Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sorokins: ''Lai viņi domā un baidās par to, kā mēs spēlēsim un kas mēs tādi"

Laura Elizabete Jansone
Laura Elizabete Jansone

Sorokins: ''Lai viņi domā un baidās par to, kā mēs spēlēsim un kas mēs tādi"
Latvijas hokeja U18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šodien “Elektrum” sporta centrā norisinājās preses konference, kurā ar mediju pārstāvjiem tikās Latvijas hokeja U18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis un LHF sporta direktors Edgars Buncis. Vadība iepazīstināja preses pārstāvjus ar plānu, kā norisināsies gatavošanās pasaules čempionātam. Pēc konferences tika aizvadīti “Atklātie fiziskās sagatavotības testi”.

U18 izlases galvenais treneris norādīja, ka gatavošanās posms ir jau iesākts iepriekš: “Šis pēdējais sagatavošanās posms patiesībā ir ļoti ilgs, jo mēs jau kādas piecas nedēļas jau nepilnīgā izlases sastāvā trenējamies. Vēl daži puiši nav ieradušies, bet tuvākajās dienās viņi pievienosies. ” Oļegs Sorokins norādīja, ka ar nepacietību gaida pasaules čempionātu. “Ik dienu skatos hokeja spēles, kurās spēlē mūsu pretinieki.”

Edgars Buncis apgalvoja, ka federācija ir nodrošinājusi visu nepieciešamo gatavošanās posmam, un paziņoja mērķus, ko paveikt sapasaules čempionātā. “ Mērķi mums ir vairāki. Viens no tiem noteikti ir parādīt potenciālos NHL spēlētājus labākajā fiziskajā kondīcijā, lai tie varētu salīdzināt savu varēšanu tieši ar šiem spēlētājiem. Otrs netiešs mērķis ir parādīt to, ka fiziskā sagatavotība hokejā arvien ir būtiska. Ir svarīgs spēks, ātrums un veiklība. Šīs spējas tikai vairo spēlētāja kvalitāti, noturību pret traumām un fiziko un morālo gatavību spēlēm.”

Kā potenciālos izlases līderus Sorokins izcēla Kristapu Skrastiņu, Patriku Zabusovu, Gustavu Milleru un Rūdolfu Polcu. Tomēr, viņaprāt, puišu ir daudz un spēlētāju, kas varētu būt vieni no uzvaru kaldinātājiem, arī ir daudz. „Puiši ir gana interesanti, viens ir tehnisks, viens ir jaudīgāks. Ceru, ka viņi katrs atradīs savu nišu hokejā. Gribētos, lai viņi visi arī paliek hokejā un papildina mūsu hokeja saimi, nevis kāds pēc diviem, trijiem gadiem beidz spēlēt. Manuprāt, visi šie puiši, kas ir kandidātu sarakstā, ir spējīgi spēlēt ne tikai Latvijas virslīgā, bet Eiropā vai pat ASV.”

Savukārt HK “Rīga” uzbrucējs Rūdolfs Polcs pēc preses konferences uzsvēra, ka noskaņojums izlasē ir pozitīvs un visi ir gatavi čempionātā katrā spēlē cīnīties par uzvaru.

Intervijā sportacentrs.com Oļegs Sorokins atbildēja uz pāris jautājumiem.

Vai var teikt, ka šogad mums būs priekšrocības, jo pagājušajā gadā komanda bija ļoti jauna?
Es domāju, ka nē. Nebūs Priekšrocību, jo pagājušajā gadā mēs spēlējām 1A divīzijā, bet tagad mēs esam elitē. Angliski izsakoties, mēs pašlaik esam ” underdog”(pastarīši – latv. val), jo mēs nākam no lejas un varbūt daudzi nemaz nezina, kas mēs esam. Mums tas kandidātu loks noteikti nav tik plašs kā ASV vai Zviedrijai, tāpēc mēs mēģināsim ar to mazumiņu, kas mums ir, parādīt pasaulei labāko sniegumu, tāpat, kā to dara lielā nacionālā izlase.

Kas ir galvenie uzdevumi treniņnometnē Ventspilī? Pie kādiem spēles elementiem jāstrādā visvairāk?
Principā jāiziet cauri visām domām, visām sistēmām. Jāpievēršas spēlei aizsardzībā, jo, kā saka, no aizsardzības viss sākas. Pēc tam jau, ja labi spēlēsim aizsardzībā un spēsim pāriet no aizsardzības uzbrukumā, tad jau viss būs kārtībā.

Ko zināt par pretiniekiem?
Ir diezgan daudz tā materiāla, kas ir pieejams, turnīri, kuros viņi piedalās, spēles, kas tiek translētas interneta formātā. Principā es tās visas esmu saglabājis. Draudzības spēļu režīmā visi pretinieki jau ir redzēti.

Kuras pozīcijas spēlētāji sagādā lielākās problēmas?
Es domāju, ka noteikti aizsardzībā. Gribētos redzēt vairāk aizsargu.

Kurš ir parocīgākais pretinieks, jūsuprāt, turnīrā?
Es nezinu, vai ir kādi ļoti parocīgi pretinieki. Katram ir savi plusi, savi mīnusi, hokeja īpatnības. Pret katru komandu mums būs savi uzdevumi. Lai viņi domā un baidās par to, kā mēs spēlēsim un kas mēs tādi esam. Cerams, ka mēs pieņemsim pareizos lēmumus tad, kad vajadzēs.

Pasaules U-18 čempionāts no 18. līdz 28.aprīlim norisināsies Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā.

Ar atklāto fiziskās sagatavotības testu rezultātiem varēs iepazīties pēc pāris dienām LHF mājaslapā .

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībniece.

Slēpts komentārs: kristaps30

  +7 [+] [-]

, 2019-03-26 15:51, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Latvijai nav variantu izcīnīt kaut vienu uzvaru spēles par vietas saglabāšanu
Glīts tu neesi, bet stulbs gan!

  +6 [+] [-]

, 2019-03-26 16:00, pirms 5 gadiem
kristaps30 rakstīja: Latvijai nav variantu izcīnīt kaut vienu uzvaru spēles par vietas saglabāšanu
Es saprotu, ka, joprojām, sāp basketa izlases aplauziens, bet izlejot žulti uz hokejistiem izlase uz Ķīnu neaizbrauks. Jo īpaši izlejot žulti ne pa ķeksim, jo grupā tīri uzvarama ir Slovākija un pat ja neizdodās uzvarēt spēli grupā ir spēles par palikšanu Elitē, kur pretī visticāmāk nāks Šveice vai Baltkrievija. Baltkrievija noteikti ir uzvarama komanda.

  -2 [+] [-]

, 2019-03-26 16:18, pirms 5 gadiem
Mērķi mums ir vairāki. Viens no tiem noteikti ir parādīt potenciālos NHL spēlētājus labākajā fiziskajā kondīcijā, lai tie varētu salīdzināt savu varēšanu tieši ar šiem spēlētājiem.
Otrs netiešs mērķis ir parādīt to, ka fiziskā sagatavotība hokejā arvien ir būtiska. Ir svarīgs spēks, ātrums un veiklība.
super atklājums

vai nu viņš ir tērēts, vai arī nepareizi saprasts
izlases mērķis ir atrādīt pārs labākos???
vai arī vispār nesaprot, kas ir mērķis
vispār nav mērķu saistībā ar komandas sportiskiem rezultātiem?

te tā kā treneris saprotamāk izsakās
https://www.lsm.lv/raksts/sports/ho...

  -2 [+] [-]

, 2019-03-27 11:29, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: Mērķi mums ir vairāki. Viens no tiem noteikti ir parādīt potenciālos NHL spēlētājus labākajā fiziskajā kondīcijā, lai tie varētu salīdzināt savu varēšanu tieši ar šiem spēlētājiem.
Otrs netiešs mērķis ir parādīt to, ka fiziskā sagatavotība hokejā arvien ir būtiska. Ir svarīgs spēks, ātrums un veiklība.
super atklājums


vai nu viņš ir tērēts, vai arī nepareizi saprasts
izlases mērķis ir atrādīt pārs labākos???
vai arī vispār nesaprot, kas ir mērķis
vispār nav mērķu saistībā ar komandas sportiskiem rezultātiem?



te tā kā treneris saprotamāk izsakās
https://www.lsm.lv/raksts/sports/hokejs/latvijas-u-18-izlases-treneris-gribetu-lai-puisus-pamanitu-un-ieklautu-nhl-drafta.a313990/
U18 izlasei viennozīmīgi mērķis ir atrādīt savus prospektus, lai tie tiktu pamanīti. Protams, lai to izdarītu ir jāspēlē elites divīzijā.