Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Buncis: "Mums ir līgums ar IIHF par čempionāta rīkošanu tieši 2021. gadā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Buncis: "Mums ir līgums ar IIHF par čempionāta rīkošanu tieši 2021. gadā"
Edgars Buncis. Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Nedēļas nogalē IIHF lēma atcelt 2020. gada pasaules čempionātu hokejā, kam vajadzēja notikt Šveicē. Drīz parādījās runas, ka Cīrihe un Lozanna turnīru varētu uzņemt jau nākamgad, kad tam jānotiek Rīgā un Minskā. Latvijas Hokeja federācijas sporta direktors un pasaules čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis sarunā ar portālu Sportacentrs.com pauda, ka šādām runām nav pamata – tās ir tikai baumas.

"No savas puses gribu pateikt, ka runas par pasaules čempionāta pārcelšanu uz 2022. gadu ir bez seguma, tikai baumu līmenī. Nepatīkami, jo tas var ietekmēt sarunas ar sponsoriem, turklāt jāņem vērā arī ekonomikas bremzēšanās," teica Edgars Buncis. Sestdien IIHF mājaslapā publicēja vēstījumu, kurā norādīja, ka šobrīd nav zināms, vai Šveice varēs uzņemt 2021. gada čempionātu. "Šāds lēmums atstātu lielu iespaidu uz Latvijas un Baltkrievijas, kā arī Somijas sagatavošanos. Jebkurš lēmums vispirms jāieliek dienaskārtībā un jāapspriež IIHF gadskārtējā kongresā," teikts paziņojumā.

"Ir parakstīts trīspusējs līgums starp mūsu un Baltkrievijas federācijām, kā arī IIHF. Līgums ar pienākumiem, tiesībām, jau veiktiem maksājumiem. Kongress lēma piešķirt mums 2021. gada pasaules čempionātu. Pamatojoties uz lēmumu, tika noslēgts līgums. Arī izmaiņas var veikt tikai IIHF kongresā – to nevar nedz prezidents, nedz padome, un viņi paši to jau ir pateikuši. Un jāņem vērā, ka kongress nevar IIHF vārdā mainīt līgumu. Līgumu var mainīt tikai tad, ja visas trīs puses vienojas par līguma izmaiņām," teica Buncis.

"Protams, ka līgumā nav atrunāti nekādi scenāriji par to, ka čempionāts varētu tikt pārcelts uz vēlāku laiku. Šeit jāatceras, ka 2017. gadā, kad dabūjām tiesības, cīnījāmies ar somiem, jo negribējām rīkot olimpiskajā gadā. Čempionāta pārbīdīšana gadu vēlāk mums nav izdevīga un nav vajadzīga." Balsojumā Rīgas un Minskas kandidatūra savāca 55 balsis, bet Helsinki un Tampere ieguva 52 balsis. Tiesības rīkot pasaules čempionātus sadalītas jau līdz 2025. gadam.

"Mans subjektīvais viedoklis – ātrākais, kad Šveice varētu rīkot pasaules čempionātu, varētu būt 2023. gadā, jo Krievijai process ar halles būvniecību neiet uz priekšu tik strauji, cik paši būtu vēlējušies. Vai arī šveicieši pa tiešo vienojas ar somiem par 2022. gadu. Taču arī viņiem jau ir noslēgti līgumi par arēnu īri, viesnīcām un visu pārējo," pauda Buncis. "Tas šobrīd nav aktuāls jautājums, bet, ja kaut kas mainīsies, tad tas būs darījums, nevis lēmums, un tas būs izdevīgs visām pusēm – IIHF, Latvijai, Baltkrievijai un mediju partnerim "Infront"."

Buncis atzina, ka optimālais laiks, kad sākt gatavošanos pasaules čempionātam, ir 18 mēneši pirms turnīra sākuma. "Tas ir tad, ja nav jābūvē arēnas un cita lielā infrastruktūra. 18 mēnešus pirms darbu sāk orgkomiteja, bet realitātē divi trīs cilvēki pakāpeniski darbu sāk divus gadus pirms čempionāta. Lielā mērā tas ir saistīts ar vēlmi atrast un piesaistīt sponsorus. Ir vieglāk runāt ar kompānijām, ja pienesums ir sadalīts uz diviem gadiem. Līdz rudenim tiek panāktas vienošanās, lai pēc tam darbu var sākt orgkomiteja."

Šveices čempionāta sakarā daudz izskanējusi informācija par apdrošinātājiem, kas segs radušos zaudējumus. "Līgumā ar IIHF ir iekļauti punkti un noteikumi par apdrošināšanu. Mēs tagad pie tā strādājam, darbs turpinās," teica Buncis. Viņš sacīja, ka vienīgais termiņš, kas līgumā ir minēts saistībā ar apdrošināšanu – ka tai jābūt spēkā vismaz trīs mēnešus pirms turnīra sākuma.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-23 15:43, pirms 4 gadiem
Šajos forsmažor apstākļos daudzus līgumus var iebarot papīra grauzējam.
Vel jo vairāk, ja nav zināms, kā pēc nenoteikta laika uz PČ organizēšanu skatīsies valsts un pašvaldība. Sen jau ir zināms, ka ekonomiskās krīzes situācijā valstij un pašvaldībai sports un kultūra nav ne tuvu prioritāšu galvgalim.
Un tieši tāda pati situācija ar privātiem sponsoriem, kuri šobrīd noteikti pārskatīs savas prioritātes.
Vai LHF ir gatava bez valsts un Rīgas pašvaldības atbalsta vieni paši noorganizēt šo PČ? Uzcelt to halli pie Daugavas stadiona?

  +2 [+] [-]

, 2020-03-23 15:48, pirms 4 gadiem
Pēc publiski izskanējušās informācijas gribas domāt, ka daudzos līgumos par pasākumu rīkošanu vispār nav bijis paredzēts nekas par nepārvaramu varu un ārkārtas apstākļiem. Vai tad tā nav pamatlieta, ko juristiem iemāca pirmajā kursā? Visi domā, ka te klusajā un mierīgajā Latvijā uz mums jau visādas zemestrīces, vulkāni un militāri apvērsumi neattieksies?

     [+] [-]

, 2020-03-23 15:53, pirms 4 gadiem
Baraks Osama rakstīja: Pēc publiski izskanējušās informācijas gribas domāt, ka daudzos līgumos par pasākumu rīkošanu vispār nav bijis paredzēts nekas par nepārvaramu varu un ārkārtas apstākļiem. Vai tad tā nav pamatlieta, ko juristiem iemāca pirmajā kursā? Visi domā, ka te klusajā un mierīgajā Latvijā uz mums jau visādas zemestrīces, vulkāni un militāri apvērsumi neattieksies?
Es tā saprotu, ka Koronka īsti neskaitās kā nepārvarama vara

https://lvportals.lv/viedokli/31430...

  +2 [+] [-]

, 2020-03-23 15:59, pirms 4 gadiem
labdien rakstīja: Es tā saprotu, ka Koronka īsti neskaitās kā nepārvarama vara

https://lvportals.lv/viedokli/314305-covid-19-ka-neparvaramas-varas-apstaklis-ligumattiecibas-2020
Tur taču viss ir gana skaidrs pateikts šajos divos punktos, kuri nav atsevišķi izraujami no kopēja konteksta:

1. Covid-19 konstatēšanas fakts pats par sevi valstī vai citā administratīvajā teritorijā nav pamats atsaucei uz nepārvaramu varu.

2.Par nepārvaramas varas apstākļiem var tikt atzīta valdības izsludināta ārkārtējā situācija un ar to saistītie ierobežojumi konkrētā teritorijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 16:08, pirms 4 gadiem
Tas ir viens, ko Buncis saka ka krieviem neejot tik raiti ar halles būvniecību
Bet otrs, - vai tad pašiem šajā situācijā viss norit raiti????

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 16:19, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tur taču viss ir gana skaidrs pateikts šajos divos punktos, kuri nav atsevišķi izraujami no kopēja konteksta:

1. Covid-19 konstatēšanas fakts pats par sevi valstī vai citā administratīvajā teritorijā nav pamats atsaucei uz nepārvaramu varu.

2.Par nepārvaramas varas apstākļiem var tikt atzīta valdības izsludināta ārkārtējā situācija un ar to saistītie ierobežojumi konkrētā teritorijā.
papildus vajag vēl nosacījumu, ka šie ierobežojumi liedz izpildīt konkrēto saistību, taču arī tas tur ir labi aprakstīts

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 16:31, pirms 4 gadiem
kasagrande rakstīja: papildus vajag vēl nosacījumu, ka šie ierobežojumi liedz izpildīt konkrēto saistību, taču arī tas tur ir labi aprakstīts
Pietiekoši labi, lai to saprastu cilvēki, kuri prot lasīt juridiskos aktus, un to skaidrojumus.
Tā nav lielīšanās ka es to protu, bet fakta konstatācija, ka vairums mūsu līdzpilsoņu to tiešām neprot. Savādāk, itin bieži nenotiktu vietā un nevietā manipulācijas ar, kaut vai to pašu, LV Satversmes 100. pantu. Arī no to cilvēku puses, kuriem būtu jāzina, ka eksistē arī tāds 116. pants LV Satversmē, kurš zināmā mērā apgāž šo 100.pantu.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 16:54, pirms 4 gadiem
bunci-tev steidzami pie arsta-jebkada...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 17:04, pirms 4 gadiem
Pilnīgi pareizi, pavērsiens var būt jebkāds un varēs atrast ja vajadzēs juridisku iespēju lai pārceltu uz Šveici. Nu nevar likt vienos svaru kausos Latviju un Baltkrieviju pret Šveici šādā strīdā.
NAMEJS 9999 rakstīja: Šajos forsmažor apstākļos daudzus līgumus var iebarot papīra grauzējam.
Vel jo vairāk, ja nav zināms, kā pēc nenoteikta laika uz PČ organizēšanu skatīsies valsts un pašvaldība. Sen jau ir zināms, ka ekonomiskās krīzes situācijā valstij un pašvaldībai sports un kultūra nav ne tuvu prioritāšu galvgalim.
Un tieši tāda pati situācija ar privātiem sponsoriem, kuri šobrīd noteikti pārskatīs savas prioritātes.
Vai LHF ir gatava bez valsts un Rīgas pašvaldības atbalsta vieni paši noorganizēt šo PČ? Uzcelt to halli pie Daugavas stadiona?

  +2 [+] [-]

, 2020-03-23 17:14, pirms 4 gadiem

vicināšanās ar PČ 2021 līgumu būtu tas pats, kas viscināšanās ar WC papīru...

ja lielie kungi izlems rīkot PČ Šveicē... tas LV un BLR varēs tik noplātīt rokas un vaimanāt par to, cik daudz naudas jau iztērēts...
daudz pīkstēs... pie PČ rīkošanas netiks nākamos 30 gadus...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 17:16, pirms 4 gadiem
Kur teikts ka pec gada tas viruss vai vina paveids bus pazudis, kamer nebus vakcina vai visi izslimojusi, tikmer nekas labs nebus karantina gadiem varesim sedet.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 17:19, pirms 4 gadiem
un šveicei par 2020. i čo?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 17:46, pirms 4 gadiem
Domāju pa 99.99% ir jau skaidrs, ka 2021. gada čempi dabūs Šveice (zinot, kas vada IIHF). Formāli šis ir "Force Majeure" faktors domāju Šveice arī zobārsts darīs visu, lai nenotiekošais 2020. gada čempis tiktu pārnets uz 2021. gadu pabīdot visus cempjus pa gadu uz priekšu. Vai pat neizslēdzu tādu variantu, ka pie šis situācijas mums un belariem to čempi noņem vispār vai atliek uz kādu 2026 gadu. Es Bunča gadijumā drīzāk domātu, kur sagrabināt finanses un kā uzcelt to treniņhalli vai varbūt vispār mest tai lietai mieru (uz gadiem 5-6) jo, domāju, pie esošās situācijas (pa lielam "biohazzard" apokalipse) ne valsts, ne pašvaldība viņam nekur neko vairs nepalīdzēs, jo viņiem pašiem tagad būs no visas šis postapokaliptiskās jezgas gadus 2-3 jālien laikā un jādomā kā vispār galus savilkt...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 18:12, pirms 4 gadiem
Karma,vai likteņa ironija ... Aigaram ar Viesturu jalūdz iesaistīties Kirovam, jāliek lietā viņa gadiem iestrādātās shēmas un attiecības ar šveices dakteri.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-23 18:18, pirms 4 gadiem
Varētu padomāt, ka starptautiski kaut kādus bunčus uztver nopietni.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-23 23:22, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Domāju pa 99.99% ir jau skaidrs, ka 2021. gada čempi dabūs Šveice (zinot, kas vada IIHF). Formāli šis ir "Force Majeure" faktors domāju Šveice arī zobārsts darīs visu, lai nenotiekošais 2020. gada čempis tiktu pārnets uz 2021. gadu pabīdot visus cempjus pa gadu uz priekšu. Vai pat neizslēdzu tādu variantu, ka pie šis situācijas mums un belariem to čempi noņem vispār vai atliek uz kādu 2026 gadu. Es Bunča gadijumā drīzāk domātu, kur sagrabināt finanses un kā uzcelt to treniņhalli vai varbūt vispār mest tai lietai mieru (uz gadiem 5-6) jo, domāju, pie esošās situācijas (pa lielam "biohazzard" apokalipse) ne valsts, ne pašvaldība viņam nekur neko vairs nepalīdzēs, jo viņiem pašiem tagad būs no visas šis postapokaliptiskās jezgas gadus 2-3 jālien laikā un jādomā kā vispār galus savilkt...
izstāsti man, kā šveiciešu forsmažors atceļ citus līgumus?

  +1 [+] [-]

, 2020-03-24 00:58, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: izstāsti man, kā šveiciešu forsmažors atceļ citus līgumus?
tikai un vienīgi tādā veidā, ka IIHF bāzēta Šveicē un tur ir aktuāli šveiciešu forsmažori un likumi...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-24 09:55, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: izstāsti man, kā šveiciešu forsmažors atceļ citus līgumus?
Principā Gatis jau atbildēja manā vietā. Varu tik vēl piebilst, ka no Bunča puses būtu tagad naivi cerēt, ka valsts vai pašvaldības viņam tur vēl tagad kaut ko palīdzēs finansiāli, jo viņiem tagad būs citas rūpes un kaut kāds tur hokeja čempis nozīmīguma ziņa viņiem tagad būs 1001. vietā!

  +1 [+] [-]

, 2020-03-24 10:10, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Pietiekoši labi, lai to saprastu cilvēki, kuri prot lasīt juridiskos aktus, un to skaidrojumus.
Tā nav lielīšanās ka es to protu, bet fakta konstatācija, ka vairums mūsu līdzpilsoņu to tiešām neprot. Savādāk, itin bieži nenotiktu vietā un nevietā manipulācijas ar, kaut vai to pašu, LV Satversmes 100. pantu. Arī no to cilvēku puses, kuriem būtu jāzina, ka eksistē arī tāds 116. pants LV Satversmē, kurš zināmā mērā apgāž šo 100.pantu.
Tas, protams, nav uztverams kā uzbrauciens, taču vai juristiem nebūtu jālieto precīza latviešu valoda? Vārds savāds un citāds nav sinonīmi...

  -1 [+] [-]

, 2020-03-24 10:25, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Principā Gatis jau atbildēja manā vietā. Varu tik vēl piebilst, ka no Bunča puses būtu tagad naivi cerēt, ka valsts vai pašvaldības viņam tur vēl tagad kaut ko palīdzēs finansiāli, jo viņiem tagad būs citas rūpes un kaut kāds tur hokeja čempis nozīmīguma ziņa viņiem tagad būs 1001. vietā!
man liekas ka ne tu ne gatis vispār nav tēmā pirms 3 dienām klusums, tagad kirovs nosmird vateņu presē un pēkšni sarodas "juristi" ar specializāciju šveiciešu likumdošanā
ne sūda neviens nezin un ne sūda nevar atņemt tā vienkārši otram čempii. tip šveicei vis sačakarējās un tad to "labos" sajājot pasākumu arī latviešiem, baltkrieviem un somiem, ar kuriem jau noslēgtas vienošanās, kuri paši ir saslēguši līgumus lai noorganizētu ? jums tas leikas loģiski? nu ja paskatās tālāk par iihf preža tautību. un to prezi drīz nomainīs un reāls kandidāts ir soms. ko tad, skriesiet "studēt" Somijas likumus?

     [+] [-]

, 2020-03-24 17:00, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: man liekas ka ne tu ne gatis vispār nav tēmā pirms 3 dienām klusums, tagad kirovs nosmird vateņu presē un pēkšni sarodas "juristi" ar specializāciju šveiciešu likumdošanā
ne sūda neviens nezin un ne sūda nevar atņemt tā vienkārši otram čempii. tip šveicei vis sačakarējās un tad to "labos" sajājot pasākumu arī latviešiem, baltkrieviem un somiem, ar kuriem jau noslēgtas vienošanās, kuri paši ir saslēguši līgumus lai noorganizētu ? jums tas leikas loģiski? nu ja paskatās tālāk par iihf preža tautību. un to prezi drīz nomainīs un reāls kandidāts ir soms. ko tad, skriesiet "studēt" Somijas likumus?
Pat, ja arī tas soms tur būs nākamais IIHF prezis, tad IIHF uz Somiju vai ta pārcelsies? Laikam jau nē! Paliks tur pat vien Šveicē.

     [+] [-]

, 2020-03-24 17:38, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Pat, ja arī tas soms tur būs nākamais IIHF prezis, tad IIHF uz Somiju vai ta pārcelsies? Laikam jau nē! Paliks tur pat vien Šveicē.
IIHF ir bazēta Šveicē, nevis Šveicei piederoša! Bļin, nu Tu tak neesi stulbs!!!
ES ir Briselē, tu tagad esi pakļauts Beļģijas likumdošanai? Jopcik, nu dažreiz der arī padomāt.
Neviens nezin kā būs, bet būs jāvienojas, savādāk riskē iedzīvoties tādos tiesu darbos, ka vēl lidz 2030.g nebūs neviena čempja

     [+] [-]

, 2020-03-25 09:20, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: IIHF ir bazēta Šveicē, nevis Šveicei piederoša! Bļin, nu Tu tak neesi stulbs!!!
ES ir Briselē, tu tagad esi pakļauts Beļģijas likumdošanai? Jopcik, nu dažreiz der arī padomāt.
Neviens nezin kā būs, bet būs jāvienojas, savādāk riskē iedzīvoties tādos tiesu darbos, ka vēl lidz 2030.g nebūs neviena čempja
Es jau nesaku, ka IIHF Šveicei pieder, bet tieši tā, ka bāzējas Šveicē un acīmredzot arī Šveices likumdošana viņiem ir saistoša. Protams līgumi tagad ir saslēgti un ir saistoši, bet jāskatās kā būs ar to forsmažora faktoru un ko IIHF gudrās galvas tur lems tālāk visā šajā sakarā... labākajā gadijumā tur pa gadu uz priekšu visus rīkotājus pastums vai Šveici noliks rindas beigās kādā tur 2026 gadā, kas būtu gana loģiski. Pilna ar puņķiem galva neddomā vairs lāga.