Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Lipmans: "Labāk lai šo laiku pārvar Fāzels ar savu komandu"

Lipmans: "Labāk lai šo laiku pārvar Fāzels ar savu komandu"
Renē Fāzels (Šveice) un Kirovs Lipmans (Latvija) ar IIHF Pola Luaka vārdā nosaukto balvu. Foto: Andre Ringuette / iihf.com

Bijušais Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans norāda, ka koronavīrusa pandēmijas dēļ ir labāk, ja tagadējais Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) vadītājs Renē Fāzels turpina savu darbu ilgāk nekā bija iecerēts.

Kā jau ziņots, 2016. gadā Lipmans zaudēja Latvijas Hokeja federācijas prezidenta amatu, bet pēcāk saņēma IIHF Pola Luaka vārdā nosaukto balvu par ieguldījumu starptautiskajā hokejā. IIHF prezidenta vēlēšanas tika plānotas šogad, taču galu galā izlēma pārcelt uz 2021. gada septembri - tādējādi tagadējais pasaules hokeja vadītājs Renē Fāzels darbu turpinās par 15 mēnešiem ilgāk nekā plānots.

"Mēs nezinām, cik ilgi turpināsies pandēmija, prognozes ir dažādas. Kāds saka, ka līdz 2020. gada beigām viss beigsies. Kāds apgalvo, ka problēmas pārcelsies arī uz 2021. gadu. Ja koronavīrusa epidēmiju izdosies uzveikt rudenī vai ziemā, ļaudis tik un tā ilgi izjutīs bailes no iespējamās inficēšanās un ar piesardzību izturēsies pret masu pasākumu apmeklēšanas ideju. Nākamais pasaules čempionāts te nav izņēmums. IIHF tas radīs finansiālas grūtības, tāpēc labāk lai šo laiku pārvar Renē Fāzels ar savu komandu. Faktiski viņš pats jau ir paziņojis, ka nevēlas atstāt federāciju pēctecim šajā grūtajā brīdī, kad jaunais prezidents varētu saskarties ar daudzām nopietnām problēmām," norāda Latvijas hokeja bijušais vadītājs.

"Nevaru nosaukt pretendentu loku uz Renē Fāzela vietu, kaut gan aptuvena izpratne man ir. Bet maz ticams, ka pēc prezidenta vēlēšanu atlikšanas uz gadu tas mainīsies. Jo pārskatāmā nākotnē vadošajās nacionālajās hokeja federācijās nav plānots mainīt vadītājus. Tagad nav iespējams paredzēt, kurš no iespējamiem pretendentiem galu galā kļūs par IIHF prezidentu. Bet es domāju, ka viņš varēs turpināt Fāzela darbu, tiks atstās nopietns pamats - ļoti kvalificēts personāls," prāto Kirovs Lipmans.

Atgādinām, ka IIHF virtuālajā pasaules čempionātā Latvija šodien ceturtdaļfinālā spēkosies ar Kanādu. Pusfinālisti tiks noskaidroti līdzjutēju balsojumā. Turnīra laikā (!) ir mainīti spēles noteikumi - balsojums no IIHF sociālajiem tīkliem pārceļas uz contest.iihf.com/trk/IIHFVirtualWorldsPlayoffsBracket . Šodienas balsošana beigsies plkst. 23.20 (pēc Latvijas laika) - divas stundas pēc pēdējā ceturtdaļfināla sākuma. Grupu mačos par katru spēli varēja balsot tikai divas stundas, taču izslēgšanas mačos balsošana notiek "līdz dienas pēdējās spēles beigām". Tagad nevar nobalsot tikai par Latviju, jāpiereģistrējas un jābalso uzreiz par visu ceturtdaļfinālu iznākumiem.

Izmantotie resursi:
iz.ru


, 2020-05-21 11:27, pirms 4 gadiem
Mūsu Kirovs - vienmēr praktisks un pragmatisks, protams ar lieliski koptiem zobiem, un kā gan savādāk varētu būt, ja esi labs draugs pašam Renē!
, 2020-05-21 13:06, pirms 4 gadiem
Kirovs ir runājis
, 2020-05-21 18:40, pirms 4 gadiem
Lai vai kas Kirovam mugurā-viņš vienmēr elegants un ļoti zolids izskatās.
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
8

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Foto: LHF

Latvijas dāmas mājās gaidāmajam PČ gatavojas ar pagājušā gada līderēm ierindā

LETA. Latvijas sieviešu hokeja izlase Rīgā gaidāmajam pasaules čempionāta pirmās divīzijas B grupas turnīram sākusi gatavoties ar iepriekšējo meistarsacīkšu rezultatīvākajām spēlētājām ierindā, informē Latvijas Hokeja federācija (LHF).