Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Hokeja izlase pavasarī aizvadīs astoņas pārbaudes spēles

Hokeja izlase pavasarī aizvadīs astoņas pārbaudes spēles
Juris Štāls
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Nedēļas nogalē Latvijas hokeja izlase aizvadīja savas pirmās spēles šajā gadā, piedaloties Eiropas izaicinājuma turnīrā Norvēģijas pilsētā Oslo, kurā izcīnīta pirmā vieta. Ar šīm spēlēm sākās mūsu komandas sagatavošanās posms pirms pasaules čempionāta Slovākijā.

Latvijas hokeja izlases otrā sanākšanas reize paredzēta marta otrajā pusē, kad izbraukumā tiks aizvadītas divas pārbaudes spēles ar Zviedrijas valstsvienību. Ir zināms, ka 30. martā Latvijas izlase spēlēs Umea (Umea Arena) un pēc vienas dienas pauzes - 1. aprīlī, otro savstarpējo spēli aizvadīs Skelleftea (Skelleftea Kraft Arena).

Nelielas izmaiņas ir skārušas Latvijas un Somijas savstarpējās spēles Arēnā Rīga. Iepriekš tika paziņots, ka minētās pārbaudes spēles notiks 8. un 9. aprīlī, tomēr ar Somijas komandas lūgumu spēli pārcelt dienu iepriekš, tās notiks 7. un 8. aprīlī.

Tāpat Latvijas un Austrijas izlašu spēles notiks 13. un 14. aprīlī, nevis 15. un 16. aprīlī, kā tika plānots iepriekš. Šī izbraukuma spēles notiks kā paredzēts Insbrukā.

Pēdējās pārbaudes spēles pirms gaidāmā pasaules čempionāta tiks aizvadītas Rīgā. 25. un 26. aprīlī, Latvijas valstsvienībai sacentīsies ar Norvēģijas izlasi. Jāsaka, ka tā būs lieliska iespēja savu skatītāju priekšā aizvadīt labas spēles jau galīgajā sastāvā. Pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība spēlēs D apakšgrupā ar Somijas, Čehijas un Dānijas izlasēm.

Informāciju sagatavoja:
Māris Gorbunovs, LHF preses sekretārs


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-14 14:07, pirms 13 gadiem
pretinieki tieshaam interesanti, bet vēl interesantaak kāds būs mūsu sastāvs!? runa ir par pēdējām naudas cīņām....
, 2011-02-14 14:08, pirms 13 gadiem
es arī astoņas saskaitīju 2*4=8
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-14 14:10, pirms 13 gadiem
Autor! Sēdies, 2!!
, 2011-02-14 14:13, pirms 13 gadiem
masalskis123 rakstīja: Vot to es saucu pār pārbaudes spēlēm, nevis kaut kādu 3sastāvu laist laukumā un kapāt kaut kādā sētas līmeņa turnīrā kāds bija pāgāšnedēļ
arī 3. sastāvu jāpārbauda pie tam pārējām izasēm nebija paši švakākies sastāvi (protams arī ne paši labākie)
, 2011-02-14 14:26, pirms 13 gadiem
beidzot normalas komandas pretiniekus
Slēpts komentārs: kasagrande
, 2011-02-14 14:45, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Labi, ka vismaz ar Austriju uzspēlēs, jo nav jēgas spēlēt pārbaudē ar spēcīgākām izlasēm, ja PČ būs jāspēlē par palikšanu.
Ja? A ja nu nebūs, ko tad? Vismaz varēji pierakstīt "varbūt" - citādi sanāks kā tiem dzejniekiem, kas solīja mūsējo otrajam sastāvam pa mizu no makaroniem un vikingiem.
Slēpts komentārs: kasagrande
, 2011-02-14 14:57, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Atļaušos piebilst, ka latvijas izlase nekad nav cīnījusies par medaļām vai augstām vietām, spēji griesti ir 7.vieta, parasti ir zemāk, turklāt vienreiz Latvija pat izkrita no Augstākaš sabiedrības, tad kāda mārrutka pēc ir jāuzskata, ka "kruta" ir pārbaudes spēlēt ar spēcīgākām komandām?
Tāpēc, ka ir ļoti grūti kaut ko pārbaudīt spēlējot pret izlasi par kuru tu esi galvas tiesu pārāks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-14 15:07, pirms 13 gadiem
Bus labi
!
, 2011-02-14 15:07, pirms 13 gadiem
itry rakstīja: Tāpēc, ka ir ļoti grūti kaut ko pārbaudīt spēlējot pret izlasi par kuru tu esi galvas tiesu pārāks.
Es, savukārt, esmu novērojis to, ka pēc pārbaudes spēlēm pret specīgām komandām, Latvijas izlase nezina, ko laukumā iesiekt pret vājākām vai spēkā līdzīgām komandām, visu spēli nomuļļājas un pēc tam ar nokārtām galvām kameru priekšā kaut ko murmina par veiksmes trūkumu. Tādēļ noteikti ir jāspēlē gan pret spēkā līdzīgām komandām, gan pret vājākām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-14 15:23, pirms 13 gadiem
kasagrande rakstīja: Atļaušos piebilst, ka latvijas izlase nekad nav cīnījusies par medaļām vai augstām vietām, spēji griesti ir 7.vieta, parasti ir zemāk, turklāt vienreiz Latvija pat izkrita no Augstākaš sabiedrības, tad kāda mārrutka pēc ir jāuzskata, ka "kruta" ir pārbaudes spēlēt ar spēcīgākām komandām?
Nu un kurā gadā tad izkrita, Andersen?!
Jā, nokļuva izslēgsanas grupā 2001. un 2007., taču mūsu izlase, kopš iekļuva A grupā, tā nekad nav izkritusi uz zemāku grupu
, 2011-02-14 15:49, pirms 13 gadiem
Luix rakstīja: Nu un kurā gadā tad izkrita, Andersen?!
Jā, nokļuva izslēgsanas grupā 2001. un 2007., taču mūsu izlase, kopš iekļuva A grupā, tā nekad nav izkritusi uz zemāku grupu
Viņš domā 1999. gadu, pēc kura, lai tiktu uz 2000 gada pasaules čempionātu, bija jāpiedalās kvalifikācijā. Pareizāk būtu teikt - izlase nekad nav izlaidusi nevienu pasaules čempionātu augstākajā divīzijā kopš tur nokļūšanas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-14 16:00, pirms 13 gadiem
itry rakstīja: Viņš domā 1999. gadu, pēc kura, lai tiktu uz 2000 gada pasaules čempionātu, bija jāpiedalās kvalifikācijā. Pareizāk būtu teikt - izlase nekad nav izlaidusi nevienu pasaules čempionātu augstākajā divīzijā kopš tur nokļūšanas.
Precīzi, 1999.gadā Latvija PČ Latvija palika 11.vietā, izkrita no Augstākās divīzijas, taču tieši tajā gadā bija kaut kāds sviests ar pārspēlēm Šefildā, pateicoties kurām jau 2000.gadā Latvija atkal spēlēja Augstākajā divīzijā.
, 2011-02-14 16:01, pirms 13 gadiem
WILDE rakstīja: Respektējot Tavu viedokli, tomēr īsti nepiekrītu tam. PČ apakšgrupā Latvijas izlasei būs jāspēlē gan pret spēcīgām komandām (somiem un čehiem), gan arī pret sava līmeņa izlasi (dāņiem), tāpēc, manuprāt, ir ļoti labi, ka pārbaudes mačos jāspēlē gan ar spēkos stiprākām, gan apmēram līdzvērtīgām vienībām.
Ja Tu uzskati, ka LV jāspēlē ar vājākām izlasēm (tātad ar, piemēram, Slovēniju, Itāliju un Franciju), tad, acīmredzot, Tu gribi, lai mūsējie bez cīņas kapitulē čehiem un somiem, un visus spēkus taupa cīņai ar dāņiem; vēl vairāk, pēc Tavas loģikas iznāk, ka mūsējiem pārbaudes spēlēs un PČ apkšgrupā jāgatavojas izdzīvošanas grupas mačiem.
Nē, tik radikāls es neesmu, ar stiprajiem arī jāuzpēlē
, 2011-02-14 16:13, pirms 13 gadiem
Es ta skatos ka jus visi baigie pareģi esat..... varbūt tomer turēsim īkšķus un ceresim ka musējie iedos kadam pa mizu no grandiem... jo tomer visu sezonu chali parsvara spele kopa...un es neredzu iemeslu lai chempi mes kadam no lielajiem nepabojatu nervus.... un spele pret norvegijas izlasi norvgija bija viena no skatamakajam pedejo gadu laika izlases izpildijuma...
, 2011-02-14 16:29, pirms 13 gadiem
gan frendly,gan čempii pret somiem
, 2011-02-14 16:38, pirms 13 gadiem
Man ir citas bažas. Vienu gadu pirms PČ Latvija sarunāja pārbaudes spēli Rīgā ar Kanādu. Gandrīz viņus uzvarējām, taču PČ mēs no viņiem dabūjām iekšā pārliecinoši. Jautājums ir sekojošs- varbūt nevajadzēja spēlēt pārbaudes spēles ar tiem, pret ko uzreiz jāspēlē PČ pirmajā posmā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-14 17:11, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: es gribētu pavaicāt kad Latvija pēdējo reizi ir zaudējusi vai nezinājusi ko iesākt pret vājākām komandām NOZĪMĪGĀS spēlēs (Itālija 2007)... un viss. Ok, var vēl gadu pēc tam Vāciju pieminēt, lai gan es neteiktu, ka tur ''mūsējie neko nevarēja izdarīt''... drīzāk jau spēlēja divi līdzvērtīgi sāncenši un mums Masaļskis vēl neizglāba (kā, starp citu, arī Numovs pret itāļiem gadu iepriekš...)

Ja vien tu neesi viens no tiem, kas joprojām domā, ka Šveice ir mūsu līmeņa komanda.... metienu attiecība jebkurā sacensībā ar viņiem jau vairākus gadus (40-20 ne mums par labu) par to k-kā neliecina
Nu, taisni tā! Ir divi spilgi klupieni pēdējos 5 un vairāk gados -
pret itāļiem čempī un kazahiem olimpiādē.
, 2011-02-14 18:40, pirms 13 gadiem
Redzot, iepriekšējās pārbaudes spēles ar Norvēģiju, var secināt, ka viņi var pat tādā mazas nozīmes mačā spēlēt agresīvi un pat rupji. Tāpēc nepriecājos, ka tieši pēdējās spēles ir ar viņiem- ka tik kādu traumu nedabūn, tas butu baigi stulbi..
, 2011-02-14 20:57, pirms 13 gadiem
Prieks, ka būs tik daudz spēles! Bet kāpēc būs pārbaudes spēles pret Somiju, ar kuriem mēs spēlējam vienā grupā? Parasti taču bija tā, ka pārbaudes spēles nespēlēja pret savas grupas komandām.
Foto: Федерація хокею України
11

Rihardam Bukartam divas izšķirošās ripas, Latvija atspēlējas un pieveic Ukrainu

Latvijas klubu hokeja izlase šovakar "Daugavas" Ledus hallē atspēlējās un ar 3:2 pagarinājumā uzvarēja Ukrainas valstsvienību.
Elvis Merzļikins. Foto: AFP/Scanpix
16

Merzļikins Latvijas izlases rindas varētu papildināt nākamnedēļ

Kā portālam ''Defli'' norādīja Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis, tad nākamās nedēļas sākumā tiekot sagaidīta Kolumbusas ''Blue Jackets'' vārtsarga Elvja Merzļikina ierašanās Rīgā. Jau iepriekš bija vēstīts, ka viņš apstiprinājis savu spēlēšanu valstsvienībā šī gada pasaules čempionātā.
Zemgus Girgensons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
138

Girgensons pasaules čempionātā nespēlēs arī šogad

Latvijas hokeja izlases ģenerālmenedžeris Rūdolfs Kalvītis portālam TVNet atklājis, ka Nacionālās hokeja līgas uzbrucējs Zemgus Girgensons valstsvienībai pasaules čempionātā nepalīdzēs.