauti divi tagadējie NHL spēlētāji - uzbrucējs Zemgus Girgensons un vārtsargs Elvis Merzļikins.

Izmantotie resursi:
iihf.com

Kurš ir visu laiku labākais Latvijas hokejists?

  • 107

  • 461

  • 68

  • 35

  • 43

  • 295

  • 37



, 2020-04-30 18:59, pirms 4 gadiem
Nu, nezinu, nezinu... Ja bija mērķis ielikt arī vienu "kapli", tad jā, Značoks. Bet, ja tīri pēc meistarības, tad tur ir virkne atbilstošāku kandidātu.
Bet visu laiku labākais - protams Balderis!
Slēpts komentārs: ritenis
, 2020-04-30 19:13, pirms 4 gadiem
ritenis rakstīja: Merzļikins
Ozoliņš-Skrastiņš
Girgensons-Žoltoks-Balderis
Ne Merzļikins, ne Girgensons neko savās karjerās nav sasnieguši. Irbe tomēr bijis pussoļa attālumā no Stenlija, bet pateicoties Znarokam mēs jau cik gadus esam Elitē.
, 2020-04-30 19:28, pirms 4 gadiem
Ozoliņam forša bilde atrasta
, 2020-04-30 19:29, pirms 4 gadiem
Vārtsargs -Artūrs.
Aizsargs - Ozo.
Uzbrucējs- Helmuts (viņš arī visu laiku labākais Latvijas hokejists). Palaimējās tiem,kas Helmutu redzēja viņa ziedu laikos.
, 2020-04-30 19:31, pirms 4 gadiem
Gudļevskis;
Maticins, Čudinovs;
Ivanāns, Cipulis, Kerčs.
, 2020-04-30 19:33, pirms 4 gadiem
berimors rakstīja: Nu, nezinu, nezinu... Ja bija mērķis ielikt arī vienu "kapli", tad jā, Značoks. Bet, ja tīri pēc meistarības, tad tur ir virkne atbilstošāku kandidātu.
Bet visu laiku labākais - protams Balderis!
Kaplis Znaroks PČ elites divīzijā (TIKAI) ir guvis 0.95 punktus spēlē. No mūsu laiku hokejistiem tikai Balcers ar punktu spēlē ir priekšā.
, 2020-04-30 19:35, pirms 4 gadiem
A.Iverson 3# rakstīja: Ne Merzļikins, ne Girgensons neko savās karjerās nav sasnieguši. Irbe tomēr bijis pussoļa attālumā no Stenlija, bet pateicoties Znarokam mēs jau cik gadus esam Elitē.
Nu nevajag arī pārvērtēt to, ka Znaroks iebakstīja vienus vārtus pareizā brīdī. Visādi citādi, manuprāt, tikai baigais kapātājs. Es nepārzinu tās uzbrucēju pozīcijas, kurš uz kuru pozīciju pretendējis. Manuprāt, Beļavskis vai Kerčs bija labāki par Znaroku, bet ja viņi bija Žoltoka vai Baldera pozīcijā, tad skaidrs, ka tos izkonkurēt nevar.
, 2020-04-30 19:39, pirms 4 gadiem
protams Helmuts Balderis
, 2020-04-30 19:43, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Nu nevajag arī pārvērtēt to, ka Znaroks iebakstīja vienus vārtus pareizā brīdī. Visādi citādi, manuprāt, tikai baigais kapātājs. Es nepārzinu tās uzbrucēju pozīcijas, kurš uz kuru pozīciju pretendējis. Manuprāt, Beļavskis vai Kerčs bija labāki par Znaroku, bet ja viņi bija Žoltoka vai Baldera pozīcijā, tad skaidrs, ka tos izkonkurēt nevar.
Nezinu vai par 96. gada golu viņu lika izlasē, bet divos nākošajos PČ viņš bija izlases rezultatīvākais spēlētājs un kopumā 20 spēlēs tika pie 19 punktiem. Turklāt, tas viss spēlējot jau vecumā, kad daudzi jau ir nofinišējuši savas karjeras.

Par Znaroka būšanu simboliskajā izlasē jautājumiem nevajadzētu būt. Viņš bija sava laika vadošais uzbrucējs. Tas, ka kāds to ir aizmirsis vai nemaz nav zinājis, tā ir cita lieta.
, 2020-04-30 19:50, pirms 4 gadiem
(Ļoti dažādu un ļoti atšķirīgu iemeslu dēļ kopā salikts sapņu sastāvs):

Skudra; Bārtulis - Lukaševskis; Podziņš - Paste - Ivanāns
, 2020-04-30 19:55, pirms 4 gadiem
es, liktu Hatuļevu Znaroka vietā
, 2020-04-30 19:58, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Nu nevajag arī pārvērtēt to, ka Znaroks iebakstīja vienus vārtus pareizā brīdī. Visādi citādi, manuprāt, tikai baigais kapātājs. Es nepārzinu tās uzbrucēju pozīcijas, kurš uz kuru pozīciju pretendējis. Manuprāt, Beļavskis vai Kerčs bija labāki par Znaroku, bet ja viņi bija Žoltoka vai Baldera pozīcijā, tad skaidrs, ka tos izkonkurēt nevar.
Statistika,protams,nemelo.Katrs atmiņā paliek ar spilgtākajām epizodēm.Beļavskis asociējas ar piruetēm,nūjas,slidojuma tehniku, Kerčs-lielmeistara pauzēm pirms super goliem,protams,ar vajadzīgo brīžu pretinieka noraidījumiem,Značokam arī bijuši ļoti tehniski goli,bet daudzi iedzīti vārtos "ar gaļu".Viņš arī bija tas,kas nevienam ceļu negrieza un pateica skaidrā valodā,ko par visu domā .
Forši hokejisti bija-katram sava individualitāte.
Slēpts komentārs: Maikl30
, 2020-04-30 20:07, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Nu protams, B, C divizijas punktus salasijis, baigais monstrs, visi baigi fano par Znaroku, del tas vienas ripas pret Sveici un viss!!!
Atkal pierādi, ka esi duraks, lasīt arī neproti!
, 2020-04-30 20:16, pirms 4 gadiem
Neesmu liels hokeja eksperts, bet vai uzbrucēju trijniekā nebūtu jāatrod vieta arī rezultatīvākajam spēlētājam ever? (ja nemaldos, Tambijevs?) Visu cieņu Znarokam, bet es liktu Tambijevu (vai Ņiživiju? jeij bogu neatceros, kurš no viņiem bija ar visvairāk goliem)
, 2020-04-30 20:18, pirms 4 gadiem
Sanāk ka viņš nemāk izlasīt pats, ko uzrakstija 😂😂
, 2020-04-30 20:56, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: es, liktu Hatuļevu Znaroka vietā
Hatulevs bija aizsargs
, 2020-04-30 21:09, pirms 4 gadiem
Maikl30 rakstīja: Nu protams, B, C divizijas punktus salasijis, baigais monstrs, visi baigi fano par Znaroku, del tas vienas ripas pret Sveici un viss!!!
Miņins vēl lielu TIKAI ielika iekavās, lai arī dauņi saprastu. Bet, nu neko.
, 2020-04-30 21:13, pirms 4 gadiem
valcha rakstīja: Hatulevs bija aizsargs
Karjeras vēlākajā posmā. Sākumā - uzbrucējs un tieši šajā ampluā viņu paņēma abos ZAmerikas draftos (NHL un WHA).
, 2020-04-30 21:15, pirms 4 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Neesmu liels hokeja eksperts, bet vai uzbrucēju trijniekā nebūtu jāatrod vieta arī rezultatīvākajam spēlētājam ever? (ja nemaldos, Tambijevs?) Visu cieņu Znarokam, bet es liktu Tambijevu (vai Ņiživiju? jeij bogu neatceros, kurš no viņiem bija ar visvairāk goliem)
Šajā gadījumā ir izveidota Latvijas hokeja simboliskā izlase, nevis Latvijas izlases simboliskais piecinieks.

Ja būtu otrais gadījums, t.i., tas, kurā jāvērtē katra hokejista sasniegumi tieši izlases kreklā, tad vismaz man būtu vismaz dažas iebildes par Baldera un Ozoliņa būšanu tajā.
, 2020-04-30 21:26, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šajā gadījumā ir izveidota Latvijas hokeja simboliskā izlase, nevis Latvijas izlases simboliskais piecinieks.

Ja būtu otrais gadījums, t.i., tas, kurā jāvērtē katra hokejista sasniegumi tieši izlases kreklā, tad vismaz man būtu vismaz dažas iebildes par Baldera un Ozoliņa būšanu tajā.
Žēl, ka ir tikai 1 simboliskais piecinieks, jo to patiesībā bija viegli paredzēt - vienīgais, kur kaut cik var apspriest ir Znaroks. Pārējie puslīdz paredzami. Bet uz 2. piecinieku kandidātu netrūktu- vārtsargam 1 -Elvis, Edža, Naumovs... Aizsargiem labu kandidātu netrūkst gan starp tagadējiem, gan vecā Dinamo pārstāvjiem, tas pats uzbrucējiem.
, 2020-04-30 21:37, pirms 4 gadiem
Subjektīvs viedoklis es šaubītos Skrastiņš vai Hatuļevs un Znaroka vietā tomēr ieliktu Beļavski vai Girgensonu.Pie tam Znaroks jau īsti nav mūsējais.
, 2020-04-30 21:44, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Subjektīvs viedoklis es šaubītos Skrastiņš vai Hatuļevs un Znaroka vietā tomēr ieliktu Beļavski vai Girgensonu.Pie tam Znaroks jau īsti nav mūsējais.
nu beidz, Znaroks ieliktu Tevi bortā, ja viņam acīs pateiktu, ka nav mūsējais
, 2020-04-30 21:46, pirms 4 gadiem
coffijs rakstīja: Subjektīvs viedoklis es šaubītos Skrastiņš vai Hatuļevs un Znaroka vietā tomēr ieliktu Beļavski vai Girgensonu.
Protams, ka katram tas sešinieks var izskatīties citādāk, taču ir arī objektīvās lietas, kas atainotas ciparos.

Par Znaroku jau minēju. Lai vai kā patiktu Beļavskis, kurš tiešām bija neordinārs hokejists, Znarokam cipari ir labāki un kamēr hokejā neliek balles par izpildījumu, tas ir LIELS arguments.

Skrastiņš, ja skatās viņa veikumu Elites grupā, ir otrais rezultatīvākais aizsargs un labākais vārtu guvējs starp aizsargiem. Cita starpā 11 gūtie vārti ir tik pat cik ir sametis mūslaiku augsti vērtētais uzbrucējs Indrašis, tikai viņam uz šo brīdi ir par 3 mačiem vairāk aizvadīts. Kā arī vairāk par Bukartu, Vasiļjevu, Džeriņu Spruktu. Arī vairāk kā Znarokam.
Saliekot to kopā ar viņa NHL CV, neredzu nevienu citu, kas var pietuvoties.

Hatuļevs - liels, bet nerealizēts talants ar traģisku dzīvesstāstu. Ne ta ka netika līdz lielām uzvarām, bet pieaugušo hokejā pat tā arī neatvērās, bet tas jau ir pilnīgi cits stāsts.
, 2020-04-30 21:48, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: nu beidz, Znaroks ieliktu Tevi bortā, ja viņam acīs pateiktu, ka nav mūsējais
Tev tiešām liekas, ka Znaroku kaut kādā veidā "krata" tas vai viņš pēc sev nezināmu cilvēku uzskatiem ir mūsējais, jūsējais vai viņējais?
, 2020-04-30 21:56, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Šajā gadījumā ir izveidota Latvijas hokeja simboliskā izlase, nevis Latvijas izlases simboliskais piecinieks.

Ja būtu otrais gadījums, t.i., tas, kurā jāvērtē katra hokejista sasniegumi tieši izlases kreklā, tad vismaz man būtu vismaz dažas iebildes par Baldera un Ozoliņa būšanu tajā.
Ok, fair point.
, 2020-04-30 22:08, pirms 4 gadiem
Ja šajā TOPā vērā tiek ņemtas spēles ko katrs spēlētājs ir aizvadījis tieši izlasē un nevis karjerā kopumā tad Ozoliņa vietā varētu likt pat kādu citu aizsargu.. nav Sandim izlasē gājis tik spoži savos ziedu laikos.. tas tā vēl maigi sakot, jā bija S-sitijas mačs ar Slovākiju, ļoti skaisti parādija savas uzbrukuma spējas, bet tā, nu nav viņam tā karjera izlasē bijusi tik spoža. Tikšana uz Sočiem, tur vairāk nostrādāja tas faktors ka OZO pēc šķiet 7 gadu pauzes atgriezās izlasē un viņš ļoti gribēja izcīnīt ceļazīmi, nostrādāja viņa autoritāte spēlētāju vidū.
, 2020-04-30 22:10, pirms 4 gadiem
Intereses pēc (darīt nav ko) paskatījos vikipēdijā par Hatuļevu. Ļoti interesanti - ENG wiki raksta, ka viņš "turned down an offer to move to Moscow and play for the USSR Central Red Army hockey club", savukārt LV wiki rakstīts "1977. gada vasarā aizliedza pāriet uz Maskavas "CSKA"". Tad kam ticēt (ne viena, ne otrā nav atsauces)
, 2020-04-30 22:10, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tev tiešām liekas, ka Znaroku kaut kādā veidā "krata" tas vai viņš pēc sev nezināmu cilvēku uzskatiem ir mūsējais, jūsējais vai viņējais?
Nešaubos ka "krata" viņš vienkārši ir tāds cilvēks kuru "krata" viss
, 2020-04-30 22:13, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Žēl, ka ir tikai 1 simboliskais piecinieks, jo to patiesībā bija viegli paredzēt - vienīgais, kur kaut cik var apspriest ir Znaroks. Pārējie puslīdz paredzami. Bet uz 2. piecinieku kandidātu netrūktu- vārtsargam 1 -Elvis, Edža, Naumovs... Aizsargiem labu kandidātu netrūkst gan starp tagadējiem, gan vecā Dinamo pārstāvjiem, tas pats uzbrucējiem.
Pie vārtsargiem neaizmirstam par olimpisko čempionu Vitāliju Samoilovu. Man Balderis viennozīmīgi ir visu laiku labākais. Redzēju un atceros, kā viņš spēlēja - latviešu Greckis.
, 2020-04-30 22:15, pirms 4 gadiem
.............. rakstīja: es, liktu Hatuļevu Znaroka vietā
Paraksturo Hatuļeva spēles stilu, varbūt nosauc 3 spēles ko viņš ir aizvadījis savā karjerā un kuras tev tā riktīgi ir nosēdušās atmiņā? Un ko viņš tur tādu parādija?

Es saku godīgi, neesmu redzējis ne kā spēlēja Hatuļevs, ne kā spēlēja Balderis, ieraksti ir dažādi redzēti protams, kgan par Hatuļevu nav redzēts nekā daudz, tik cik bija dzirdēts no doka intervijas Pučem savulaik un kkādi avīžu izgriezumi un pāris raksti internetā, tas arī viss, bet cik saprotu tad Tu zini vairāk par Hatuļevu, tāpēc pastāsti kko!
, 2020-04-30 22:17, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Pie vārtsargiem neaizmirstam par olimpisko čempionu Vitāliju Samoilovu. Man Balderis viennozīmīgi ir visu laiku labākais. Redzēju un atceros, kā viņš spēlēja - latviešu Greckis.
Olimpiskais čempions kurš Olimpiskās spēlēs pavadīja tribīnēs.. bet medaļa ir medaļa jā.

Varbūt arī Tu pastāsti kko sīkāk par viņu, kādā stilā spēlēja Samoilovs, viņa spilgtākās spēles?
, 2020-04-30 22:18, pirms 4 gadiem
Loģiska izlase. Un cik forši būtu tādu redzēt darbībā arī šodien
, 2020-04-30 22:19, pirms 4 gadiem
Par pirmo piecinieku tiešām baigo jautājumu nav. Būtu interesanti par 2. Piem., visi baigi jau liek Elvi priekšā Irbem, bet kapēc? Ko viņš ir sasniedzis, devis LV hokejam uz doto brīdi? Pagaidām neko lielu, es Masaļski liktu uzreiz aiz Irbes.
Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF
3

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.
Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).