Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Arvis Cimermanis

Latvijas izlasei šovakar mačs pret Baltkrieviju

Latvijas izlasei šovakar mačs pret Baltkrieviju
Teds Nolans un Latvijas izlase
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Latvijas izlase, turpinot gatavoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar plkst. 19:30 „Arēnā Rīga” uzņems Baltkrievijas izlasi. Šī Teda Nolana vadītajai komandai būs piektā pārbaudes spēle pirms gaidāmā čempionāta, taču uzvaras līdz šim vēl nav izdevies izcīnīt.

Latvijas hokeja izlase sagatavošanās ciklā ir aizvadījusi četras pārbaudes spēles, kurās piedzīvoti četri zaudējumi. Vispirms 3. un 4. aprīlī mūsējie izbraukumā piedzīvoja divus zaudējumus pret Čehiju (3:4 un 0:1), bet dažas dienas vēlāk divās dažādās spēlēs atzina Zviedrijas izlases pārākumu. Pirmajā mačā pret ne to spēcīgāko Zviedrijas izlasi tika zaudēts sīvā cīņā ar rezultātu 1:2, bet nākamajā dienā mūsējiem argumentu nebija – 0:6.

Pret čehiem un zviedriem Teds Nolans deva iespēju spēlēt vairākiem izlases kandidātiem, kuru par savu vietu pasaules čempionātā nevarēja būt droši, tādā veidā var teikt, ka laukumā nebija redzams arī Latvijas izlases spēcīgākais sastāvs. Neskatoties uz to, mūsu izlase parādīja visai raibu sniegumu, kas lika aizdomāties par izredzēm pasaules čempionātā. Četrās spēlēs mūsējie spēja gūt tikai četrus vārtus, no kuriem divi Mika Indraša kontā, bet pa vieniem vārtiem guva Lauris Bajaruns un Andris Džeriņš. Tāpat nevarētu teikt, ka ļoti labā līmenī nospēlējām aizsardzībā, it īpaši pēdējā mačā pret zviedriem, kur Mārim Jučeram, pateicoties ne visai labai spēlei aizsardzībā, nācās kapitulēt sešas reizes.

Šodien un rīt Latvijas izlasei jāspēlē pret Baltkrieviju, tādā veidā mūsējiem būs iespēja uzlabot savus sniegumu. Arī sastāvs šodienas mačā būs daudz tuvāks optimālajam un tam, kuru redzēsim pasaules čempionātā. Kā atzina Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans, tad mūsu komandas sastāvs par 95-98 procentiem ir jau zināms. Tas nozīmē to, ka pēdējās pārbaudes spēlēs atliek noskaidrot liekos izlases kandidātus.

Vārtos joprojām neredzēsim Edgaru Masaļski, kura dalība čempionātā ir zem lielas jautājuma zīmes. Tos šovakar sargās Māris Jučers. Šodienas mačā laukumā parādīsies arī līdz šim pārbaudes spēlēs neredzētas sejas, piemēram, Jānis Sprukts un Lauris Dārziņš, kā arī Ralfs Freibergs, kuram būs debija Latvijas nacionālajā izlasē.

Ir skaidrs, ka laukumā vēl nevarēs atgriezties Krišjānis Rēdlihs, kurš nav paspējis atgūties no savainojuma, kas tika gūts mačā pret Zviedriju. Pilns Latvijas hokeja izlases sastāvs mačam pret Baltkrieviju tiks nosaukts šodien pēc rīta treniņa.

Baltkrievijas hokejisti Rīgā ieradās vakar vakarā ar autobusu no Minskas. Baltkrievi uz Rīgu atveduši 27 hokejistus, no kuriem visi pārsvarā spēlē Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) vai Baltkrievijas Ekstralīgā. Divi hokejisti spēlē Krievijas pēc spēka otrajā līgā (VHL), bet viens pārstāv Vācijas spēcīgākās līgas klubu no Hamburgas.

Vadošie baltkrievu hokejisti, protams, pārstāv KHL klubus, tomēr neviens no viņiem ar ļoti labu statistiku lepoties nevar. Rezultatīvākais no baltkrievu uzbrucējiem KHL aizvadītajā sezonā bija Andrejs Stass, kurš 48 mačos Minskas ''Dinamo'' sastāvā tika pie 14 (5+9) rezultativitātes punktiem, bet trīs citi izlases uzbrucēji (Meleško, Kulakovs un Kitarovs) Minskas kluba sastāvā nopelnīja pa 11 punktiem. ''Torpedo'' komandā spēlējošā Alekseja Ugarova kontā aizvadītajā sezonā 31 spēlē tikai septiņi (2+5) rezultativitātes punkti. Vislielākās šaubas baltkrievu sastāvā rada vārtsargu līnija, jo sastāvā nav ne Vitālijs Kovaļs, ne Andrejs Mezins, kuri uzskatāmi par baltkrievu labākajiem vārtsargiem.

Latvijas hokeja izlases sastāvs pret Baltkrieviju 19.04.2013.

Vārtsargi: Māris Jučers, Kristers Gudļevskis (abi Rīgas Dinamo);

Aizsargi: Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis (abi Rīgas Dinamo), Māris Jass (Scorpions, DEL), Georgijs Pujacs (Omskas Avangard), Agris Saviels (Kompanion, Ukraina), Jānis Andersons (Kompanion, Ukraina), Ralfs Freibergs (Bowling Green State Univ.);

Uzbrucēji: Miks Indrašis , Andris Džeriņš , Gints Meija , Vitālijs Pavlovs (visi Rīgas Dinamo), Lauris Dārziņš (Kazaņas Ak Bars), Jānis Sprukts (Maskavas CSKA), Mārtiņš Cipulis (Prāgas Lev), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Ronalds Ķēniņš (ZSC Lions, Šveice), Armands Bērziņš (Kompanion, Ukraina), Juris Štāls (HK SKP Poprad, Slovākija), Toms Hartmanis (Braehead Clan, EIHL).

Baltkrievijas izlases sastāvs spēlēm ar Latviju

SpēlētājsPozīcijaKlubsLīga
Vitālijs BeļinskisVMinskas "Yunost"VHL
Stepans GorjačevskisVDoņeckas "Donbass"KHL
Dmitrijs MihalkovsVŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Pāvels ČernoksAMinskas "Dinamo"KHL
Oļegs GoroškoAMinskas "Dinamo"KHL
Oļegs MisjulsAJaroslavļas "Lokomotiv-2"VHL
Iļja KaznadejsAŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Andrejs FiļičkinsA"Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga
Jevgeņijs LisovecsAGrodņas "Neman"Baltkrievijas Ekstralīga
Aleksandrs JeronovsASoļigorskas "Shakhter"Baltkrievijas Ekstralīga
Jaroslavs MasļenkovsA"Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga
Iļja ŠinkevičsAŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Aleksejs UgarovsUŅizņijnovgorodas "Torpedo"KHL
Sergejs DrozdsUMinskas "Dinamo"KHL
Jevgeņijs KoviršinsUČerepovecas "Severstal"KHL
Aleksejs JefremenkoUSoļigorskas "Shakhter"Baltkrievijas Ekstralīga
Konstantīns KoļcovsUMitišču "Atlant"KHL
Andrejs StassUMitišču "Atlant"KHL
Dmitrijs MeleškoUMinskas "Dinamo"KHL
Aleksandrs KitarovsUMinskas "Dinamo"KHL
Aleksandrs KulakovsUMinskas "Dinamo"KHL
Jevgeņijs DadonovsUSoļigorskas "Shakhter"Baltkrievijas Ekstralīga
Artjoms DemkovsUHamburgas "Freezers"DEL
Artjoms KislijsUGrodņas "Neman"Baltkrievijas Ekstralīga
Vjačeslavs AndruščenkoUŽlobinas "Metallurg"Baltkrievijas Ekstralīga
Mihails StafanovičsU"Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga
Jevgeņijs SolomonovsU''Gomel"Baltkrievijas Ekstralīga

Latvijas un Baltkrievijas izlases savā starpā tiksies arī rītdien plkst. 17:00. Pēdējo pārbaudes spēli pirms gaidāmā pasaules čempionāta mūsu hokejisti aizvadīs Ruānā, tiekoties ar vietējo Francijas izlasi. Šovakar mačs sāksies plkst. 19:30 un tam tiešraidē būs iespējams sekot Latvijas televīzijas 7. kanālā.

Pārbaudes spēļu kalendārs

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
3. aprīlis18.30Čehija - LatvijaJindričkovhradeca4:3
4. aprīlis19.15Čehija - LatvijaJindričkovhradeca1:0
7. aprīlis17.00Latvija - Zviedrija„Arēna Rīga”1:2
8. aprīlis19.30Latvija - Zviedrija„Arēna Rīga”0:6
19. aprīlis19.30Latvija - Baltkrievija„Arēna Rīga”
20. aprīlis17.00Latvija - Baltkrievija„Arēna Rīga”
28. aprīlis17.00Francija - LatvijaRuāna

Izmantotie resursi: Latvijas Hokeja federācija


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:13, pirms 11 gadiem
šobrīd lielākā intriga, kas būs vārtos.
, 2013-04-19 10:19, pirms 11 gadiem
Barbosa 333 rakstīja: vakar noskatījos RUS U-18 pret USA U-18

nez vai gribēsies skatīties šo "līmeni zemāk" spēli

ja nu vienīgi dēļ pirmās maiņas:Indrašis-Pastnieks-Dārziņš, ko tad viņi spēj, varbūt neko
Es arii skatijos to (limeni augstaak speeli)
Ja kaads pretinieks speeleetu taadu hokeju pret LV pieaugusho izlasi, tad zaudeetu ar divciparu skaitli..Vistiiraakaa emociju speele, varbuut tas izskataas skaisti,bet ar vienu piespeeli vareeja nogriest divus triis speeleetaajus, jo visiem dikti gribeejaas to ripu.

Neskaties speeli, bet sakaarto istabu, citaadi mamma raasies.
, 2013-04-19 10:19, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: šobrīd lielākā intriga, kas būs vārtos.
Zin ko , tā nav intriga, bet milzīga galvassāpe ! Cerams, ka Edža līdz čempim būs uz pekām , citādi ... par to pat negribas domāt, kas var būt šajā gadījumā . Visi takš saprot, ka Jučers pirmā vārtuvīra lomai nav gatavs, un visdrīzāk nekad nebūs gatavs, a Gudļevskis pagaidām vēl nav gatavs
, 2013-04-19 10:20, pirms 11 gadiem
Interesants fakts: Latvijas izlase pēdējo 16 spēļu ietvaros ir uzvarējusi 3 reizes. 1x pret Lielbritāniju, 1x pret Kazahstānu un 1x pret Slovēniju (papildlaikā).
, 2013-04-19 10:23, pirms 11 gadiem
semerjaks rakstīja: Zin ko , tā nav intriga, bet milzīga galvassāpe ! Cerams, ka Edža līdz čempim būs uz pekām , citādi ... par to pat negribas domāt, kas var būt šajā gadījumā . Visi takš saprot, ka Jučers pirmā vārtuvīra lomai nav gatavs, un visdrīzāk nekad nebūs gatavs, a Gudļevskis pagaidām vēl nav gatavs
šobrīd intriga. Galvassāpe tā varētu būt PČ.
Ja runā par PČ, tad diez vai Edža būs gatavs spēlēt visu PČ no zvana līdz zvanam. Var nākties izvērtēt, kad likt Edžu vārtos un kad ne.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:26, pirms 11 gadiem
MachimoI rakstīja: Interesants fakts: Latvijas izlase pēdējo 16 spēļu ietvaros ir uzvarējusi 3 reizes. 1x pret Lielbritāniju, 1x pret Kazahstānu un 1x pret Slovēniju (papildlaikā).
Vajadzētu būt labam čempim!
, 2013-04-19 10:27, pirms 11 gadiem
MachimoI rakstīja: Interesants fakts: Latvijas izlase pēdējo 16 spēļu ietvaros ir uzvarējusi 3 reizes. 1x pret Lielbritāniju, 1x pret Kazahstānu un 1x pret Slovēniju (papildlaikā).
absolūti demagoģiska pieeja.
šo sezon LV izlasei ir bijušas tikai 12 spēles. Diezgan nevietā pieskaitīt dažas spēles no pagājušā PČ - tad jau vajadzēja ņemt visu "Nolana" periodu ar izlasi. Vai arī tikai šo sezonu.
, 2013-04-19 10:27, pirms 11 gadiem
Šobrīd lielāka intriga vai kāds spēs iemest vārtus!
, 2013-04-19 10:27, pirms 11 gadiem
Šodien vajadzētu uzvarēt un nav starpība, kas būs vārtos! Tie kas domā, ka priekš Gudļevska šis līmenis ir par augstu, tad viņi stipri maldās!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:29, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: absolūti demagoģiska pieeja.
šo sezon LV izlasei ir bijušas tikai 12 spēles. Diezgan nevietā pieskaitīt dažas spēles no pagājušā PČ - tad jau vajadzēja ņemt visu "Nolana" periodu ar izlasi. Vai arī tikai šo sezonu.
Tie ir fakti , tev priekšā stāda faktus nevis lej ūdeni.
, 2013-04-19 10:30, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Tie jaunuļi reizēm ir lielāki cīnītāji nekā tie vecie ! Veiksmīgs vai stabils PČ būtu labs karjeras atspēriens Gudļevskim.
skaļi vārdi - tik nekāda seguma.
, 2013-04-19 10:30, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: absolūti demagoska pieeja.
šo sezon LV izlasei ir bijušas tikai 12 spēles. Diezgan nevietā pieskaitīt dažas spēles no pagājušā PČ - tad jau vajadzēja ņemt visu "Nolana" periodu ar izlasi. Vai arī tikai šo sezonu.
Tas nav nekas vairāk kā interesants fakts. Nevajag cepties.
, 2013-04-19 10:30, pirms 11 gadiem
Krokodils rakstīja: Tie ir fakti , tev priekšā stāda faktus nevis lej ūdeni.
nevis fakti bet demagoģiska spēlēšanās ar faktiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:31, pirms 11 gadiem
sweges rakstīja: Šodien vajadzētu uzvarēt un nav starpība, kas būs vārtos! Tie kas domā, ka priekš Gudļevska šis līmenis ir par augstu, tad viņi stipri maldās!!!
lai jau tā būtu - no Tavas mutes dieva ausī
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:33, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Zinot Nolanu...ai ai ai...Edžu marinēs no zvana uz zvanu. Mums ir salīdzinoši laba vārtsargu līnija, nesaprotu reizēm kāpēc tāda neuzticība #2 vārtsargam. PČ grafiks pats par sevi šogad ir sablīvēts un vārtsargiem būs ļoti liela slodze.
šobrīd izlasē ir Irbe. Ticu, ka viņš šim jautājumam spēj pieiet pietiekami profesionāli, lai pieņemtu vispareizāko lēmumu. Domāju, arī Nolans viņu respektē.
, 2013-04-19 10:35, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: nevis fakti bet demagoģiska spēlēšanās ar faktiem.
Nu nezinu gan, demagoģija ne demagoģija, bet cipari parasti runā paši par sevi, fakts paliek fakts.
, 2013-04-19 10:35, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Tas nav godīgi ,ja nedod tev pat iespēju sevi pierādīt !
Gudļevskis ir aizvadījis 2 izcilas MHL sezonas un vienu labu.
RD viņš arī labi nospēlēja.
Kas ir teicis, ka nedos iespēju. Nu par tām izcilajām sezonām - drusku jau par skaļu teikts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:42, pirms 11 gadiem
Volx rakstīja: Baltkrieviem ir daudz spēlētāju no nac. čempja un viņi ir uzvarējuši Vāciju, tiko!
Tam nav nozīmes!
, 2013-04-19 10:45, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Ja respektē - tad lai dod rīcības brīvību
Gribētu dzirdēt ,ko Irbe teiktu , atbildot uz jautājumu , kāpēc Muštukovu atskaitīja no izlases.
Būs ļoti intresanti vērot šo PČ , jo debija Nolanam ar LV izlasi PČ pērn- labi iesāka PČ , ļoti vāji pabeidza.
Tagad jau indiānis nebūs ar miera pīpi pirmo reizi uz jumta , tā teikt.
ja jau atskaitīja - tad bija iemesli. Mani tas neizbrīna - pārāk jau daudz ir bijuši visādi izteikumi no Ervīna agrākajos gados. Plus vēl sezona viņam nebija tā labākā.

šobrīd jautājumus par Muštukovu nevajadzētu uzdot - neko labu tas izlasei nedotu jebkurā gadījumā. Labāk to atlikt uz vēlāku laiku - pēc PČ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:46, pirms 11 gadiem
[quote barbosa_333]
U-18 vai starp vīriem?
[/quote/]

Gan , gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-04-19 10:52, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Kas ir teicis, ka dos iespēju? Skaļu teikts? Varbūt atmetīsim latviešu pieticību un runājam par sasniegumiem
Cik tad mums ir to vārtsargu MHL top līmeņa ?
Tā jau apkārt ir tik daudz negatīvā
pajautāšu, kas ir "MHL TOP līmenis"?
Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).
Rūdolfs Kalvītis un Elvis Merzļikins. Foto: LHF
25

Merzļikins pirmdien pievienosies izlases treniņiem, atskaita Feldbergu un R. Bergmani

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins pēc sezonas noslēguma Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šodien atgriezies dzimtenē un jau rīt pievienosies Latvijas valstsvienības treniņiem, ziņo Latvijas Hokeja federācija (LHF). Savukārt treniņus ar izlasi vairs neturpinās vārtsargs Linards Feldbergs un aizsargs Ralfs Bergmanis.