Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Atklāts Kārļa Skrastiņa piemiņas turnīrs "Dzelzs vīrs"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Atklāts Kārļa Skrastiņa piemiņas turnīrs "Dzelzs vīrs"
Publicitātes foto

Vakar, 17. decembrī, Olaines pilsētas slidotavā tika atklāts Kārļa Skrastiņa piemiņas kausa turnīrs “Dzelzs vīrs”. Iniciatīvas idejas autors un rīkotājs ir Oskara Bārtuļa hokeja klubs bērniem “BHC 37”.

Par turnīra iniciatīvu vairāk stāsta viens no pieredzējušākajiem Latvijas hokeja aizsargiem Oskars Bārtulis: “Ideja par turnīru radās, domājot par to, ka būtu vērtīgi izveidot hokeja notikumu Kārļa Skrastiņa piemiņai. Savulaik, pirms septiņiem gadiem, kopā ar Kārli uzsākām bērnu hokeja nometņu rīkošanu, kuras notiek joprojām. Nometņu ideja pakāpeniski attīstījās līdz bērnu hokeja kluba BHC37 izveidei, kam rit jau otrais gads. Man ir prieks, ka šogad nākam klajā ar pirmo Kārļa Skrastiņa piemiņas kausa turnīru, kas pulcina jaunos hokeja talantus.

Godinot Kārļa sasniegumus, turnīram dots zīmīgs nosaukums “Dzelzs vīrs”, tā viņu aizvien dēvē Latvijas hokeja pazinēju aprindās, pateicoties tam, ka savulaik Kārlis bija viens no retajiem, kas sasniedza Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizsargu rekordu visvairāk pēc kārtas aizvadītajās spēlēs, nospēlējot 487 spēli pēc kārtas.

Mūsu iecere ir attīstīt spēcīgu un atpazīstamu hokeja notikumu, kurā būs iespēja spēlēt arvien vairāk komandām. Latvijai nav daudz tādas raudzes hokejistu, kāds bija Kārlis, tādēļ domāju, ka spēle viņa piemiņas turnīrā ir liels gods Latvijas jaunajiem spēlētājiem, kuri zina un augstu vērtē leģendārā Kārļa Skrastiņa devumu.”

Turnīrs paredzēts bērniem vecumā no astoņiem līdz deviņiem gadiem, šajā sezonā tajā piedalās četras komandas – hokeja skola “Rīga”, hokeja klubs “Ogre Juniors”, hokeja klubs “Mogo” un O. Bārtuļa hokeja klubs bērniem “BHC 37”. Turnīru atklāja ar pirmo simbolisko iemetienu, kuru veica viens no Kārļa Skrastiņa treneriem bērnībā – Jevgeņijs Banovs.

Šosezon turnīrs norisināsies četros posmos un uzvarētājs tiks noteikts, apkopojot visu posmu rezultātus. Spraigā cīņā pirmajā posmā 1. vietu ieguva BHC37, 2. vietu – HS Rīga, 3. vietu – HK Ogre Juniors un 4. vietu – HK Mogo.

Hokeja kluba “Mogo” treneris Agris Saveils, kurš savulaik bijis K. Skrastiņa komandas biedrs Latvijas hokeja izlasē, raksturo pirmā turnīra posma norisi: “Turnīra pirmais posms aizritēja spraigā un aizraujošā gaisotnē, bija patiesi interesanti. Es teiktu, ka tā bija īsta cīņa no sākuma līdz beigām. Runājot par iniciatīvu veidot šādu turnīru, manuprāt, ir svarīgi atcerēties un turēt godā Latvijas spēcīgākos hokejistus, un iedvesmot ar viņu paveiktā piemēru jauno paaudzi.”

Spēkus un neatlaidību turnīra dalībniekiem vēlēja arī Zane Skrastiņa, Kārļa Skrastiņa sieva: “Runājot Kārļa treneru vārdiem, “Kārlis atšķīrās no daudziem ar savu centību, milzīgajām darba spējām un neatlaidību savu mērķu sasniegšanā.” Viņa moto bija “Nepadoties, nekad nepadoties!” Un ne tikai uz ledus un treniņā, bet arī cīņā ar sevi – “Vislielākā uzvara ir uzvara pār sevi!”. Tāpēc aicinu jaunos censoņus – atcerieties, ka neatkarīgi no situācijas vai spēles rezultāta, jūs vienmēr būsiet uzvarētāji, jo būsiet ieguldījuši visu savu laiku, spēkus un neatlaidību. Un ziniet – tas atmaksāsies, ja ne rīt, tad kādu citu dienu noteikti!”

Informāciju sagatavoja:
Baiba Reidzāne,
biedrības Jaunie censoņi valdes locekle

  +3 [+] [-]

, 2017-12-18 21:15, pirms 6 gadiem
Apsveicami! Lielisks veids, ka godinat musu izcila Dzelzs vira pieminu.

     [+] [-]

, 2017-12-19 01:01, pirms 6 gadiem
Ideja jau skaista un apsveicama, tikai lai nesanāk kā ar Žoltoka turnīru.

     [+] [-]

, 2017-12-19 08:25, pirms 6 gadiem
Un ziniet – tas atmaksāsies, ja ne rīt, tad kādu citu dienu noteikti!”. Šitie vārdi man patīk, kāpēc par turnīru ir jāmaksā. tas turnīrs ir atkal pelnīšanas veids, kauns funkcionāriem. Skrastińam tas łoti nepatiktu, lai vińa uzvārdu kāds izmanto pelnīšanas nolūkos. sorry

     [+] [-]

, 2017-12-19 10:12, pirms 6 gadiem
noriks rakstīja: Un ziniet – tas atmaksāsies, ja ne rīt, tad kādu citu dienu noteikti!”. Šitie vārdi man patīk, kāpēc par turnīru ir jāmaksā. tas turnīrs ir atkal pelnīšanas veids, kauns funkcionāriem. Skrastińam tas łoti nepatiktu, lai vińa uzvārdu kāds izmanto pelnīšanas nolūkos. sorry
Ja ir jāmaksā, tad uzreiz vēl nenozīmē peļņu.
Lai tā varētu teikt, ir detalizēti jāiepazīstas ar cipariem, jo, lai to visu noorganizētu, arī ir nepieciešami līdzekļi.

  +1 [+] [-]

, 2017-12-19 19:08, pirms 6 gadiem
nu ņauduļi, atkal ņaudam? manējie piedalījās, dalības maksa pat zemāka kā citos turnīros, turpretī līmenis labāks. Spēles notiek pa visu laukumu, spēles laiks tiek skaitīts tīrais, t.i., laiku pie katras svilpes aptur, sodiņi 2min, zonas jāievēro, mainas kontrolē, pārmetienus fiksē, informātors paziņo vārtu guvējus, viss kā pieaugušo hokejā! Plus ēdināšana, suvenīri, piparkūkas, viss cenā, U10 turnīros Latvijā tā nav NEKUR!!! Malači!