Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

IIHF padome atceļ 18 nākamgad plānotos turnīrus

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

IIHF padome atceļ 18 nākamgad plānotos turnīrus
Renē Fāzels. Foto: TASS/Scanpix

IIHF izplatījusi paziņojumu, kurā teikts, ka šodien notiekošajā padomes sēdē ir atcelti 18 turnīri zemākajās divīzijās, pagaidām vēl neatceļot četrus turnīrus, tostarp 2021. gada pasaules čempionātu Rīgā un Minskā. Pagaidām vēl nav sniegta informācija par čempionāta norises atcelšanu Minskā.

IIHF padome šodien aizvadījusi sēdi, kurā lēmusi atcelt virkni turnīru. Pagaidām nav atcelti tikai četras sacensības - 2021. gada pasaules čempionāts, kam jānotiek Rīgā un Minskā, pasaules čempionātu junioru, U18 un sieviešu izlasēm.

Tikmēr vīriešu pirmās, otrās, trešās un ceturtās divīzijas, kā arī sieviešu un U18 pirmās, otrās un trešās divīzijas turnīri ir atcelti. Tāpat 2022. gada Ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīri ir pārcelti uz vēlākiem datumiem - sieviešu izlašu kvalifikācija sāksies 2021. gada augustā un noslēgsies novembrī, kamēr vīriešu nacionālajām izlasēm datumi mainīti netiks un to norise plānota 2021. gada augusta beigās.

IIHF prezidents Renē Fāzels atzina, ka šos lēmumus bijis grūti pieņemt, bet citi scenāriji nav bijuši: ''Padomes sēdē nolēmām, ka nebūtu praktiski iespējami prasīt organizēt turnīrus pēc burbuļa principa zemākajās divīzijās. To iespējas sarīkot šādas sacensības ir mazinājušās Covid-19 apstākļos un IIHF nav nepieciešamo resursu, lai šie čempionāti noritētu droši. Tas, ko varam darīt, ir veikt ne sevišķi vēlamu soli, bet atcelt šos turnīrus. Lai arī ir ļoti žēl, ka ir jāpieņem šādi lēmumi, tie ir izlemti, lai mēs pasargātu mūsu biedrus.''

Pagaidām IIHF nav izplatījusi paziņojumu attiecībā par 2021. gada pasaules čempionātu, kas pagaidām plānots Rīgā un Minskā. Saistībā ar demonstrācijām Baltkrievijā pēc pēdējām prezidenta vēlēšanām Latvijas Ministru kabinets ir aicinājis IIHF Minskas grupu rīkot citur. Pirmdien Ārlietu ministrija nevēlamo personu sarakstā iekļāva Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/IIHFHockey/stat...

  -1 [+] [-]

, 2020-11-18 18:48, pirms 3 gadiem
Nu ko
Olimpa spēles ar tix atceltās, nemaz nerunājot par PČ

     [+] [-]

, 2020-11-18 18:50, pirms 3 gadiem
Jeņķi un kanādieši savus turnīrus mēģinās aizvadīt kāju uz Eiropu ne sperot

     [+] [-]

, 2020-11-18 19:52, pirms 3 gadiem
pašreiz jau arī Minskā situācija ir ieciklējusies un tas,attiecībā pret PČ,nav labi,skatoties no Rīgas. Cilvēki ielās iziet,nedēļu beigās mītiņo līdz 100 000tk,simtus iesēdina,simtus izlaiž. Zūd arī ātrais efekts,jo nekā būtiski jauna šajā epopejā.Ja mītiņotāju skaits pieaugtu,tad gan reāli kaut kas mainītos,taču tas nenotiek.Represīvās iestādes vairākumā lojāli lukašam,baidās zaudēt darbu..