Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Dārziņš: “Vēlos sniegt papildus zināšanas, dalīties pieredzē un motivēt”

Jānis Celmiņš

Dārziņš: “Vēlos sniegt papildus zināšanas, dalīties pieredzē un motivēt”
Lauris Dārziņš. Foto: Agris Bricis, LHF

Debiju uz valstsvienības soliņa pasaules čempionātā Rīgā šajā pavasarī piedzīvos desmit pasaules čempionātos kā hokejists startējušais Lauris Dārziņš. 38 gadus vecajam Dārziņam, kurš ilgus gadus bijis valstsvienības kapteiņa vai kapteiņa asistenta pienākumu pildītājs, sanāca pastrādāt kā izlases trenerim pārbaudes spēlēs, bet aizvadītajā nedēļā viņš oficiāli tika izziņots kā viens no Harija Vītoliņa palīgiem.

Punktu spēlēšanai izlasē viņš pielika aizvadītā gada februārī pēc tam, kad Latvijas izlase olimpiskajās spēlēs bija piedzīvojusi sāpīgu zaudējumu pret Dāniju. Šajā pavasarī viņš atkal būs ar izlasi, taču ne kā spēlētājs, bet gan viens no Harija Vītoliņa palīgiem.

Kas ir tās lietas, kas pārliecināja tevi piekrist piedāvājumam iekļauties izlases treneru kolektīvā?
30 gadus skraidot pa hokeja laukumiem, komplektā ar 12 gadiem skolā un pāris gadiem universitātē, spēju sevi nostādīt situācijā, kad varu mierīgi apsēsties krēslā un pagaidīt, kad manas zināšanas un spējas sastapsies ar pareizo iespēju. Augsts līmenis, mājas čempionāts, vērtīga pieredze jaunā ampluā kā arī vēlme palīdzēt kolektīvam sasniegt jaunas virsotnes vedināja uz domām, ka šī ir pareizā iespēja. Tās ir lietas, kas pārliecināja atsaukties piedāvājumam.

Biji ar izlasi divos pārbaudes turnīrā. Pārbaudīji savas sajūtas trenera krēslā. Ko tās pavēstīja?
Jutos labi. Palīdzēja arī tas, ka treneru korpuss bija ļoti atsaucīgs un labi sastrādājāmies. Bija gandarījums. Pēc sajūtām iekļāvos ļoti organiski.

Kas ir tas, ko tu, tavuprāt, spēj iedot komandai?
Kad strādā ar profesionāļiem, kuri ir sasnieguši izlases līmeni, tad vispirms jāpārliecinās, lai ar savu informāciju kaut kas netiek atņemts no viņu arsenāla. Pēc tam vēlos sniegt papildus zināšanas, dalīties pieredzē, motivēt un iedvesmot tā, lai komanda un katrs individuāli kļūst par savu labāko versiju.

Vai šis solis liecina, ka uz ledus kā spēlētāju arī klubā tevi vairs neredzēsim? Oficiāls paziņojums par karjeras beigām taču joprojām nav bijis.
Nezinu. Visticamāk ka finišs. Uz ārzemēm šosezon nevēlējos braukt un vietējā čempionāta sportiskais līmenis un komandu materiālās iespējas mani laikam tomēr neuzrunāja. Mīlestība pret spēli nekur nav pazudusi, bet zinu, ko tas prasītu no manis gan fiziski, gan emocionāli, tāpēc darbavietas izvēlē esmu diezgan kaprīzs. Apzinos, ka aktīvi nemeklējot no gaisa nekādi brīnumi nenokritīs, tāpēc pieļauju, ka savu pēdējo spēli esmu nospēlējis.

Vai ar Hari jau ir runāts, kas ietilps tavos pienākumos?
Galvenā trenera asistenta standarta pakā parasti ietilpst pretinieku komandu izpēte, savas komandas spēlētāju attīstīšana, viedokļu apmaiņas par treniņu plāniem, virknējumiem, taktiskajiem risinājumiem. To visu esmu gatavs sniegt un papildus vēl ģenerēt savas idejas, lai galvenajam trenerim ir izvēles iespējas.

Vai sagaidi, ka piemēram Kaspars Daugaviņš tagad tevi uzrunās uz Jūs?
Galvenais, lai pretinieku neuzrunā uz Jūs (smejas).

Lauris Dārziņš Latvijas izlases rindās aizvadījis 150 spēles, kurās guvis 50 vārtus un atdevis 41 rezultatīvu piespēli.

Kopīgus treniņus Latvijas izlases kandidāti uzsāks jau marta pēdējās dienās Daugavas ledus hallē.

  -1 [+] [-]

, 2023-03-21 15:39, pirms gada
Vienmēr likās, ka Laurim ir potenciāls būt par treneri. No vienas puses nepatīk, ka pro hokejā sāk uzreiz ar izlasi (bērnu hokejā cik dzirdēts, jau ir sācis strādāt), turklāt, galvenajam esot palielam tukšmuldoņam, no otras puses neatsverama pieredze un uzreiz varēs to nodot gados jaunākajiem izlašniekiem - vecajiem diez vai uzreiz, ko lielu iemācīs. Lai sanāk gan izlasē, gan ar laiku tikt pie darba sakarīgā klubā.

     [+] [-]

, 2023-03-21 18:27, pirms gada
Nu, kā var latviešu valodā uzrakstīt "ņēmis dalību"?! Kā žurnālists, pie tam galvenais redaktors, var vispār kaut ko tādu uzrakstīt!? Tiešām grūti sadzejot sakarīgu līdu?

  +5 [+] [-]

, 2023-03-21 20:45, pirms gada
Niz#17 rakstīja: Nu, kā var latviešu valodā uzrakstīt "ņēmis dalību"?! Kā žurnālists, pie tam galvenais redaktors, var vispār kaut ko tādu uzrakstīt!? Tiešām grūti sadzejot sakarīgu līdu?
Latviešu valodā ir tāds vārds ievads, nav vajadzības ievazāt kaut kādus"līdus" no svešvalodām.

  -3 [+] [-]

, 2023-03-21 21:20, pirms gada
Kurš tagad tasīs Džeksona solīti, pēc iemesta gola?

     [+] [-]

, 2023-03-22 08:47, pirms gada
TomsV rakstīja: Latviešu valodā ir tāds vārds ievads, nav vajadzības ievazāt kaut kādus"līdus" no svešvalodām.
Izteicos žurnālistikas slengā. Es jau nu laikam nebūšu pirmais rindā, kuram pārmest par ievazājumiem latviešu valodā. Vismaz prieks, ka autors salabojies.

     [+] [-]

, 2023-03-22 17:59, pirms gada
Dārziņš - Principā vajag naudu un negribās tērēt iekrātos KHL laikā sapelnītos rubļus!!!

     [+] [-]

, 2023-03-22 18:10, pirms gada
EUcerin rakstīja: Dārziņš - Principā vajag naudu un negribās tērēt iekrātos KHL laikā sapelnītos rubļus!!!
Pareizi vien ir, tikai ar iekrājumiem ilgi nepavilksi, pilnvērtīgai dzīvei vajag iekrājumus + ienākumus, pastāvīgus un stabilus

     [+] [-]

, 2023-03-22 18:28, pirms gada
Kapēc kapteinis nenāca palīga savam klubam Dinamo Rīga?????