Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Koziols: ''Lēmumu par čempionātu Rīgā un Minskā jāpieņem IIHF''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Koziols: ''Lēmumu par čempionātu Rīgā un Minskā jāpieņem IIHF''
Viesturs Koziols. Foto: Ģirts Gertsons/F64

Latvijas hokeja federācijas (LHF) viceprezidents Viesturs Koziols intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam ''Sporta studija'' pauda, ka lēmumu par 2021. gada pasaules čempionāta rīkošanu vai atcelšanu jāpieņem IIHF padomei. Tāpat Koziols apgalvoja, ka zina vairākus hokejistus, kuri vēlētos karjeru izlasē noslēgt čempionātā Rīgā.

Latvijas hokeja federācijas viceprezidents Viesturs Koziols pēdējā laikā bieži paudis savu viedokli par valdības pieņemtajiem ierobežojumiem, Uga Dumpja izteikumiem par hokeju kā bīstamāko sporta veidu Covid-19 izplatības sakarā un gaidāmo 2021. gada pasaules čempionātu hokejā.

Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā ''Sporta studija'' Koziols apgalvoja, ka federācijai ir priekšlikumi valdībai attiecībā par ierobežojumu mīkstināšanu: ''Mēs gribam būt atbildīgi sabiedrības locekļi un pieņemt tādus lēmumus, kurus var izpildīt un kuru izpilde ir saprotama. Domāju, ka ja situācija ir tik kritiska, tad mēs redzam un saprotam, ka viens no riskiem ir cilvēku mijiedarbība. Atceļam sacensības uz uz mēnesi vai divām nedēļām. Ļaujat bērniem trenēties! Virslīgas komandām nav skatītāju, amatieriem nav ģērbtuves. Amatieri ir tie, kuri brauc uz hallēm ar savām mašīnām, viņi var kooperēties un braukt uz sacensībām mašīnā saģērbušies Amatieri ir ļoti būtiska sastāvdaļa hallēm, ekonomikai un bērniem paraugu rādītājs, jo daudziem tētis spēlē hokeju. Mērām temperatūru pirms ieejas, tikai ar maskām var ieiet hallēs un darām kaut kādas lietas, mēs esam gatavi to darīt, bet ļaujiet bērniem sportot.''

Saistībā ar 2021. gada pasaules hokeja čempionātu Viesturs Koziols norāda, ka tas ir IIHF lēmums: ''Es negribu komentēt to, ko mēs nevaram ietekmēt. Jebkuru lēmumu pieņems IIHF padome. Padomes sēde būs zīmīgā datumā 18. novembrī. Ko es varu komentēt - Latvijas valdība ir uzrakstījusi atbildes vēstuli IIHF, kur aicina un cik es zinu grib piedalīties ekspertu grupas sēdē, kas, manuprāt, ir ļoti pareizi. Komunikācija starp valdību un IIHF notiek, tā kā viss kārtībā. Pie otrās vēstules tapšanas mums ar valdību bija vairākas tikšanās, mēs tiešām kopīgi ar IZM un premjeru biroju izanalizējām dažādus scenārijus un ,pamatojoties uz tiem scenārijiem, tapa atbilde IIHF. Pasaules čempionāts ir svarīgs no sportiskā viedokļa, kā arī no skatītāju viedokļa, jo tā ir tāda tribīne visai pasaule, kur mēs parādam , ka Rīga māk uzņemt čempionātu. Otrajā vēstulē valdība stingri pateikusi, ka atbalsta Rīgas grupas čempionāta rīkošanu, un vēlreiz saku - lēmums jāpieņem IIHF.

Tāpat Koziols minēja, ka ir vairāki hokejisti, kas savas gaitas izlases rindās vēlētos noslēgt Rīgas čempionātā: ''Es jau teicu vienā citā raidījumā - iedomājamies, ka tagad mēs būsim ļaunie, netaisīsim čempionātu kopā ar Baltkrieviju. Latvija spēlēs pasaules čempionātā, Rīgā nebūs čempionāts un mēs brauksim spēlēt spēles Minskā. Un tā otra grupa būs Minskā , Sanktpēterburgā, Sočos, nezinu - kaut kur. Kā tieši mēs būsim sariebuši Lukašenko? Kurš būs uzvarētājs? Es Jums varu nosaukt daudzus spēlētājus , kuri tieši Rīgā gribētu varbūt pateikt, ka tā ir mana pēdējā spēlē.''

Izmantotie resursi:
Latvijas Televīzijas raidījums ''Sporta studija''

  +2 [+] [-]

, 2020-10-27 11:05, pirms 3 gadiem
Puisis satraucies. Jau emocionālos argumentus met ārā, par karjeras beigšanām, utml.

Ja kazjols nevēlas, lai lēmumu pieņem Latvijas valdība, tad lai atrod naudu citur. Tad manis pēc var kaut vai ar Ziemeļkoreju kopā rīkot.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 11:40, pirms 3 gadiem
Tagad Rīgā nekādi nevar rīkot, tad daudzi beigs karjeru izlasē. Šoreiz atsakam, tad izcīnam 2030. gada čempi un tad čaļi lai met mieru un dodas pensijā.

  -1 [+] [-]

, 2020-10-27 12:04, pirms 3 gadiem
Kāds ***** čempis ? Mums čempi ar tukšām tribīnēm nevajag. Atsakaties jau tagat un miers

  -1 [+] [-]

, 2020-10-27 12:13, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Tagad Rīgā nekādi nevar rīkot, tad daudzi beigs karjeru izlasē. Šoreiz atsakam, tad izcīnam 2030. gada čempi un tad čaļi lai met mieru un dodas pensijā.
Oksfordas profesors turpina plakanās zemes teorijas bīdīt

     [+] [-]

, 2020-10-27 12:13, pirms 3 gadiem
Tāpat ir skaidrs, ka čempis nenotiks! IIHF laicīgi varēja šo pasākumu kancelēt un nep*st smadzeni visiem

     [+] [-]

, 2020-10-27 12:16, pirms 3 gadiem
Number 0 rakstīja: Tāpat ir skaidrs, ka čempis nenotiks! IIHF laicīgi varēja šo pasākumu kancelēt un nep*st smadzeni visiem
kāpēc lai nenotiktu čempis maijā? uzrīkos.
jautājums tik kur un kā. bet nu čempis būs. nauda būs svarīgāka tagad par koronu , kā iepriekšējā pavasarī.

     [+] [-]

, 2020-10-27 12:22, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: kāpēc lai nenotiktu čempis maijā? uzrīkos.
jautājums tik kur un kā. bet nu čempis būs. nauda būs svarīgāka tagad par koronu , kā iepriekšējā pavasarī.
Nebūtu tik drošs. Kā PČ ieņēmumus dala? TV rights saņem IIHF un biletes organizators? Jautājums, vai pasākums ar tukšām tribīnēm (pieņemsim, ka 1/2 no kopējiem ieņēmumiem) ir rentabls.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 12:27, pirms 3 gadiem
safitho rakstīja: Nebūtu tik drošs. Kā PČ ieņēmumus dala? TV rights saņem IIHF un biletes organizators? Jautājums, vai pasākums ar tukšām tribīnēm (pieņemsim, ka 1/2 no kopējiem ieņēmumiem) ir rentabls.
IIHF nebūs mīnusos jebkurā gadījumā. uz pārējo viņiem pajāt. U20 čempi burbulī rīkos.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-27 13:06, pirms 3 gadiem
no teksta var saprast, ka krievi gatavi rīkot čempi Rīgas vietā, ja atsakāmies kopā belariem rīkot.
tik vai tāds lēmums IIHF glābs no čempja boikota?
viņi laikam līdz galam nesaprot , ka vājais posms ir Minska nevis Rīga.
un Minska kopā ar Maskavu situāciju neuzlabos.
p.s. esmu vairāk nekā pārliecināts, ka rietumu izlasēm būs pajāt uz to čempi, ja IIHF turpinās savu līniju liekt par Minsku.
p.p.s. nevajaga aizmirst, ka pavisam nesen pat krievu līgas klubs Jokerit iekšējā spiediena dēļ neaizbrauca uz Minsku.

     [+] [-]

, 2020-10-27 13:06, pirms 3 gadiem
Vairāki hokejisti? Hmm, es saprotu, ka, piemēram, Karsums
varētu, bet vairāki... Cerams, ka ne Daugaviņš.

     [+] [-]

, 2020-10-27 13:16, pirms 3 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Vairāki hokejisti? Hmm, es saprotu, ka, piemēram, Karsums
varētu, bet vairāki... Cerams, ka ne Daugaviņš.
cilvēciņš nezin jau ko teikt, lai attaisnotu Rīga / Minska čempi kopā ar lukaša režīmu.
emocionāli un bez nopietniem argumentiem reaģē uz visu, kas tagad notiek ar hokeju Latvijā!
no visām pusēm nāk tikai sūdi , nekā pozitīva sen nav bijis .

     [+] [-]

, 2020-10-27 13:25, pirms 3 gadiem
Pavisam drīz mēs uzzināsim CAS lēmumu WADA lietā pret Rusņu. Cerams, ka lēmuma pieņemšana atkal netiks pārcelta.
Ceru, tad beigsies visas spekulācijas, ka Rusņa kaut ko grib rīkot sportā tuvākos četrus gadus.

     [+] [-]

, 2020-10-27 13:52, pirms 3 gadiem
Nu kāds čempis Minskā. Tur vēl nekas nebūs beidzies, uz čempi tieši varētu pastiprināties protesti. Un arī represīvās metodes pieaugs.
Aizbrauks kāds Dānijas fans un naktī dabūs ar steku pa galvu.

     [+] [-]

, 2020-10-27 15:42, pirms 3 gadiem
loook ploik! rakstīja: Nu kāds čempis Minskā. Tur vēl nekas nebūs beidzies, uz čempi tieši varētu pastiprināties protesti. Un arī represīvās metodes pieaugs.
Aizbrauks kāds Dānijas fans un naktī dabūs ar steku pa galvu.
Es domāju, ka viss tur beigsies tuvākā mēneša laikā un Lukašenko aizies vai ņems nelabu galu. Kauns IIHF un LHF mīkstmiešiem, kurus interesē tikai nauda un kuri neredz vardarbību Baltkrievijā.

     [+] [-]

, 2020-10-27 16:19, pirms 3 gadiem
Vajag Minskas omoniešus aizvest uz iihf biroju, lai nodod vecajiem birokrātiem kārtīgi pa ribām

  -1 [+] [-]

, 2020-10-27 19:03, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pavisam drīz mēs uzzināsim CAS lēmumu WADA lietā pret Rusņu. Cerams, ka lēmuma pieņemšana atkal netiks pārcelta.
Ceru, tad beigsies visas spekulācijas, ka Rusņa kaut ko grib rīkot sportā tuvākos četrus gadus.
Varētu būt tā ka rīkos Krievijā ,jo citas valstis atteiksies ,jo visi līdzekļi jāvelta Kovid seku likvidācijai un Krievija būs vienīgais kandidāts

     [+] [-]

, 2020-10-27 20:02, pirms 3 gadiem
SteveDavis rakstīja: Varētu būt tā ka rīkos Krievijā ,jo citas valstis atteiksies ,jo visi līdzekļi jāvelta Kovid seku likvidācijai un Krievija būs vienīgais kandidāts
Varētu būt, varētu būt... šobrīd tās ir tikai Tavas iedomas, bez jebkāda pamatojuma.