Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kalvītis: "Iespēja, ka pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā, ir ļoti minimāla"

Kalvītis: "Iespēja, ka pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā, ir ļoti minimāla"
LHF prezidents Aigars Kalvītis un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. Foto: Ģirts Ozoliņš/f64

Latvijas Hokeja federācija vakar publicēja atklāto vēstuli, ko nosūtījusi Baltkrievijas Hokeja federācijai saistībā ar tās prezidenta Dmitrija Baskova dalību protestu apspiešanā. Aigars Kalvītis intervijā “Rīta Panorāmai” pauda, ka iespēja pasaules čempionātu tomēr rīkot Minskā ir ļoti minimāla.

“Neesam saņēmuši nekādu oficiālu informāciju, viss ir tikai baumu līmenī,” izskanējušās runas par Minskas apakšgrupas pārcelšanu uz Krieviju komentēja Aigars Kalvītis. “Jāsaka - iespēja, ka pasaules čempionāts notiks Baltkrievijā, ir ļoti minimāla. Jautājums, kā IIHF atrisinās juridisko pusi, jo ir gan finansiālas saistības, gan noslēgti līgumi. Jāgaida, kā IIHF izņems šo līkumu.”

“Ja runājam par pavasari, tad mums ir pienākums pret IIHF noorganizēt apakšgrupu astoņām komandām, kam mēs arī gatavojamies. Jautājums, vai turnīrs var notikt Minskā, ir IIHF, kas sastāv no visām federācijām un vadošo valstu veidotās padomes, lēmums. Viņi domā, kā šo problēmu atrisināt. Latvijas Hokeja federācija šajā lietā neko nevar izmainīt,” pauda Kalvītis.

Tomēr vakar tika publicēta Kalvīša parakstīta vēstule, kas nogādāta Baltkrievijas Hokeja federācijai, prasot paskaidrojumus par tās prezidenta Dmitrija Baskova dalību protestu apspriešanā. “Hokejs stāv ārpus politikas, tāpēc iepriekš neko nekomentējām. Bet brīdī, kad federācija sāk atklāti piedalīties politiskos procesos - tas ir iemesls, kāpēc vērsāmies pie viņiem ar vēstuli, lai sniedz skaidrojumu, vai darbi tagad saskan ar viedokli, ko viņi paši pauž.”

“Katru nedēļu mums ar Baltkrievijas pusi notiek konferences, kurās runājam par čempionāta organizēšanu. Cilvēki, kuri strādā pie čempionāta - viņi nepiedalās procesos. Taču diemžēl federācijas vadība, kas tika iecelta pirms pāris mēnešiem, ir politizēta,” teica Kalvītis. Taču jau Baskova iecelšanas brīdī tas bija paredzams, jo funkcionāram ir cieša saikne ar Aleksandra Lukašenko ģimeni.

Kalvītim arī tika vaicāts, vai Latvija pasaules čempionātu varētu uzņemt viena. Iepriekš izskanējis variants par pagaidu ledus arēnas ierīkošanu. “Ir viens aspekts, uz kuru neviens nevar sniegt atbildi. Jo pasaules čempionāts bez skatītājiem burbulī maksātu milzīgu naudu. Jautājums - kas par to maksās? Tāpēc esam aicinājuši IIHF, vairākas reizes esmu runājis ar Renē Fāzelu, ka nepieciešama skaidrība.

Ja tiešām čempionāts notiks burbulī, tad ir 100 jautājumi, uz kuriem vajadzīgas atbildes. Un katra nedēļa, ko gaidām, padara jautājumus tikai smagākus. Šobrīd mēs gaidām, kas notiks, un tad arī gatavosimies. Neesmu tik liels optimists, ka tik īsā laikā var noorganizēt 16 komandām pasaules čempionātu,” atzina Kalvītis. IIHF padome esot nonākusi pie slēdziena, ka lēmums jāpieņem līdz 21. janvārim, taču Latvijas federācija cer, ka situācija atrisināsies tuvāko nedēļu laikā. “Nevar tik ilgi gaidīt.”

Izmantotie resursi:
https://www.youtube.com/watch?v=_ch...


, 2020-11-24 13:00, pirms 3 gadiem
Jēga no pasaules čempionāta ja nav skatītāju....
, 2020-11-24 13:28, pirms 3 gadiem
kāda vispār jēga no hokeja čempionāta.
, 2020-11-24 15:03, pirms 3 gadiem
tak kāda vispār jēga no hokeja
, 2020-11-24 16:13, pirms 3 gadiem
sports ir pārvērtēts
, 2020-11-24 17:04, pirms 3 gadiem
Jautājums - kas par to maksās? Kā kas? Mūsu pašu "bauri" par to maksās! Tak ne jau Fazels. Fazels iekasēs ieņēmumums no TV translācijām a ruksim ar āzi būs jātiek galā ar PČ vieniem pašiem!
, 2020-11-24 18:05, pirms 3 gadiem
strupceļā
, 2020-11-24 19:09, pirms 3 gadiem
The one and the only rakstīja: kāda vispār jēga no hokeja čempionāta.
Kāda vispār jēga no hokeja
, 2020-11-24 19:57, pirms 3 gadiem
otins rakstīja: Kāda vispār jēga no hokeja
Kāda vispār jēga?
, 2020-11-24 20:16, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Kāda vispār jēga?
Kā kāda? Pied..s dabu, būs augiem minerālmēslojums, sāksies jauns cikls, jauna atmoda.
, 2020-11-24 20:18, pirms 3 gadiem
Kāda vispār jēgai ir jēga?
, 2020-11-24 21:21, pirms 3 gadiem
neputns rakstīja: Kāda vispār jēga?
Renē meklē jēgu !
, 2020-11-25 02:02, pirms 3 gadiem
cerams, ka arī dopinga karaļvalstī Krievijā tā ir minimāla
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.