Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Dāņiem sausā uzvara, vācieši iemet septiņas ripas čehiem

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Dāņiem sausā uzvara, vācieši iemet septiņas ripas čehiem
Vācijas izlases hokejisti
Foto: Artyom Korotayev/TASS/Scanpix

Kārtējās pārbaudes spēles pirms pasaules hokeja čempionāta, kas pēc divām nedēļām sāksies Ķelnē un Parīzē, aizvadīja turnīra dalībnieces. Latvijas izlases pretinieces gaidāmajā turnīrā izcīnīja uzvaras. Dānijas hokejisti ar 3:0 pieveica Norvēģiju, Vācija ar 7:4 pārspēja Čehiju, savukārt Zviedrija ar 5:1 guva virsroku pār Baltkrieviju.

Dānijas izlase, ar spēli pret kuru Latvija pēc divām nedēļām uzsāks pasaules čempionātu, tika pie uzvaras mačā pret Norvēģiju, pārspējot sāncenšus ar 3:0 un revanšējoties sāncenšiem par pirms divām dienām ar tādu pašu rezultātu piedzīvoto zaudējumu. Dāņiem šis bija otrais panākums sešās aizvadītajās pārbaudes spēlēs un pirmā uzvara pamatlaikā. Turklāt četrās no iepriekšējām piecām spēlēm dāņiem neizdevās tikt pie vārtu guvuma. Šoreiz Dānija pirmās trešdaļas sestajā minūtē atklāja rezultātu pēc Juliana Jākobsena metiena. Rezultāts 1:0 saglabājās līdz pat trešās trešdaļas vidum, kad laukuma saimnieku pārsvaru dubultoja Mortens Madsens. Punktu spēlei 70 sekundes pirms pamatlaika beigām pielika Mortens Poulsens (3:0).

Cita Latvijas izlases pretiniece gaidāmajā čempionātā, viena no turnīra saimniecēm Vācija Nirnbergā 6650 skatītāju klātbūtnē saistošā un rezultatīvā cīņā ar 7:4 pieveica Čehiju. Vāciešu sastāvā pirmo reizi šopavasar bija NHL kluba Arizonas „Coyotes” spēlētājs Tobiass Rīders, kā arī Vācijas DEL-līgas labākais snaiperis Patriks Reimers. Pirmās trešdaļas vidū Brents Radeke izvirzīja Vāciju vadībā (1:0). Otrās trešdaļas vidū abas komandas sarīkoja īstus uzbrukuma svētkus, nepilnu piecu minūšu laikā gūstot sešus vārtus, rezultātam 4:3. Vāciešiem izcēlās Deniss Roils, Filips Gogula un Bernhards Ebners, savukārt čehu rindās precīzi bija Romans Horaks, Jākubs Levs un Tomašs Huka. Atlikušajā laikā trīs vārtus Vācijas labā guva Jasins Ēlitcs, sasniedzot hat-trick, bet čehiem vēlreiz izcēlās Huka. Svētdien abas komandas tiksies atkārtoti. Pēdējās divas pārbaudes spēles Vācijai būs ar Latvijas izlasi 30. aprīlī un 1. maijā.

Zviedrijas izlase viesos atkārtoti pieveica Baltkrieviju, šoreiz pārliecinoši uzvarot ar 5:1. Pirmajā trešdaļā KHL kluba „Sochi” spēlētājs Andrē Petersons atklāja rezultātu, bet Deniss Ēverbergs zviedru pārsvaru dubultoja. Otrās trešdaļas sākumā Aleksandrs Kogaļevs baltkrieviem vienus vārtus atguva, taču šis bija laukuma saimnieku vienīgais panākums. Atlikušajā laikā zviedriem Aleksandrs Bergstrēms, Linuss Ūmarks un Mario Kempe guva vēl trīs vārtus.

Šveices izlase uzņēma Krievijas otro izlasi, uzvarot ar 2:0. Pirmās trešdaļas vidū šveiciešus vadībā izvirzīja Suters, bet otros vārtus Holenšteins guva tikai 19 sekundes pirms pamatlaika beigām, raidot ripu tukšajos vārtos.

Izmantotie resursi:
Danmarks Ishockey Union
Sport bei sportal.de
Hockey.by
Jetzt entdecken | Swiss Ice Hockey Federation