Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas hokeja izlasei atcelts decembrī paredzētais pārbaudes turnīrs

Latvijas hokeja izlasei atcelts decembrī paredzētais pārbaudes turnīrs
Elvis Merzļikins iepriekšējā PČ spēlē pret Šveices izlasi. Foto: AFP/Scanpix

Šveices Hokeja federācija pavēstījusi, ka pašreizējos apstākļos nolēmusi atcelt decembra vidū plānoto turnīru "Nature Energy Challenge", kurā bija plānots piedalīties arī Latvijas hokeja izlasei.

Šveices Hokeja federācijas mājaslapā tiek vēstīts, ka 14.-18. decembrī Vispā paredzētais pārbaudes turnīrs nenotiks un varētu tikt pārcelts uz vēlāku laiku. Turnīrā bija paredzēts piedalīties četrām elites divīzijas izlasēm – mājiniecei Šveicei, Norvēģijai, Slovākijai un Latvijai.

Latvijas hokeja izlasei šis turnīrs bija vienīgais LHF kalendārā apstiprinātais 2020. gada rudenī un nākamā gada sākumā, tiesa, šī mēneša sākumā tika izmantots uzaicinājums uz Vācijas kausa izcīņu. Tajā gan Latvija bija vienīgā viešņa, piedaloties turnīrā kopā ar Vācijas izlasi un Vācijas olimpisko izlasi.

"Covid-19 pandēmijas ierobežošanai paredzētie noteikumi valsts un reģionu līmenī ir spēcīgi ietekmējuši nacionālās izlases pārbaudes turnīra organizēšanu," minēts Šveices federācijas paziņojumā. "Ņemot to vērā, federācija nolēmusi šo turnīru atcelt. Šveices izlasei divas pārbaudes spēles tiks nozīmētas vēlāk pavasarī pirms PČ 2021. Šāds lēmums pieņemts pašreizējā Covid-19 situācijas dēļ, kā arī noteikto ierobežojumu dēļ, tāpat tika ņemta vērā hokejistu pieejamība izlases vajadzībām un Šveices Nacionālās līgas kalendāra vajadzības."

Šveices izlase izvēlējās nepiedalīties arī Vācijas kausā novembrī, uz kuru vēlāk tika uzaicināta Latvija, attiecīgi Šveices izlase gatavojas visas savas pārbaudes spēles šosezon aizvadīt tieši pirms pasaules čempionāta, taču līdzjutēji tiek mierināti, ka tiek cerēts uz ilgāku pārbaudes spēļu ciklu pavasarī nekā ierasts un tik un tā būs sešas pārbaudes spēles savā laukumā.

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/fr/national-tea...


, 2020-11-19 14:30, pirms 3 gadiem
Nu vo -samainīja ar vācu kausu. Zinot kā Šveice izturās pret covid, iespējams jau nojauta, ka tā būs.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
1

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
31

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Linards Feldbergs un Krišjānis Rēdlihs darbībā. Foto: Федерація хокею України
3

Feldbergs spēlē arī šodien, Ukrainas hokejisti revanšējas Latvijas klubu izlasei

Latvijas klubu izlase šodien "Daugavas" ledus hallē ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Ukrainas hokeja valstsvienībai.