Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta uzvar Somijas klubu

Agris Suveizda

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta uzvar Somijas klubu
Latvijas U18 izlase. Foto: Guntis Lazdāns, lhf.lv

LETA. Latvijas U-18 hokeja izlase trešdien svinēja uzvaru pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta. Latvieši ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja Somijas junioru līgas bronzas medaļas ieguvēju Vāsas "Sport".

Vienīgie vārti tika gūti 16 sekundes pirms otrā perioda beigām, kad pēc Jāņa Švanenberga un Gustava Millera piespēlēm precīzi meta Rihards Liģis. Vārtsargs Artūrs Šilovs atvairīja visas 26 pretinieku mestās ripas. Pasaules čempionāts U18 elites grupā no no 18. līdz 28.aprīlim norisināsies Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā, bet Latvija cīnīsies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Krieviju, Slovākiju un Šveici, pirmo spēli aizvadot 19. aprīlī pret mājinieci Zviedriju.

Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins sastāvā iekļāvis 23 hokejistus - trīs vārtsargus, septiņus aizsargus un 17 uzbrucējus. Vislielākā pārstāvniecība no sastāvā iekļautajiem spēlētājiem ir no Hokeja skolas "Rīga" komandas - tādi kopumā ir 11 hokejisti, bet astoņi spēlētāji ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) vienības "Rīga".

Aprīļa pirmajā nedēļā Latvijas U-18 komanda aizvadīja treniņnometni Ventspilī, bet pēc tam vienība turpināja čempionātam gatavoties Rīgā, kur pārbaudes spēlē ar 2:6 piekāpās Latvijas pieagušo izlases kandidātiem. Savukārt svētdien Latvijas U18 izlase devās uz Somiju. Arī šajā sezonā Latvijas U18 izlases galvenajam trenerim asistēs Juris Ozols un Herberts Vasiļjevs.

Pērnā gada U18 pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kas norisinājās "Arēna Rīga", Sorokina vadītā valstsvienība izcīnīja uzvaras visās piecās spēlēs un ieguva ceļazīmi uz eliti.

Latvijas U18 hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātam:

vārtsargi - Artūrs Šilovs, ("Rīga"), Rūdolfs Lazdiņš (Hokeja skola "Rīga"), Kārlis Reinis Riba ("Lido");

aizsargi - Patriks Ozols ("Lido"), Ernests Ošenieks, Kārlis Krustiņš (abi - HS "Rīga"), Miks Tumānovs, Harijs Brants, Ņikita Mateiko (visi - "Rīga"), Nauris Sējējs (Ženēvas "Servette", Šveice);

uzbrucēji - Rūdolfs Polcs, Gustavs Millers, Jānis Švānenbergs, Patriks Zabusovs (visi - "Rīga"), Gļebs Prohorenkovs, Raivis Kristiāns Ansons, Kristaps Skrastiņš, Ralfs Jevdokimovs, Rihards Liģis, Roberts Petrovičs, Aleksandrs Biškins, Raimonds Mikus Vītoliņš (visi - HS "Rīga"), Patriks Marcinkēvičs ("Prizma").

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2019-04-16 18:16, pirms 5 gadiem
....hokeja izlase trešdien svinēja uzvaru....
Tas ir pirms nedēļas?

     [+] [-]

, 2019-04-16 18:31, pirms 5 gadiem
terex rakstīja: ....hokeja izlase trešdien svinēja uzvaru....
Tas ir pirms nedēļas?
...kad nepārbaudot saturu tiek copy/paste Letas ziņas...

bet nu, cerēsim uz brīnumu un palikšanu Elitē... Lai arī sastāvs tāds tendenciozs, varbūt izdodas pārsteigt jau slovākus?

  -3 [+] [-]

, 2019-04-16 19:24, pirms 5 gadiem
Nesen bija raksts par 3 latviešu jaunajiem spēlētājiem no Ženēvas servetti, visiem bija cienīga statistika izlasē, cik tas neizklausās dīvaini tikai Sejeja dēls, pārējie no hk Rīga vai hs Rīga un dažs labs no prizmas, vai tiešām tas ir labākais sastāvs ko mēs varējām dabūt?

  +2 [+] [-]

, 2019-04-16 19:39, pirms 5 gadiem
Robis87 rakstīja: Nesen bija raksts par 3 latviešu jaunajiem spēlētājiem no Ženēvas servetti, visiem bija cienīga statistika izlasē, cik tas neizklausās dīvaini tikai Sejeja dēls, pārējie no hk Rīga vai hs Rīga un dažs labs no prizmas, vai tiešām tas ir labākais sastāvs ko mēs varējām dabūt?
A tu paskatījies, kuros gados tie citi dzimuši?

  -2 [+] [-]

, 2019-04-16 19:45, pirms 5 gadiem
Nē, bet tas principā nemaina lietas būtību 1 no "lido" 1 ārzemnieks, 1 no "prizma" un visi pārējie hs un hk Rīga, laikam visu laiku vienveidīgakais sastāvs kuru nācies redzēt, sajūta ka cempis, mums būs diezgan bēdīgs

     [+] [-]

, 2019-04-17 01:31, pirms 5 gadiem
Robis87 rakstīja: Nē, bet tas principā nemaina lietas būtību 1 no "lido" 1 ārzemnieks, 1 no "prizma" un visi pārējie hs un hk Rīga, laikam visu laiku vienveidīgakais sastāvs kuru nācies redzēt, sajūta ka cempis, mums būs diezgan bēdīgs
Tie tevis pieminētie šveicieši ir krietni par vecu u-18 čempim. Pirms gudri runāt, vajag tā kā faktus pārbaudīt...