Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Zviedrija pret Latviju zaudē trīs spēlētājus, Brodīnam jāizlaiž deviņi mēneši

Agris Suveizda

Zviedrija pret Latviju zaudē trīs spēlētājus, Brodīnam jāizlaiž deviņi mēneši
Daniels Brodīns iedzīvojas ceļgala savainojumā
Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Latvijas hokeja izlase aizvadītajā nedēļas nogalē viesojās Sēderteljē, kur divreiz tikās ar Zviedriju – 1:4 un 4:3 (bullīšos). Mājinieku rindās šajās spēlēs savainojumos iedzīvojās aizsargs Ēriks Gustafsons un uzbrucēji Viktors Ejdsells un Daniels Brodīns – traumas izrādījās pietiekami nopietnas, lai dzēstu šīs trijotnes cerības doties uz pasaules čempionātu.

Neilgi pirms spēlēm pret Latviju no kandidātu saraksta izkrita Omskas "Avangard" aizsargs Jūnass Ānelevs, kurš regulārajā sezonā aizvadīja 44 spēles un nopelnīja desmit (4+6) punktus. Bet pirmajā mačā traumās iedzīvojās vēl viens Omskas "Avangard" aizsargs Ēriks Gustafsons (50, 3+16), kā arī "Djurgardens" uzbrucējs Daniels Brodīns (49, 11+10), kurš pret latviešiem guva komandas pirmos vārtus.

"Viņam vēl tiks veiktas nopietnākas pārbaudes, un šobrīd nevaru sacīt neko vairāk kā vien to, ka viņam šis izlases pavasaris diemžēl ir galā," sarunā ar STV Sport šodien sacīja izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs. Vēlāk gan noskaidrojās, ka uzbrucējam ārstēties vajadzēs līdz pat deviņiem mēnešiem. "Jau uzreiz pēc sadursmes zināju, ka ir diezgan slikti," kluba mājaslapā citēts Brodīns. Savukārt sestdien otrajā spēlē zviedri zaudēja arī Viktoru Ejdsellu (50, 25+32), kurš sezonu pavadīja pēc spēka otrās līgas klubā "Karlskoga".

Ejdsells pēc Ginta Meijas agresīva spēka paņēmiena, kas latviešu uzbrucējam maksāja noraidījumu līdz spēles beigām, iedzīvojās smadzeņu satricinājumā. Zviedru treneris Grēnborjs pēc mača kritizēja Meiju un Latvijas izlasi kopumā: "Tas bija tik neglīti, cik vien varēja būt. Tas mums bija jau trešais savainojums. Latvija spēlēja rupju hokeju, taču tajā pašā laikā mums ir jāiemācās tikt galā ar šādām situācijām." Pēc spēles Zviedrijas izlases ārsts sacīja, ka Ejdsellam nāksies izlaist vismaz nedēļu, taču Grēnborjs šodien sarunā ar STV Sport apstiprināja, ka pasaules čempionātu nāksies izlaist arī Ejdsellam un "Avangard" aizsargiem. Vēl pirms tam savainojumā iedzīvojās arī Ņižņijnovgorodas "Torpedo" uzbrucējs Jons Normans.

Piektdien un sestdien zviedri viesosies Baltkrievijas pilsētā Grodņā. Sastāvā spēlēm pret Baltkrieviju nav iekļauts arī bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jūakims Ēriksons, kurš tagad pārstāv Vekšes "Lakers", bet savainoto hokejistu vietā izlasei pievienojušies četri spēlētāji no "Frolunda", kas izstājās Zviedrijas čempionāta pusfinālā. Aizsardzības līnijā Gustafsonu un Ānelevu aizstājis 26 gadus vecais Henriks Temmerness (regulārajā sezonā 49 spēles, 8+31, "play-off" 14 spēles, 1+7) un tikai 17 gadus vecais Rasmuss Dalins (26 spēles un 1+2, 14 spēles un 3+2), bet uzbrukumā klāt nācis 21 gadu vecais Viktors Ūlofsons (51 spēle un 9+18, 14 spēles un 4+8) un 19 gadus vecais Kārls Grundstrems (45 spēles un 14+6, 14 spēles un 1+1).

Gatavošanos zviedri sāka ar uzvarām Ungārijā (4:0) un Austrijā (6:2, 4:3), bet pirms došanās uz čempionātu aizvadīs arī trīs spēles Eirotūrē. Vispirms 27. aprīlī Stokholmā jātiekas ar Krieviju, bet pēc tam Čehijā jāspēlē arī pret Čehiju un Somiju. Pasaules čempionātā Ķelnē Latvijas un Zviedrijas izlases cīkstēsies 11. maijā).

Zviedrijas izlase Baltkrievijā

Vārtsargi: Viktors Fasts (CSKA), Niklass Svēdberjs (Salavat Yulaev).
Aizsargi: Niklass Burstrems (Skelleftea AIK), Oskars Fantenberjs (Sochi), Kalle Rosēns (Vaxjo Lakers), Filips Holms (Vaxjo Lakers), Henriks Temmerness (Frolunda), Rasmuss Dalin (Frolunda), Sebastians Āho (Skelleftea AIK), Ēriks Martinsons (Vaxjo Lakers).
Uzbrucēji: Viktors Ūlofsons (Frolunda), Peters Emanuelsons (Lulea), Andrē Pētešons (Sochi), Rikards Jinje (Neftekhimik), Ēmils Petešons (Vaxjo Lakers), Pērs Lindholms (Skelleftea AIK), Deniss Everberjs (Vaxjo Lakers), Patriks Sakrisons (Lugano), Aleksanders Berjstrems (Karlskrona), Kārls Gundstrem (Frolunda), Jūhans Rīno (Farjestads), Līnuss Ūmarks (Salavat Yulaev), Mario Kempe (Vityaz).

Izmantotie resursi:
Här sänks Victor Ejdsell: "Extremt fult...
Daniel Brodin missar VM - på grund av skada |...
Daniel Brodin missar VM - på grund av skada |...
Djurgårdsforwarden missar VM på grund av skada...
Inget VM för Djurgårdsstjärnan - Sport | SVT.se
Daniel Brodin korsbandsskadad - Djurgården Hockey

1 2 42 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2017-04-18 20:43, pirms 7 gadiem
Mājinieku rindās šajās spēlēs iedzīvojās aizsargs Ēriks Gustafsons un uzbrucēji Viktors Ejdsells un Daniels Brodīns – traumas izrādījās pietiekami nopietnas, lai dzēstu šīs trijotnes cerības doties uz pasaules čempionātu.

Rekā viņi iedzīvojas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-18 21:17, pirms 7 gadiem
diezgan nepatīkami. gribētos, lai LAT spēlē agresīvi un laikam cenšas - bet diemžēl jāatzīst, ka spēlē netīri..

  +5 [+] [-]

, 2017-04-18 21:20, pirms 7 gadiem
Zviedri pasi vainigi - laikam cereja musu balelinus uz vienas slidas un baltos cimdos apspelet. Kas attiecas uz Meijas parkapumu un tam sekojoso 5+20, ja, parkapums tur bija un lielais sods ari bija pamatots, bet nedomaju, ka Gints tur gribeja apzinati rupji nospelet. Visdrizak gribeja nospelet plecs plecaa, bet sanaca galva, neko darit. Un atskiriba no zviedru trenera, es uzskatu ka spelejam asi un agresivi, bet ne rupji. Rupjs hokejs un agresivs hokejs nav viens un tas pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-04-18 21:28, pirms 7 gadiem
bet nu prekš kam taisīt tīšu vai netīsus , bet bīstamus spēka paņemienus pārbaudes spēlē?

  +5 [+] [-]

, 2017-04-18 21:31, pirms 7 gadiem
Žēl berjus, bet tāds nu ir hokejs...

  -2 [+] [-]

, 2017-04-18 21:36, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Zviedri pasi vainigi - laikam cereja musu balelinus uz vienas slidas un baltos cimdos apspelet. Kas attiecas uz Meijas parkapumu un tam sekojoso 5+20, ja, parkapums tur bija un lielais sods ari bija pamatots, bet nedomaju, ka Gints tur gribeja apzinati rupji nospelet. Visdrizak gribeja nospelet plecs plecaa, bet sanaca galva, neko darit. Un atskiriba no zviedru trenera, es uzskatu ka spelejam asi un agresivi, bet ne rupji. Rupjs hokejs un agresivs hokejs nav viens un tas pats.
Bij bij rupji. Uzstādījums gan jau ka bija agresīvi, bet ja neesi radis spēlet spēka spēli, tad varētu arī būt problēmas sevi pienācīgi savākt uz spēka paņēmieniem un kontaktspēli un agresīvas spēles vietā sanāk rupji notraumet pretinieka spēlētājus. Ja vēl tā ceļa trauma zviedram bija ar baigo neveiksmes pieskaņu, tad Meijas plecs- galvā spēka paņēmienam nav pilnīgi nekādu attaisnojumu.

  +4 [+] [-]

, 2017-04-18 21:37, pirms 7 gadiem
Veselību zviedriem! Bet mani pārsteidz kas cits, tās zviedru brīnumbērns Dahlins, 2000.gadā dzimis, bet jau lielajā izlasē wow.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-04-18 21:42, pirms 7 gadiem
Sākumā neizpratu, kāpēc jācep vesels raksts par zviedru gatavošanās procesu, bet tad ieraudzīju raksta autoru, un viss kļuva skaidrs. Neviens cilvēks tik ļoti neizbauda zviedru uzvārdu rakstīšanu kā Suveizdšons.

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 21:44, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Cenšas somus atdarināt ar Laini. Domāju, ka par ātru, jo šams tā SHL play off neuguņoja, kā Laine un pat U20 nebija nepārprotams līderis.
Nu pagaidi, man gan škiet, ka tieši PO nevarētu teikt, ka ugu
noja, bet spēlēja diezgan rezultatīvi - 14 spēles 2+3=5, priekš 17 gadīga čaļa, manuprāt, super, bet kā viņš spēlē, tā tik ir bauda skatīties..

     [+] [-]

, 2017-04-18 21:45, pirms 7 gadiem
Volx mazliet sajaucu, neuguņoja tāpat kā Laine, ok tas gan, bet priekš aizsarga manuprāt labi

     [+] [-]

, 2017-04-18 21:50, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Bij bij rupji. Uzstādījums gan jau ka bija agresīvi, bet ja neesi radis spēlet spēka spēli, tad varētu arī būt problēmas sevi pienācīgi savākt uz spēka paņēmieniem un kontaktspēli un agresīvas spēles vietā sanāk rupji notraumet pretinieka spēlētājus. Ja vēl tā ceļa trauma zviedram bija ar baigo neveiksmes pieskaņu, tad Meijas plecs- galvā spēka paņēmienam nav pilnīgi nekādu attaisnojumu.
Es jau ari Meiju neattaisnoju, bet uzskatu, ka apzinatas rupjibas tur nebija. Vienkarsi nesanaca speka panemiens, ta ka Gints pats to gribeja. Un velreiz saku - rupji un agresivi NAV viens un tas pats.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 22:07, pirms 7 gadiem
blu3 rakstīja: Sākumā neizpratu, kāpēc jācep vesels raksts par zviedru gatavošanās procesu, bet tad ieraudzīju raksta autoru, un viss kļuva skaidrs. Neviens cilvēks tik ļoti neizbauda zviedru uzvārdu rakstīšanu kā Suveizdšons.
Tev mēnešreizes?

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:18, pirms 7 gadiem
Meijas sitiens galvā tiešām izskatījās drausmīgs! Kaut arī tas mainīja spēles gaitu un beigās atnesa mums uzvaru. Neko tādu paredzēt nevēlētos pret savu spēlētāju, īpaši draudzības spēlēs. Tādas uzvaras nav vērtas ja tiek sakropļots pretējās komandas spēlētājs.Bičevskis tiešām patika, kad vajadzēja izkāvās un cīnijās līdz beigām. Molodčiks!

  -1 [+] [-]

, 2017-04-18 22:28, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Protams, ka labi spēle, bet nav tak tā
, ka Frolunda bez viņa nevarētu iztikt. Kad Laine speleja, tad tas bija bīstamakais spēletajs laukumā Somijas PO. Atiecīgi arī zelts pelnīts un loģiska vieta izlasē.
Šis pagaidam iet tādā kā kredītā, jo ir tak uz doto momentu labāki špīleri. tas pats Linblūms no Brynas.
Protams, ka ir, galu galā vēl nāks 2-3 aizsargi no NHL, bet es domāju šo uzaicināja lai aposta gaisu, līdzīgi kā Ģēģeris Latvijā, labprāt apskatītos pārbaudenes pret BLR, kur šis kapās, jo SWE vienalga galvenās pārbaudenes EHT, un tur jau būs tas gala sastāvs, + Hērslijs aizsardzībā

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:29, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Protams, ka labi spēle, bet nav tak tā
, ka Frolunda bez viņa nevarētu iztikt. Kad Laine speleja, tad tas bija bīstamakais spēletajs laukumā Somijas PO. Atiecīgi arī zelts pelnīts un loģiska vieta izlasē.
Šis pagaidam iet tādā kā kredītā, jo ir tak uz doto momentu labāki špīleri. tas pats Linblūms no Brynas.

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:32, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Protams, ka labi spēle, bet nav tak tā
, ka Frolunda bez viņa nevarētu iztikt. Kad Laine speleja, tad tas bija bīstamakais spēletajs laukumā Somijas PO. Atiecīgi arī zelts pelnīts un loģiska vieta izlasē.
Šis pagaidam iet tādā kā kredītā, jo ir tak uz doto momentu labāki špīleri. tas pats Linblūms no Brynas.
Brynas jau vēl PO ir, finālā pret HV71, manā skatījumā varētu uzaicināt izprovēt Vikstrandu no Farjestada, prespektīvs varētu būt vien 23 gadi

  +2 [+] [-]

, 2017-04-18 22:38, pirms 7 gadiem
anonimus rakstīja: Meijas sitiens galvā tiešām izskatījās drausmīgs! Kaut arī tas mainīja spēles gaitu un beigās atnesa mums uzvaru. Neko tādu paredzēt nevēlētos pret savu spēlētāju, īpaši draudzības spēlēs. Tādas uzvaras nav vērtas ja tiek sakropļots pretējās komandas spēlētājs.Bičevskis tiešām patika, kad vajadzēja izkāvās un cīnijās līdz beigām. Molodčiks!
Karā visi līdzekļi labi! OK neaizstāvu Meiju, patiešām varēja izvairīties no tās nesmukās epizodes, taču hokejs ir hokejs, vienu dienu tu kādu traumē, otru dienu tevi kāds, tāda ir dzīve un ar to ir jāsamierinās

  +4 [+] [-]

, 2017-04-18 22:41, pirms 7 gadiem
anonimus rakstīja: Meijas sitiens galvā tiešām izskatījās drausmīgs! Kaut arī tas mainīja spēles gaitu un beigās atnesa mums uzvaru. Neko tādu paredzēt nevēlētos pret savu spēlētāju, īpaši draudzības spēlēs. Tādas uzvaras nav vērtas ja tiek sakropļots pretējās komandas spēlētājs.Bičevskis tiešām patika, kad vajadzēja izkāvās un cīnijās līdz beigām. Molodčiks!
Bet tapec jau tas ir hokejs! Uz visu jabut gatavam. Ja, no malas varbut ari izskatijas traki, bet nu tad jau sanak, ka nedrikstam spelet speka speli un pielietot speka panemienus vispar! Absurds! Labi, Dievs ar to nabaga Meijas traumeto zviedru, lai veselojas! Bet piemeram Rodrigo Lavins karjeras labakajos gados kadus speka panemienus izpildija? Un vai tad bija slikti? Mana skatijuma, tiesi speka spele pasreizejai Latvijas izlasei ir varbut tiesi tas, kas visvairak pietrukst, lai sasniegtu kaut cik vera nemamus rezultatus. Cita lieta, vai to darit parbaudes macos - tur iespejams tev taisniba. Bet nu kas bijis - bijis, velreiz saku, lai tam zviedram laba veseliba!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:51, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Reku 19 g.v. Olunds tiko papildlaikā izvilka uzvaru Brynas, sērijā 1:1
Es par HV, kautkā Brynas nesimpatizē..jā zviedriem ar spēlētāju atlasīšanu ir tāda pauze, 10 kvalitatīvas izlases var savākt, un ja ņem 70 zviedrus NHL, vispār..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-04-18 22:58, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: OK, tad būsim uz nažiem
Nu negribētos protams ,

     [+] [-]

, 2017-04-18 23:20, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Es jau ari Meiju neattaisnoju, bet uzskatu, ka apzinatas rupjibas tur nebija. Vienkarsi nesanaca speka panemiens, ta ka Gints pats to gribeja. Un velreiz saku - rupji un agresivi NAV viens un tas pats.
Es tak nesaku, ka apzināta, bet rupjība tā bija. Agresīvi ir tad, kad sagrupējies spēlētājs plecs-plecā izsmērē pretinieku pa bortiem vai uz atklāta ledus aizlidina pa gaisu. Iebraucot ar plecu otram sejā ir rupji, neatkrīgi no tā, vai to dari apzināti vai vnk tev tā sanāca, jo neproti sagrupēt savu ķermeni un izpildīt plānoto spēka paņēmienu pareizi. Arī agresīvs hokejs ir jāmāk spēlēt, tā nav vnk tupa skraidīšana pa ledu, cenšoties ieskriet pēc iespējas vairākos pretinieku spēlētājos

     [+] [-]

, 2017-04-18 23:44, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Es tak nesaku, ka apzināta, bet rupjība tā bija. Agresīvi ir tad, kad sagrupējies spēlētājs plecs-plecā izsmērē pretinieku pa bortiem vai uz atklāta ledus aizlidina pa gaisu. Iebraucot ar plecu otram sejā ir rupji, neatkrīgi no tā, vai to dari apzināti vai vnk tev tā sanāca, jo neproti sagrupēt savu ķermeni un izpildīt plānoto spēka paņēmienu pareizi. Arī agresīvs hokejs ir jāmāk spēlēt, tā nav vnk tupa skraidīšana pa ledu, cenšoties ieskriet pēc iespējas vairākos pretinieku spēlētājos
Meija jau nav no tiem, kurš nejēdz. šoreiz nesanāca - notupīja, fizo pievīla, vai kas tur, attaisnojumus vairs nav jāmeklē. Vainīgs. Bet nejēga spēka spēlē jau nu šis nav. Nu uz LV fona.

     [+] [-]

, 2017-04-18 23:45, pirms 7 gadiem
Vekšes "Lakers", vienkārši smiekli nāk par šo valodu ekspertu. Man kolēģis no Växjö, kura tiek izrunāta kā Vekvuo. Ja jau gribas rakstīt kā zviedram, tad raksti arī ar vietējo dialektu, ne Stokholmas. Vajadzētu vēl latgaļu dialektā sākt laist pilnai laimei...

     [+] [-]

, 2017-04-18 23:54, pirms 7 gadiem
hantele rakstīja: Vekšes "Lakers", vienkārši smiekli nāk par šo valodu ekspertu. Man kolēģis no Växjö, kura tiek izrunāta kā Vekvuo. Ja jau gribas rakstīt kā zviedram, tad raksti arī ar vietējo dialektu, ne Stokholmas. Vajadzētu vēl latgaļu dialektā sākt laist pilnai laimei...
nu Tu, "ekspert". izcēlies ar savu stubumu!

Skat.: https://www.google.lv/search?q=vek%... .

     [+] [-]

, 2017-04-18 23:55, pirms 7 gadiem
neputns rakstīja: Es tak nesaku, ka apzināta, bet rupjība tā bija. Agresīvi ir tad, kad sagrupējies spēlētājs plecs-plecā izsmērē pretinieku pa bortiem vai uz atklāta ledus aizlidina pa gaisu. Iebraucot ar plecu otram sejā ir rupji, neatkrīgi no tā, vai to dari apzināti vai vnk tev tā sanāca, jo neproti sagrupēt savu ķermeni un izpildīt plānoto spēka paņēmienu pareizi. Arī agresīvs hokejs ir jāmāk spēlēt, tā nav vnk tupa skraidīšana pa ledu, cenšoties ieskriet pēc iespējas vairākos pretinieku spēlētājos
Ok, lai ta butu! Bet interesanti, vai jaunajiem hokejistiem lidz ar visam taktikas gudribam un ripas un nujas parvaldisanas tehniku maca ari pareizu speka panemienu izpildisanu? Vai tas nak speletajam pasam ar gadu gaita krato pieredzi? Jo redz pateikt, ka Meija (saja konkretaja gadijuma) nospeleja rupji, ir vieglakais, ko izdarit...
Bet ka jau teicu ieprieks, uz agresivas un asas speles rekina mes iespejams daudz ko varetu sasniegt. Ok, varbut ne gluzi saja cempi, bet nu nedaudz talaka nakotne noteikti. Jo izlasei sak iezimeties labs, Hartlija veidots rokraksts, kura speka spelei varetu but atveleta samera liela loma. Lidzigi bija ari tad, kad izlasi vadija cits ziemelamerikanis Nolans.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-19 00:01, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: nu Tu, "ekspert". izcēlies ar savu stubumu!

Skat.: https://www.google.lv/search?q=vek%... .
tie letiņi, kas Vekho kā Vekši atveidoja drīzāk izcēlās ar stulbumu...
varbūt ''sköterska'' vēl kā latgaļu ''skūpdierška'' var atveidot latviešu valodā

     [+] [-]

, 2017-04-19 00:04, pirms 7 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: tie letiņi, kas Vekho kā Vekši tulkoja drīzāk izcēlās ar stulbumu...
vēsturiski tā nu iegājies. Tāpat kā ir Maskava, Igaunija, Vācija, Pērnava u.t.t.
1 2 42 komentāri