Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Sorokins: "Cerams, ka šodien Rīgā NHL skautu blociņos kaut kas tika ierakstīts"

Rolands Eliņš

Sorokins: "Cerams, ka šodien Rīgā NHL skautu blociņos kaut kas tika ierakstīts"
Oļegs Sorokins vada Latvijas U18 izlasi. Foto: LHF

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins intervijā LHF pastāstīja, kā septembra vidū izdevies sarunāt pārbaudes spēles ar Krievijas U18 izlasi, kā arī uzteica savu spēlētāju sniegumu šodienas mačā, paužot cerību, ka tas būs atstājis iespaidu arī uz klāt esošajiem NHL skautiem.

Latvijas U18 izlase aizvakar ar 1:5 piekāpās Krievijas U18 izlasei, bet šodien aizvadīja daudz līdzvērtīgāku maču un piekāpās tikai pēcspēles metienu sērijā (3:4). Izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins pēc mača norādīja, ka šīs pārbaudes spēles izdevās sarunāt, jo iepriekšējā gadā jau tika spēlēts arī Krievijas izlasi, kas toreiz bija U17 vecuma grupā, un tagad Krievijas puse pati izrādījusi iniciatīvu.

„Viņiem iepriekš jau patika Latvijā,” teica Sorokins. „Nostrādāja arī personīgie kontakti, Valērijs Kuļibaba šeit palīdzēja, jo pazina treneri. Viņi teica, ka varētu atbraukt, tad nu mums bija jāatrod pareizie datumi, kad to varētu darīt.”

„Darbības otrajā periodā noteikti ir jāuzlabo, visiem jāsaprot tā kopējā bilde,” par šodienas maču teica Sorokins. „Taču priecē, ka pēc aizvadītiem diviem treniņiem kopā centāmies izveidot spēli, kas, manuprāt, izskatījās tīri cienīgi. Skaidrs, ka Krievijai nebija tas pats sastāvs, kas iepriekš spēlēja Hlinkas kausā, bet Krievija tomēr ir Krievija jebkurā gadījumā, un ļoti patīkami bija redzēt, ka daudzās epizodēs varējām būt labāk par krieviem. Rezultāts šodien noteikti bija pelnīts.”

Šodienas maču klātienē vēroja vairāki desmiti NHL skautu, vēsta LHF, un Sorokins to nosauca par svarīgu apstākli jauno spēlētāju motivācijai: „Daudzi puiši arī parādīja savu labāko sniegumu, un ceru, ka tajos NHL skautu blociņos kaut kas arī tika ierakstīts.”

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6398/oleg...