Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Indrašis: "Krieviju uzvarēt vienmēr ir patīkami"

Laura Elizabete Jansone
Laura Elizabete Jansone

Indrašis: "Krieviju uzvarēt vienmēr ir patīkami"
Miks Indrašis cīņā pie apmales pret Sergeju Plotņikovu. Foto: Romāns Kokšarovs/ f64

Otro uzvaru ceturtajā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta vakar savu skatītāju priekšā izcīnīja Latvijas hokeja izlase, kas ar 2:1 papildlaikā pieveica spēcīgo Krievijas izlasi. Latvijas izlase aizvadīja kopumā divas pārbaudes spēles Rīgā pret vienu no gaidāmā pasaules čempionāta favorītēm Krievijas izlasi. Pēc spēles intervijā Sportacentrs.com Latvijas izlases uzbrucējs Miks Indrašis atzina, ka Latvijas izlase parādīja labu sniegumu, tomēr līdz čempionātam ir jāuzlabo spēle nevienādos sastāvos.

"Mūsu sniegums bija ļoti labs. Krieviju vienmēr ir patīkami uzvarēt, kaut vai tā ir tikai draudzības spēle," savu noskaņojumu pēc spēles pauda Indrašis.

Vakar pārbaudes spēlē pret Krieviju Latvijas komanda pretiniecei piekāpās ar 2:4. "Mēs spēlējām tāpat kā vakar. Pagājušajā spēlē trešajā periodā palaidāmies. Šodien nospēlējām līdz galam, kā treneri prasīja, " uzvaras iemeslus skaidro uzbrucējs.

Pirmajā trešdaļā latvieši raidīja 11 metienus pa Krievijas izlases vārtiem, kamēr Latvijas vārtu vīrs Kristers Gudļevskis tika traucēts vien trīs reizes. Labi aizvadīta pirmā perioda iemeslus Miks Indrašis skaidro ar dinamisku spēli Latvijas izlases izpildījumā. "Varbūt mūsējie bija vairāk atpūtušies, bet par sevi nevaru pateikt. Aktīvi spēlējām un neļāvām viņiem nostiprināties uzbrukuma zonā. Tas arī ir tas atslēgas moments - aktīva spēle."

Jau trešo spēli pēc kārtas otro periodu Latvijas izlase ir zaudējusi. Nespēju uzspiest savu spēli pretiniekam otrajā trešdaļā rada nepārdomātās maiņas, uzskata hokejists. "Ir jāpiestrādā. Otrā trešdaļa hokejā ir mazliet citādā, jo ir jāslido uz tālo soliņu. Daudz vairāk jādomā kā nomainīties, tāpēc, ka tevi iespiež zonā. Lielākoties visu otrajā periodā nosaka kā mēs maināmies. Varbūt vēl neesam līdz galam to izpratuši. Treneris pateiks visu kas, ko un kā. Tad arī izdarīsim secinājumus."

Abās pārbaudes spēlēs Rīgā nevienai no komandām neizdevās rezultatīvi izspēlēt vairākumu. Miks Indrašis uzskata, ka pie tā ir vainojams tas, ka līdz šim ir aizvadīts tikai viens treniņš, kurā treneri koncentrējās tieši uz spēli vairākumā. "Nav meistarības, " smejas latviešu uzbrucējs. "Tā izskatās. Tikai vienu treniņu esam aizvadījuši, trenējot spēli vairākumā. Neesam vēl to iespēlējuši. Tas, protams, nav nekāds attaisnojums, jo tāpat visi savās komandās spēlē vairākumā, " uzsver uzbrucējs, kurš šo sezonu aizvadīja Maskavas "Dinamo" sastāvā. "Kaut kas noteikti ir jādara. Es domāju, ka mēs pie tā piestrādāsim, un uz čempionātu viss būs kartībā, " apgalvo Indrašis. Šo spēles sastāvdaļu uzbrucējs arī izcēla kā vienu no tām, pie kā ir jāpiestrādā līdz pasaules čempionāta sākumam. "Viennozīmīgi ir jāpiestrādā pie spēles nevienādos sastāvos, kas hokejā spēlē lielu lomu," uz uzlabojamiem spēles elementiem norādīja latviešu hokejists.

"Es domāju, ka ir jāatkārto tas, ko mēs spējām pagājušajā gadā - ceturtdaļfināls. Tas būtu minimālais mērķis, tomēr sākumā tur ir jātiek un tad var skatīties kā tālāk. Visu izšķirs viena spēle," savas cerības gaidāmajam pasaules čempionātam pauda Latvijas izlases uzbrucējs Miks Indrašis.

Nākamo spēli Latvijas hokeja izlase aizvadīs 3.maijā Šveicē, kur pārbaudes spēļu cikla ietvaros spēkosies ar mājinieci Šveices izlasi.

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.

  -2 [+] [-]

, 2019-04-26 07:49, pirms 5 gadiem
Bobs vēl nav trenējis DHL, tāpēc uzskata KHL par otro līgu pasaulē. Reālajā rangā KHL ir kaut kur ap piekto vietu. NHL, Šveice, DHL, Zviedrija/KHL.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-26 08:10, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Bobs vēl nav trenējis DHL, tāpēc uzskata KHL par otro līgu pasaulē. Reālajā rangā KHL ir kaut kur ap piekto vietu. NHL, Šveice, DHL, Zviedrija/KHL.
Viņš tā domā tāpēc, ka KHL spēlē ļoti daudz NHL pieredzējušie spēlētāji gan punktu ziņā, gan pēc spēlēm. Eiropā arī ir, bet ne tik daudz.

     [+] [-]

, 2019-04-26 08:56, pirms 5 gadiem
kur var atrast spēļu kalendāru? varēja jau rakstā ielikt...
https://www.iihf.com/en/events/2019...

     [+] [-]

, 2019-04-26 08:59, pirms 5 gadiem
Ņemot vērā Banss-a kunga iepriekš rakstīto, šajā spēlē īpaši paskatījos līdzi, ko un kā dara Ķēniņš.
Jāatzīst un jāpiekrīt, ka darba apjoms tiešām ir milzīgs un viņš ir labā fiziskajā formā. Darbojās ļoti labi, un ne jau tikai tajā vienā mazākuma vārtu gūšanas epizodē.

  -1 [+] [-]

, 2019-04-26 09:17, pirms 5 gadiem
Леонидс Грецкис rakstīja: Bobs vēl nav trenējis DHL, tāpēc uzskata KHL par otro līgu pasaulē. Reālajā rangā KHL ir kaut kur ap piekto vietu. NHL, Šveice, DHL, Zviedrija/KHL.
Es pirmo reizi dzirdu kaut ko par kaut kādu DHL ... Moška cienījamie hokeja eksperti pastāstīs :-)
Slēpts komentārs: kristaps30

  -1 [+] [-]

, 2019-04-26 09:58, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Baigi patīkami uzvarēt kādu Krievijas 5. izlasi
Jā, Kovaļčuks no LA Kings un pārējie no NHL un KHL klubiem tagad spēlē viņu 5. izlasē

  +2 [+] [-]

, 2019-04-26 10:09, pirms 5 gadiem
Nedaudz off topic, bet "Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece" reāli labāku rakstu uzcepusi kā lielākā daļa SC "žurnālisti" vispār spēj.

     [+] [-]

, 2019-04-26 14:52, pirms 5 gadiem
Polšs rakstīja: Es pirmo reizi dzirdu kaut ko par kaut kādu DHL ... Moška cienījamie hokeja eksperti pastāstīs :-)
DHL ir tie, kas piegādā paketes.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-26 14:59, pirms 5 gadiem
Ja kāds nesaprata, mans komentārs 09:58 bija sarkasms