Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sorokins: "Redzot, kā uzlabojām sniegumu, gribējās izcīnīt augstāku vietu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sorokins: "Redzot, kā uzlabojām sniegumu, gribējās izcīnīt augstāku vietu"
Oļegs Sorokins. Foto: IIHF

Latvijas U18 hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins sarunā ar aģentūru LETA aizvadīto pasaules čempionātu elites divīzijā raksturoja kā veiksmīgu un atzina, ka tika sasniegti galvenie mērķi.

Latvijas U18 hokejisti pirmo reiz vēsturē iekļuva pasaules čempionāta elites divīzijas ceturtdaļfinālā, kur gan piekāpās spēcīgajai Kanādai, bet turnīru noslēdza augstajā astotajā pozīcijā.

Komandas galvenais treneris Sorokins atzina, ka ir apmierināts ar komandas veikumu un uzstādītie mērķi tikuši sasniegti. "Kopumā čempionātu vērtēju ar plusa zīmi, tika sasniegti minimālie mērķi, ko arī paši bijām sev uzstādījuši. Čempionāts puišiem bija ļoti vērtīgs pieredzes ziņā. Līdz šim viņiem nebija sanācis spēlēt tādā arēnā un tik augstā līmenī."

Treneris arī sacīja, ka vienmēr var vēlēties lielāku komandas sagatavotību, tomēr piebilda, ka būtiskas izmaiņas sagatavošanās periodā viņš nebūtu veicis: "Iespējams, nebijām par 100% gatavi visās jomās, bet vai tas vispār kādreiz ir iespējams?"

"Sagatavošanās procesā daudz ko nebūtu mainījis, iespējams, tikai kādas nianses. Varbūt vajadzēja vairāk strādāt pie spēles vairākumā, taču noteikti ar to nevarējām aizstāt fiziskās sagatavotības treniņus," uzskata galvenais treneris.

Latvijas hokejisti šajā pasaules čempionātā izcēlās ar atzīstamu sniegumu, līdzvērtīgi konkurējot ar tādām komandām kā Zviedrija, Krievija un Kanāda, kam tika zaudēts ceturtdaļfinālā.

"Ceturtdaļfinālā pietrūka gūto vārtu brīžos, kad tas bija iespējams. Tas noteikti bija arī veiksmes faktors, bet šī veiksme arī pašiem ir jānopelna. Hokejs ir spēle, kurā viena komanda zaudē - šoreiz tie bijām mēs," pauda Sorokins.

Galvenais treneris stāstīja, ka vēlējies, lai komanda sasniedz austāku vietu čempionāta tabulā: "Redzot, kā puiši cīnās, smeļas pieredzi un ar katru maču uzlabo savu sniegumu, gribējās augstākus rezultātus."

Pasaules čempionātā pirmo reizi triumfēja Zviedrija, kamēr sudrabs un bronza tika attiecīgi Krievijai un ASV.

"Saslēdzot kopā tādus faktorus kā gudrība un sirds, varu teikt, ka zviedri noteikti bija spēcīgāki par Krievijas izlasi. Es uzskatu, ka krievi šajā spēlē izspieda no sevis maksimumu. Piekrītu, ka ASV noteikti bija turnīra favorīti, bet zviedri tomēr parādīja čempionu cienīgu sniegumu," noslēdza Sorokins.

Pērnā gada U18 pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kas norisinājās "Arēna Rīga", Sorokina vadītā valstsvienība izcīnīja uzvaras visās piecās spēlēs un ieguva ceļazīmi uz eliti.

  +5 [+] [-]

, 2019-04-30 21:12, pirms 5 gadiem
Nu Oļegs no eksperta pamazām paliek par treneri.Var tikai apsveikt par labu turnīru,jo visi jau laikam domāja,ka lidosim ārā un laikam nekādi īp[ašie talanti arī šinī izlasē nav.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-30 23:15, pirms 5 gadiem
Ir jau labi

  +3 [+] [-]

, 2019-05-01 00:03, pirms 5 gadiem
Manuprāt Boba latviskā versija, vienīgais, kas labi spēj parunāt, un acīmredzot aiznest sakāmo līdz džeku prātiem..

     [+] [-]

, 2019-05-02 22:48, pirms 5 gadiem
Nemāku spriest par jaunāka gadagājuma hokejistiem , bet 17 - 19 -gadīgajiem mūsējiem nenāk par sliktu uzspēlēt tīri labā līmenī krievu jaunatnes MHL čempī Nenoliedzot to , ka Z.Amerikāņi , somi , pa retam zviedri -noskata tikai pašus perspektīvākos , tad tas nav sliktākais variants pārējo izaugsmei .