Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sorokins: "Cerams, ka mūsu vārtsargs par šo turnīru saņems lielus bonusus"

Rolands Eliņš

Sorokins: "Cerams, ka mūsu vārtsargs par šo turnīru saņems lielus bonusus"
Patriks Zabusovs, Patriks Ozols un Artūrs Šilovs tika atzīti par labākajiem Latvijas izlasē šajā turnīrā. Foto: Chris Tanouye/IIHF

Kanādas U18 hokeja izlases uzbrucējs Breidens Treisijs pēc iekļūšanas PČ pusfinālā, uzvarot Latvijas U18 izlasi ar 3:1, IIHF preses dienestam norādīja, ka šī spēle devusi viņa komandai svarīgu mācību, savukārt Latvijas valstsvienības galvenais treneris Oļegs Sorokins pauda prieku par parādīto sniegumu.

„Ko varam mācīties no šīs spēles? Jānovērtē visi pretinieki, nevienu nevar novērtēt pārāk zemu,” sacīja Breidens Treisijs, šīs sezonas rezultatīvākais WHL (viena no trim galvenajām Kanādas junioru līgām) debitants, kuram paredz vietu NHL draftā šovasar. „Domāju, ka, ja mēs spēlēsim cītīgi un tā, kā protam, panākumi būs arī nākamajās spēlēs.”

Pusfinālā Kanāda spēlēs pret Zviedriju. „Svarīgi būs veiksmīgi iesākt spēli,” teica Treisijs. „Ja pratīsim noturēt ripu viņu zonā un aktīvi presingot viņu aizsargus, visam vajadzētu būt kārtībā.”

Savukārt Latvijas izlases treneris Oļegs Sorokins uzslavēja savu vārtsargu: „Cerams, ka Artūrs par šo turnīru saņems lielus bonusus. Viņš šosezon ļoti progresējis. Viņš ir puisis, kurš ļoti smagi strādā un nekad nevēlas palikt otrais – ne uz ledus, ne ārpus laukuma. Taču spēle pret Kanādu bija visas komandas nopelns, ne tikai Artūra.”

„Šī bija labākā spēle mūsu izlases izpildījumā,” turpināja Sorokins. ”Mēs ieguvām pieredzi līdz ar katru nākamo spēli šajā turnīrā. Mans asistents teica, ka šī ir pirmā reize, kad esam bijuši tik tuvu Kanādas pieveikšanai, un tas mums nozīmē daudz.”

„Ceru, ka mēs turpināsim gūt pieredzi, spēlējot pret augsta līmeņa komandām,” teica Sorokins. „Mēs neesam spēlējuši pret tādām komandām kā Zviedrija un Somija, cerams, ka šīs komandas vēlēsies aizvadīt pārbaudes mačus ar mums, lai sagatavotos turnīriem.”

Latvijas izlase turnīru pabeidza astotajā vietā, augstākajā, kādu vien izdevies iegūt Latvijas U18 izlasei pasaules čempionātos.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2019...

     [+] [-]

, 2019-04-26 10:29, pirms 5 gadiem
Liels prieks par komandu, vēl lielāks prieks par Sorokinu, kurš aizvēra mutes daudziem.
Šķiet, ka komandas vidējais līmenis ir visai augsts, taču tajā pašā laikā rodas sajūta, ka spilgtu līderu (kadru, kas 2-3 gadu laikā varētu būt nacionālās izlases sastāvā) ārā nelec.

  +6 [+] [-]

, 2019-04-26 10:50, pirms 5 gadiem
Tiešām malači! Pārspēja visas manas gaidas ar. Žēl, ka LTV nerādīja nevienu spēli, arī ne 1/4 finālu.

  +3 [+] [-]

, 2019-04-26 10:50, pirms 5 gadiem
Lai arī sniegums ir iepriecinošs un es nebiju viens no Sorokina nolicējiem, jo klātienē vēroju pagājušā gada 1 divīzijas čempi, un parādītais sniegums likās simpātisks, man, tomēr, ir bažas par dažiem Sorokina lēmumiem. Tīri subjektīvs viedoklis -

Lai arī Abrags man reiz teica, ka muļķīgi vērtēt spēlētājus pēc plikas statistikas, taču, šajā gadījumā es nedaudz oponēšu.

Problēmjautājums ir maiņu salikums -
Vai tiešām HS Rīga pārstāvji Jevdokimovs un Petrovics bija 1. un 2. maiņas atbilstoši, ja tajā pašā laikā Millers, kurš pirms sezonas 1. līgā bija kudi rezultatīvāks par šiem abiem un šogad, kā 2020. gada drafta kandidāts, aizvadīja ne to sliktāko sezonu HK Rīga? Tas pats attiecas uz Švanenbergu, kuram jau 2 sezonu pieredze MHL, šogad pat esot rezultatīvākajam, tika marinēts 4. maiņā, turpretī, augstāk divi minētie censoņas ieguva lielu spēles laiku?

Tāpat jautājums par Branta spēlēšanu 3. aizsargu pārī, kas nenoliedzami, vismaz, par 2-3 minūtēm samazināja spēles laiku, ja pat ESPN apskatnieki un komentētāji no šīs izlases paredzēja interesei no skautiem un potenciālu CHL pārcelšanos nākmajā sezonā tieši Brantam un Ansonam?

Arī Marcinkevičs, kurš, tomēr, Prizmā mauca punkts spēlē, bija liekais uzbrucējs, bet Petrovics un Jevdokimovs kapāja uz nebēdu?

Tāpat Prohorenkovs tika likts stabilāk sastāvā, kā Millers, Švanenbergs un Marcinkevičs..

Arī Sējējs jr. Vakar diezgan dumji nokļūdijās pirmo vārtu zaudējumā, taču, vai tiešām Mateiko & Krustiņš uz doto brīdi bija labāki.

Labs sniegums, nenoliedzami, bet dažu spēlētāju, MANUPRĀT, neobjektīvā marinēšana nedaudz nomāc kopējo pozitīvo ainu.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-26 10:53, pirms 5 gadiem
komandu Sorokins labu izveidojis, bet lai teiktu... O šis būs labs nākotnē, par uzbrucējiem nu nevienu..varbūt vienīgi Zabusovs...

Pirms čempionāta ko sauca par iespējamajiem līderiem Skrastiņš, Millers,Polcs, Švanenbergs... neteikšu,ka īpaši izcēlās...izcēlās komandas spēle,bet ka kāds īpaši parādīja sevi nooot....
Brants solās labs būt nākotnē un Šilovs... šobrīd pārējie neuzrunā

     [+] [-]

, 2019-04-26 10:59, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: komandu Sorokins labu izveidojis, bet lai teiktu... O šis būs labs nākotnē, par uzbrucējiem nu nevienu..varbūt vienīgi Zabusovs...

Pirms čempionāta ko sauca par iespējamajiem līderiem Skrastiņš, Millers,Polcs, Švanenbergs... neteikšu,ka īpaši izcēlās...izcēlās komandas spēle,bet ka kāds īpaši parādīja sevi nooot....
Brants solās labs būt nākotnē un Šilovs... šobrīd pārējie neuzrunā
Sorry, tad Tev maza izpratne, vai neesi redzējis spēles un skaties pēc statistikas. Vakar, stabili labākais uzbrucējs bija Ansons. Ātrs, aktīvs, gan apsēlēja, gan atņēma. Pie tam, gadu jaunāks. Viss kas vajadzīgs ZA labam forechekinga hokejam.
Vēl vakar izcēlās Polcs ar individuālām darbībām, taču tas jau nav noslēpums, ka rokas strādā čalim labi.
Tumanovs ar Ošenieku, bez branta, vēl ļoti stabilu turnīru aizvadīja. Nedeva daudz iespēju pretinieku uzbrucējiem.

     [+] [-]

, 2019-04-26 11:12, pirms 5 gadiem
zata rakstīja: Sorry, tad Tev maza izpratne, vai neesi redzējis spēles un skaties pēc statistikas. Vakar, stabili labākais uzbrucējs bija Ansons. Ātrs, aktīvs, gan apsēlēja, gan atņēma. Pie tam, gadu jaunāks. Viss kas vajadzīgs ZA labam forechekinga hokejam.
Vēl vakar izcēlās Polcs ar individuālām darbībām, taču tas jau nav noslēpums, ka rokas strādā čalim labi.
Tumanovs ar Ošenieku, bez branta, vēl ļoti stabilu turnīru aizvadīja. Nedeva daudz iespēju pretinieku uzbrucējiem.
Skatījos un varbūt pašam tev nav izpratnes.... Yes Ansons izcēlās varbūt...bet par pārējiem neteikšu ka atstāja kaut kādu labo wow priekštatu...Varbūt Sorokinam nevadzēja HK Rīgu izmētāt, katru savā maiņā it īpaši Švanenbergu, no scorera, pataisīt pa čekeri...
bet komanda kā jau teicu bija laba, bet manā skatījumā individuāli nē...

  +1 [+] [-]

, 2019-04-26 11:50, pirms 5 gadiem
blondais18 rakstīja: Skatījos un varbūt pašam tev nav izpratnes.... Yes Ansons izcēlās varbūt...bet par pārējiem neteikšu ka atstāja kaut kādu labo wow priekštatu...Varbūt Sorokinam nevadzēja HK Rīgu izmētāt, katru savā maiņā it īpaši Švanenbergu, no scorera, pataisīt pa čekeri...
bet komanda kā jau teicu bija laba, bet manā skatījumā individuāli nē...
Ļoti gudri, mest atpakaļ - pašam Tev nav izpratnes Vēlviens Machimol..
Ja Tev būtu izpratnes, tad saprastu tās nianses, spēlētāja plusus, kurus viņš rādīja laukumā. Dārziņš OS 2014 guva vairāk vārtus kā Krosbijs, tāpēc Dārziņš ir lielāks spīdeklis?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-26 12:07, pirms 5 gadiem
Latvija tikai un vienīgi var gūt panākumus kā komanda ar komandas spēli. Jo nelielas uzbrūkošās zvaigznes mums parādās reizi 50. gados.

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:14, pirms 5 gadiem
playthegame rakstīja: Liels prieks par komandu, vēl lielāks prieks par Sorokinu, kurš aizvēra mutes daudziem.
Šķiet, ka komandas vidējais līmenis ir visai augsts, taču tajā pašā laikā rodas sajūta, ka spilgtu līderu (kadru, kas 2-3 gadu laikā varētu būt nacionālās izlases sastāvā) ārā nelec.
Pēc 2 gadiem viņiem būs tikai 20. Ko tu gribi? Tajā vecumā lielu lomu izlasē nekad neviens nav spēlējis. Jā, epizodiski. Ir skaidrs, ka starp viņiem nav Kopitaru, bet, taja pašā laikā, Šilovs, teiksim, piecu gadu laikā varētu kļūt par ļoti nopietnu kadru. Vairāki kadri šogad varētu tikt CHL draftā. Izlases kontekstu piesaukt ir baigi pāragri. Bet būs interesanti paskatīties, jo, manuprāt, šobrīd mums izlasē ir perfekts pieredzes un jaunības apvienojums, šis modelis varētu +/- būt Rīgas čempī, bet tālāk? Daudz jautājumu.

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:23, pirms 5 gadiem
mežacūka rakstīja: Latvija tikai un vienīgi var gūt panākumus kā komanda ar komandas spēli. Jo nelielas uzbrūkošās zvaigznes mums parādās reizi 50. gados.
Loģiski. Hārtlija hokejs arī jāturpina spēlēt. Tuvāko gadu apcirkņi jau ir izskatīti, un tur Kopitarus ar Balderiem neredz. Šobrīd izlase ir, mans subjektīvais ieskats, stiprākā kopš 2000. gadu sākuma - ir tādi meistari, kā Daugava, Elvis, Bļugers, Balcers... Kas reāli tuvākajos gados var nākt klāt, pastiprināt? Iespējams, uz Rīgas čempi - Smirnovs, Šmons, ja viņi sāks daudz spēlēt NLA, tatad labi pāries pieauguso hokejā. Jācer, ka izaugsme taurpināsies Čukstem un Eglei. Teiksim atklāti, nekas jau baigi nākt klāt tuvākajos gados īsti nevar. Jācer, ka tie, kas šoreiz ir savainoti un bez līgumiem- tie būs pieejami. Latvijas hokeja talantu apcirkņi, diemžēl, ļoti ierobežoti.

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:29, pirms 5 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Loģiski. Hārtlija hokejs arī jāturpina spēlēt. Tuvāko gadu apcirkņi jau ir izskatīti, un tur Kopitarus ar Balderiem neredz. Šobrīd izlase ir, mans subjektīvais ieskats, stiprākā kopš 2000. gadu sākuma - ir tādi meistari, kā Daugava, Elvis, Bļugers, Balcers... Kas reāli tuvākajos gados var nākt klāt, pastiprināt? Iespējams, uz Rīgas čempi - Smirnovs, Šmons, ja viņi sāks daudz spēlēt NLA, tatad labi pāries pieauguso hokejā. Jācer, ka izaugsme taurpināsies Čukstem un Eglei. Teiksim atklāti, nekas jau baigi nākt klāt tuvākajos gados īsti nevar. Jācer, ka tie, kas šoreiz ir savainoti un bez līgumiem- tie būs pieejami. Latvijas hokeja talantu apcirkņi, diemžēl, ļoti ierobežoti.
Artūrs Karaša - augsts potenicāls

     [+] [-]

, 2019-04-26 12:44, pirms 5 gadiem
Vietu sadalījums pēc apakšgrupu rezultātiem ir nekam nederīgs... 1/4 finālu rezultātam būtu jānosaka vietu sadalījums!!! Īpaši tad, ja komanda zaudē pagarinājumā/bullīšos...

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:19, pirms 5 gadiem
Grigala vieta uz pieaugušo izlasi!