Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ivanānam piedāvā darbu izlasē, kandidātiem pārbaude pret "Lada"

Ivanānam piedāvā darbu izlasē, kandidātiem pārbaude pret "Lada"
Raitis Ivanāns pārmāca savu pretinieku NHL (2010)
Foto: AP/Scanpix

Latvijas izlašu trenera-koordinatora Ērika Miļuna vadībā "Volvo SC" ledus hallē jau otro nedēļu notiek valstsvienības kandidātu treniņi. Laikraksts "Diena" informē, ka 20. jūlijā plkst. 16:30 būs pārbaudes mačs pret Arta Ābola trenēto Toljati "Lada".

Kā zināms, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans jau devis mājienu, ka izlasē pagaidām vēl nezināmā galvenā trenera asistenti būs Kārlis Zirnis un Ēriks Miļuns. Tiek meklēts fiziskās sagatavotības treneris, te viens no galvenajiem variantiem ir bijušais NHL kauslis Raitis Ivanāns, no kura tiek gaidīta atbilde.

Latvijas izlases kandidātu treniņi notiek jau no 6. jūlija. Vārtus sargā Edgars Masaļskis un Kristers Gudļevskis. Treniņi turpināsies līdz nedēļas beigām, bet pirmdien būs mačs pret Toljati klubu. Šonedēļ nometnē darbu neturpina Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums - viņi devušies uz Maskavas "Dinamo", kas vakar sāka gatavošanos jaunajai sezonai.

"Lada" vakar izlidoja uz treniņnometni Latvijā. Krievu klubs gatavosies Ozolnieku ledus hallē. 20. jūlija pārbaudei būs neoficiāls raksturs, savukārt pirmā oficiālā pārbaudes spēle Toljati klubam būs 24. datumā Valmierā pret Rīgas "Dinamo". Kā jau ziņots, līdzšinējais dinamiešu galvenais treneris Artis Ābols tagad ir galvenā trenera asistents Pievolgas vienībā.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"
www.hclada.ru


Slēpts komentārs: Simply_the_BEAST
, 2015-07-14 11:30, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ivanāns kā izlases fiziskās sagatavotības treneris? Nopietni?
UN,kas tur būtu slikts? Cilvēks ar 8-9 gadu NHl pieredzi NHL ,tajā arodā,kur fiziskais ir vissvarīgākais no visām pzoīcjām,arodiem. Pēc pagājušā gada knapi vilktajām kājām noteikti būtu labāk+ Ivanš varētu arī pamācīt dažam labam ,ka reizēm ir jāaizstāv vārtsargs vai vājāks komandas biedrs,nevis jāaizslido smaidot nomainīties
, 2015-07-14 11:33, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ivanāns kā izlases fiziskās sagatavotības treneris? Nopietni?
Kāpēc gan ne? Mani tikai baida, ka viņam nav darba pieredzes šajā amatā kā darbiniekam.
Slēpts komentārs: H.E.N.R.Y.
, 2015-07-14 11:35, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Ivanāns kā izlases fiziskās sagatavotības treneris? Nopietni?
Uzskotu, ka Ivanāns ar sovu dzeives pīredzi un zynuošonam itam dorbam ir ideāls kandidāts...

Simply_the_BEAST ja esi tik skeptiski nuskaņuots, tod pastuosti, kū tu gribeitu redzeit LV izlasī par fiziskuos sagatavuoteibys treneri???
, 2015-07-14 11:37, pirms 9 gadiem
Par to, vai viņš pats zina, kas un kā jādara, jautājumu droši vien nav - cita lieta, vai viņš to spētu iemācīt citiem. Ne visi labi sportisti kļūst par labiem treneriem. No otras puses - ja nepamēģinās, tad arī neuzzinās. Vienīgi kā viņam ar trenera sertifikātu - LHF taču neņems darbā treneri bez tāda?
, 2015-07-14 11:40, pirms 9 gadiem
Ivanāns kā policists tā ir viena lieta, bet Ivanāns kā fiziskās sagatavības treneris pavisam kas cits. Neticu ka viņš var būt labs kā treneris. Viņš var parādīt kā vajag darīt, bet treneris ir arī padagogs, oratora talantam kaut cik jābūt, arī kaut kādai izpratnei par metodiku, jābūt kaut kādai izglītībai (kaut vai pašmācības ceļā šajā amatā). Nevar vadīties tikai no savas personīgās pieredzes , no sava ķermeņa specifikas.
Jebkurā gadījumā lai veicas jaunajā darbā.
, 2015-07-14 11:41, pirms 9 gadiem
zzk rakstīja: Par to, vai viņš pats zina, kas un kā jādara, jautājumu droši vien nav - cita lieta, vai viņš to spētu iemācīt citiem. Ne visi labi sportisti kļūst par labiem treneriem. No otras puses - ja nepamēģinās, tad arī neuzzinās. Vienīgi kā viņam ar trenera sertifikātu - LHF taču neņems darbā treneri bez tāda?
Un kā viņam ar papīriem? Irbem nebija, viņu atlaida. Ivanānam vismaz C kategorijas kursi ir izieti?
, 2015-07-14 11:44, pirms 9 gadiem
Simply_the_BEAST rakstīja: Un kā viņam ar papīriem? Irbem nebija, viņu atlaida. Ivanānam vismaz C kategorijas kursi ir izieti?
Tys ir juoprosa Hokeja ekspertam Juram Miņimam, kas ir staiguojūša hokeja enciklopēdija...
, 2015-07-14 11:44, pirms 9 gadiem
Par fiziskās sagatavotības treneri vēl neviens nav piedzimis.Var jau šeit filozofēt daudz ko,bet visu pierādīs padarītais darbs.
, 2015-07-14 11:45, pirms 9 gadiem
Trenēties pašam un trenēt citus, tās ir divas dažādas atšķirības, kā saka. Vēl jo vairāk - trenēt KOMANDU (20+ spēlētājus), plānot viņiem slodzes, formas pīķus, koriģēt treniņus atbilstoši katram individuāli (savainojumi utml.) utt. Tur ir jābūt diezgan pamatīgai zināšanu bāzei.'

Es tagad nesaku, ka Ivanānam tādas nav, jo kļūt par vienu no stiprākajiem NHL hokejistiem, n-tos gadus strādāt par kausli, aizvadot neskaitāmas cīņas un pat daudz maz saglabājot veselību, arī ir jāprot, taču, kā jau teicu, tas ir kaut kas pavisam cits kā tiek prasīts no fiziskās sagatavotības treneriem.

Par Ivanāna (un arī Girgensona) spēku uz NHL hokejistu fona var palasīt te:
NHL hokejistu spēks | Liels un stiprs
, 2015-07-14 11:54, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Ivanāns kā policists tā ir viena lieta, bet Ivanāns kā fiziskās sagatavības treneris pavisam kas cits. Neticu ka viņš var būt labs kā treneris. Viņš var parādīt kā vajag darīt, bet treneris ir arī padagogs, oratora talantam kaut cik jābūt, arī kaut kādai izpratnei par metodiku, jābūt kaut kādai izglītībai (kaut vai pašmācības ceļā šajā amatā). Nevar vadīties tikai no savas personīgās pieredzes , no sava ķermeņa specifikas.
Jebkurā gadījumā lai veicas jaunajā darbā.
Nu Tu ar neizskaties pēc pedagoga - ir problēmas ar rakstību un domas formulēšanu, pasniegšanu citiem, bet pats sevi dēvē par labu esam. Tāpēc nevajag "apzīmogot" Ivanānu. Sliktāks fiziskais kāds bija pēdējā PČ jau vairs laikam nevar būt.
, 2015-07-14 12:00, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Nu Tu ar neizskaties pēc pedagoga - ir problēmas ar rakstību un domas formulēšanu, pasniegšanu citiem, bet pats sevi dēvē par labu esam. Tāpēc nevajag "apzīmogot" Ivanānu. Sliktāks fiziskais kāds bija pēdējā PČ jau vairs laikam nevar būt.
Vienmēr jānodala vairākas lietas. Kad es kaut ko rakstu darbam, kad strādāju tā ir pavisam cita lieta. Man par to maksā. Katru uzrakstīto teikumu pārbaudu darbā vairākas reizes, tad domāju ko un kā teikt. Šeit es atpūšos, savu rakstīto bieži nepārlasu, nepiedomāju , rakstu kas ienāk prātā. Es te nestrādāju, man šeit par komentāriem nemaksā, tas nav mans darbs.
, 2015-07-14 12:02, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Vienmēr jānodala vairākas lietas. Kad es kaut ko rakstu darbam, kad strādāju tā ir pavisam cita lieta. Man par to maksā. Katru uzrakstīto teikumu pārbaudu darbā vairākas reizes, tad domāju ko un kā teikt. Šeit es atpūšos, savu rakstīto bieži nepārlasu, nepiedomāju , rakstu kas ienāk prātā. Es te nestrādāju, man šeit par komentāriem nemaksā, tas nav mans darbs.
Tieshaam tev Savickis kaadu kapeiku neatmet?
, 2015-07-14 12:03, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kaapeec tad citaas izlasees par fiz.sag.tr. nestraadaa bijushie kaushlji?
Nosaukt viņu prosta par kausli ir diezgan naivi..
, 2015-07-14 12:06, pirms 9 gadiem
dueto rakstīja: Nosaukt viņu prosta par kausli ir diezgan naivi..
Taa jau bija vinja lielaakaa kvalitate kaa speeleetajam.
Ja tev labaak patiik, varu vinju saukt par snaiperi
, 2015-07-14 12:08, pirms 9 gadiem
Kā ar attiecīgo izglītību Ivanānam, lai varētu strādāt izlasē (ja atceramies gadījumu ar Kirovu un Irbi)?
, 2015-07-14 12:11, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Kā ar attiecīgo izglītību Ivanānam, lai varētu strādāt izlasē (ja atceramies gadījumu ar Kirovu un Irbi)?
kāpēc tā daudzi iespringuši par izglītību? iestāsies LSPA C kategorijas treneru kursos par 600 eiro un lieta darīta...
p.s. Irbe pat to nespēja izdarīt 2 sezonu laikā...tāpēc salīdzinājums nevietā!
, 2015-07-14 12:13, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tieshaam tev Savickis kaadu kapeiku neatmet?
Nedod gan. Varēja jau maksāt 1 centu dienā, tad par miljonāru kļūtu, bet nekā.
, 2015-07-14 12:16, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: kāpēc tā visi iespringuši par izglītību? iestāsies LSPA treneru C kategorijas treneru kursos par 600 eiro un lieta darīta...
p.s. Irbe pat to nespēja izdarīt 2 sezonu laikā...tāpēc salīdzinājums nevietā!
Nu tur, protams, nav nekā sarežģīta, taču vienalga tas papīra saņemšanas process nav tik vienkāršs kā samaksā, aizej pasēdi un paņem papīru, jo vispirms ir priekšmetu eksāmeni, tad gala eksāmens iekš kursu organizētājiem (ne obligāti LSPA), tad federācijas atzinumu jāsaņem, tad - eksāmens pie LSFP.
, 2015-07-14 12:20, pirms 9 gadiem
Ivanānam palīgos jāņem Kambala...labs duets būtu...
, 2015-07-14 12:21, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu tur, protams, nav nekā sarežģīta, taču vienalga tas papīra saņemšanas process nav tik vienkāršs kā samaksā, aizej pasēdi un paņem papīru, jo vispirms ir priekšmetu eksāmeni, tad gala eksāmens iekš kursu organizētājiem (ne obligāti LSPA), tad federācijas atzinumu jāsaņem, tad - eksāmens pie LSFP.
ja nespēs pabeigt tik elementāru un vienkāršu lietu , kā C kategorijas treneru kursus, tad nav ko meklēt trenera arodā...
, 2015-07-14 12:21, pirms 9 gadiem
labāk meklējuši treneri kurš vīriem iemācītu, ka pa vārtiem ir jāmet
kaut Beļavskis tāds arī varēja būt ... nesanāca pat viņam
, 2015-07-14 12:23, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Vienmēr jānodala vairākas lietas. Kad es kaut ko rakstu darbam, kad strādāju tā ir pavisam cita lieta. Man par to maksā. Katru uzrakstīto teikumu pārbaudu darbā vairākas reizes, tad domāju ko un kā teikt. Šeit es atpūšos, savu rakstīto bieži nepārlasu, nepiedomāju , rakstu kas ienāk prātā. Es te nestrādāju, man šeit par komentāriem nemaksā, tas nav mans darbs.
Nu to jau es ar saku, par Ivanānu maz kas zināms, lai atzītu par nederīgu, iespējams viņs ir hokeja komandu fiziskās sagatavotības guru.
, 2015-07-14 12:27, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: ja nespēs pabeigt tik elementāru un vienkāršu lietu , kā C kategorijas treneru kursus, tad nav ko meklēt trenera arodā...
Es jau arī piebildu, ka nekas sarežģīts tas nav, bet nav jau arī tā vienkārši. Pie tam, arī laiku tas prasa (pus gadu, laikam).

Taču man nav pārliecības, ka Ivanānam nav nekādu papīru, jo ASV viņš kaut ko trenēja (bērnus) un gan jau arī tam vajag papīrus. Turklāt, ASV pie trenera papīriem tikt ir vēl vieglāk nekā Latvijā, jo visu var darīt tiešsaistē, tik nezinu vai Latvijā tos atzīst (lai gan, ko no Amerikas pie mums neatzīst? ).
, 2015-07-14 12:33, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Nu to jau es ar saku, par Ivanānu maz kas zināms, lai atzītu par nederīgu, iespējams viņs ir hokeja komandu fiziskās sagatavotības guru.
Vairāki izsakās skeptiski par Ivānānu kā par šāda ampluā treneri, bet tev iebildumi tieši pret mani...
, 2015-07-14 12:51, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Trenēties pašam un trenēt citus, tās ir divas dažādas atšķirības, kā saka. Vēl jo vairāk - trenēt KOMANDU (20+ spēlētājus), plānot viņiem slodzes, formas pīķus, koriģēt treniņus atbilstoši katram individuāli (savainojumi utml.) utt. Tur ir jābūt diezgan pamatīgai zināšanu bāzei.'

Es tagad nesaku, ka Ivanānam tādas nav, jo kļūt par vienu no stiprākajiem NHL hokejistiem, n-tos gadus strādāt par kausli, aizvadot neskaitāmas cīņas un pat daudz maz saglabājot veselību, arī ir jāprot, taču, kā jau teicu, tas ir kaut kas pavisam cits kā tiek prasīts no fiziskās sagatavotības treneriem.

Par Ivanāna (un arī Girgensona) spēku uz NHL hokejistu fona var palasīt te:
http://lielsunstiprs.com/2015/07/09/nhl-hokejistu-speks/
Kira taču prasīs diplomu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-14 13:01, pirms 9 gadiem
FUNS rakstīja: Vairāki izsakās skeptiski par Ivānānu kā par šāda ampluā treneri, bet tev iebildumi tieši pret mani...
Nabaga Funis
, 2015-07-14 13:25, pirms 9 gadiem
Visi te gudri spriedelē kā būtu, ja būtu un bla bla bla, baigie Raita pazinēji, pēc pāris intervijām nevar spriest par cilvēku kā tādu. Uzskatu, ka viņš šādu iespēju ir nopelnījis.
, 2015-07-14 13:34, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kaapeec tad citaas izlasees par fiz.sag.tr. nestraadaa bijushie kaushlji?
A tu visus citu izlashu trenerus pazisti?
, 2015-07-14 13:35, pirms 9 gadiem
aalez rakstīja: A tu visus citu izlashu trenerus pazisti?
jaa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-07-14 13:38, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Trenēties pašam un trenēt citus, tās ir divas dažādas atšķirības, kā saka. Vēl jo vairāk - trenēt KOMANDU (20+ spēlētājus), plānot viņiem slodzes, formas pīķus, koriģēt treniņus atbilstoši katram individuāli (savainojumi utml.) utt. Tur ir jābūt diezgan pamatīgai zināšanu bāzei.'

Es tagad nesaku, ka Ivanānam tādas nav, jo kļūt par vienu no stiprākajiem NHL hokejistiem, n-tos gadus strādāt par kausli, aizvadot neskaitāmas cīņas un pat daudz maz saglabājot veselību, arī ir jāprot, taču, kā jau teicu, tas ir kaut kas pavisam cits kā tiek prasīts no fiziskās sagatavotības treneriem.

Par Ivanāna (un arī Girgensona) spēku uz NHL hokejistu fona var palasīt te:
http://lielsunstiprs.com/2015/07/09/nhl-hokejistu-speks/
1) Tieši tāpēc viņš būtu labs variants, jo ir pieredzējis daudz un dažādu traumu, zina, ko nozīmē trenēties ar tām utt.
2) Links (tb ļevā reklāma) uz rakstu pilnīgas aplamības, Tev, vecīt, ir ļoti nepareiza izpratne par cilvēka spēku kā tādu, tas, cik Tu vari uzspiest uz grudaka nemainīs to, cik labs hokejists vai cita sporta veida pārstāvis būsi, ja nu vienīgi tā nav svarcelšana utml, citiem vārdiem sakot, pēc tādas loģikas GSP (Georges St-Pierre) būtu jābūt ne labākam kā vidusmēra cilvēkam, jo, kā pats izteicies, nevar ne neko izspiest normāli, ne pacelt utt, taču cīņā kādu sagrābjot ir pavisam cita lieta, pēkšņi izskatās, ka spēku nebūtu kur likt.. Īsāk sakot, bezjēdzīgs raksts, tik pat labi varētu uzcept par to, kuriem no NHL hokejistiem labākas slidas.. Protams, modeļi un specifiskās mazās priekšrocības it kā atšķiras, bet diezvai tas kādu pēkšņi padarīs par Krosbiju/Stamkosu/Ovechkinu utml..
, 2015-07-14 13:44, pirms 9 gadiem
atletic77 rakstīja: kas tu par ekspertu pamulkis vien esi fiziskas sagatavotibas treneris neatbild par veselibu par to atbild arsts un Ivanans var drosi trenet vins tak sev uzstreneja fizuhu pasties uz vinu un programas ir daudz vins ir trenejies nhl un var to nodot talak cik zinu nhl riepas nestaipa ka to dara post krievija lai trene baigie specuki saradusies kad trenes tad redzes kas un ka vismaz pie Ivanana saks treneties normali ja ne pa ausi dabus visi stari
Treneris neatbild par veselību? Forši. Tad jau fiz. sagatavotības treneris var likt darīt visādus nesaprotamus un traumatiskus vingrinājumus, bet ārstam tikai nesīs "kritušos".

Par Ivanāna formu overall - laba. Par to kā tā tiek panākta - labāk paklusēsim.

Par riepām... Riepa kā treniņa ekipējums ir ĻOTI labs rīks, kuru izmanto VISUR, tajā skaitā NHL. Ko ar to riepu darīt - vilkt, stumt, velt, tā jau ir trenera kompetence, bet tas tiek darīts un ĻOTI biež.
Par vilkšanu kā kustību, te būs neliels Martina Senluī kāju treniņa apskats: Kā trenējas profesionāļi: Martins Senluī |...

Stumšana/vilkšana arī ir pamatu pamats fiz. sagatavotībā hokejistiem.

Saliekot to visu kopā - riepas vilkšana ir ĻOTI neslikts vingrinājums, ja tiek pildīts pareizi un pareizā laikā, vietā, apjomā.
Linards Feldbergs un Krišjānis Rēdlihs darbībā. Foto: Федерація хокею України
3

Feldbergs spēlē arī šodien, Ukrainas hokejisti revanšējas Latvijas klubu izlasei

Latvijas klubu izlase šodien "Daugavas" ledus hallē ar 1:2 pagarinājumā piekāpās Ukrainas hokeja valstsvienībai.
Martins Laviņš Ukrainas valstsvienības vārtu priekšā. Foto: Федерація хокею України
13

Rihardam Bukartam divas izšķirošās ripas, Latvija atspēlējas un pieveic Ukrainu

Latvijas klubu hokeja izlase šovakar "Daugavas" Ledus hallē atspēlējās un ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Ukrainas valstsvienību.
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix
16

Merzļikins Latvijas izlases rindas varētu papildināt nākamnedēļ

Kā portālam ''Defli'' norādīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis, tad nākamās nedēļas sākumā tiekot sagaidīta Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtsarga Elvja Merzļikina ierašanās Rīgā. Jau iepriekš bija vēstīts, ka viņš apstiprinājis savu spēlēšanu valstsvienībā šī gada pasaules čempionātā.