Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

IIHF atceļ U18 elites divīzijas turnīru, kurā bija jāpiedalās arī Latvijai

IIHF atceļ U18 elites divīzijas turnīru, kurā bija jāpiedalās arī Latvijai
Oļegs Sorokins. Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Latvijas Hokeja federācija savā mājaslapā informē, ka IIHF pieņēmusi lēmumu atcelt pasaules čempionātu U18 vīriešu izlasēm elites divīzijā.

U18 PČ norise bija plānota no 16. līdz 26. aprīlim ASV, un tajā desmit dalībvalstu vidū bija plānota arī Latvijas piedalīšanās. Latvijas izlase pirms gada pasaules čempionātā spēja uzstādīt savu visu laiku labāko rezultātu, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kas ļāva nosargāt vietu elitē.

Latvijai aprīlī bija jāspēlē vienā grupā ar Zviedriju, Kanāda, Šveici un Baltkrieviju, kas teorētiski arī deva labas iespējas atkārtot iepriekšējā gada panākumu, taču šodien LHF apstiprinājusi, ka tas nenotiks – IIHF čempionātu atcēlusi.

Šis lēmums pieņemts saistībā ar koronavīrusa straujo izplatīšanos pasaulē. Tika ņemti arī ASV valdības noteiktie ierobežojumi ieceļošanai tās teritorijā no Eiropas Savienības valstīm, kas pasaules junioru čempionātā būtu vairākumā. Tos savā paziņojumā kā svarīgu apstākli piesauca IIHF prezidents Renē Fāzels, norādot, ka nebūtu bijis iespējams nodrošināt Eiropas izlasēm savlaicīgu ierašanos un treniņu apstākļus ASV. IIHF tāpat ņēma vērā spēlētāju veselības un drošības apsvērumus.

IIHF iepriekš atcēla arī pasaules čempionāta turnīrus sievietēm. Vīriešu izlasēm zemākajās divīzijās turnīri paredzēti aprīļa otrajā pusē, par to likteni vēl nav ziņots, tāpat kā par PČ vīriešu elites divīzijā, kam Šveicē būtu jāsākas astotajā maijā.

IIHF sola, ka par aprīlī un maijā paredzētajiem vīriešu PČ tiks runāts nākamajā otrdienā, kad organizācijā paredzēts konferences zvans par šo turnīru rīkošanu.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/6631/ofic...
https://www.iihf.com/en/events/2020...


, 2020-03-13 16:45, pirms 4 gadiem
supper... būs noturējušies elites līgā arī nākamajam gadam...
, 2020-03-13 19:28, pirms 4 gadiem
Gatis rakstīja: supper... būs noturējušies elites līgā arī nākamajam gadam...
esot vienā apakšgrupā ar Baltkrieviju, arī spēlējot būtu visai lielas izredzes noturēties Elitē un pat tikt PO.

man tomēr žēl jauno puišu, kuriem iet gar degunu dzīvres lielākais turnīrs (lielākajai daļai no viņiem), labākajiem zūd iespēja vismaz atzīmēties skautu blociņos...
, 2020-03-13 19:44, pirms 4 gadiem
Abrags rakstīja: esot vienā apakšgrupā ar Baltkrieviju, arī spēlējot būtu visai lielas izredzes noturēties Elitē un pat tikt PO.

man tomēr žēl jauno puišu, kuriem iet gar degunu dzīvres lielākais turnīrs (lielākajai daļai no viņiem), labākajiem zūd iespēja vismaz atzīmēties skautu blociņos...
baumo uz augustu taisās pārcelt Hlinkas - Grecka turnīra vietā...
, 2020-03-13 20:22, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: baumo uz augustu taisās pārcelt Hlinkas - Grecka turnīra vietā...
labāk kaut kas nekā nekas... bet nu, pagaidām jau nav īsti pamata uz to cerēt...
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.