Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hārtlijs: "Pārbaudes turnīrā Cipulis bija pats labākais slidotājs komandā"

Hārtlijs: "Pārbaudes turnīrā Cipulis bija pats labākais slidotājs komandā"
Bobs Hārtlijs
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas hokeja izlase noslēgusi pirmo sagatavošanās nedēļu pirms pasaules čempionāta, un šodien pārbaudes spēlē ar 3:1 tika pieveikta Latvijas U18 komanda. Pēc dueļa galvenais treneris Bobs Hārtlijs sarunā ar Sportacentrs.com norādīja, ka īstā nometne sāksies tikai pirmdien un kā pārbaudes spēlēs ļoti labu iespaidu iepriekš atstājis Mārtiņš Cipulis.

"Domāju, ka tā bija laba iespēja abām komandām," par pārbaudes spēli sacīja Bobs Hārtlijs. "Gribējām dot iespēju U18 treneriem pārbaudīt savus spēlētājus, izmēģināt taktiku. Savukārt mums pēc četru dienu darba bija patīkami nedēļu pabeigt ar spēli. Nākamajā nedēļā trenēsimies divās grupās, būs straujāks temps. Īstā nometne sāksies pirmdien."

Latvijas izlases galvenais treneris sacīja, ka spēlētāju atskaitīšana vēl nesāksies, jo viņš negrasās steigties – laika līdz pasaules čempionātam ir gana. "Man patīk būt uz ledus kopā ar jaunajiem spēlētājiem un nodot viņiem zināšanas, palīdzēs. Skaidrs, ka galvenais mērķis ir gatavošanās pasaules čempionātam, taču nedrīkst aizmirst par jaunatnes sagatavošanu."

"Neesmu treneris, kurš saka, ka ir vīlies par kādu spēlētāju vai ka ir ļoti apmierināts ar kādu spēlētāju. Ja reiz visus esam paturējuši, tad visi ir pelnījuši iespēju augt kopā ar tiem, kuri brauks uz Dāniju," teica Hārtlijs. "Ir bijušas reizes, kad esmu ļoti priecīgs par kādu hokejistu, bet otrajā nedēļā viņš sagādā vilšanos. Ir bijušas reizes, kad pirmās divas trīs dienas bijušas sliktas, bet turpinājumā viss mainās uz labo pusi. Pēc pirmās treniņu nedēļas medaļas vēl nevienam nepasniedz."

"Nākamajā nedēļā strādāsim pie taktikas, tehnikas, dažādām sistēmām, arī fiziskās sagatavotības. Pirms pasaules čempionāta būs deviņas pārbaudes spēles. Ir daudz darba, taču ir arī daudz laika. Nav jāsteidzas. Galvenais, lai visi spēlētāji saprot, ko mēģinām izdarīt. Solis pa solim, lai izveidotu labāko komandu," sacīja kanādiešu speciālists, kura debijā Latvija palika viena bullīša attālumā no ceturtdaļfināla.

"Otrajai nometnei man jābūt vieglākai, jo zinu, ko sagaidīt, un arī spēlētāji zina, ko gaidīšu. Sezonas laikā esmu runājis ar daudziem. Protams, korekcijas ievieš savainojumi, tāpat Eiropas līgās turpinās izslēgšanas spēles, bet Ziemeļamerikā turpinās sezona vairākiem spēlētājiem – Zemgum Girgensonam, Teodoram Bļugeram, Rūdolfam Balceram."

"Protams, Kaspars Daugaviņš mums ir liels zaudējums. Pagājušajā gadā viņš cīnījās ar savainojumu, bet šogad viņam ir divas traumas, tāpēc nepieciešamas divas operācijas. Satikāmies, aprunājāmies. Viņš būs ap komandu. Viņš ir īsts kapteinis un cīnītājs – tieši tas, kas Latvijas hokejam nepieciešams. Jā, viņš nevarēs palīdzēt uz ledus, taču būs tuvumā komandai. Žēl zaudēt Kasparu, taču kādam citam hokejistam būs izdevība," teica Hārtlijs.

Viņš sacīja, ka deviņas pārbaudes spēles esot optimālais skaits. Hokejisti tiekot vērtēti arī treniņos, tomēr mačos ir pavisam citas emocijas un cita attieksme – cīnīties ar spēlētājiem no citas valsts nav tas pats, kas cīnīties ar saviem draugiem, pauda Hārtlijs. Viņš arī norādīja, ka pārbaudes turnīrā Dānijā ļoti labu iespaidu atstājis Mārtiņš Cipulis. "Labs veterāns un labs slidotājs. Dānijā viņš bija pats labākais slidotājs mūsu komandā."


, 2018-03-23 18:42, pirms 6 gadiem
LAČ->KHL
, 2018-03-23 18:44, pirms 6 gadiem
nu Cipa vienmēr bija labs slidotājs, diemžēl hokejs nav daiļslidošana...

nekad nesapratīšu mūsu pseido sportistus - metiena nav un nemaz neuztraucas, saņem savu naudu dinamo un laimīgi, Hossa pēc katra trenniņa meta un meta pa vārtiem, mūsējie kā svilpe tā ziepēm pakaļ...un tad baigais brīnums visiem - pa spēli 1-2 labi momenti dažiem mūsu uzbrucējiem ir bet nespēj pacelt ripu pāri kājsargam vai iemest tālajā 9niekā...ko viņi grib ar tādu padomju domāšanu sasniegt savā dzīvē..
, 2018-03-23 18:55, pirms 6 gadiem
Silovs vēl labāks
, 2018-03-23 19:02, pirms 6 gadiem
Cipulis ir labs slidotājs, vienkārši paskatoties uz viņa kājām, viņam tur ir spēks, bet tas, ka Hārtlijs tā pateica, var nenozīmēt tieši to. Skater var nozīmēt arī laukuma spēlētājs. Viņš varētu būt bijis labākais laukuma spēlētājs, kas gan būtu tikai lielāks kompliments Cipulim.
, 2018-03-23 19:08, pirms 6 gadiem
mazais tambiks laikam vairs nav aktuāls.
, 2018-03-23 19:10, pirms 6 gadiem
tas nav domāts kā kompliments Cipulim, bet norāde, cik slikti ir visi pārējie
, 2018-03-23 19:46, pirms 6 gadiem
chemist_dk rakstīja: tas nav domāts kā kompliments Cipulim, bet norāde, cik slikti ir visi pārējie
tieši tā
, 2018-03-23 19:50, pirms 6 gadiem
Cipulis vienmēr ir bijis labākais slidotājs, prieks redzēt viņu izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-23 20:08, pirms 6 gadiem
Cipulim pulveris gana sauss
, 2018-03-23 20:12, pirms 6 gadiem
Cipulis slidot māk savos gados, par to nešaubos, bet kā vārtu metējs Cipulis nav. Nekad īsti nav bijis.
Ja jau būtu arī tik pārāks slidotājs, tad to varētu redzēt OHL'ā! Ko es neredzēju. Ja pat Zemgales čaļi apslidoja ātrslidotāju Cipuli.
Ps. Vienkārši ceru, ka Cipulis netiks izlasē. Jēgas mazas, tas, ka māk slidot ir ''baigais'' kompliments hokejistam!!! ... Laiks ir aizgājis Cipulim izlasē....
, 2018-03-23 20:23, pirms 6 gadiem
No ofence Cipam, bet ja viņš vēl vispār tiek skatīts pat kā kandidāts... tad kādi ir pārējie?!! Pie tam viņš ir izteikts 3.-4.maiņas špīlers. Vai tādu mums trūkst? Protams, Hartlijs nav pats sev ienaidnieks, un tāpēc tas, ka Cipa ir starp kandidātiem patiesībā liecina, tiešām esam rangā zemāk par top10. Diemžēl.
, 2018-03-23 21:00, pirms 6 gadiem
Vispār "skarer" angliski nozīmē "laukuma spēlētājs". Par hokeju rakstošam žurnālistam tas būtu jāielāgo.
, 2018-03-23 21:16, pirms 6 gadiem
Pampa rakstīja: Vispār "skarer" angliski nozīmē "laukuma spēlētājs". Par hokeju rakstošam žurnālistam tas būtu jāielāgo.
tieši tā! Ziemeļamerikas hokeja leksikā "skater" nozīmē laukuma spēlētāju (uzbrucēju vai aizsargu), nevis slidotāju.
un Sportacentra žurnaļugas bieži ar šo tulkojumu grēko, nerunājot jau par virspusējiem foruma komentētājiem.
, 2018-03-23 21:23, pirms 6 gadiem
Un Saša Ņiživijs meistarīgākais kā 13 uzbrucējs?
, 2018-03-23 21:39, pirms 6 gadiem
Jā, interesanti, jau kurais profiņš pārmet, ka latvieši nejēdz slidot, ka jaunatnes laikā nevis jāmāca mest pa vārtiem, bet jāieborē kā pareizi un ātri slidot ar ripu, kā arī bez ripas.
, 2018-03-23 21:40, pirms 6 gadiem
EUcerin rakstīja: ...
Ps. Vienkārši ceru, ka Cipulis netiks izlasē. Jēgas mazas, tas, ka māk slidot ir ''baigais'' kompliments hokejistam!!! ... Laiks ir aizgājis Cipulim izlasē....
Ja Hārtlijs uzskatīs, ka Cipulim izlasē jābūt, tad viņš tur būs. Jeb Tu uzskati, ka esi leilāks spečuks par Bobu?
, 2018-03-23 23:11, pirms 6 gadiem
Loti gribetu redzet Cipuli izlase,dzeksar savu attieksmi pret sportu ir to pelnijis.
, 2018-03-23 23:12, pirms 6 gadiem
Nju tagad nav ko celt paniku, ka Cipulis sastāvā, zaļš gurķis nav, norakstīt vēl nevaram, čalis daudz ko devis izlasei, reti kuram labi nervi tā kā Cipulim! Čalis parasti neizpauž pat emocijas kad iesit vārtus! Ja Hārtlijs redz viņu kā labu laukuma spēlētāju un ar labu savā ziņā slidojumu tas ir liels pluss! Bet visu pa plauktiņiem saliks pārbaudes spēlēs!!
, 2018-03-23 23:15, pirms 6 gadiem
Personīgi pagaidām pirms pārbaudes cikla Jūtu, ka ir Centra uzbrucēju deficīts, ja redzu ka ir jaunie, tas jā priekš 3-4 maiņas centība, bet pagaidām tādas bažas un bailes par pirmajām maiņām (ja skatās skeptiski pfu pfu, bet Girgensonam tagad ir mikro trauma, Dzeriņš spēlē ar mazu atdevi, Čehu portālā vienā lasiju Dzeriņām pretsāpju šprices dot dažu brīdi ir mikro trauma, Daugaviņš ateicās, jo arī trauma, Bļugers spēlē labi bet nav zināms cik tālu Ahl tiks un vai pingvini laidis uz pc, varbut gribes sistema paturet uz play ofiem!
, 2018-03-23 23:19, pirms 6 gadiem
Domāju ka Spruktam arī jābūt kā centram un Rodrigo Ābolam!
, 2018-03-23 23:24, pirms 6 gadiem
Tikai no šī procesa būs smieklīgi paskatīties, ko vēl pateiks Bārtulis lai uzmestu izlasi!! Ar viņu vis ir kārtībā veselības ziņā, nekur nav ziņu par mikro traumām, bet ar atieksmi gan švakI!
, 2018-03-23 23:26, pirms 6 gadiem
Es personīgi uzskatu ka Tomu Andersonu obligati jaizsauc uz jāpatestē, nenozīmē ka NLB līga un slikts rezultāts būs, pats Harijs Vītoliņš savulaik tur spēlētāja NLB un bija viens no Izlases līderiem!!!
, 2018-03-24 00:04, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Personīgi pagaidām pirms pārbaudes cikla Jūtu, ka ir Centra uzbrucēju deficīts, ja redzu ka ir jaunie, tas jā priekš 3-4 maiņas centība, bet pagaidām tādas bažas un bailes par pirmajām maiņām (ja skatās skeptiski pfu pfu, bet Girgensonam tagad ir mikro trauma, Dzeriņš spēlē ar mazu atdevi, Čehu portālā vienā lasiju Dzeriņām pretsāpju šprices dot dažu brīdi ir mikro trauma, Daugaviņš ateicās, jo arī trauma, Bļugers spēlē labi bet nav zināms cik tālu Ahl tiks un vai pingvini laidis uz pc, varbut gribes sistema paturet uz play ofiem!
par kādu deficītu Tu runā?? Uz centra puzīciju nav mazāka konkurence kā uz pārējām.
Tu maz saproti, kas ir "mikrotrauma"???
, 2018-03-24 00:07, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Es personīgi uzskatu ka Tomu Andersonu obligati jaizsauc uz jāpatestē, nenozīmē ka NLB līga un slikts rezultāts būs, pats Harijs Vītoliņš savulaik tur spēlētāja NLB un bija viens no Izlases līderiem!!!
Un kāpēc gan? Toms Anderons ir testēts izlasē 3 gadus pēc kārtas, Tu domā, ka viņš ir baigais nezināmais izlases treneriem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-03-24 09:41, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Es personīgi uzskatu ka Tomu Andersonu obligati jaizsauc uz jāpatestē, nenozīmē ka NLB līga un slikts rezultāts būs, pats Harijs Vītoliņš savulaik tur spēlētāja NLB un bija viens no Izlases līderiem!!!
Haris tomer ari NHL gaisu apostijis bija, nevar salidzinat isti
, 2018-03-24 10:50, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Domāju ka Spruktam arī jābūt kā centram un Rodrigo Ābolam!
Spruktu gan nē, čalim ātrums pietiek tikai LAČ- spēles laikā tomēr pilons uz ledus nav vajadzīgs
, 2018-03-24 10:54, pirms 6 gadiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Haris tomer ari NHL gaisu apostijis bija, nevar salidzinat isti
Bet pirms NHL Dinamo sudrabs PČ junioriem sudrabs un dalība psrs otrajā izlasē.Bet ja par Cipuli,tad daudziem ar atmiņu pašvaki jo redz viņš neesot metējs.Bet fakti pierāda pretējo visu laiku laikam piektais rezultatīvākais izlasē.Un arī khl kā leģionārs viņš atpaliek tikai no Karsuma un Daugaviņa,bet ir bijis rezultatīvāks par Miķeli Dārziņu un Spruktu.
, 2018-03-24 11:46, pirms 6 gadiem
To fanotāju mamma laikam regulāri dauza ar pannu pa galvu.
, 2018-03-24 11:51, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Bet pirms NHL Dinamo sudrabs PČ junioriem sudrabs un dalība psrs otrajā izlasē.Bet ja par Cipuli,tad daudziem ar atmiņu pašvaki jo redz viņš neesot metējs.Bet fakti pierāda pretējo visu laiku laikam piektais rezultatīvākais izlasē.Un arī khl kā leģionārs viņš atpaliek tikai no Karsuma un Daugaviņa,bet ir bijis rezultatīvāks par Miķeli Dārziņu un Spruktu.
Nu nezin gan- izskatās ka ar Dārziņu visma KHL kā leģionārie mspēlējot identisks punktu skaits (tē gan jāmin ka dārziņam par 3 spēlēm mazāk) un izlasē arī Dārziņam 48 spēlēs 30 punkti, Cipulim 70 spēlēs 34 punkti.
, 2018-03-24 12:08, pirms 6 gadiem
vozā rakstīja: Personīgi pagaidām pirms pārbaudes cikla Jūtu, ka ir Centra uzbrucēju deficīts, ja redzu ka ir jaunie, tas jā priekš 3-4 maiņas centība, bet pagaidām tādas bažas un bailes par pirmajām maiņām (ja skatās skeptiski pfu pfu, bet Girgensonam tagad ir mikro trauma, Dzeriņš spēlē ar mazu atdevi, Čehu portālā vienā lasiju Dzeriņām pretsāpju šprices dot dažu brīdi ir mikro trauma, Daugaviņš ateicās, jo arī trauma, Bļugers spēlē labi bet nav zināms cik tālu Ahl tiks un vai pingvini laidis uz pc, varbut gribes sistema paturet uz play ofiem!
Girgensons jau spēlēja šonakt , par ko tu runā es nesaprotu...
, 2018-03-24 12:24, pirms 6 gadiem
cipulis ir labs slidotājs un melnā darba darītājs, golus nemet viņš saprot ko dara, tad salīdziniet ar Girgensonu kautvai, viņš ir baigais snaiperis arī tīrs kaplis un vārti tiek gūti tik ar gaļu!!!!
, 2018-03-24 13:15, pirms 6 gadiem
Teicams mājiens 'studentiem'.
, 2018-03-24 13:28, pirms 6 gadiem
skruvmens rakstīja: Nu nezin gan- izskatās ka ar Dārziņu visma KHL kā leģionārie mspēlējot identisks punktu skaits (tē gan jāmin ka dārziņam par 3 spēlēm mazāk) un izlasē arī Dārziņam 48 spēlēs 30 punkti, Cipulim 70 spēlēs 34 punkti.
Ja precīzi ,tad Cipulim 28 punkti ,bet Dārziņam 25 punkti,bet gūtajos vārtos Cipulim 15,bet Dārziņam 9 vārti.
Foto: LHF
10

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).
Rūdolfs Kalvītis un Elvis Merzļikins. Foto: LHF
25

Merzļikins pirmdien pievienosies izlases treniņiem, atskaita Feldbergu un R. Bergmani

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pēc sezonas noslēguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šodien atgriezies dzimtenē un jau rīt pievienosies Latvijas valstsvienības treniņiem, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF). Savukārt treniņus ar izlasi vairs neturpinās vārtsargs Linards Feldbergs un aizsargs Ralfs Bergmanis.

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana