Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Ziemeļamerikā spēlējošie gatavojas olimpiskajai kvalifikācijai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ziemeļamerikā spēlējošie gatavojas olimpiskajai kvalifikācijai
Kristers Gudļevskis
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Nākamās nedēļas otrajā pusē cīņu par ceļazīmi uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm sāks Latvijas valstsvienība. Treniņnometne sāksies svētdien, bet četri Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti pirms tam formu uztur, gatavojoties kopā ar Virslīgas klubu Rīgas "Prizma".

"Īstenībā šeit ir superīgi. Jāsaka liels paldies trenerim Ērikam Miļunam, ka mums četriem - man, Rodžeram, Zemgum un Kristeram - nāk pretī, trenē mūs. Ja neatrastos šeit, būtu ļoti grūti, jo trenēties bez komandas ir sarežģīti. Ir iespēja cīnīties savā starpā, labs treniņu process," sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals, kurš Latvijas izlases kandidātu pulkā iekļauts pirmo reizi.

"Protams, bija liels prieks, kad paziņoja par uzaicinājumu. Vienmēr esmu vēlējies spēlēt Latvijas izlasē, turklāt priekšā tik svarīgs turnīrs. Kandidātu sarakstā ir 30 labākie Latvijas spēlētāji, sastāvs tiešām ir ļoti, ļoti labs. Liels prieks, un cerēsim, ka arī turpinājumā viss būs labi," norādīja 19 gadus vecais uzbrucējs, kuram pagājusī sezona bija pirmā Ziemeļamerikā, un viņš uzreiz kļuva par Kvebekas junioru līgas čempionu, 59 spēlēs sakrājot 67 rezultativitātes punktus.

Kopā ar Rīgas "Prizmu" uz ledus kāpuši arī Zemgus Girgensons [vakardienas treniņu gan izlaida] un Rodrigo Ābols, bet vakar taisnā ceļā no lidmašīnas pievienojās vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš Amerikas Savienotajās Valstīs gatavojās jaunajai sezonai. "Protams, bija smagas kājas, bet tam tikšu pāri. Esmu pieradis pie daudzajiem lidojumiem, divu dienu laikā viss būs kārtībā," paskaidroja uz vienu sezonu līgumu ar Tampabejas "Lightning" pagarinājušais vārtsargs.

"Iemest gribu vienmēr, bet, kad pretī stājas Nacionālajā hokeja līgā spēlējis vārtsargs, protams, ir vēl interesantāk. Un iemest Gudim vienmēr bijis grūti," jaunu asumu treniņos atradis Ābols. "Augumā liels un atlētisks vārtsargs. Aizņem daudz vietas, plus labi kustās. Tāpēc pret viņu allaž iet smagi."

Kandidātu sarakstā iekļauti četri vārtsargi - Gudļevskis, Edgars Masaļskis, Elvis Merzļikins un Jānis Kalniņš. "Ļoti labi konkurenti. Dažāda tipa vārtsargi ar citādu pieredzi, visi spēlē labās līgās," pauda Gudļevskis. "Vispār ir prieks, ka mums ir diezgan stabila situācija vārtsargu līnijā. Vismaz uz papīra, tagad tas būs jāpierāda arī dzīvē. Negribu teikt lielus vārdus, ka vārtsargi ir Latvijas izlases stiprā puse, jo tā ir interesanta pozīcija."

Tāpat kandidātu sarakstā iekļauti 16 uzbrucēji, bet olimpiskās kvalifikācijas turnīram, visticamāk, tiks pieteikti 13 jeb trīs būs lieki. Jaunie ir apņēmības pilni. "Centīšos nevienam nepiekāpties. Visi gribēs spēlēt, it īpaši mājās, un konkurence nāks tikai par labu," sacīja Ābols.

"Pagaidām nedomāju par konkurentiem. Zinu, ka varu palīdzēt Latvijas izlasei ar savām prasmēm. Priekšā būs treniņi, kuros vajadzēs iet un darīt, rādīt labāko sniegumu," norādīja Dzierkals. Iepriekš spēlējis tikai junioros un Ziemeļamerikā, viņš daļai līdzjutēju varētu būt jaunatklājums. "Piekrītu, ka daudzi nemaz nezina, kas esmu. Laukumā patīk veidot saspēli, varu uztaisīt vārtu gūšanas momentu un izprovocēt noraidījumu, varu ar ātrumu aizskriet uz priekšu. Vismaz tā centīšos palīdzēt Latvijas izlasei."

Ābols atzina, ka pretinieku sastāviem uzmanību vēl nav pievērsis, bet Gudļevskis atcerējās, ka pret vācieti Filipu Grubaueru no Vašingtonas "Capitals" nūjas krustotas gan Ziemeļamerikā, gan pasaules čempionātā. "Liels vārtsargs. Viņš spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, tāpēc ir labs. Tagad negribu iedziļināties viņa vājajās vietās - ja vēlāk prasīs un vajadzēs iespringt, tad iespringšu," palīdzīgu roku komandas biedriem gatavs sniegt Gudļevskis.

Viņš arī atzina, ka mājās pilnu tribīņu priekšā sanācis nospēlēt aptuveni 20 minūtes - vienu trešdaļu Rīgas "Dinamo" kreklā, kad nācās pabeigt maču pret tobrīd Čehovas "Vityaz". "Vajadzētu būt diezgan labi, vajadzētu dzīt uz priekšu," par gaidāmo atmosfēru sacīja Gudļevskis. "Lai gan arī atbildība būs liela."

"Atceros, kā pa televizoru skatījos spēli, kurā izcīnījām ceļazīmi uz iepriekšējām olimpiskajām spēlēm - kad pret Franciju atspēlējāmies no 0:2. Vēl Sandis Ozoliņš bija izlasē. Zaudējām pagarinājumā, bet mājās visiem emocijas bija... Redzēt šādas uzvaras - tā ir iedvesma un motivācija visam tam, ko daru šobrīd," teica Dzierkals. "Bet šis turnīrs ir tikai sākums."

  +8 [+] [-]

, 2016-08-25 18:38, pirms 8 gadiem
Par lielu Latviju, veiksmi mūsējiem!!!

     [+] [-]

, 2016-08-25 18:59, pirms 8 gadiem
Patīk Dzierkala attieksme! Kādas maiņas prognozējat?

     [+] [-]

, 2016-08-25 20:15, pirms 8 gadiem
Arī dinamo izlases spēlētāji varēja trenēties kopā ar viņiem ,bet izbraukumā varēja doties jaunie ,leģionāri un tie kuri nav izlases kandidāti.

  +3 [+] [-]

, 2016-08-25 20:24, pirms 8 gadiem
Prieks

sarauj!

  -1 [+] [-]

, 2016-08-25 20:43, pirms 8 gadiem
Interesanti, kādā situācijā "nūjas krustoja" Gudļevskis un Grubauers...
Slēpts komentārs: raivis77

  -2 [+] [-]

, 2016-08-25 22:23, pirms 8 gadiem
RonaldoCR rakstīja: Kādas maiņas prognozējat?
Vārtos Sedlāčeks,

Aizsardzībā Mulens, Gudļevskis, uzbrukumā Šags, Ščastļivijs un snaiperis Gilīss, otrajā maiņā aizsardzībā brāļi Dukuri, uzbrukumā Štrombergs, Lakučs un Treimanis, trešajā aizsardzībā Vrubļevskis un Pone, uzbrukumā Palameika, Štrobinders un Sirmais... Ceturtajā Lipmans lepnā vientulībā

     [+] [-]

, 2016-08-26 11:24, pirms 8 gadiem
FinnHarp rakstīja: Interesanti, kādā situācijā "nūjas krustoja" Gudļevskis un Grubauers...
laikam kāvās ar vārtsargu nūjām.

  -1 [+] [-]

, 2016-08-26 11:42, pirms 8 gadiem
raivis77 rakstīja: Pieņemot, ka Bārtulis tomēr nespēlēs mana prognoze:

Karsums-Girgensons-Indrašis
Dārziņš-Vasiļjevs-Daugaviņš
Bukarts-Džeriņš-Rēdlihs
Ķēniņš-Pavlovs-Meija, Ābols

Galviņš-Cibuļskis
K.Rēdlihs-Kulda
Sotnieks-Pujacs
Reķis
Dārziņš - Džeriņš - Daugaviņš
Ķēniņš - Girgensons - Indrašis
Karsums - Vasiļjevs - Rēdlihs
Bukarts - Ābols - Meija
Dzierkals

Kr.Rēdlihs - Kulda
Sotnieks - Cibuļskis
Pujacs - Galviņš
Reķis

Merzļikins
Gudļevskis
Masaļskis

     [+] [-]

, 2016-08-26 12:17, pirms 8 gadiem
Vārtsargu līnija laba, uzbrukums arī tīri labs, ja koncentrēsies spēlei aizsardzībā, jābūt labam rezultātam!

     [+] [-]

, 2016-08-26 20:20, pirms 8 gadiem
Tikko nopirku biļetes uz visam 3 spēlēm.
Pagaidām izskatās tukša arēna ...
Tauta saņemieties, mūsējie var vinnēt Ger un Aut tikai ar baigo atbalstu.

  +1 [+] [-]

, 2016-08-26 22:03, pirms 8 gadiem
Garrulus rakstīja: Dārziņš - Džeriņš - Daugaviņš
Ķēniņš - Girgensons - Indrašis
Karsums - Vasiļjevs - Rēdlihs
Bukarts - Ābols - Meija
Dzierkals

Kr.Rēdlihs - Kulda
Sotnieks - Cibuļskis
Pujacs - Galviņš
Reķis

Merzļikins
Gudļevskis
Masaļskis
Apmaini Karsumu ar Dārziņu, un ir perfekti.

     [+] [-]

, 2016-08-27 00:43, pirms 8 gadiem
Ko jūs tur pīpējat - Krišu ar Arčiju vienā maiņā?!?! Galva+Krišs un Žora+Arčijs. Ja būs Reķis, Ciba ložā varēs tīt kļuškas visai zaščitai

1. Elvis
2. Goodman
Edža... sorry, neviens viņu neliks vārtos. Visam savs laiks...

     [+] [-]

, 2016-08-27 12:41, pirms 8 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Ko jūs tur pīpējat - Krišu ar Arčiju vienā maiņā?!?! Galva+Krišs un Žora+Arčijs. Ja būs Reķis, Ciba ložā varēs tīt kļuškas visai zaščitai

1. Elvis
2. Goodman
Edža... sorry, neviens viņu neliks vārtos. Visam savs laiks...
Vēl viens, kas noraksta Masalu..Vēl vismaz 2 gadus viņš būš top 2 vārtsargs. Un par cibu - pagājušā PČ stabili labākais izlases aizsargs + kur no sastāva Soča palika?