Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Punnenovs: "Labi nospēlēju? Biju tik nervozs, ripas atsitu priekšā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Punnenovs: "Labi nospēlēju? Biju tik nervozs, ripas atsitu priekšā"
Ivars Punnenovs
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Spoži Latvijas hokeja izlasē debitējis 19 gadus vecais vārtsargs Ivars Punnenovs, kurš savus vārtus nosargāja neieņemtus un kaldināja panākumu savā laukumā pret Krieviju ar 1:0. Vēl pusstundu pēc mača viņš sarunā ar portālu Sportacentrs.com neslēpa emocijas, paldies sakot visiem spēlētājiem, kuri metās ripu ceļā un bloķēja metienus. Tāpat Punnenovs atzina, ka pirmajā trešdaļā virsroku ņēmis satraukums, tādēļ vairākas ripas viņš atsitis sev priekšā.

"Pēdējā treniņā pirms pārbaudes spēlēm pret Krieviju pateica, lai gatavojos: pirmajā mačā būšu otrais numurs, bet sestdien došos laukumā. Mērķis bija spēlēt savā līmenī, ķert ripas, kuras jāķer. Par laimi, izdevās nedaudz labāk - nostāvēju sausā un tiku atzīts par labāko spēlētāju komandā. Sausā spēle noteikti nebija atrodama starp maniem mērķiem, tik augsti tie nebija. Tomēr ir jāsaka paldies visai komandai, ne tikai man," atzina Ivars Punnenovs.

"Vārtsargs nav tas, kurš uzvar spēli. Vārtsargs nav tas, kurš neielaiž vārtus. Tā ir komanda, kuras nopelns ir daudz lielāks nekā man."

"Neielaist nevienu ripu vienmēr ir ļoti grūts uzdevums. Pat ja rezultāts ir 12:0. Pirmajā trešdaļā ļoti daudz ripu atsitu sev priekšā, bet tas notika tikai un vienīgi lielā satraukuma dēļ. Puiši arī teica, ka labi nospēlēju. Labi nospēlēju? Kur? Biju tik nervozs, tik daudz ripu atsitu priekšā. Bet paldies puišiem, ka paņēma un aizmeta visas prom. Nākamreiz mēģināšu atvairīt metienus labāk," apņēmīgs bija jaunais vārtsargs, kurš Latviju pārstāvējis divos U20 pasaules čempionātos, bet vienā turnīrā vilcis mugurā arī U18 kreklu.

"Protams, ka aizstāvēt izlases krāsas vienmēr ir īpašs notikums. Nešķirojot, vai tas ir U20 vai U18 pasaules čempionāts, vai pārbaudes spēle. Sapnis jau kopš bērnības, taču nebiju nemaz iedomājies par sauso spēli, turklāt uzvarā pār Krievijas izlasi savā laukumā, kas deva papildus emocijas," norādīja Punnenovs, kurš spēlē Šveicē, šosezon debitējot augstākajā līgā. 14 regulārā čempionāta mačos viņš tika galā ar 88,4% sāncenšu metienu, bet izslēgšanas spēlēs kļuva par komandas pirmo numuru, sešos mačos atvairot 92,2% metienu un vidēji spēlē ielaižot 2,77 ripas.

Atgriežoties Latvijā, Punnenovs stilu nav mainījis: "To nedrīkst darīt, ir jāpaliek pie sava. No laba labu nemeklē. Ja kaut ko sāksi mainīt, tad nevarēsi ieiet ritmā, sāksi domāt par kustībām. Tādēļ sāksies lielās kļūdas, sāksi atsist ripu priekšā, pretiniekiem būs vairāk un labākas iespējas izcelties." Atšķirības jūtamas arī saziņā ar komandas biedriem: "Dažas reizes netīšām pa vidu iejaucās angļu un vācu valodas. Kā nekā visa sezona aizvadīta ārzemēs. Mača laikā esi tik ļoti koncentrējies, ka ir grūti pierast un pievērst uzmanību valodai."

Rītdien Latvijas hokejistiem būs brīvdiena. Punnenovam plāns ir skaidrs - lai gan dota ir tikai viena diena, viņš mēģinās pēc iespējas tālāk atrauties no hokeja, nedomāt par to, atpūsties no Šveicē aizvadītās sezonas un debijas valstsvienības rindās. Taču pirmdien vārtsargs ar jaunu sparu ķers ripas un turpinās sevi apliecināt no labākās puses.

1 2 55 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-04-19 22:16, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Malacis, lai veicas arī nākotnē! Bet patlaban izskatās, ka viņš Minskā varētu kā trešais būt, tas ja Bolti nesaņemsies
To vēl nevar zināt. Tikpat labi var būt trīs vārtsargi bez sadalījuma pēc numuriem un lēmums par to, kurš būs vārtos, tiks pieņemts pirms katras spēles atsevišķi. Arī tā mēdz notikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-04-19 22:26, pirms 10 gadiem
Vienīgais, kas mani pārteidz ir tas, cik daudzi cilvēki ir pārsteigti par Punnenova sniegumu.
Ja ne sausā spēle, tad šāds sniegums jau bija gaidāms, Punnenovs un arī Merzļīkins (cik nu nācies viņu redzēt darbībā), atšķirībā no citiem šī vecuma vārtsargiem spēlē nevis uz emocijām, bet gan cenšas spēlēt maksimāli precīzi.
Tas pats Gudijs, kurš nebūt nevar lepoties ar to labāko tehniku, ir tipisks jaunais vārtsargs, spēlē uz emocijām. Turpretī Punnenovs (šī bija pirmā reize, kad redzēju viņu veču hokejā, pirms tam redzēts tikai u20 izlasē) un Merzļīkins (redzēts u20 un arī NLA) priekš 19 gadniekiem tik tiešām spēlē ļoti augstā līmenī, nosvērti, pārliecinoši un droši. Var redzēt, ka atšķirībā no tā paša Gudija šajā pašā vecumā, ikdienā ir nodrošināti ar augstas klases vārtsargu treneri.
Ja salīdzina abus NLA puikas ar Gudiju 19 gados, tad šie divi ir daudz augstākā līmenī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: varenais_eksperts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-04-19 23:05, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: AHL pusē spēļu viņš daudz vilka ārā, jo Crunch ir tizla aizsardzības līnija...Un piecas spēles, kuras nostāvēja sausā visas sezonas garumā, kas viņam bija AHL parāda, ka tomēr viņam palīdz emocijas jā, bet ka viņš īpaši uz viņām spēlētu, nedomāju tā...viņam galvenais pārliecību iegūt un uz priekšu, tas jebkuram vārtsargam, bet to līmeni parāda tas, cik ātri no tā atgūstas spēlētājs un Gudijam tie vārti īpaši neiespaido turpmāko spēli
Nu čalim būtībā ir divu viedu spēles - laiž daudz ,vai nelaiž nemaz. Tas manuprāt norāda to, ka nav viņš augsta līmeņa vārtusargs pašlaik un spēles ,atsevišķas, izvelk tikai uz emocijām.

  +1 [+] [-]

, 2014-04-19 23:09, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nu neteiktu, ka Gudijs īpaši uz emocijām spēlē, viņš tāds nosvērtāks + florbols ir savus plusus devis
Nu, nu...
Gudļevski jau nu par nekādu akadēmisko vārtsargu gribēdams nenosauksi, tālu iet ārā no vārtiem, pie pirmās māņkustības krīt uz ceļiem un tad klupdams grisdams metas atpakaļ.
Jā, izskatās jau iespaidīgi, kad vārtsargs stāv uz ausīm, tomēr tas galvenokārt ir ne visai labās tehnikas ''nopelns''.
Turklāt Gudijam jau nemaz nevar būt nekāda dižā tehnika, spēlējot HKR, viņam tik pat kā nebija iespēju trenēties pie vārtsargu trenera, pats Gudis ir atzinis, ka tas spēles stils ko viņš ir apguvis ir nācis pašmācības ceļā.

  +4 [+] [-]

, 2014-04-19 23:15, pirms 10 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Nu čalim būtībā ir divu viedu spēles - laiž daudz ,vai nelaiž nemaz. Tas manuprāt norāda to, ka nav viņš augsta līmeņa vārtusargs pašlaik un spēles ,atsevišķas, izvelk tikai uz emocijām.
Piekrītu, tomēr pozitīvi ir tas, ka Gudijs nebaidās ne no viena un tieši lielākie izaicinājumi vienmēr ir bijuši Kristera labākās spēles.
Daudz biežāk ir otrādi, kad jaunais var labi spēlēt pret vidēja līmeņa komandu, bet sadeg stājoties pretī zvaigznēm.

 +16 [+] [-]

, 2014-04-19 23:22, pirms 10 gadiem
Mani fascinē SC komentāri , pirms gada visi raudāja , ka nav vārsarga , kas būtu Masaļskim aiz muguras , bet tagad , kad ir trīs labi vārsargi(iespējams , labāki nekā Edža) , SC trolli norej Gudi,tipa līdz NHL tika tikai uz emocijām
PAmeiģiniet paši uz emociam tik kaut līdz LAČ varsargu limenim , tad kritizējat , viss ko viņš ir sasniedzis ir smaga darba + neatlaidības + talanta dēļ , nevis haljavas vai emociju kā te daži kladzina .
Labāk priecatos , ka mums tagad ir 4 normāli vārsargi nevis meklētu , kur varētu kadam no viņiem piesieties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-04-19 23:26, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Mani fascinē SC komentāri , pirms gada visi raudāja , ka nav vārsarga , kas būtu Masaļskim aiz muguras , bet tagad , kad ir trīs labi vārsargi(iespējams , labāki nekā Edža) , SC trolli norej Gudi,tipa līdz NHL tika tikai uz emocijām
PAmeiģiniet paši uz emociam tik kaut līdz LAČ varsargu limenim , tad kritizējat , viss ko viņš ir sasniedzis ir smaga darba + neatlaidības + talanta dēļ , nevis haljavas vai emociju kā te daži kladzina .
Labāk priecatos , ka mums tagad ir 4 normāli vārsargi nevis meklētu , kur varētu kadam no viņiem piesieties
Izlasi visu vēlreiz un pārdomā 3x, pirms sāc k-ko komentēt. Neviens nenoliek te nevienu no vārtusargiem. Neielaidīšos nekādās diskusijās ar tādiem pārgudreļiem kā tevi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-04-19 23:30, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Neppiekritīšu, neviens vārtsargs nav stabils!! Ar labu aizsardzības līniju Kristers degan normāli stāv, parastie ielaids daudz tad, kad aizsardzība nestrādāja
Protams ,ka visiem gadās sliktas un labas spēles, bet tā atšķirība nav tik liela. Gudļevskim, manuprāt, var ļoti labi pamanīt ,ka ir diezgan liela starpība starp "labo" un "slikto" spēli. Nu nav viņš tas tehniskākais vārtusargs, bet viņš ļoti labi spēj uzķert vilni un izvilkt spēles, tur jau nav nekas slikts. Laika gaitā iegūs pieredzi, būs arī lielāka stabilitāte.

  -2 [+] [-]

, 2014-04-19 23:31, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: vispār teici gan, ka redz spēlē tikai uz emocijām
Un kur tur ir nolikšana? Es nesaku ,ka viņš ir slikts vārtusargs... Jēziņ, kāds te bērnudārzs ir. Ja redz nepasaka ,ka Gudļevskis ir All-star līmeņa vārtusargs, tad tu esi stulbs un neko nesaproti.... Tip tā tagad jaunā mode, pārslavēt Gudļevski?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-04-19 23:32, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Nez, cik esmu skatījies, tad Kristeram ir savs stils un tehnika arī labā līmenī tā kā...
Ok, man reāli pietiek. Kāda tur tehnika, ko viņš pats ir pašmācības ceļā apguvis ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-04-19 23:36, pirms 10 gadiem
SportExpert rakstīja: Bez tehnika nebūtu NHL spēlējis, tak padomā + trenējies ir pie Irbes, un vēl Tampas speciālisti tā kā tava teorija neiztur kritiku
Viņš pat gadu vēl nav nospēlējis ZA, kādi tur vēl Tampas speciālisti. Un lai neredzētu, cik nenormāli viņam ir noveicies lai tiktu NHL ir jābūt aklam. Nevienā vietā nesaku ,ka viņš ir slikts vārtusargs, bet teikt, ka viņš spēlē stabili un tehniski pareizi ir absurds...

     [+] [-]

, 2014-04-19 23:38, pirms 10 gadiem
Nu manā uztverē ta ir nolikšana , ja pasaka , ka nav tehnikas + spēles var uzvaret tik uz emocijām .
PS: Atdziesti čalīt un nemētājies ar vārdiem
varenais_eksperts rakstīja: Izlasi visu vēlreiz un pārdomā 3x, pirms sāc k-ko komentēt. Neviens nenoliek te nevienu no vārtusargiem. Neielaidīšos nekādās diskusijās ar tādiem pārgudreļiem kā tevi...

  +3 [+] [-]

, 2014-04-19 23:39, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Mani fascinē SC komentāri , pirms gada visi raudāja , ka nav vārsarga , kas būtu Masaļskim aiz muguras , bet tagad , kad ir trīs labi vārsargi(iespējams , labāki nekā Edža) , SC trolli norej Gudi,tipa līdz NHL tika tikai uz emocijām
PAmeiģiniet paši uz emociam tik kaut līdz LAČ varsargu limenim , tad kritizējat , viss ko viņš ir sasniedzis ir smaga darba + neatlaidības + talanta dēļ , nevis haljavas vai emociju kā te daži kladzina .
Labāk priecatos , ka mums tagad ir 4 normāli vārsargi nevis meklētu , kur varētu kadam no viņiem piesieties
Viena lieta ir nepamatota kritizēšana, pavisam kas cits ir paskatīšanās patiesībai acīs, dažam labam šeit patīk tik ļoti glorificēt Gudļevski, ka palasot sc.com komentārus, gribot negribot jāsecina, ka Gudijs ir bez maz vai NHL top vārtsargs.
Kristers ir fantastisks darba rūķis, sasniegs viņš savus mērķus, tomēr ir jāspēj paskatīties patiesībai acīs un secināt, ka viņam ir vēl ļoti daudz jāstrādā pie savas spēles nostiprināšanas.

  -3 [+] [-]

, 2014-04-19 23:40, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Nu manā uztverē ta ir nolikšana , ja pasaka , ka nav tehnikas + spēles var uzvaret tik uz emocijām .
PS: Atdziesti čalīt un nemētājies ar vārdiem
Neesmu tev nekāds čalītis. Ar vārdiem mētājies tikai tu sakot, ko gan citi ir sasnieguši, lai varētu kritizēt Gudļevski. Varu kritizēt ko vien gribu, tas ,ka neesmu hokejists neko nenozīmē. Gudļevskis nav sasniedzis lietas ,ko esmu sasniedzis es.

  +6 [+] [-]

, 2014-04-19 23:40, pirms 10 gadiem
Nu jūs te liela daļa tādi lopi esat

     [+] [-]

, 2014-04-19 23:40, pirms 10 gadiem
Es tev uzdošu jautājumu , vai Hašeks stāveja tehniski pareizi un viņa spēles stils atbilda NHL standartiem ?
Protams , nesaku ka GUdis ir/ būs kā Hašeks , bet katram vārsargam ir savs stils un nav tada viena pareizā stila , kurā visiem jāstav
varenais_eksperts rakstīja: Viņš pat gadu vēl nav nospēlējis ZA, kādi tur vēl Tampas speciālisti. Un lai neredzētu, cik nenormāli viņam ir noveicies lai tiktu NHL ir jābūt aklam. Nevienā vietā nesaku ,ka viņš ir slikts vārtusargs, bet teikt, ka viņš spēlē stabili un tehniski pareizi ir absurds...

     [+] [-]

, 2014-04-19 23:40, pirms 10 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Neesmu tev nekāds čalītis. Ar vārdiem mētājies tikai tu sakot, ko gan citi ir sasnieguši, lai varētu kritizēt Gudļevski. Varu kritizēt ko vien gribu, tas ,ka neesmu hokejists neko nenozīmē. Gudļevskis nav sasniedzis lietas ,ko esmu sasniedzis es.
Čalīt, nekas tu neesi.. a Goodlevsky zin ļoti daudzi, čalīt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-04-19 23:42, pirms 10 gadiem
NU , padalies ar parasto tautu ar saviem dižajiem sasniegumiem !
varenais_eksperts rakstīja: Neesmu tev nekāds čalītis. Ar vārdiem mētājies tikai tu sakot, ko gan citi ir sasnieguši, lai varētu kritizēt Gudļevski. Varu kritizēt ko vien gribu, tas ,ka neesmu hokejists neko nenozīmē. Gudļevskis nav sasniedzis lietas ,ko esmu sasniedzis es.

     [+] [-]

, 2014-04-19 23:45, pirms 10 gadiem
Pasarg dievs , Gudis nav ne tuvu NHL top līmena vārtsargam (PAGAIDĀM) , bet teik , ka čalis bez tehnikas spelē ar nevajadzētu . Viņam ir sava tehnika , kas brižiem izskatas neveikla , bet tā stradā , protams , arī to vēl ir jauzlabo ...
playthegame rakstīja: Viena lieta ir nepamatota kritizēšana, pavisam kas cits ir paskatīšanās patiesībai acīs, dažam labam šeit patīk tik ļoti glorificēt Gudļevski, ka palasot sc.com komentārus, gribot negribot jāsecina, ka Gudijs ir bez maz vai NHL top vārtsargs.
Kristers ir fantastisks darba rūķis, sasniegs viņš savus mērķus, tomēr ir jāspēj paskatīties patiesībai acīs un secināt, ka viņam ir vēl ļoti daudz jāstrādā pie savas spēles nostiprināšanas.

     [+] [-]

, 2014-04-19 23:49, pirms 10 gadiem
Agrāk mums bija jāuztraucās par izlases vārtsargu līniju,jo viens vienīgs īsts vārtsargs bija Masaļskis....bet paskatieties,kas tagad! Masaļskim pievienojas NHL vecis Gudijs,NLAieši Punnenovs un Merzļikins(topošie NHL veči),plus vēl Muštukovs.
Mums ir TOP 5 vārtsargi : Masaļskis,Gudļevskis,Merzļikins,Punnenovs un Muštukovs (nav sakārtoti secībā kurš labāks,kurš sliktāks).
Pilnīgi grūti izvēlēties kuriem būt uz PČ un OS.

  -3 [+] [-]

, 2014-04-19 23:49, pirms 10 gadiem
Izvelciet savas galvas no savām anālajām atverēm un paskatieties uz lietām paši savām acīm, nevis akli sekojat kārtējam trendam.

Objektīvais - Nav pareizākais, bet ir efektīvākais ,vai ne ?Ģudļevska stils pašlaik nav tas efektīvākais un to viņš kompensē ar savām emocijām, kas nav nekas slikts. Viņam ir vēl kur progresēt un ar laiku kļūs par stabilu vārtusargu. Vienkārši, nevajag pārlieku glorificēt visu.

SE - Hokejā un atpazīstamības ziņā vienozīmīgi, bet vai var salīdzināt, piemēram, ķirurgu un rokzvaigzni ? Kurš ir vairāk sasniedzis?
Nenoliedzu smago darbu un talantu, bez tā nekur. Un veiksmes faktoru arī beidz noliegt, bez Bišopa traumas NHL viņu nesauktu.
1 2 55 komentāri