Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Kalvītis noliedz runas, ka varētu būt apdraudēta 2021. gada PČ norise Rīgā

Kalvītis noliedz runas, ka varētu būt apdraudēta 2021. gada PČ norise Rīgā
Latvijas un Baltkrievijas hokeja federāciju prezidenti paraksta vienošanos par turnīra norisi divās valstīs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) nav pārliecības, ka 2021. gadā Rīgā plānotā pasaules čempionāta norisei nepieciešamā treniņhalle tiks uzbūvēta vajadzīgajā laikā, taču bažu par turnīra rīkošanu Rīgā neesot, sarunā ar portālu Sportacentrs.com apstiprina federācijas prezidents Aigars Kalvītis.

Jau vēstīts, ka Rīga un Minska 2017. gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi, iegūstot tiesības organizēt turnīru kopā. Vienošanās starp Latviju un Baltkrieviju paredz, ka vienas apakšgrupas komandas sacentīsies Rīgā, bet otras spēlēs Minskā. Izslēgšanas mači un cīņas par medaļām notiks Baltkrievijā.

Portāla TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka Baltkrievija gadījumā, ja Rīgā netiks uzcelta nepieciešamā treniņu halle, čempionātu ir gatava rīkot viena, taču Aigars Kalvītis sarunā ar portālu Sportacentrs.com šādu scenāriju nolied, un neko par šādām vai līdzīgām runām sakās nav dzirdējis. “Tā nav taisnība. Nenoliedzu, ka šobrīd ir sarežģījumi, taču bažu par to, ka mēs varētu pazaudēt tiesības rīkot pasaules čempionātu, šobrīd nav,” saka Kalvītis.

LHF prezidents aicina sagaidīt iepirkuma procedūras jaunceļamajai hallei pie stadiona "Daugava" beigas. “Situācija nav patīkama, taču ir jāsagaida konkursa noslēgums – augustā. Esošā valdība nekādi nesekmē procesu virzību. Konkursa termiņi ir iekavēti, to visu varēja izdarīt krietni ātrāk. Ja esošais konkurss izrādīsies neveiksmīgs, tad halli uzbūvēt nepagūs. Ja mums nāksies domāt par alternatīvām, tad tas būs krietni dārgāk. Vēl viena lieta, kas mani satrauc, - esošā valdība nav atjaunojusi orgkomiteju. Iepriekšējās valdības izveidotā orgkomiteja pēdējoreiz kopā sanāca decembrī, bet šobrīd nav, kas šo jautājumu koordinētu. Valdība šobrīd ir atvaļinājumā, orgkomitejas nav… Ja izrādās, ka konkursa rezultāti atkal būs neveiksmīgi, nav neviena, kam pieņemt lēmumus,” kritisks ir Kalvītis, piebilstot, ka LHF viena nevar uzņemties visu atbildību.

Jaunuzceltajai hallei jābūt nodotai līdz 2021. gada 1. februārim. Par alternatīvām Kalvītis pagaidām nevēlas runāt. “Valdība ir apsolījusi, ka nepieciešamā halle tiks uzbūvēta. Ar tādu domu šobrīd arī dzīvojam. Ja “Daugavas” projektu neizdosies realizēt, tad sēdīsimies pie galda un domāsim,” īsi situāciju komentē LHF prezidents.

Daugavas stadiona valdes loceklis Guntis Zālītis sarunā ar TVNET mierina, ka iepirkumam jābeidzas sekmīgi. Tas mazinātu arī LHF bažas par iespējamo čempionāta norises atcelšanu Latvijā. "Pirmais iepirkums noslēdzās bez rezultāta, jo pieteicās tikai viens neatbilstošs pretendents. Nedaudz samazinājām prasības, tāpēc tagad visam vajadzētu būt kārtībā. Kopējās halles būvniecības izmaksas ir 10,5 miljoni eiro. Gala projektēšanas un būvniecības process ilgs 18 mēnešus," pauda Zālītis. Viņš uzskata, ka visus paredzētos objektus (hokeja halli un vieglatlētikas manēžu) izdosies uzbūvēt līdz 2021. gada izskaņai.

Ja kādu neparedzētu apstākļu dēļ tomēr abu objektu būvniecība aizkavējas, tad tā obligāti jāpabeidz līdz 2022.gada beigām. Pretējā gadījumā Latvijai jāatmaksā Eiropas Savienības (ES) finansējums 37 miljonu eiro apmērā.

Latvija pasaules čempionātu līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006. gadā, bet Baltkrievijā tas norisinājās 2014. gadā.

Izmantotie resursi:
TVNET


, 2019-07-18 13:31, pirms 5 gadiem
Tipiski.
, 2019-07-18 13:38, pirms 5 gadiem
Būtu brīnums,ja pie mums viss noritētu bez sarežğījumiem. Drošvien nevar sadalīt otkatus.
, 2019-07-18 13:39, pirms 5 gadiem
Vajag ierīkot webkameru tai Daugavas stadiona nostūrī, kur to halli cels. Pēc analoģijas ar 2004.-2005.gadu, pāļi būvlaukumā ātri vien saradīsies.
, 2019-07-18 13:40, pirms 5 gadiem
vispār nemaz nepārsteidz nekas... ja jau ir runas, tad ne bez iemesla
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-07-18 14:12, pirms 5 gadiem
Tātad kopā ar hokeja halli Zālītis sola arī vieglatlētikas manēžu. Turēsim pie vārda!
, 2019-07-18 14:17, pirms 5 gadiem
Parfrazejot Kalvisa kunga slavenakos izteikumus - Latvijas hokeju sagaida 7 trekni gadi! Un es esmu garants Latvijas hokejam!
Bet ja pa nopietnam - personigi es ticu un ceru, ka viss bus ok. Lai izdodas!
, 2019-07-18 14:32, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Tātad kopā ar hokeja halli Zālītis sola arī vieglatlētikas manēžu. Turēsim pie vārda!
Zālītis neko nesola, tas jau bija sākuma projektā. Pēc plāna manēža bija plānota ātrāk, bet LHF izspieda hokeja halli kā pirmo, dēļ PČ2021
, 2019-07-18 14:41, pirms 5 gadiem
Banss rakstīja: Zālītis neko nesola, tas jau bija sākuma projektā. Pēc plāna manēža bija plānota ātrāk, bet LHF izspieda hokeja halli kā pirmo, dēļ PČ2021
Zinu jau, ka tas bija sākuma projektā. Bet kādu brīdi runāja, ka sakarā ar naudas novirzīšanu pasaules čempionātam hokejā, nav zināms, vai vieglatlētikas manēža vispār tur tiks būvēta. Te vismaz parādās kāds konkrēts termiņš.
Rakstā teikts: "Viņš uzskata, ka visus paredzētos objektus (hokeja halli un vieglatlētikas manēžu) izdosies uzbūvēt līdz 2021. gada izskaņai".
Te gan, iespējams, ir kļūda, jo vajadzētu būt 2020. gadam, par cik hokejs 2021. gadā notiek.
, 2019-07-18 14:43, pirms 5 gadiem
Čempionāta rīkotāju komitejā jāpieaicina Lipmans. Viņš visu sabīdīs, ka pat pusfināli un fināls būs Rīgā.
, 2019-07-18 15:13, pirms 5 gadiem
elninjo2 rakstīja: Čempionāta rīkotāju komitejā jāpieaicina Lipmans. Viņš visu sabīdīs, ka pat pusfināli un fināls būs Rīgā.
Un noorganizēs,ka pirmās spēles oficiālo iemetienu izdarīs batjka.
, 2019-07-18 15:20, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Zinu jau, ka tas bija sākuma projektā. Bet kādu brīdi runāja, ka sakarā ar naudas novirzīšanu pasaules čempionātam hokejā, nav zināms, vai vieglatlētikas manēža vispār tur tiks būvēta. Te vismaz parādās kāds konkrēts termiņš.
Rakstā teikts: "Viņš uzskata, ka visus paredzētos objektus (hokeja halli un vieglatlētikas manēžu) izdosies uzbūvēt līdz 2021. gada izskaņai".
Te gan, iespējams, ir kļūda, jo vajadzētu būt 2020. gadam, par cik hokejs 2021. gadā notiek.
Varbūt, pats netiku dzirdējus par necelšanu, tik termiņu pārlikšanu.
, 2019-07-18 16:51, pirms 5 gadiem
Kāpēc vajag Daugavu?
Ir Volvo sporta centra ledus halle, Hokeja halle Rīga, Mogo ledus halle, Kurbads ledus halle
, 2019-07-18 18:58, pirms 5 gadiem
Frisk rakstīja: Kāpēc vajag Daugavu?
Ir Volvo sporta centra ledus halle, Hokeja halle Rīga, Mogo ledus halle, Kurbads ledus halle
Rīga, Mogo noteikti nav IIHF sertifikāta. par Volvo neesmu drošs, bet man liekas nav.
Kurbads un Piņķi der treniņhallei, abas atbilst IIHF noteikumiem.
, 2019-07-18 19:59, pirms 5 gadiem
Kalvītis saka ka nav kas nodarbojas ar šo jautājumu.. ar ko nodarbojas Severs? Viņš ir otrs svarīgākais cilvēks Latvijas sportā aiz IZM Šuplinskas, tad viņam arī būtu kkas jādara! Vai tad nē?
, 2019-07-19 09:17, pirms 5 gadiem
zaipis rakstīja: Rīga, Mogo noteikti nav IIHF sertifikāta. par Volvo neesmu drošs, bet man liekas nav.
Kurbads un Piņķi der treniņhallei, abas atbilst IIHF noteikumiem.
Taisnība. IIHF sertifikācija ir.
BET
Laukumu izmēri atšķiras no Arēnas Rīga. Un tā ir lielākā problēma. Otra - ekipējuma telpu kapacitāte (Pasaules čempionāta vajadzībām)..
, 2019-07-19 10:41, pirms 5 gadiem
Mareks Matisons rakstīja: Taisnība. IIHF sertifikācija ir.
BET
Laukumu izmēri atšķiras no Arēnas Rīga. Un tā ir lielākā problēma. Otra - ekipējuma telpu kapacitāte (Pasaules čempionāta vajadzībām)..
Arēna Rīga 2021.gadā būs NHL izmēra laukums, Daugava arī?
, 2019-07-19 11:12, pirms 5 gadiem
Ir tak Kurbadam normāla treniņ-tirliņhalle! Sliktākajā gadijumā, kur problēmas ar Pikānu sarunāt izmantot Kurbada halli kā treniņhalli? Tā teikt valstiski svarīgam pasākumam. Ok, protams tas būtu tālāk nekā no Daugavas stadiona, bet Rīga nav Ņujorka. Pie kam ar eskortu gar krastmalu tā kursēšana gan jau pārāk ilgu laiku neprasītu.
, 2019-07-19 11:20, pirms 5 gadiem
Mareks Matisons rakstīja: Taisnība. IIHF sertifikācija ir.
BET
Laukumu izmēri atšķiras no Arēnas Rīga. Un tā ir lielākā problēma. Otra - ekipējuma telpu kapacitāte (Pasaules čempionāta vajadzībām)..
Uz 2021. gadu vairs lāga neatškirsies, jo IIHF no nākamā gada arī pāriet uz mazākiem laukumiem. Pamuļķis čekists ir viens no nedaudzajiem, kas KHL vēl nepāriet uz mazākiem laukumiem un tas gan jau arī uz TRTD izlases čaļiem atsauksies(ne pozītīvā nozīmē)...

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
18

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.