Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Nav jēgas spēlēt, ja galvā ir kaut mazākā doma, ka zaudēsim"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Čukste: "Nav jēgas spēlēt, ja galvā ir kaut mazākā doma, ka zaudēsim"
Kārlis Čukste
Foto: quinnipiacbobcats.com

Pulksten 22:30, tiekoties ar pagājušā gada bronzas medaļniekiem amerikāņiem, pasaules čempionātu sāks Latvijas U20 valstsvienība hokejā. Viens no komandas līderiem būs Kārlis Čukste, kurš otro sezonu pavada Ziemeļamerikā. Aizsargs sarunā ar portālu Sportacentrs.com pastāstīja par noskaņojumu komandā un atmosfēru Toronto.

"Esam gatavi cīnīties ar visām spēcīgākajām pasaules lielvalstīm. Spēlēsim, lai uzvarētu, jo nav jēgas iet laukumā, ja galvā ir kaut mazākā doma, ka zaudēsim," sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja aizsargs Kārlis Čukste."Toronto halle, kurā spēlēsim, ir liela. Domāju, ka droši var teikt, ka neviens no mums līdz šim vēl nebūs spēlējis tik daudz skatītāju priekšā. Ir svarīgi, lai tas netraucētu mūsu spēlei. Kad esam laukumā, ir jādomā par spēli, kā pieņemt pareizos lēmumus gan ar ripu, gan bez tās."

"Visi sabraucām no dažādām valstīm un dažādām komandām, bet ar vienu mērķi – aizstāvēt Latvijas godu," par noskaņojumu komandā stāstīja Čukste, kurš U20 valstsvienību pārstāvēs trešajā pasaules čempionātā pēc kārtas, bet pirmo reizi cīnīsies augstākajā divīzijā. "Protams, tiklīdz satiekamies, atmosfēra komandā ir jautra. Visi kopā esam spēlējuši kopš bērnības, un tagad, ja nespēlējam kopā, daudzi no mums spēlē cits pret citu. Par atmosfēru nekad nav bijušas raizes – esam labi draugi. Sasniegt nepieciešamo līmeni, lai veiksmīgi startētu turnīrā, nav nekādu problēmu."

"Arī ar treneriem kopumā esam ļoti labi pazīstami, un nav nepieciešama nekāda aklimatizācija, lai labi sastrādātos. Protams, sagatavošanās posms nav bijis tik ilgs, cik vēlētos, bet treneri ir padarījuši labu darbu, lai sagatavotu mūs, spēlētājus, nozīmīgajam turnīram," pauda 19 gadus vecais aizsargs, kurš otro sezonu pēc kārtas spēlē Ziemeļamerikā. Čukste pārstāv Kvinipiekas Universitāti, kas pērn spēlēja NCAA finālā, un viņa kontā ir četri vārti un deviņi punkti 19 mačos.

"Toronto ir nedaudz siltāks, nekā biju domājis, un tas bija neliels un patīkams pārsteigums. Pilsēta ir ļoti jauka. Sagaidāms arī salīdzinoši liels atbalsts Latvijas izlasei, kas nāks gan no vecākiem, kuri ir atbraukuši uz turnīru, gan no latviešiem, kuri dzīvo Kanādā un jutīs līdzi mūsu komandai," teica Čukste, kurš būs viens no kapteiņa Kristapa Zīles asistentiem. "Cerēsim arī uz lielu atbalstu otrpus televizoru ekrāniem."

Spēle pret Amerikas Savienotajām Valstīm sāksies pulksten 22:30, tiešraidi piedāvās kanāls Viasat Sport Baltic. Sāncenšu līderis ir uzbrucējs Džeremijs Brako, kuru 2015. gadā ar 61. numuru – septiņas vietas pirms Latvijas valstsvienības līdera Mārtiņa Dzierkala – draftēja Toronto "Maple Leafs".

 +10 [+] [-]

, 2016-12-26 14:56, pirms 7 gadiem
Prieks dzirdēt, ka jaunā maiņa nav tupusmīzēji, atšķirībā no šejienes lūzeru auditorijas.

Pilnīgi pareiza attieksme.

  +4 [+] [-]

, 2016-12-26 15:32, pirms 7 gadiem
Pareiza domāšana, mīkstajiem izlasē nav vietas!
Slēpts komentārs: scores

  +3 [+] [-]

, 2016-12-26 15:53, pirms 7 gadiem
Brīnums uz ledus var notikt.

     [+] [-]

, 2016-12-26 16:55, pirms 7 gadiem
MachimoI rakstīja: Prieks dzirdēt, ka jaunā maiņa nav tupusmīzēji, atšķirībā no šejienes lūzeru auditorijas.

Pilnīgi pareiza attieksme.
Pilnīgi piekrītu, pareiza attieksme (principā tādai kādai vajadzētu), bet ne visi ir "lūzeri", runā par sevi...

  -1 [+] [-]

, 2016-12-26 16:56, pirms 7 gadiem
berimors rakstīja: Brīnums uz ledus var notikt.
Uz to arī cerēsim, galvenais lai cīnās no sirds, tad viss var notikt!

  -1 [+] [-]

, 2016-12-26 17:42, pirms 7 gadiem
===...Protams, tiklīdz satiekamies, atmosfēra komandā ir jautra...===
Par hokeju vairs pat domāt negribas!!!
Priekā Jums Ziemassvētkus!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2016-12-26 19:28, pirms 7 gadiem
Derētu kāds pārsteigums.