Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hārtlijs: "Novērtēju attieksmi, ziedošanos komandai un darba ētiku"

Hārtlijs: "Novērtēju attieksmi, ziedošanos komandai un darba ētiku"
Bobs Hārtlijs 2015. gadā tika atzīts par NHL labāko treneri
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlasei, kas pēdējā pasaules čempionātā izcīnīja vienu uzvaru septiņos mačos un nespēja iegūt ceļazīmi uz 2018. gada olimpiskajām spēlēm, ir jauns galvenais treneris – noslēgta vienošanās ar kanādieti Bobu Hārtliju. Ekskluzīvā sarunā ar portālu Sportacentrs.com speciālists atklāja, kāpēc pieņēmis piedāvājumu, cik daudz zina par Latvijas hokeju, kāpēc interesējies par Zemgu Girgensonu un ko visaugstāk vērtē spēlētājos.

"Komunicēju ar Viesturu [Koziolu] vairākas nedēļas pirms lēmuma pieņemšanas, un mani pozitīvi iespaidoja viņa sniegtā prezentācija," sarunā ar portālu Sportacentrs.com sacīja Bobs Hārtlijs, Latvijas izlases jaunais galvenais treneris. "Jo vairāk runāju ar dažādiem skautiem par hokeju Latvijā, it īpaši par to, ka hokejs ir nacionālais sports, jo vairāk gribēju būt daļa no izaicinājuma. Runājām par jaunas kultūras izveidošanu ap komandu. Runājām par spēles stilu, ar kuru mūsu līdzjutēji varētu lepoties."

Hārtlijam, kurš tuvākajās dienās plāno sazināties ar Tedu Nolanu, lai dzirdētu par viņa gadiem kopā ar Latvijas izlasi, ir bijusi pozitīva pieredze ar mūsu hokejistiem – kopā ar Sandi Ozoliņu pavadītas divas sezonas, bet kopā ar Ronaldu Ķēniņu triumfēts Šveices čempionātā. 56 gadus vecajam speciālistam tā bijusi vienīgā sezona Eiropā. Pēcāk viņš atgriezās Nacionālajā hokeja līgā, četrus gadus vadot Kalgari "Flames", tomēr 2016. gada pavasarī Hārtlijs tika atlaists.

Ja iepriekš izdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs un pārvarēt pirmo kārtu, tad pēdējā sezonā Hārtijs no Rietumu konferences astotās vietas atpalika par desmit punktiem. "Sezona bija smaga. Sākumā neveicās, nespējām uzvarēt tikpat, cik pirms gada, un tas atstāja iespaidu uz komandas pārliecību, kas ar laiku vispār izgaisa. Nevienā mirklī nedemonstrējām cerēto sniegumu un visas sezonas garumā kā komanda bijām pārāk nestabili," neveiksmes cēloņus skaidroja treneris.

"Pret Sandi [Ozoliņu] man ir milzīgs respekts. Trenējot viņu, guvu daudz labu emociju. Sanda spējas uzbrukumā bija pasaules klases līmenī, bet ārpus laukuma viņš bija īsts džentlmenis. Atceros, ka viņš savulaik sūtīja vairākas kastes hokeja ekipējuma uz Latviju, lai jauniešu vidū popularizētu hokeju," par attiecībām ar Latvijas hokeju stāstīja Hārtlijs. "Ronaldu Ķēniņu trenēju viņa debijas sezonā Šveices pieaugušo čempionātā. Smagi strādājošs spēlētājs, darīs visu komandas labā. Sezonas laikā viņš manāmi progresēja, kļuva par svarīgu komandas locekli. Pie titula tikām septītajā spēlē pret Berni, izšķirošos vārtus iemetot 2,5 sekundes līdz mača beigām, un Ronalds tobrīd atradās laukumā."

"Esmu apskatījies, kā Latvijai veicies pēdējos pasaules čempionātos, un sameklēju informāciju par spēlētājiem, kuri tobrīd bija komandā. Ar nepacietību gaidu viņu satikšanu un došanos kopā uz ledus," pauda Hārtlijs, kurš Latvijā plāno iegriezties februārī, lai apmeklētu Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" pēdējās spēles sezonā.

Laikā, kad Hārtijs vadīja Kalgari "Flames", komandas vārds vairākkārt tika piesaukts uzbrucēja Zemgus Girgensona sakarā, un pieredzējušais treneris atklāja, ka labprāt būtu redzējis latvieti savā paspārnē. "Pirms drafta Zemgus bija ļoti augstu mūsu sarakstos. Viņa ātrums, raženais augums un darba spējas bija lietas, kuras vēlējāmies redzēt komandā," norādīja kanādiešu speciālists. Girgensons tika draftēts ar 14. numuru, kamēr "Flames" pirmā izvēle bija ar 21. numuru.

"Trenēšana Šveicē bija lieliska pieredze, no kuras mācījos. Pielāgošanās lielākam laukumam, mācīšanās par Eiropas hokeju un pielāgošanās citam dzīvesstilam bija lielākie izaicinājumi. Tomēr man ļoti patika, un sezona izvērtās maģiska," teica Hārtlijs, kurš arī atklāja, ko hokejistos vērtē visvairāk. "Attieksme, visa ziedošana komandas labā un darba ētika – tās ir lietas, kuras vērtēju visaugstāk, vērtējot katru spēlētāju individuāli."


, 2016-12-21 09:05, pirms 7 gadiem
Cerams izdresēs izlaistos Dārziņu un īpaši perspektīvo Indraši, kurš pēc dinamo spēlēm vecrīgā malko vienu alu pēc otra.
, 2016-12-21 09:30, pirms 7 gadiem
Cilvēks no citas pasaules. Kā vienā dziesmā : "Bet dzīvē viss ir savādāk." Mūsu dzīvē.
Nu un, spriežot pēc šī raksta, daudzi vispār var baidīties braukt uz izlasi
Kas jauns hokejā? Runā Matulis: Kāpēc tieši...
, 2016-12-21 09:47, pirms 7 gadiem
Paldies par interviju. Operatīvi, neko teikt.
, 2016-12-21 09:48, pirms 7 gadiem
Vai Sprukts to izturēs?? Ko Hārtlijs izdarīs, ja Sprukts pateiks, ka ir noguris?
, 2016-12-21 09:51, pirms 7 gadiem
naurisk rakstīja: Cerams izdresēs izlaistos Dārziņu un īpaši perspektīvo Indraši, kurš pēc dinamo spēlēm vecrīgā malko vienu alu pēc otra.
Vinsh ir Tihonovs no.2 - Dārziņš, Indrasis, Bārtulis, Karsums noteikti nebrauks ....
, 2016-12-21 10:02, pirms 7 gadiem
boswel rakstīja: Vinsh ir Tihonovs no.2 - Dārziņš, Indrasis, Bārtulis, Karsums noteikti nebrauks ....
Nesalidzinasu ar nekādu kihanovu. Bet treneris viņš ir tiešām iespaidīgs. Ja tiktu pie rīgas dinamo stūres tur būt vienkārši šausmas. Mūsu "superzvaigznes" pašas aizlaistos prom man liekas.
, 2016-12-21 10:06, pirms 7 gadiem
boswel rakstīja: Vinsh ir Tihonovs no.2 - Dārziņš, Indrasis, Bārtulis, Karsums noteikti nebrauks ....
Bārtulis tač jau vakar pateica, ka nespēlēs PČ!
, 2016-12-21 10:09, pirms 7 gadiem
Toties Ķēniņš un Girgensons 200% būs!!! Protams, ja vien traumas nebūs, tfu, tfu, tfu!
, 2016-12-21 10:15, pirms 7 gadiem
purva_velns rakstīja: Cilvēks no citas pasaules. Kā vienā dziesmā : "Bet dzīvē viss ir savādāk." Mūsu dzīvē.
Nu un, spriežot pēc šī raksta, daudzi vispār var baidīties braukt uz izlasi
http://apollo.tvnet.lv/zinas/kas-jauns-hokeja-runa-matulis-kapec-tiesi-hartlijs/781372
ja ir taisnība tas, ko par izlasi pēdējos divos turnīros saka Matulis:
"(..)nupat jau bija nonācis tik tālu, ka... vecie nosaka izlases galīgo sastāvu. Ka olimpiskās kvalifikācijas turnīra komandu vada Bārtulis, Daugaviņš un Karsums...", tad stingra un prasmīga roka izlases hokejistu un ne tikai savaldīšanai ir tiešām vajadzīga, un ilgākā termiņā Hārtlijs arī varētu gūt labākus sasniegumus.

manuprāt, labāk lai ir disciplinēta, organizēta, vienota komanda, nekā "biezpiena izlase" ar mūžīgi nogurušajiem un iedomīgajām balerīnām.
, 2016-12-21 10:41, pirms 7 gadiem
Argonauts rakstīja: ja ir taisnība tas, ko par izlasi pēdējos divos turnīros saka Matulis:
"(..) Ka olimpiskās kvalifikācijas turnīra komandu vada Bārtulis, Daugaviņš un Karsums..."
Es pieņemu, ka ar to domāts pēdējais OQ turnīrs, kur trenera reāli nebija. Kādam acīmredzot bija jāvada.
, 2016-12-21 10:47, pirms 7 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Es pieņemu, ka ar to domāts pēdējais OQ turnīrs, kur trenera reāli nebija. Kādam acīmredzot bija jāvada.
Haralds Vasiļjevs nav treneris?
un ja izlasi tik svarīgā turnīra vada spēlētāju grupa, nevis treneri, tad nav brīnums, ka nolēja OGQ.
, 2016-12-21 11:33, pirms 7 gadiem
Hārtlijam būs nepatīkams pārsteigums, kad satiks šitos slaistus.
, 2016-12-21 13:54, pirms 7 gadiem
Treneris ir bet lai vins uz PČ uztaisitu Dinamo speletajus par normaliem Hokejistiem tur vinam vaidzes kadus 2 menesus lai vini butu apkala forma
Uz prieksu šīs gads varetu beidzot musu pasi labakie aizbraukt un tikt aukstak ka top10
, 2016-12-21 13:59, pirms 7 gadiem
XMARTINSLV rakstīja: Treneris ir bet lai vins uz PČ uztaisitu Dinamo speletajus par normaliem Hokejistiem tur vinam vaidzes kadus 2 menesus lai vini butu apkala forma
Uz prieksu šīs gads varetu beidzot musu pasi labakie aizbraukt un tikt aukstak ka top10
Asaras birst par tavu pareizrakstību! ;(
, 2016-12-21 16:49, pirms 7 gadiem
XMARTINSLV rakstīja: Treneris ir bet lai vins uz PČ uztaisitu Dinamo speletajus par normaliem Hokejistiem tur vinam vaidzes kadus 2 menesus lai vini butu apkala forma
Uz prieksu šīs gads varetu beidzot musu pasi labakie aizbraukt un tikt aukstak ka top10
Pirms PČ par kādu formas atgūšanu vispār var runāt? Tas ir uzreiz pēc sezonas - forma vai nu ir vai nav, ja tā nav vai ir pazudusi, tad līdz rudenim tur neko neatgūs.
, 2016-12-21 18:11, pirms 7 gadiem
"Attieksme, visa ziedošana komandas labā un darba ētika – tās ir lietas, kuras vērtēju visaugstāk, vērtējot katru spēlētāju individuāli."

Tieši šīs ir īpašības,ar kurām mūsu puikām ir problēmas.Šis pavasaris būs interesants,gadījumā ,ja Hārtlijs paliks.Tad izkristalizēsies ,kuri grib un var.
, 2016-12-21 18:52, pirms 7 gadiem
piekrītu, tieši šīs trīs īpašības - attieksme, visa ziedošana komandas labā un darba ētika latviesiem pagaidām nav. Nu nezinu, ko Hartlijs te darīs ....
, 2016-12-21 21:11, pirms 7 gadiem
XMARTINSLV rakstīja: Treneris ir bet lai vins uz PČ uztaisitu Dinamo speletajus par normaliem Hokejistiem tur vinam vaidzes kadus 2 menesus lai vini butu apkala forma
Uz prieksu šīs gads varetu beidzot musu pasi labakie aizbraukt un tikt aukstak ka top10
Ir vajadzīgi vismaz divi gadi un ar jaunām asinīm, bez Bārtuļiem, Dārziņiem u.t.t. kā arī Karsumiem, pēdējais vismaz savu regulāro operāciju dēļ nespēlēs, un šajā gadījumā mēs visticamāk izgrabēsim no A grupas, ko nekādi negribēs pieļaut jaunā federācijas vadība, Lipmans taču visus gadus "noturēja" izlasi elitē. Un atkal būs apburtais loks.
, 2016-12-22 11:44, pirms 7 gadiem
Globen rakstīja: piekrītu, tieši šīs trīs īpašības - attieksme, visa ziedošana komandas labā un darba ētika latviesiem pagaidām nav. Nu nezinu, ko Hartlijs te darīs ....
es gan zinu - mēģinās iedēstīt tajās infantilajās galvās, ka attieksme, ziedošana komandas labā un darba ētika ir svarīgas lietas nevis nauda par nospēlēto, jaunākā mašīna un smukākā blondīne pie sāniem
, 2016-12-22 11:59, pirms 7 gadiem
naurisk rakstīja: Cerams izdresēs izlaistos Dārziņu un īpaši perspektīvo Indraši, kurš pēc dinamo spēlēm vecrīgā malko vienu alu pēc otra.
Viņus nekas vairs nevar labot! !
, 2016-12-22 13:03, pirms 7 gadiem
Attieksme un ziedošanās ir leitas kas labi raksturo tos kuri spēlē valsts izlasē un DR sastāvā. DR cienu vispirms jau par pašatdevi laukumā, par cīņassparu. Mums pietrūkst meistarība, šogad arī trenera prasmes , bet attieksme un cīņasspars ir labs.
Protams ka tūlīt būs klāt kuri sāks apgalvot pretējo, jo citu galvās ir tā - esi tabulas lejasgalā - tātad nav attieksme un cīņasspara, esi augšā - viss kārtībā.
Nav ne mazāko šaubu ka Miķelis, Lauris, Miks var pat ļoti labi nospēlēt PČ. Neteicu ka nospēlēs bet ka viņi ta var izdarīt (piebilde priekš tiem, kuri mēģina bieži sagrozīt manu teikto).
, 2016-12-23 10:53, pirms 7 gadiem
ES tomēr ceru, ka ar Hartliju izdosies LV komandu padarīt.

Ceru, ka viņa iespaids par LV hokeistiem neaprobežojas ar pieminētajiem Ozoliņš, Girgensos, Ķēniņs ... ja tā tad var Bobam sākumā būt neliels kultūršoks
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Foto: LHF

Latvijas dāmas mājās gaidāmajam PČ gatavojas ar pagājušā gada līderēm ierindā

LETA. Latvijas sieviešu hokeja izlase Rīgā gaidāmajam pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīram sākusi gatavoties ar iepriekšējo meistarsacīkšu rezultatīvākajām spēlētājām ierindā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).