Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Konstantīns Fjodorovs

Juniori zaudē Dānijai 20 bullīšu sērijā, bet uzvar Četru nāciju turnīrā

Juniori zaudē Dānijai 20 bullīšu sērijā, bet uzvar Četru nāciju turnīrā
Latvijas U-18 hokeja izlase
Foto: Ģirts Gertsons

Neskatoties uz zaudējumu pēcspēles metienu sērijā pret Dāniju ar 2:3, Latvijas U-18 izlase ar septiņiem punktiem trijos mačos triumfējusi Liepājā notiekošajā Četru nāciju turnīrā.

Šajās dienās Liepājā sapulcējušas Latvijas, Dānijas, Norvēģijas un Austrijas U-18 izlases. Savā pirmajā spēlē Latvija pārspēja Austriju ar 4:0, bet nākamajā dienā ne bez grūtībām tika galā ar Norvēģiju – 3:2. Turnīra noslēdzošajā dienā mačā pret Dāniju, kas tikusi galā ar norvēģiem (3:0) un piekāpās austriešiem (2:3), ar pamatlaiku nepietika. Vēl jo vairāk – tieši viesi atklāja rezultātu, izmantojot skaitlisko vairākumu, spēles astotajā minūtē precīzs bija Frederiks Kaels - 0:1. Pirmā perioda otrajā pusē Latvija neizmantoja nevienu no diviem vairākumiem, līdz ar ko uz pirmo pārtraukumu aizgāja iedzinējos.

Spēles vidū Riharda Norvaiša vietu vārtos ieņēma Artūrs Šilovs, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Ņikita Mateiko panāca izlīdzinājumu no Patrika Marcinkēviča piespēles - 1:1. Dāņi nenolaida rokas un turpināja uzbrukt, nopelnot iespēju izpildīt soda metienu, kas gan palika nerealizēts un pamatlaiks noslēdzās neizšķirti. Papildlaikā Latvija palika mazākumā, spējot to izturēt un spēles uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienu sērijā.

Pēc pieciem mēģinājumiem katras komandas izpildījumā arī bullīšos rezultāts bija 1:1. Sērija turpinājās līdz pirmajai kļūdai. Vēl pēc četriem mēģinājumiem bija 2:2, tad dāņi iemeta arī nākamo metienu, bet Raimonds Vītoliņš bija neprecīzs un uzbrucējs Viljams Nistrups atnesa Dānijai uzvaru šajā spēlē, bet turnīrā tāpat triumfēja Latvija.

U-18 izlase Oļega Sorokina, Herberta Vasiļjeva un Jura Ozola vadībā turpina gatavoties pasaules čempionātam 1A divīzijā, kas norisināsies Rīgā no 2. līdz 8. aprīlim. Par vietu elites divīzijā būs jācīnās ar Vāciju, Dāniju, Norvēģiju, Kazahstānu un Slovēniju.

Četru nāciju turnīrs U-18 izlasēm, Liepāja, 17. februāris

Latvija – Dānija 1:1 (1:0; 0:0; 0:1; 0:0; 0:0)
Vārti: 7:32 Kaels (Brikmans, Brondbergs) 0:1, 53:34 Mateiko (Marcinkēvičs) 1:1, 65:00 Nistrups
Metieni: 34:36
Vārtsargi: Norvaišs (līdz 30:44), Šilovs (no 30:44) – Elmoss (līdz 59:15)

Četru nāciju turnīra kopvērtējums

VietaKomandaSp.UUPZPZVārtiPunkti
1.Latvija320108:47
2.Dānija311017:45
3.Norvēģija310029:73
4.Austrija310024:133

Izmantotie avoti:
LHF | Sākums


4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.