Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Latvijas pretiniece Itālija divas reizes piekāpjas Austrijai

Latvijas pretiniece Itālija divas reizes piekāpjas Austrijai
Itālijas hokeja izlase.
http://www.fisg.it/

Viena no Latvijas izlases pretiniecēm gaidāmajā pasaules čempionātā, kas maijā notiks Ķelnē un Parīzē, Itālijas izlase aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Austrijas valstsvienību. Abos mačos Itālijas hokejisti cieta zaudējumus, savā laukumā piekāpjoties ar 0:2, bet izbraukumā ciešot neveiksmi pagarinājumā ar 5:6.

Pirmo pārbaudes maču ar Austriju Itālijas hokejisti cieta neveiksmi ar 0:2. Rezultāts tika atklāts vien trešās trešdaļas sākumā, kad skaitlisko vairākumu realizēja viesu uzbrucējs Martins Ulmers. Minimālais Austrijas izlases pārsvars noturējās gandrīz līdz pašai galotnei, kad trīs sekundes līdz beigu signālam punktu spēlei pielika Patriks Španrings, raidot ripu tukšajos itāliešu vārtos.

Dienu vēlāk komandas jau mērojās spēkiem Insbrukā. Atšķirībā no pirmās spēles, otrais mača izvērtās krietni rezultatīvāks. Pirmajā trešdaļā Leins Viveiross un Tomass Hundertpfunds divas reizes vadībā izvirzīja Austriju, bet Itālija atbildēja ar Markusa Gandera vārtu guvumu (2:1). Otrajā trešdaļā pretinieki vispirms apmainījās vārtu guvumiem (Džovanni Morini panāca izlīdzinājumu, bet Viveiross no jauna vadībā izvirzīja austriešus), bet tad divus vārtus divu minūšu laikā guva Marko Insams, vadībā jau izvirzot Itāliju (3:4). Sešas sekundes pirms otrās trešdaļas beigām Braians Leblers Austrijai panāca izlīdzinājumu (4:4). Trešajā periodā Ganders atkal izvirzīja vadību Itāliju (4:5), bet tas bija itāliešu pēdējais vārtu guvums spēlē. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Tomass Rafls izlīdzināja rezultātu (5:5), bet pagarinājumā Lukašs Haudums atnesa Austrijai uzvaru.

Itālijas izlasei šīs bija pirmās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta. Vēl Itālijas hokejisti pārbaudes mačos sacentīsies ar Kazahstānu (19. aprīlī), Slovēniju (23. aprīlī) un ASV(2. maijā). Visas spēles itālieši aizvadīs savā laukumā.

Itālijas izlase pagājušajā gadā izcīnīja otro vietu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā un atgriezās augstākajā divīzijā. Gaidāmajā pasaules čempionātā Latvijas hokejisti ar Itāliju tiksies 9. maijā. Šī būs Latvijas trešā spēle turnīrā.

Austrijas izlasei šī bija pēdējā spēle pārbaudes spēļu ciklā. Austrija jau šonedēļ uzsāks dalību pasaules čempionātā 1. Divīzijā, A grupā, kas notiks Kijevā.

Izmantotie resursi:
FISG - Federazione Italiana Sport del Ghiaccio
Home - Eishockey.at


, 2017-04-17 22:22, pirms 7 gadiem
Ļoti minimāli zaudēja, mums būs smaga cīņa.
, 2017-04-17 23:11, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Ļoti minimāli zaudēja, mums būs smaga cīņa.
jā, zaudēja komadai, kas nemaz nespēlēs augstākajā divīzijā un kurai pirms gada neļāva tikt uz augšu.
, 2017-04-17 23:52, pirms 7 gadiem
Pajoliņam Jirgenam Rozenbergam gribētu atgādināt, ka rudenī OS kvalī mēs izsmērējām austriešus ar 6:0 un kāpareizi piezīmēja Kecbaja, AUT izlase patreiz ir 1. div komanda.
, 2017-04-17 23:59, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Pajoliņam Jirgenam Rozenbergam gribētu atgādināt, ka rudenī OS kvalī mēs izsmērējām austriešus ar 6:0 un kāpareizi piezīmēja Kecbaja, AUT izlase patreiz ir 1. div komanda.
ir vērts vispār ko pajoliņiem atgādināt?
, 2017-04-18 11:19, pirms 7 gadiem
Itāļiem ir krietni mazāk pārbaudenes, nekā mums, interesanti, kāpēc tā? Savukārt, 1. divīzijā, kā tur īsti ir, vai Austrija spēlēs vienā grupā ar Kazahstānu?
, 2017-04-18 12:07, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Itāļiem ir krietni mazāk pārbaudenes, nekā mums, interesanti, kāpēc tā? Savukārt, 1. divīzijā, kā tur īsti ir, vai Austrija spēlēs vienā grupā ar Kazahstānu?
Pirmā divīzija ir viena Agrupa
, 2017-04-18 12:11, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Itāļiem ir krietni mazāk pārbaudenes, nekā mums, interesanti, kāpēc tā? Savukārt, 1. divīzijā, kā tur īsti ir, vai Austrija spēlēs vienā grupā ar Kazahstānu?
2017 World Championships
, 2017-04-18 14:06, pirms 7 gadiem
Cerams itali, ka iekluva ta izlidos no elites, protams vinu galvena spele, visticamk bus pret Latviju, bet kas to zina, ka tur punkti samaisisies.

Division I Group A sogad bus pamatiga klope par ieklusanu elite. Hungary, Kazakhstan, Poland, Austria cinisies par eliti, favorite Kazahstana, bet kas bus otra gruti prognozet, par izdzivosanu cinisies South Korea un Ukraine.
, 2017-04-18 14:36, pirms 7 gadiem
WKS rakstīja: Pajoliņam Jirgenam Rozenbergam gribētu atgādināt, ka rudenī OS kvalī mēs izsmērējām austriešus ar 6:0 un kāpareizi piezīmēja Kecbaja, AUT izlase patreiz ir 1. div komanda.
Nevis 6:0, bet 8:1
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
8

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
12

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.