Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Vīgners: "Latvijas hokejam ir jāizmanto Hārtlija devums maksimāli"

Andrejs Siliņš

Vīgners: "Latvijas hokejam ir jāizmanto Hārtlija devums maksimāli"
Rolands Vīgners
Foto: Guntis Lazdāns, lhf.lv

Šovakar 20:30 Latvijas hokeja izlase "Euro Ice Hockey Challenge" turnīrā Dānijā tiksies ar Franciju. Vakardienas mačā pret Austrijas izlasi Latvijas valstsvienības rindās debitēja Rolands Vīgners, kurš guva vārtus un sarunā ar lhf.lv norādīja, ka daudzas lietas trenera Boba Hārtlija treniņos dzirdējis pirmoreiz dzīvē.

“Pirms braukšanas uz halli un iesildīšanās laikā vēderā nedaudz jutu taurenīšus. Pēc tam sapratu, ka nav no kā baidīties – ir jāiet uz priekšu un jāspēlē. Vēl papildus mieru man deva tas, ka spēlēju vienā uzbrucēju virknējumā ar saviem vienaudžiem – Bruno Zabi un Egilu Kalnu,” savu debiju komentēja Vīgners.

Izlases debijas spēlē Vīgners, apspēlējot divus pretiniekus, guva ļoti skaistus vārtus. “Viduszonā pārtvēru piespēli, apspēlēju uzbrucēju un palika priekšā tikai aizsargs. Francijā biju guvis līdzīgus vārtus, tādēļ mēģināju apspēlēt arī aizsargu un virzījos uz vārtiem, ko Bobs Hārtlijs arī no mums prasa. Varbūt nedaudz arī paveicās.”

“Esmu ļoti pārsteigts par to, cik detalizēti Bobs pieiet visām niansēm,” atzina 26 gadus vecais uzbrucējs. “Pēc pirmā treniņa Rīgā aizgāju mājās un sāku domāt: spēlēju hokeju 21 gadu un neviens treneris man dzīvē neko tādu nebija mācījis. Latvijas hokejam ir jāizmanto Hārtlija devums maksimāli. Viņš ir augstākās klases treneris.”

Šodien Latvija spēkosies ar Franciju, bet beidzamais mačs mūsu hokejistiem paredzēts 17.februārī pret Dāniju.

Atgādināsim, ka novembra EIHC turnīrā Francijā Latvijas izlase paŗliecinoši triumfēja šajā posmā, izcīnot uzvaras visās trijās spēlēs.

Latvijas izlases sastāvs EIHC turnīram Dānijā

Vārtsargi: Ivars Punnenovs ("SCL Tigers", Šveice), Rihards Cimermanis ("Zemgale/LLU").
Aizsargi: Guntis Galviņš (Rīgas “Dinamo”), Oskars Cibuļskis (“Mountfield”, Čehija), Ralfs Freibergs ("HC Zlin", Čehija), Roberts Kaļķis (HK "Rīga"), Artūrs Salija ("HC Nove Zamky", Slovākija), Renārs Kārkls (HK “Rīga”), Edmunds Augstkalns (“Strasbourg”, Francija), Rūdolfs Kalvītis (“Aurora University Spartans”, ASV).
Uzbrucēji: Roberts Bukarts (“HC Zlin”, Čehija), Rihards Bukarts, Edgars Kulda (abi Rīgas “Dinamo”), Rodrigo Ābols ("Orebro HK", Zviedrija), Rolands Vīgners (“Mulhouse”, Francija), Mārtiņš Cipulis, Sandis Zolmanis (abi HK “Kurbads”), Roberts Jekimovs (“Frederikshavn White Hawks”, Dānija), Rihards Marenis (“Aurora University Spartans”, ASV), Linards Mazurs-Mago ("Aker/Strangnas", Zviedrija), Bruno Zabis, Egils Kalns (abi "Liepāja/Optibet"), Rūdolfs Polcs (HS “Rīga2001”).

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums