Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Hokeja izlases kandidātiem pievienojies U20 uzbrucējs Buncis

Hokeja izlases kandidātiem pievienojies U20 uzbrucējs Buncis
Filips Buncis
Foto: LHF

Latvijas hokeja valstsvienības treniņiem, turpinot gatavošanos pasaules čempionātam, kas maijā norisināsies Vācijā un Francijā, otrdien pievienojies U20 izlasē spēlējušais uzbrucējs Filips Gundars Buncis, kurš atgriezies dzimtenē pēc sezonas Ziemeļamerikā.

19 gadus vecais Buncis pabeidza jau savu trešo sezonu Ziemeļamerikas junioros, NAHL čempionātā pārstāvot Džonstaunas "Tomahawks" vienību. Šajā sezonā Buncis aizvadīja 44 mačus, guva desmit vārtus, atdeva 25 rezultatīvas piespēles, nopelnīja 93 soda minūtes un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+12). Buncis šosezon bija "Tomahawks" kapteinis.

Pasaules U20 čempionātā Buncis piedalījās sešās spēlēs un izcēlās ar diviem rezultativitātes punktiem (1+1), kā arī desmit soda minūtēm un negatīvu lietderības rādītāju (-3). Pārstāvējis Latviju divos U20 čempionātos un divos U18 čempionātos (abos gadījumos - gan pirmajā divīzijā, gan elitē), bet pieaugušo valstsvienībā Buncis vēl nav spēlējis ne reizi.

Nākamajā sezonā Buncis gatavojas studēt un spēlēt hokeju Arizonas štata universitātē Fīniksā.

Latvijas hokeja valstsvienības galvenā trenera debija pie izlases stūres notiks 1. un 2. aprīlī „Arēnā Rīga” pret Krievijas izlasi. 7. un 8. aprīlī „Euro Hockey Challenge” tūres ietvaros Latvijas izlase aizvadīs divas spēles ar Baltkrievijas izlases hokejistiem. Jāatzīmē, ka tās būs pirmās valstsvienības spēles Daugavpilī. Iepriekš ārpus Rīgas ir spēlēts vienīgi Liepājā un Ventspilī.

Turpinājumā 14. un 15. aprīlī Latvijas valstsvienība izbraukumā sacentīsies ar Zviedriju, 21. un 22. aprīlī „Arēnā Rīga” ar Franciju. Pēdējās pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas 30. aprīlī un 1. maijā izbraukumā ar Vāciju.

Latvijas izlases pārbaudes spēļu grafiks pirms PČ

DatumsVietaPretinieks
01.04.Arēna RīgaKrievijas olimpiskā izlase
02.04Arēna RīgaKrievijas olimpiskā izlase
07.04DaugavpilsBaltkrievija
08.04DaugavpilsBaltkrievija
14.04SēderteljeZviedrija
15.04SēderteljeZviedrija
21.04Arēna RīgaFrancija
22.04Arēna RīgaFrancija
30.04BītigheimaVācija
01.05RāvensburgaVācija


, 2017-03-14 13:01, pirms 7 gadiem
Aizsargs? Vai nav tomēr uzbrucējs?
, 2017-03-14 13:05, pirms 7 gadiem
Nu jaa, tā var lažot tikai sportacentrs...
, 2017-03-14 13:07, pirms 7 gadiem
Uzbrucējs, aizsargs ar tādiem statiem tiktu draftēts.
, 2017-03-14 13:09, pirms 7 gadiem
Sezona NAHL nav beigusies, tā turpinās līdz 9. aprīlim. Bunča komandai pēdējā spēle regulārajā turnīrā paredzēta 8. aprīlī.
Skat.: Schedule | North American Hockey League | NAHL

Pie tam, "Tomahawks"ir jau nodrošinājuši sev vietu play-off, līdz ar to, arī 8. aprīlis vēl nav beigu datums Bunča sezonai.
Skat.: Standings | North American Hockey League | NAHL
, 2017-03-14 13:10, pirms 7 gadiem
Labs Siliņ, Nu cerams, ka parādīs sevi no labākās puses
, 2017-03-14 13:23, pirms 7 gadiem
Sastāvā tāpat nekādu cerību nav tikt
, 2017-03-14 13:36, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: Sezona NAHL nav beigusies, tā turpinās līdz 9. aprīlim. Bunča komandai pēdējā spēle regulārajā turnīrā paredzēta 8. aprīlī.
Skat.: Schedule | North American Hockey League | NAHL

Pie tam, "Tomahawks"ir jau nodrošinājuši sev vietu play-off, līdz ar to, arī 8. aprīlis vēl nav beigu datums Bunča sezonai.
Skat.: http://www.nahl.com/game-center/team-stats?season=38&league_code=nahl
Pirms gada Freibergs uzmeta savu komandu, šogad Buncis.

Zirņa vadītā komanda arī jau nodrošinājuši vietu PO, 9.aprīlī beidzas regulārā un play-off. Ziņoja, ka pievienošoties izlasei, bet vai nebūs vēlu? Galvenais treneris jau nevar pamest komandu, tas var norakt viņa karjeru...
, 2017-03-14 13:47, pirms 7 gadiem
Juris_Churis rakstīja: Pirms gada Freibergs uzmeta savu komandu, šogad Buncis.

Zirņa vadītā komanda arī jau nodrošinājuši vietu PO, 9.aprīlī beidzas regulārā un play-off. Ziņoja, ka pievienošoties izlasei, bet vai nebūs vēlu? Galvenais treneris jau nevar pamest komandu, tas var norakt viņa karjeru...
Diezgan interesanti ar Zirni ir. No vienas puses - labs speciālists, pārzin šo zupas katlu jau vairākus gadus, zin spēlētājus, ļoti iespējams, ka viņa ampulā Latvijas izlasē ir padomnieks. No otras puses, nafig raustīt Zirni, ja viņš ar komandu būs labi ja 2 nedēļas pirms čempja. Tad jautājums, kāda jēga no tā, un kāds ir rezultatīvais pienesums. Bet nu, ne man to spriest.
, 2017-03-14 13:48, pirms 7 gadiem
+ Nav teikts, ka Buncis uzmeta. Sākumā, vai tik nebija ziņa, ka arī Buncis uz noteiktu laiku tik pievienojas. Stipri šaubos, ka viņam vieta ir garantēta Latvijas izlasē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-14 13:54, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: Diezgan interesanti ar Zirni ir. No vienas puses - labs speciālists, pārzin šo zupas katlu jau vairākus gadus, zin spēlētājus, ļoti iespējams, ka viņa ampulā Latvijas izlasē ir padomnieks. No otras puses, nafig raustīt Zirni, ja viņš ar komandu būs labi ja 2 nedēļas pirms čempja. Tad jautājums, kāda jēga no tā, un kāds ir rezultatīvais pienesums. Bet nu, ne man to spriest.
Viens no trumpjiem bija videotrenera ampluā, paŗzin to program'un māk izgriezt, samontēt u.t.t. tieši darbam nepieciešamo. Un ja tā, tad pretiniekus jau ar pētīs vien pirms spēlēm
, 2017-03-14 14:16, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Viens no trumpjiem bija videotrenera ampluā, paŗzin to program'un māk izgriezt, samontēt u.t.t. tieši darbam nepieciešamo. Un ja tā, tad pretiniekus jau ar pētīs vien pirms spēlēm
Paldies, Tu pārliecināji
, 2017-03-14 14:17, pirms 7 gadiem
Ja grasās spēlēt Universitāšu līgā, tad, iespējams, uz laiku pievienojās Tomahaukiem, lai iedzīvotos Amerikā un iespēlētos viņu hokejā. Bet par pievienošanos izlasei - ja jau tur bija džeki no LHL, tad jau Buncis uz kādu brīdi arī ir pelnījis parādīties. Kadru apzināšana.
, 2017-03-14 14:50, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: + Nav teikts, ka Buncis uzmeta. Sākumā, vai tik nebija ziņa, ka arī Buncis uz noteiktu laiku tik pievienojas. Stipri šaubos, ka viņam vieta ir garantēta Latvijas izlasē.
bija minēts, ka Buncis Rīga ir uz 3 nedēļām, tad brauc atpakaļ uz ZAmeriku.
, 2017-03-14 14:51, pirms 7 gadiem
Pandora rakstīja: Ja grasās spēlēt Universitāšu līgā, tad, iespējams, uz laiku pievienojās Tomahaukiem, lai iedzīvotos Amerikā un iespēlētos viņu hokejā. Bet par pievienošanos izlasei - ja jau tur bija džeki no LHL, tad jau Buncis uz kādu brīdi arī ir pelnījis parādīties. Kadru apzināšana.
kas ir LHL?
, 2017-03-14 14:56, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: kas ir LHL?
Varbūt "Lietuvos hipertenzijos lyga" - lhl.lt ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-14 15:12, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tikmēr austrālietim Vūdam pirmais hat trick U18 čempī!
3:0 https://www.youtube.com/watch?v=iMjw-9MirMg
es saprotu, Volx, ka Tu sirgsti ar TOTĀLU uzmanības deficīta sindromu, bet vai tiešām vajag tēmu par Latvijas izlasi pie@irst ar kaut kādiem muļķīgiem austrāļiem???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-14 15:34, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: bija minēts, ka Buncis Rīga ir uz 3 nedēļām, tad brauc atpakaļ uz ZAmeriku.
Nu vot. Nē nu ok, pie izlases centru deficīta, ir jau forši, ka šobrīd izlase ir spējīga izsaukt U-20 izlases top centru uz pārbaudi, brīdī, kad viņa komanda ir nodrošinājusi vietu playoffos. Pēc laika, sanāk, ka viņš dosies komandai palīgā tieši uz playofiem un ja Buncis būs sevi labi apliecinājis + izkritīs kāds no esošajiem centriem/ vai Buncis būs izkonkurējis kādu no vietas sastāvā, tad jāatzīst, ka visai laba prakse jaunās vadības darbībā.
, 2017-03-14 15:36, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Austrāliesi, ja kas, izskatās parsteidzoši labi.
...un volx turpina malt pa savam... varbūt vispirms pajautāsi, vai vēl kādam šeit interesē austrāļu jauniešu hokejs?

Kādreiz Volx bija LHV - savas valsts līgas patriots, tagad par šodienas play-offu spēlēm ne vārda, toties par ķenguriem buldurē bez apstājas...
, 2017-03-14 15:38, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: Nu vot. Nē nu ok, pie izlases centru deficīta, ir jau forši, ka šobrīd izlase ir spējīga izsaukt U-20 izlases top centru uz pārbaudi, brīdī, kad viņa komanda ir nodrošinājusi vietu playoffos. Pēc laika, sanāk, ka viņš dosies komandai palīgā tieši uz playofiem un ja Buncis būs sevi labi apliecinājis + izkritīs kāds no esošajiem centriem/ vai Buncis būs izkonkurējis kādu no vietas sastāvā, tad jāatzīst, ka visai laba prakse jaunās vadības darbībā.
nu, jā - taču kāpēc tu runā par centru deficītu? Es galīgi neredzu, ka būtu reāls deficīts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-14 15:47, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: nu, jā - taču kāpēc tu runā par centru deficītu? Es galīgi neredzu, ka būtu reāls deficīts...
Deficīts varbūt nebūtu pareizais apzīmējums, bet kvalitatīvu centru, gan.
Ja neskaita Džeriņu Andri, tad es šobrīd īsti neredzu kandidātus uz Top-2 maiņu centra pozīcijām.
Kā tika novērots OS kvalifikācijā, tad 1. virknējumā starp Karsumu un Indraši, pa centru spēlēja Daugava. Taču vēl 2014. gadā, ja nemaldos, pirms pasaules čempja pats Daugaviņš atzina, ka komfortablāk jūtās tieši malās, bet zinot Daugavas attieksmi un skillu, nebrīnos, ka tieši viņš ir gatavs šo trūkstošo pozīciju aizpildīt (tāpat, kā to darīja Vasiļjevs).
Atvainojos, šo garo pāteri uzrakstot, pavisam aizmirsu par Girgensonu!
Taču kas nāk pēc tam?
Bičevskis, Ābols, Pavlovs, Sprukts, Bērziņš, Širokovs?
Zini, ja vēl Ābolu es liktu augstākā plauktā, tad pārējie, manuprāt, ir vienā maisā metami. Var paņemt jebkuru, taču var arī nepaņemt tieši nevienu. Jo Sprukts vairs nav tas pats Sprukts, savukārt, Bičevskis, kurš būtu nedaudz augstāk vērtējams ir tieši ceturtās maiņas centrs, konkurējot ar Pavlovu. Protams, Buncis nav vērtējams ne augstāk, taču viennozīmīgi arī ne zemāk. Visas iespējas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-14 15:52, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Tāda prakse ir katru gadu un neviens nedomā, ka nopietni kāds juniors var konkurēt ar pieredzējušiem spēlētājiem. Šeit es redzu kko līdzīgu modes skatei, kad Hartlijam kā uz mēles tiek izvesti dažādi modeļi un gaida no viņa augstas atzīmes
p.s. Jaks pat aizbrauca uz PČ. Vairāk nav aktuāls.
Kāpēc nav aktuāls?
Buncis, tomēr, ir labākais no U-20 centriem. Varbūt vienīgi Žohovs varētu sastādīt Buncim konkurenci. Redz Ābols bij labākais no 96. gadiem. Un šobrīd ar viņu jau rēķinās, neskatoties, ka viņš arī šogad spēlē pie junioriem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-14 16:05, pirms 7 gadiem
zata rakstīja: Deficīts varbūt nebūtu pareizais apzīmējums, bet kvalitatīvu centru, gan.
Ja neskaita Džeriņu Andri, tad es šobrīd īsti neredzu kandidātus uz Top-2 maiņu centra pozīcijām.
Kā tika novērots OS kvalifikācijā, tad 1. virknējumā starp Karsumu un Indraši, pa centru spēlēja Daugava. Taču vēl 2014. gadā, ja nemaldos, pirms pasaules čempja pats Daugaviņš atzina, ka komfortablāk jūtās tieši malās, bet zinot Daugavas attieksmi un skillu, nebrīnos, ka tieši viņš ir gatavs šo trūkstošo pozīciju aizpildīt (tāpat, kā to darīja Vasiļjevs).
Atvainojos, šo garo pāteri uzrakstot, pavisam aizmirsu par Girgensonu!
Taču kas nāk pēc tam?
Bičevskis, Ābols, Pavlovs, Sprukts, Bērziņš, Širokovs?
Zini, ja vēl Ābolu es liktu augstākā plauktā, tad pārējie, manuprāt, ir vienā maisā metami. Var paņemt jebkuru, taču var arī nepaņemt tieši nevienu. Jo Sprukts vairs nav tas pats Sprukts, savukārt, Bičevskis, kurš būtu nedaudz augstāk vērtējams ir tieši ceturtās maiņas centrs, konkurējot ar Pavlovu. Protams, Buncis nav vērtējams ne augstāk, taču viennozīmīgi arī ne zemāk. Visas iespējas!
jebkurā pozīcijā jau mums ir līdzīgi...
Zemgus, Džeriņš - pirmajām 2 maiņām, tālāk Bičevskis, A.Ozoliņš, vēl ja no ZAmerikas atbrauc Ābols, T.Bļugers, Jevpalovs (kuru Barakudas tagad iespēlējot centra pozīcijā), tad vēl ir Pavlovs, Meija (kurš jau ir centrā spēlējis), pats jau par Daugaviņu minēji (vienīgi, ja Kaspars būs vesels uz PČ laiku)... pieļauju, ka vēl kādu piemirsu.

p.s. Sprukta vietā tad jau labāk kādu no LHV paņemt, šogad viņš ir galīgi lēns un bāls pat uz Alpenliga fona.
, 2017-03-14 16:08, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Ābols ir spēlējis arī pieaugušo līgās!!! Tas viņam nav nekas neparasts, kad berni vairs nenāk pretī.
Tev tak stāsta, ka katru gadu šitādi fanu apcerejumi ir lasāmi . No 94.gadiem arī testeja veslu strīpu, no 95 arī, 96 tikpat. Viss rāda, ka testēšana ir pilnīgi lieka izlases sakara, jo speletāji savu labāko formu sasniedz uz 23-24 gadiem. Līdz tam viņi tikai mācas spēlet pieauguso hokeju. Nejauc ar kkādam drafta zvaigznēm, mums ir tikai tādas vēlmes.
Dzierkals?
Ļoti labi sevi parādīja OSQ turnīrā septembrī.
, 2017-03-14 16:23, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Dzierkals?
Ļoti labi sevi parādīja OSQ turnīrā septembrī.
Bļugeru, atzīšos, arī aizmirsu. Taču ar Bļūgeru joki ir tādi, ka 1) viņa komanda ir līderi, lielas iespējas, ka viņš aizspēlējas ļoti tālu; 2) Pat ja Bļugera komanda izkrīt arā, problēma ir tāda, ka Bļūgers, kopš 2014. g. U-20 čempja vispār ir ticis ignorēts. Un tas var nospēlēt par sliktu, gan izlasei, gan pašam Bļugeram.
Jā, ir Jevpalovs. A.Ozoliņš arī ir mēģināts jau cik gadus, pēc statistikas spriežot, kas nav mainījusies n-tās sezonas, nekāds glābējs viņš nav. Pie tam, viņš spēlē vadošajās maiņās, pārsvarā pirmajā un iekrāt 25 punktus VHL spēlējot 1. maiņā... Nu piedod, es tādiem neticu. Tas pats Tambijevs, kurš arī starp citu ir centrs, manuprāt ir interesantāks prospekts, taču 1) vai kāds viņu sauks 2) Vai viņš ir labāks.

Pie veiksmīgas apstākļu sakritības, Top- 4 centri mums, kā izrādās ir. (Džera, Girgis, Bļugers un Ābols). Pārējie, manuprāt ir +/- viena līmeņa. Tāpēc, manuprāt, ir labi, ka arī Buncis tiek iesaistīts, jo nākotne, ļoti iespējams, saistās arī ar viņu, un nav teikts, ka šobrīd viņš būtu sliktākts/ nemotivētāks kā Bičevskis, Pavlovs, Ozoliņš, Tambijevs un Meija.
, 2017-03-14 16:27, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Dzierkals?
Ļoti labi sevi parādīja OSQ turnīrā septembrī.
Redz, Volx var Tev mest pretī, ka Dzierkals taču ir kapājis pieaugušajos un viņam tas nekas svešs neesot. (6'. spēles Latvijas virslīgā).

Bet Volx, jautājums Tev, vai Tev Ābola 14+15 (KHL+Latvijas virslīga) spēles liekas baigais ieguvums, tieši Ābolam, kā baigi pieaugušo hokeju apostījušam speciālistam? Nedomāju viss, ne pa velti viņš šobrīd vēl jo projām ir junioros, nevis, piemēram, ECHL, par AHL nerunājot. Tas, ka DR viņš spēlēja kā Juniors, kā to savulaik darīja arī Biezais, M.Lipsbergs u.c. nenozīmē, ka viņš tajā brīdi bija līmenim gatavs.
, 2017-03-14 16:44, pirms 7 gadiem
Izredzes tikt uz PČ - 20%
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Dmitrijs Diļevka pie Polijas vārtiem. Foto: LHF
8

Latvijas U18 izlase pret mājinieci Somiju sāks pasaules čempionātu

Somijas pilsētās Espo un Vantā sāksies pasaules U18 čempionāts hokejā. Pirmajā spēlē plkst. 14.00 tiksies amerikāņi un slovāki, bet Oļega Sorokina vadītā Latvijas U18 izlase plkst. 18.00 izaicinās mājinieci Somiju.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF
4

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.