Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Eksperti: "U18 izlase bija labāka par slovākiem, nākotne atkarīga no pašiem"

Ints Megnis
Ints Megnis

Eksperti: "U18 izlase bija labāka par slovākiem, nākotne atkarīga no pašiem"
U18 hokeja izlase pēc ceturtdaļfināla sasniegšanas. Foto: IIHF

Latvijas U18 hokeja izlase izšķirošajā mačā par vietu pasaules čempionāta elites divīzijas ceturtdaļfinālā vienkārši bija labāka nekā Slovākija, sarunā ar Sportacentrs.com pauda maču klātienē vērojušais Rīgas "Dinamo" komandas galvenais treneris Ģirts Ankipāns. Savukārt ar daudziem no šiem spēlētājiem hokeja skolā "Rīga" strādājis treneris Igors Smirnovs, kurš saka, ka tas, ko viņi sasniegs nākotnē, joprojām ir atkarīgs tikai un vienīgi no pašu puišu darba.

Latvija U18 pasaules čempionāta augstākajā divīzijā debitēja 2007. gadā. Kopš tā laika trīs reizes bija izdevies saglabāt vietu augstākajā divīzijā, bet vēl nekad komanda nebija izkārpījusies no pēdējās vietas apakšgrupā un iekļuvusi ceturtdaļfinālā, šī gada spēlētājiem to paveicot pirmoreiz. Vieta labāko astotniekā tika nodrošināta pirmdien, kad Oļega Sorokina trenētā vienība ar 2:0 pieveica Slovākiju.

"Vislielākais prieks man ir par to, ka komanda palikusi elites divīzijā. Tas ir ļoti svarīgi un laba iespēja arī nākamajam gadam. Jā, ceturtdaļfināls ir patīkami, bet galvenā ir vietas saglabāšana elites divīzijā," saka Igors Smirnovs, vairākas reizes uzsverot, ka izlasē ir daudzi hokeja skolas "Rīga" audzēkņi, kuri gatavojušies gan Latvijas Virslīgā, gan Krievijas jaunatnes līgā jeb MHL.

"Vārtsargs ir 70-80 procenti no rezultāta," Smirnovs stāsta par Latvijas izlases vārtsargu Artūru Šilovu. "Pērn izlasē tāds pats bija Jānis Voris, kurš ievilka komandu A grupā, šogad Šilovs, kurš sevi ļoti labi parādīja jau Virslīgā. Jebkurai komandai vārtsargs ir pamats - ja viņš spēlē labi, pārējiem ir daudz vieglāk. Pagaidām mums Latvijā vārtsargi ir. Runājot par laukuma spēlētājiem, strādā visa komanda. Man patīk Patriks Zabusovs, kurš ir viens no labākajiem spēlētājiem šajā čempionātā - strādā, iet uz vārtiem, cīnās. Varbūt vairāk gaidu no Rūdolfa Polca. Rezultāts 2:0 parāda, ka visa komanda labi nostrādāja."

"U18 ir vecums, kurā, runājot par nākotni, ļoti daudz būs atkarīgs no pašiem puišiem - kā viņi turpinās strādāt. Šodien varbūt labi ir vieni spēlētāji, bet parīt jau tie var būt pavisam citi - jautājums ir, kas viņiem darās galvā, ko viņi grib sasniegt," par šo spēlētāju nākotni saka Smirnovs. "Šajā čempionātā paveiktais ir labs rezultāts, bet tas ir tikai pirmais solis. Vēl priekšā U20 čempionāts, tad nacionālā izlase un tikšana augsta līmeņa klubos. Viss atkarīgs, kā viņi turpinās strādāt. Protams, vajag arī labus apstākļus, bet primāri ir pašu darbs - nav tādas tabletes, kuru var izdzert, lai kļūtu par zvaigzni."

"Latvijas Virslīga ir pusprofesionāla līga, bet tajā ir daudzi spēcīgi spēlētāji, labs līmenis un hokeja skolas "Rīga" jaunajiem spēlētājiem ir ļoti noderīgi tajā spēlēt," Smirnovs saka par U18 izlases bāzes komandu, kas spēlē "Optibet" hokeja līgā. "Pieredzējušajiem Virslīgas hokejistiem varbūt nav ātruma, bet ir spēles izpratne un domāšana laukumā. Kad jaunie sāk pret viņiem spēlēt, redz, ka vajag ne tikai skriet, bet arī domāt."

"Latvijas izlase vienkārši bija labāka. Jā, slovāki spēlēja dienu iepriekš, kas varbūt viņiem bija atņēmis spēku, tomēr mūsējiem bija pārsvars visa mača garumā," saka spēli pret Slovākiju klātienē redzējušais Ģirts Ankipāns. "Pirmais periods vēl aizritēja samērā līdzīgi, bet pārējie divi bija ar mūsējo pārsvaru. Latvijas hokejisti realizēja savus momentus, bija agresīvāki pie pretinieku vārtiem, kas izšķīra spēles likteni."

"Šai izlasei ir individuāli labi hokejisti, bet viņi vēl ir jauni - Rūdolfs Polcs, Raivis Kristians Ansons, Kristaps Skrastiņš, Patriks Zabusovs, Miks Tumānovs un citi," uzskaitīja Ankipāns.

Kā iepriekšējo spēcīgo izlasi Ankipāns nosauca 1997. gadā dzimušos spēlētājus, kuri 2015. gadā saglabāja vietu A divīzijā. Toreiz Latvijas izlase, kurā bija, piemēram, Rūdolfs Balcers, Mārtiņš Dzierkals, Filips Buncis, Eduards Tralmaks, Kristiāns Rubīns, Kārlis Čukste, Kristaps Zīle un Maksims Ponomarenko, cīnījās līdzīgi ar Somiju, vien pagarinājumā zaudēja Šveicei, bet pārspēlēs divreiz pieveica Vāciju.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-04-23 15:16, pirms 5 gadiem
Pēdējos gadus izskatās, ka var novākt labas komandas, jo spēlētāji
daudz maz līmenī, taču ļoti trūkst košu individuālo meistaru... Un tas atspoguļojas 0 ailītēs, kad pienāk drafti... Un tas, diemžēl, nākotnes izlases perspektīvās raugoties, ir tas sliktākais.

  +2 [+] [-]

, 2019-04-23 16:24, pirms 5 gadiem
Hoķis vienmēr bijis topā Latvijā un paliks veiksmi mūsu puišiem!