Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

88 gadu vecumā miris Uldis Opits - sieviešu un veterānu hokeja Latvijā aizsācējs

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

88 gadu vecumā miris Uldis Opits - sieviešu un veterānu hokeja Latvijā aizsācējs
Uldis Opits. Foto: LHF

88 gadu vecumā aizsaulē devies Latvijas hokeja vecmeistars Uldis Opits, pavēstījusi Latvijas Hokeja federācija.

Uldis Opits bija ievērojams hokeja organizators, sieviešu un veterānu hokeja Latvijā iniciators. Viņš uzsācis ne tikai Latvijas hokeja vecmeistaru sacensības, bet arī piedalījies amatieru hokeja pirmsākumos. Šogad Opits kopā ar domubiedriem izveidojis Eiropas Hokeja veterānu līgu.

Jaunības gados Opits bija Rīgas “Daugavas” meistarkomandas vārtsargs. Hokeju viņš sāka spēlēt pagājušā gadsimta vidū. Pēc karjeras beigām Opits gandrīz 20 gadus strādāja par treneri “Dinamo” hokeja skolā.

Deviņdesmito gadu sākumā Opits aizsāka Latvijas sieviešu hokeju un ir bijis sieviešu valstsvienības galvenais treneris vairākos turnīros.

Daloties savās atmiņās, Opits reiz stāstīja, ka izbraukumā Sibīrijā hokejs spēlēts pat -38 grādu salā. Rezervisti segušies ar segām, kas paņemtas no viesnīcas, un mačs bijis sadalīts sešos desmit minūšu nogriežņos. Uz spēlēm komanda ar vilcienu no Rīgas braukusi vismaz četras dienas, hokejisti bruņojušies ar ģitāru un akordeonu.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6755/lidz...