Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

LHF: Latvijas un Baltkrievijas 2021. gada PČ pārcelšana pagaidām ir tikai spekulācija

LHF: Latvijas un Baltkrievijas 2021. gada PČ pārcelšana pagaidām ir tikai spekulācija
Viesturs Koziols. Foto: Ģirts Gertsons, f64

Ziemeļamerikas sporta medija TSN hokeja apskatnieks Darens Drēgers vēsta, ka pēc IIHF valdes sēdes noskaņas ir tādas, ka Šveice atceltā 2020. gada PČ vietā varētu tikt pie 2021. gada PČ rīkošanas, kamēr nākamie turnīri, ieskaitot Latvijas un Baltkrievijas kopīgi plānoto 2021. gadā, varētu tikt pārcelti par gadu uz priekšu. LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols portālam Sportacentrs.com norādīja, ka vēl vakar IIHF ģenerālsekretārs viņam apliecinājis, ka tas būtu pārāk sarežģīts process, attiecīgi Koziols aicināja pagaidām pret to izturēties tikai kā spekulācijām.

Šodien IIHF valdē tika apstiprināta pasaules čempionāta vīriešu elites divīzijas atcelšana koronavīrusa pandēmijas dēļ. Turnīrs bija plānots Šveicē maija vidū, un IIHF paziņojumā ir skaidri minēts, ka runa ir tieši par atcelšanu, nevis pārcelšanu. Tāpat IIHF relīzē minēts, ka Šveicei piešķirt PČ rīkošanas tiesības kādā citā tuvā laikā ir apgrūtinoši, jo rīkošanas tiesības sadalītas jau līdz 2025. gadam, taču IIHF norādījusi, ka par šo jautājumu tiks spriests IIHF kongresā (kurš gan arī pārcelts uz šobrīd nenoteiktu laiku).

TSN apskatnieks Darens Drēgers tikmēr norāda, ka IIHF savā paziņojumā izmantojusi specifisku valodu, lai izpildītu apdrošināšanas kompensācijas prasības, taču principā PČ ir nevis atcelts, bet gan pārcelts. Drēgers ziņo, ka IIHF plāno piešķirt Šveicei tiesības rīkot 2021. gada pasaules čempionātu, kamēr pārējie plānotie turnīri tiktu pabīdīti par gadu uz priekšu.

Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Viesturs Koziols sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka šādas baumas iepriekš manījis arī Šveices medijos, taču arī norādīja, ka šobrīd tās ir tieši tādas – tikai baumas un spekulācijas. Cik nopietni par tām var runāt? „Pagaidām par tām vispār nevajadzētu runāt,” teica Koziols.

„Tas nozīmētu nevis tikai viena PČ pārcelšanu, bet arī vairāku nākamo turnīru, kuriem jau piešķirtas rīkošanas tiesības,” sacīja Koziols. „Tieši vakar runāju ar IIHF ģenerālsekretāru par šādu scenāriju un saņēmu atbildi, ka tas būtu pārāk sarežģīts process tieši organizatoriskajā ziņā, to būtu grūti fiziski paveikt. Turklāt runa ir nevis par viena gada periodu, bet vēl mazāku, jo šādu lēmumu tik un tā var pieņemt tikai IIHF kongresā, kas notiks vēlāk.”

LHF ģenerālsekretārs gan atzina, ka par PČ oficiālo pārcelšanu uzzinājis tikai šobrīd, attiecīgi par šodien IIHF valdē runāto un nolemto viņš sīkāk izteikties nevarēja.

2021. gada PČ rīkošanas tiesības Latvija kopā ar Baltkrieviju ieguva 2017. gadā. Toreiz IIHF kongresa balsojumā tika pārspēta Somija, kura pēc tam ieguva tiesības rīkot 2022. gada PČ, kas ir četrgades nosacīti pieticīgākais laiks PČ rīkošanai, jo paredzēts pāris mēnešus pēc citām lielām hokeja sacensībām – olimpiskajām spēlēm. Ja piepildās variants par Šveices turnīra ielikšanu 2021. gadā un pārējo turnīru pārbīdīšanu, Latvijai atkal tiktu pasaules čempionāts olimpiskajā gadā, līdzīgi kā tas bija 2006. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/iihf-cancels-wor...


, 2020-03-21 18:21, pirms 4 gadiem
No šībrīža skata punkta IIHF PČ norise LV ir koks ar diviem galiem.
1. Nav zināms, vai valsts un Rīgas pašvaldība varēs atļauties piedalīties tajā ar savu finansējumu. Tas ir koka viens gals.
2. Uzņēmējiem no šī pasākuma būtu laba iespēja nopelnīt. Tas ir koka otrs gals.
, 2020-03-21 18:24, pirms 4 gadiem
Ticams variants ir tas ka Šveice ar Fāzelu priekšgalā uzspiedīs ka 2021 gada PČ notiks tur kur tam bija jānotiek 2020 gadā.

Ar vienu vārdu sakot - pārbīdīs šo un nākamos čempionātus par gadu uz priekšu, proti - Rīga un Minska pie sava PČ tiks 2022 gadā.

Es tā domāju ka tā notiks
, 2020-03-21 18:26, pirms 4 gadiem
Kas tur tik šausmīgi sarežģīti pārbīdīt visus par gadu?
, 2020-03-21 18:27, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Ticams variants ir tas ka Šveice ar Fāzelu priekšgalā uzspiedīs ka 2021 gada PČ notiks tur kur tam bija jānotiek 2020 gadā.

Ar vienu vārdu sakot - pārbīdīs šo un nākamos čempionātus par gadu uz priekšu, proti - Rīga un Minska pie sava PČ tiks 2022 gadā.

Es tā domāju ka tā notiks
Jā, tik problēma ir tāda, ka Latvija un Baltkrievija darīja visu iespējamo, lai PČ šeit nenotiktu vienā gadā ar Ziemas olimpiskajām spēlēm

Ok, ja NHL savus spēlētājus nelaiž uz OS, tad tas neko nemaina
, 2020-03-21 18:30, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Jā, tik problēma ir tāda, ka Latvija un Baltkrievija darīja visu iespējamo, lai PČ šeit nenotiktu vienā gadā ar Ziemas olimpiskajām spēlēm

Ok, ja NHL savus spēlētājus nelaiž uz OS, tad tas neko nemaina
jābūt ļoti lielam optimistam, lai NHL spēlētu OS. viņiem tagad jau bizness no coronas rūk, būs tak pilnīgi pajāt uz kaut kādu OS!
, 2020-03-21 18:51, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: jābūt ļoti lielam optimistam, lai NHL spēlētu OS. viņiem tagad jau bizness no coronas rūk, būs tak pilnīgi pajāt uz kaut kādu OS!
Man personiski šķiet, ka arī par visiem IIHF plāniem var runāt tikai un vienīgi pieņēmumu formā,jo jebkurā variantā zobārsta kantoris jebkādas kustības veiks pamatojoties uz to ko darīs NHL.
Ja OS turnīrs bez NHL spēlētājiem reizi četros gados ir sētas turnīrs, tad PČ katru gadu bez šiem spēlētājiem no NHL vispār būtu parodija par PČ. Un gan jau ka IIHF spice to itin labi saprot.
, 2020-03-21 20:58, pirms 4 gadiem
Atlantique rakstīja: Jā, tik problēma ir tāda, ka Latvija un Baltkrievija darīja visu iespējamo, lai PČ šeit nenotiktu vienā gadā ar Ziemas olimpiskajām spēlēm

Ok, ja NHL savus spēlētājus nelaiž uz OS, tad tas neko nemaina
Tas lieliem vīriem Šveicē diez vai interesē! Katram savs naudas maks ir tuvāks!
, 2020-03-21 21:30, pirms 4 gadiem
Kazļatina&Co pat piešķirtu PČ noturēt nevar
Latvijas hokeja cēlāji
, 2020-03-21 22:30, pirms 4 gadiem
Krievi piesolīs naudu,kazļiki ieteiks Šočos rīkot nākošo PČ
, 2020-03-22 01:45, pirms 4 gadiem
Lai tā krievu guberņa rīko ko Makava liek vieni paši. Nav jāsadarbojas ar ienaidniekiem.
, 2020-03-22 03:38, pirms 4 gadiem
Tikai ne olimpiskajā gadā, pietiek, ka 2006 ar otrajiem sastāviem visi atbrauca, tiesa tad OS no NHL bija
, 2020-03-22 08:20, pirms 4 gadiem
Kaut mums būtu vairāk tādu vīru kā VIESTURS KOZIOLS!
, 2020-03-22 08:51, pirms 4 gadiem
Viesturs
VĀRDA DIENA
28. JŪNIJS
Pirmais tips. Siržu lauzējs. Aizplīvuroti prot attaisnot savus nedarbus, tāpēc sievietēs izraisa ziņkārību. Ir loti viegli aizkaitināms, ja partneris gadās spēcīgāks. Tad viņam patīk ieņemt nesaprastā pozu, neļaujot iedragāt pašcieņu. Otrais tips. Šis Viesturs ir piekāpīgs un izpalīdzīgs. Taču viņam ir sarežģītas attiecības ar tādām sievietēm, kuras necieš pārlieku loģiskumu un kategoriskumu.
, 2020-03-22 08:53, pirms 4 gadiem
Aigars
VĀRDA DIENA
31. AUGUSTS

Pirmais tips. Trakulīgs, egoistisks, patmīlīgs, auļo pa dzīvi, neatskatīdamies atpakaļ. Savtīgums viņa ņem virsroku. Ir donžuāns un labprāt peldas saldkaires upē. Ar pievilcību valdzina sievietes. Otrais tips. Šaubas un neziņa ietekmē šo Aigaru. Nospiestības mirkli draud ieņemt dominējošo vietu. Kaut arī sabiedrība Aigaram velta uzmanību, ir kāda stīga, kuru tikai viņš viens zina un slēpj no ziņkārīgām acīm.
, 2020-03-22 10:51, pirms 4 gadiem
Oficiāli jau tas vēl nav izskanējis, bet domāju, ka visus čempjus(rīkotājus) pastums pa gadu uz priekšu un LV ar belariem visdrīzākais dabūs taisīt 2022. gada čempi. Stresot par to ka "tikai ne olimpiskajā gadā" arī tagad ir muļķīgi, jo pa 99.99999% tagad var teikt, ka nekāds NHL uz nekādu OS nekādu pauzi netaisīs un savus spēlētājus tur nelaidīs(vismaz toč ne uz šo tuvāko), jo viņiem bizness jau tagad ar šo dīkstāvi būs gana pačakarēts. Tapēc nebūs lielas starpības olimpiskais vai ne olimpiskais gads.
, 2020-03-22 14:17, pirms 4 gadiem
als rakstīja: Oficiāli jau tas vēl nav izskanējis, bet domāju, ka visus čempjus(rīkotājus) pastums pa gadu uz priekšu un LV ar belariem visdrīzākais dabūs taisīt 2022. gada čempi. Stresot par to ka "tikai ne olimpiskajā gadā" arī tagad ir muļķīgi, jo pa 99.99999% tagad var teikt, ka nekāds NHL uz nekādu OS nekādu pauzi netaisīs un savus spēlētājus tur nelaidīs(vismaz toč ne uz šo tuvāko), jo viņiem bizness jau tagad ar šo dīkstāvi būs gana pačakarēts. Tapēc nebūs lielas starpības olimpiskais vai ne olimpiskais gads.
Interese būs mazāka.
, 2020-03-22 14:22, pirms 4 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Interese būs mazāka.
Kam? Točna ne no NHL spēlētājiem, ja viņi uz OS netiek un kad viņiem sezona vai PO beidzas šie pie vēlmes var braukt palīgā kā jebkurā neolimpiskajā gadā.
, 2020-03-22 14:34, pirms 4 gadiem
Matīss2014 rakstīja: Interese būs mazāka.
Ja OS būs bez NHL spēlētajiem, tad interese būs gan no spēlētajiem, gan skatītajiem, jo PČ sanāks augstākas raudzes par OS.
Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).
Rūdolfs Kalvītis un Elvis Merzļikins. Foto: LHF
25

Merzļikins pirmdien pievienosies izlases treniņiem, atskaita Feldbergu un R. Bergmani

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pēc sezonas noslēguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šodien atgriezies dzimtenē un jau rīt pievienosies Latvijas valstsvienības treniņiem, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF). Savukārt treniņus ar izlasi vairs neturpinās vārtsargs Linards Feldbergs un aizsargs Ralfs Bergmanis.