Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs: "Čalpa ir radījis skaistu stāstu Latvijas hokejā"

Rolands Eliņš

Hārtlijs: "Čalpa ir radījis skaistu stāstu Latvijas hokejā"
Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs preses konferencē pēc zaudējuma Šveicei papildlaikā ar 1:2 izteica apmierinātību ar savu spēlētāju sniegumu, kā arī atzina, ka nomainītajam Kristeram Gudļevskim jau iepriekš sarāvuši krampji, kuru dēļ arī sekojusi nomainīšana pret Uldi Čalpu, kuru Hārtlijs īpaši uzslavēja par savu iespēju izmantošanu.

„Man likās, ka aizvadījām līdzvērtīgu spēli pret Šveici,” sacīja Bobs Hārtlijs. „Mēs radījām vārtu momentus, bet pretinieku vārtsargs nospēlēja labi. Arī mums Gudļevskis nospēlēja veiksmīgi, bet Čalpa kopumā, manuprāt, ir radījis skaistu stāstu Latvijas hokejā.”

„Pievienojies izlasei no vietējās līgas, Čalpa ir stājies izlases vārtos, kad vien mums vajadzēja viņa palīdzību, un spēlējis veiksmīgi,” turpināja Hārtlijs. „Redzu iemeslus, kāpēc tā – viņš rūpīgi gatavojas un strādā katrā treniņā un video sesijā. Viņš izmanto savas iespējas un radušos situāciju. Esmu ļoti lepns par viņu, un Čalpa joprojām cīnās par vietu izlases sastāvā, par ko pelnījis uzslavas.”

Hārtlijs arī pauda cieņu Artūram Irbem, kura numurs šodien tika iemūžināts pie Arēnas Rīga griestiem: „Tas bija liels gods piedalīties Irbes godināšanas ceremonijā. Es ar viņu tikos jau iepriekš NHL un labi zinu, ko viņš nozīmē Latvijas hokejam. Pirms spēles teicu spēlētājiem, ka tieši tāpēc esam šeit – lai turpinātu tādu spēlētāju kā Irbes, Ozoliņa un Masaļska iesākto hokejā un sekotu viņu pēdās. Šodien mēs godinājām lielisku vārtsargu un lielu savas valsts patriotu.”

Hārtlijam tika vaicāts par Gudļevska nomainīšanu, taču treneris nelikās satraukts par potenciālu traumu un paskaidroja, ka šoreiz pie vainas krampji un atūdeņošanās: „Kas notika ar Gudļevski? Viņam iemetās krampji. Jau perioda pārtraukumā zinājām, kas notiek, bet viņš pats gribēja turpināt spēlēt. Ko lai saka – jādzer vairāk ūdens (smejas).”

Hārtlijs vēl konkrētāk nepaskaidroja Matīsa Kivlenieka, kurš spēli vēroja klātienē, situāciju par dalību rītdienas spēlē, sakot, ka ar viņu saruna būs rīt no rīta: „Viņš tikko atlidoja. Cilvēki ir atšķirīgi – daži vēlas uzreiz kāpt uz ledus un spēlēt, daži vēlas nedaudz laika, lai atpūstos, tā ka tas principā būs viņa paša lēmums.”

Slēpts komentārs: Āfrika12

  +9 [+] [-]

, 2018-04-26 23:32, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Uz doto brīdi Merzļikins numur 1 un Čalpa numur 2.
Uz doto brīdi tu - idiots numur 1

     [+] [-]

, 2018-04-26 23:38, pirms 6 gadiem
😁

  +1 [+] [-]

, 2018-04-26 23:51, pirms 6 gadiem
Raivo Dobelim labs komentārs, kā kulaks uz acs

  -1 [+] [-]

, 2018-04-26 23:58, pirms 6 gadiem
Gandrīz pelnrušķītes stāsts Čalpam, bet nezinu, ko izdomās Kivlenieks. Ja nespēlēs rīt, tad pusspēle jādod pret Kanādu. Ja Hārtlijs nedomā PČ izmantot 3 vārtsargus, tad jāņem Čalpa un vienā spēlē pat jādod iespēja pasēdēt uz soliņa. Ticu, ka Hārtlijs ir goda vīrs un tā arī rīkosies.

     [+] [-]

, 2018-04-27 11:18, pirms 6 gadiem
guntis86 rakstīja: Gandrīz pelnrušķītes stāsts Čalpam, bet nezinu, ko izdomās Kivlenieks. Ja nespēlēs rīt, tad pusspēle jādod pret Kanādu. Ja Hārtlijs nedomā PČ izmantot 3 vārtsargus, tad jāņem Čalpa un vienā spēlē pat jādod iespēja pasēdēt uz soliņa. Ticu, ka Hārtlijs ir goda vīrs un tā arī rīkosies.
Neaizmirsti par Merzļikinu. Domāju, te nav pat jāsapņo. Būs Elvis un Gudijs pārmaiņus (ar uzsvaru uz Elvi kā neapšaubāmu pirmo numuru) un Kivlenieks kā trešais. Nav jau Kivlenieks vēl tāda hokeja zvaigzne, ka atteiktos no 3. numura pozīcijas. Arī tā viņam būtu laba pieredze.

     [+] [-]

, 2018-04-27 11:43, pirms 6 gadiem
Āfrika12 rakstīja: Uz doto brīdi Merzļikins numur 1 un Čalpa numur 2.
Un tu Nr3 štoļi? Elvis, Gudļevskis, Kivlenieks