Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Koziols, Ķirsons un Martinsons par pārmaiņām Latvijas hokejā

Koziols, Ķirsons un Martinsons par pārmaiņām Latvijas hokejā
Viesturs Koziols, Gunārs Ķirsons un Māris Martinsons
Foto: Jānis Saliņš/f64, Lauris Aizupietis/f64, Romāns Kokšarovs/f64

Kamēr Latvijas hokejā šoruden temperatūra ir tikpat augsta kā ierasts pavasaros, baumu līmenī izskanējuši trīs sabiedrībā labi zināmu cilvēku uzvārdi, kuri, iespējams, varētu mainīt pastāvošo Latvijas hokeja saimniecības iekārtu. Tādēļ Sportacentrs.com nolēma sazināties ar Viesturu Koziolu, Gunāru Ķirsonu un Māri Martinsonu, lai uzzinātu, vai baumām ir pamats un kāda ir viņu nostāja par pārmaiņām Latvijas hokejā.

Viesturs KOZIOLS:

"Jāmaina ir pilnīgi viss. LHF nekas nenotiek tā, kā tam būtu jānotiek 21. gadsimta organizācijā. Pirms sešiem septiņiem gadiem varējām apspēlēt Dāniju, Slovēniju un Norvēģiju, bet tagad tā vairs nav. Izlases rezultāti atspoguļo Latvijas hokeja dzīves organizāciju. Mūsu spēlētājiem meistarības ir gana, lai cīnītos arī par medaļām, ja esam tādā sastāvā, kāds bija olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Taču tas nesanāk, jo saimniecībā ir bardaks. Kā tas var būt, ka trīs dienas pirms četrgades svarīgākā turnīra pēkšņi izdomā, ka Beresņevs nav vajadzīgs. 21. gadsimtā tā nevar izturēties pret saviem darbiniekiem, pret cilvēkiem, kas būtībā tev dēj zelta olas.

Man ir jautājums LHF biedriem – vai viņi pēdējos desmit gados ir redzējuši revīzijas komisijas ziņojumu par finansiālo situāciju LHF? Biedru sarakstu LHF mājaslapā nemaz nevar atrast. Lipmans stāsta, cik daudz viņš pats ir ieguldījis hokejā, bet cik tad tas ir? No kurienes vēl gūti finanšu resursi? To visu ir tiesības zināt ikvienam, arī Latvijas hokeja līdzjutējiem, jo LHF organizē izlašu startus. Kāds tad ir LHF budžets? Kā tiek maksātas tik bieži piesauktās prēmijas? Vai tās izmaksā aploksnē vai par tām tiek nomaksāti nodokļi? Gribētos pateikt arī kaut ko labu, bet nevaru neko izdomāt. Par to, ko LHF dara, var teikt tikai vienu – tā tik vēl trūka, ja viņi pat to nedarītu.

Jā, vienreiz jau mēģināju veikt izmaiņas un tas neizdevās. Nesaku, ka šoreiz būs citādāk, turklāt jautājums ir par to, vai man to vispār vajag? Taču man ir līdz brošai tā attieksme, ka Lipmans ir svētais, bet visi pārējie apkārt ir muļķi. Man nav ne plāna, ne stratēģijas, pagaidām es tikai godprātīgi atbildu uz žurnālistu jautājumiem un paužu savu viedokli. Tomēr man zvana cilvēki un izsaka atbalstu, to skaitā LHF biedri. Viņi saka, lai rīkojos, ka viņu balss būšot mana. Neko daudz jau nevajag, vienkārši nepieciešams ieviest kārtību. Vajadzīga jaunu un mūsdienīgu cilvēku komanda ar angļu valodas zināšanām, kas 21. gadsimtā ir tikai normāli. Hārvardas universitātes diploms tam nav nepieciešams. Brīnos par tiem, kuri neredz to bardaku. Vienkārši pacel rociņu un kaut ko maini."

Gunārs ĶIRSONS:

"Lai varētu vairāk runāt par to, kas būtu jāmaina Latvijas hokeja saimniecībā, ir vairāk tajā jāiedziļinās. Kādam nav paveicies, kāds kaut ko nav padarījis un mēs uzreiz meklējam vainīgo, bet ir jāizvērtē situācija. Manuprāt, pirmkārt vainīgas ir valsts institūcijas, kuras nav pat aktualizējušas jautājumu, ka sports Latvijā grimst. Visu sportu Latvijā uztur vecāki, bet treneriem kaut kā ir jāizlokās, jo vecāki izdara spiedienu. Vaina ir sistēmā. Runājot par LHF, tiem, kuri runā par pārmaiņām, ir jānāk ar alternatīvu piedāvājumu. Kad varēsim to izvērtēt, tad arī sapratīsim, vai to atbalstīt.

Es esmu gatavs uzņemties atbildību par jaunatnes hokeju, dot savus priekšlikumus un pienesumu. Uzskatu, ka mums ir tādas pat iespējas, kā Somijai, kas šogad uzvarēja pasaules U18 čempionātā. LHF prezidenta amats? Kā jau minēju, visās lietās ir jāiedziļinās, ir jāsaprot, ar ko vari nākt un ko piedāvāt. Ja runājam par Kirovu Lipmanu, tad par viņu ir sakāmas labas lietas.

Jaunatnes hokejā gribu sakārtot, lai treneriem, kuri ir izaudzinājuši bērnus, kuri nonāk izlasēs un lielajās komandās, no tā būtu ekonomiskais ieguvums. Otrkārt, jaunatnes izlasēs ir jāsaglabā nemainīgs treneru sastāvs. Treneru kolektīvam ir jādod vismaz trīs gadi darbam ar jauniešu izlasēm, sākot no U15 līdz U18.

Ja 7. oktobrī LHF ikgadējā kongresā kāds būs gatavs izvirzīt savu kandidatūru, tad ir jābūt piedāvājumam, kā sakārtot juridiskās lietas un finanšu rādītājus. Bet šobrīd neviens mūs nav pat uzrunājis. Tas ir līdzīgi kā politikā, kad pirms vēlēšanām tiek bļauts par visu, lai tikai ievēlētu. Taču šī nav politika."

Māris MARTINSONS:

"Man nav tādu ambīciju, lai kļūtu par LHF prezidentu, tas tomēr ir apjomīgs darbs, kam jāvelta ļoti daudz laika un es neredzu šobrīd tādu iespēju, lai varētu vadīt LHF. Ja runājam par izmaiņām LHF, tas ir ļoti komplicēts jautājums. Pirmkārt ir sācies nākamais olimpiskās atlases cikls un mēs piedzīvojam paaudžu maiņu. Es uzskatu, ka ir jāsāk iesaistīt mūsu jaunos hokejistus, ko viņi jau ir pierādījuši, startējot U20. Būtu jāieceļ treneris vismaz uz 2+2 gadiem, bet tam visam, kā vienmēr, vajadzīgi līdzekļi.

Jāmainās ir ne tikai LHF, jāmainās ir arī hokeja sabiedrībai, jo visiem pierasts, ka LHF kaut kas ir jādod, bet pretī dot neko negrib. Mani priecē, ka lēnam sāk veidoties klubi ar ambicioziem plāniem, kas gatavi ieguldīt hokeja attīstībā un attīstīt jauniešu hokeju, tādi kā „Mogo”, „Kurbads”, „Liepāja”, „Zemgale”/LLU un „Prizma”, jo tas ir mūsu hokeja stūrakmens - jaunie hokejisti.

Mainīt jau var vienmēr, bet ir viens neatbildēts jautājums – kas nāks vietā un kas mainīsies, kāds ir attīstības plāns, ko plānojam darīt tālāk, un vēl būtiskāk – kas par to maksās? Latvijas hokejā ir jāveido sistēma, sākot ar treneru un tiesnešu apmācību, to visu jau tagad dara, bet sastopamies atkal ar tām pašām problēmām – naudu un cilvēku resursiem. Ar visam šīm problēmām mēs saskaramies gandrīz visos sporta veidos, ne tikai hokejā, jo nav mums noteikta valsts atbalstāmo sporta veidu prioritātes. Gribam būt labākie visos sporta veidos, bet tas nav iespējams tik mazai valstij kā Latvija.

Visbeidzot – runājot par to, ko vajadzētu vai nevajadzētu mainīt LHF, tas ir filozofiskas dabas jautājums. Var paņemt jebkuru attīstības modeli no vadošajām hokeja valstīm un ieviest Latvijā, bet par pamatu visam ir finanšu līdzekļi. Protams, viens to var izdarīt labāk, bet otrs sliktāk, taču te jau vairāk ir diskusija par to, vai patīk vai nepatīk LHF prezidents, viņa izteikumi un attieksme. Es no komentāriem gribētu atturēties, lai katrs vērtē pats. Es LHF es atbildu par jauniešu hokeju."


, 2016-09-19 09:34, pirms 8 gadiem
Kur tu, Jāni, šos trīs izraki? Ar ko viņi labāki par Lipmanu? Viņš vismaz nav bankrotējis, ne no Latvijas mucis.
, 2016-09-19 09:34, pirms 8 gadiem
Latvijas izlases vietas PC hokeja

97 7
98 9
99 11
2000 8
2001 11
2002 13
2003 9
2004 7
2005 9
2006 10
2007 13 videja vieta 11gados 8.55
2008 11
2009 7
2010 11
2011 13
2012 10
2013 11
2014 11
2015 13
2016 13 ,kamer esot KHL 10 gados videja vieta 11.11

P.S. Latvijas hokejs jaglabj no KHL,tur ir iedzits "luzeru sindroms"
, 2016-09-19 09:39, pirms 8 gadiem
Caune JM rakstīja: Kur tu, Jāni, šos trīs izraki? Ar ko viņi labāki par Lipmanu? Viņš vismaz nav bankrotējis, ne no Latvijas mucis.
Precīzi. Ja še ir tie glābēji, tad labāk nevajag.
, 2016-09-19 09:40, pirms 8 gadiem
Koziols grib taču abi pārējie baidās!
, 2016-09-19 09:43, pirms 8 gadiem
Nu nu Latvija var cīnīties par medaļām Lipmans pat tā nemurgo
Slēpts komentārs: kristaps30
, 2016-09-19 09:56, pirms 8 gadiem
un ko līdz šim ir paveicis LHF valdes loceklis Māris Mārtinsons? Pats jau ir tajā pašā laivā, ko pats kritizē...
, 2016-09-19 09:57, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Koziols grib taču abi pārējie baidās!
ar gribēšanu vien ir par maz. Vai viņu grib LHF biedri? Pagaidām izskatās vien pēc gudras parunāšanas...
, 2016-09-19 10:01, pirms 8 gadiem
Viss skaidrs - pagaidām jāatstāj Lipmanu, jo nav piemērotu kandidātu, kas varētu viņu aizvietot.

Martinsons jau tagad atbildot par jauniešu hokeju. Kā izpaužas viņa darbība?
, 2016-09-19 10:02, pirms 8 gadiem
Kaut kur baigi atgādina Kļaviņu un futbolu.... da tur tās saknes limpmanim ir dziļas un kamēr vien nenolika ķelli tikmēr tur sēdēs. Gali un kontakti un nauda tur visu izsaka un kameet Grindeks vārds tur figurees tikmēr tur neviens klāt netiks... ne sūda nav vērti šie raksti par lipmanu un viņa slikto darbu un patrulēšanu no lhf... atnāks Koziols un kas tad buus.... bus vairāk girgensonu vai Daugaviņu... tak nē... nemurgosim par pusfināliem un vienādu līmenī ar somiem. Visi jau sen ir tālu priekšā mums. Vācijas Norvēģijas utt
, 2016-09-19 10:03, pirms 8 gadiem
kasagrande rakstīja: Precīzi. Ja še ir tie glābēji, tad labāk nevajag.
Sanāk, ka ir kaut kāda bezizeja. Kirovs ar savu penšu komandu turpina vecajā stilā, visi it kā saprot, ka tā turpināt vairs nevar, bet citu variantu arī nav...
, 2016-09-19 10:03, pirms 8 gadiem
Alpaville rakstīja: Koziols grib taču abi pārējie baidās!
Kazjols jau blēja no aizgalda 12 gadus atpakaļ. Ko šis var gribēt? Shēmotājs, ibio...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-19 10:07, pirms 8 gadiem
Medaļām vajag vismaz 15-20 tūkstošus hokejistu, bet Latvijas ekonomikai un ar pašreizējo demogrāfiju- tas nav paceļams...
, 2016-09-19 10:12, pirms 8 gadiem
nu ja
, 2016-09-19 10:13, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Medaļām vajag vismaz 15-20 tūkstošus hokejistu, bet Latvijas ekonomikai un ar pašreizējo demogrāfiju- tas nav paceļams...
kāpēc medaļas tiek stādītas par pašu galveno mērķi??? Varbūt labāk vienkārši sākt ar sistēma sakārtošanu. Citādi sanāk, ka pat tādā Norvēģijā (Balcers, Ponomarenko) var sasniegt vairāk nekā Latvijā...
, 2016-09-19 10:17, pirms 8 gadiem
Tā visa tāda pļāpāšana bez konkrētības. Bardaks, bardaks. . .Latvijā vispār sportā ir bardakas, ņem kuru federāciju grib. Ja skeletonā, vai bobslejā izsitās tas ir atsevišķu cilvēku nopelns. Latvijā sports ir pabērna lomā. Var mainīt Lipmanu pret kādu nošiem kungiem, vai kādu citu nekāda augšupeja nebūs, ja nebūs valsts atbalsts sportam, ja netiks noteikti nedaudzi prioritārie sporta veidi. Hokejā jaunā paaudze jau izaug un turas uz vecāku pleciem.
Protams, ka liels mīnuss ir , ka nav nopietns valsts čempionāts. Bet tas atkal atduras finansēs. Reti kurš ķvalificēts hokejists gribēs par niecīgu atalgojumu spēlēt, ja jebkurā Eirpas līgā var nopelnīt vairāk!
pR prēmijām izlases hokejistiem par izcīnītām vietām ap desmitnieku pat riebjas klausīties. Prēmijas varētu solīt par vietām pirmā piecniekā. Ka Lipmans sola tā ir viņa muļķība. bet laikam vienu daļu mūsu hokejisti ar nepelnīti lielām naudām KHL ir tā izlutināti, ka spēlēt valsts izlasē viņiem nav pietiekams stimuls un kaut kā viņi ir jāiekārdina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-19 10:22, pirms 8 gadiem
flipsider rakstīja: Apskaties uz Norvēģijas, Dānijas GDP!
Varbūt labāk salīdzināsim ar Slovēniju, kura tāpat ir priekšā?
Ir jāceļ treneru līmenis, lai izaug vairāk profesionāļu un spējīgi cilvēki!
da bļin, pričom tur GDP! Piemēram, Lielbritānijai vai Francijai tas nav mazāks, bet tur kaut kā pagaidām mums nav izauguši stāri... Pareizi pieminēji Slovēniju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-19 10:23, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc medaļas tiek stādītas par pašu galveno mērķi??? Varbūt labāk vienkārši sākt ar sistēma sakārtošanu. Citādi sanāk, ka pat tādā Norvēģijā (Balcers, Ponomarenko) var sasniegt vairāk nekā Latvijā...
Apskaties uz Norvēģijas, Dānijas GDP!
Varbūt labāk salīdzināsim ar Slovēniju, kura tāpat ir priekšā?
Ir jāceļ treneru līmenis, lai izaug vairāk profesionāļu un spējīgi cilvēki!
Būtu jādod iespēja jebkuram Latvijas bērnam- spēlēt hokeju, ja federācija to spētu nodrošināt, tad varbūt arī varētu sasniegt vairāk!
Labākie talanti un labāki treneri, kas ir spējīgi izaudzināt!
, 2016-09-19 10:25, pirms 8 gadiem
arhivs 2x rakstīja: Slovēnija nav nekādā priekšā. Nevajag izdomāt.
Slovēnija ir priekšā Slovākijai, Horvātijai, Igaunijai, Lietuvai, Latvijai!
Tas arī atspoguļojās sportā, kur visu var sasniegt!
Medaļas volejbolā, handbolā! Izcili talanti futbolā, basketbolā, hokejā!
, 2016-09-19 10:37, pirms 8 gadiem
Piranja rakstīja: Latvijas izlases vietas PC hokeja

11gados 8.55
.... ,kamer esot KHL 10 gados videja vieta 11.11

P.S. Latvijas hokejs jaglabj no KHL,tur ir iedzits "luzeru sindroms"
Pa lielam, kāda ir atšķirība starp 11. un 8. vietu? Tas kko maina? Čempis notiek katru gadu. Vienu gadu nospēlē labāk (8.vieta), citu gadu zaudē par 1 spēli vairāk un 11.vieta.

Jāmaina ir PČ struktūra, lai būtu prestižāks tas pasākums. Kāds vispār bez gūgles var uzreiz pateikt, kurš uzvarēja, teiksim, 2008.gada PČ? Diezvai, jo to PČ ir bijis tik daudz..
, 2016-09-19 10:47, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Pa lielam, kāda ir atšķirība starp 11. un 8. vietu? Tas kko maina? Čempis notiek katru gadu. Vienu gadu nospēlē labāk (8.vieta), citu gadu zaudē par 1 spēli vairāk un 11.vieta.

Jāmaina ir PČ struktūra, lai būtu prestižāks tas pasākums. Kāds vispār bez gūgles var uzreiz pateikt, kurš uzvarēja, teiksim, 2008.gada PČ? Diezvai, jo to PČ ir bijis tik daudz..
Svetkus vajag katru gadu...jo biezhaak jo labaak

Vasaras OS es labprat gribetu reizi 2 gados nevis 4...jo vasaraas nav daudz ko skatities
, 2016-09-19 10:49, pirms 8 gadiem
Koziolam vajag dot iespēju, tas ir skaidrs. Sliktāk nevar būt, tas ir toč, tikai labāk, un tas ir spēcīgs arguments.
, 2016-09-19 10:49, pirms 8 gadiem
Abrags rakstīja: kāpēc medaļas tiek stādītas par pašu galveno mērķi??? Varbūt labāk vienkārši sākt ar sistēma sakārtošanu. Citādi sanāk, ka pat tādā Norvēģijā (Balcers, Ponomarenko) var sasniegt vairāk nekā Latvijā...
Kāpēc pat tāda, Norvēgija ir viena no bagātākajām valstīm pasaulē, rēķinot iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju.
, 2016-09-19 10:51, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: Svetkus vajag katru gadu...jo biezhaak jo labaak

Vasaras OS es labprat gribetu reizi 2 gados nevis 4...jo vasaraas nav daudz ko skatities
Katru mēnesi varbūt?
, 2016-09-19 10:52, pirms 8 gadiem
Onslovs rakstīja: Pa lielam, kāda ir atšķirība starp 11. un 8. vietu? Tas kko maina? Čempis notiek katru gadu. Vienu gadu nospēlē labāk (8.vieta), citu gadu zaudē par 1 spēli vairāk un 11.vieta.

Jāmaina ir PČ struktūra, lai būtu prestižāks tas pasākums. Kāds vispār bez gūgles var uzreiz pateikt, kurš uzvarēja, teiksim, 2008.gada PČ? Diezvai, jo to PČ ir bijis tik daudz..
Tā jau ir, ka īstenībā ir vienalga! 1/4 barjera ir pārāk augsta arī šveiciešiem un vāciešiem, jo trūkst resursu tieši hokejam!
IIHF dati labi parāda, ka ir divi flagmaņi- Kanāda, ASV, tad seko 80-100 Somija, Zviedrija, Čehija, Krievija un tālāk seko Vācija 30(ne tie lielākie talanti) , tad Šveice(tālu no futbola), Francija(nav top10 sporta veids) u.c. zem 20 tūkstošiem!
Latvija- vienā līmenī ar Norvēģiju, Dāniju, Baltkrieviju, bet šīm valstīm vairāk naudas vai vairāk iedzīvotāju, lai izvēlētos tos talantus!

Hokejā ir jāuztur halles, jāsāk trenēties no ļoti agra vecuma!
Nevar kā handbolā- nopirkt izlasi, lai izcīna medaļas!
Labu hokejistu skaits ir ierobežots!
, 2016-09-19 10:54, pirms 8 gadiem
Varbūt arī naivi, bet kā vienīgo LV hokeja nākotnes krēslā redzu Artūru Irbi, visi pārējie šeit apkārt spietojošie ir vieni vienīgi kangari.
, 2016-09-19 11:08, pirms 8 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Varbūt arī naivi, bet kā vienīgo LV hokeja nākotnes krēslā redzu Artūru Irbi, visi pārējie šeit apkārt spietojošie ir vieni vienīgi kangari.
Nav tev Latvijas hokeja žēl, nav...
, 2016-09-19 11:17, pirms 8 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Varbūt arī naivi, bet kā vienīgo LV hokeja nākotnes krēslā redzu Artūru Irbi, visi pārējie šeit apkārt spietojošie ir vieni vienīgi kangari.
Irbe pats intervijās vairākkārtīgi ir atzinis, ka nevēlas kļūt par LHF prezidentu.
, 2016-09-19 11:28, pirms 8 gadiem
Ja Latvijas hokeju asociē ar LV izlasi un krievu projektu, tad man tiešām tā nav žēl, lai nāk un ar slotu to visu tā kārtīgi paslauka. Dzīvot 25 gadus pastāvīgās ilūzijās, jā te arī man sevis jau paliek žēl...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-19 12:10, pirms 8 gadiem
Jānis Līgats rakstīja: Ja Latvijas hokeju asociē ar LV izlasi un krievu projektu, tad man tiešām tā nav žēl, lai nāk un ar slotu to visu tā kārtīgi paslauka. Dzīvot 25 gadus pastāvīgās ilūzijās, jā te arī man sevis jau paliek žēl...
Skatoties Irbes CV un papildinot šo statistiku ar viņa izgājienu bildi overall, viņu vadošā amatā vispār likt ir norakt vadāmo organizāciju.

Var jau viņu saukt par principiālu veci, lai gan patiesībā tie ir tādi... ietiepīga bērnudārznieka gājieni - gan atsakot PSRS izlasei (nesaku, ka lēmums nav bijis pareizs, jautājums ir par to KĀ tas tika darīts), gan visas čipsu/apdrošināšanu tēmas, gan viņa kā NHLPA spēlētāju pārstāvja darbības un arī Karolīnas-Džonstaunas stāstā.

"Irbi par prezidentu!" ir 90to gadu sauklis, kam nebija nekāda sakara ar realitāti tad, jo vēl mazāk ir tagad, lai arī vārds tiek locīts citas prezidentūras sakarā.

Vai tāds ietiepīgs kadrs var būt par organizācijas vadītāju? Var! Kirovs jau tāds ir.

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
18

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.