Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sorokins: "Gribu redzēt, kā mūsējie izskatās uz NHL jauno talantu fona"

Sorokins: "Gribu redzēt, kā mūsējie izskatās uz NHL jauno talantu fona"
Oļegs Sorokins. Foto: Guntis Lazdāns, LHF

Tieši pēc nedēļas Latvijas U18 hokeja izlase sāks pasaules čempionātu elites divīzijā, aizvadot maču pret laukuma saimniekiem zviedriem. Galvenais treneris Oļegs Sorokins bija priecīgs par to, kā spēlētāji progresējuši sezonas gaitā, taču atgādināja, ka pret šāda līmeņa pretiniekiem vēl nav izmēģināti spēki.

Nu jau par tradīciju kļuvis pārbaudes mačs, kurā U18 izlase pirms sava pasaules čempionāta samēro spēkus ar Latvijas pieaugušo valstsvienībā esošajiem hokejistiem. Izņēmums nebija arī šis gads, un Latvijas lielā izlase bija pārāka ar 6:2. Pēc divām trešdaļām komandas šķīra tikai viens rezultatīvs metiens, bet turpinājumā uzvarētāji dubultoja savu vārtu skaitu.

"Spēli uztvērām ļoti nopietni. Pat nepastāv iespēja, ka puiši varētu nenopietni pieiet. Pirms spēles viņiem teicu, ka ir jāsāk klauvēt pie izlases durvīm un ka jāparāda pretiniekiem, kas mēs esam. Jāparāda izlasē esošajiem, ka nedrīkst gulēt, jo varbūt nākamgad tieši mēs būsim izlasē. Tas bija labs pārbaudījums," uz maču atskatījās Sorokins.

"Visas spēles garumā piedomājām pie aizsardzības. Iepriekš mums bija lielas problēmas ar otrajām trešdaļām – gan ar aizsargāšanos, gan ar nomainīšanos. Šodien jau bija daudz labāk nekā jebkurā pārbaudes spēlē. Varēja redzēt, ka puiši ir koncentrējušies un kaut kas bija palicis galvā," teica Sorokins. "Redzēsim, kā būs čempionātā, bet galvenā uzmanība tikusi pievērsta aizsardzībai, aizsardzības zonai."

U18 izlases labā pirmos vārtus guva Kristaps Skrastiņš, kurš pretuzbrukumā divi pret vienu izvēlējās mest pats un trāpīja tālajā stūrī. Savukārt otros vārtus iemeta Patriks Zabusovs. U18 valstsvienība palika trijatā, Zabusovs atgriezās uz ledus kā ceturtais un tūdaļ saņēma tālu piespēli, realizējot izgājienu pret vārtsargu un tobrīd panākot 2:3.

Spēles pirmajā pusē U18 izlases vārtus sargāja Rūdolfs Lazdiņš, bet pēc tam viņu nomainīja Kārlis Riba. Savukārt lielās izlases vārtus vispirms sargāja Gustavs Grigals, bet pēcāk viņa vietā devās Jānis Voris. Viņš Zabusovu cerēja apturēt, izlecot priekšā, tomēr uzbrucējs meistarīgi pārmeta ripu pāri.

"Visi punkti uz i vēl nav salikti. Dažiem ir mikrotraumas, un tagad nevaram saprast, cik nopietna situācija ir ar Ņikitu Mateiko. Viņam priekšā ārstu pārbaudes," teica Sorokins. Viņš nometnes ievadā norādīja, ka gribētos uzlabot hokejistu attieksmi pret darbu. "Pāris dienu laikā laikam neko īpaši neiestāstīsi. Gribētos, lai caļi saprot, kā jāgatavojas treniņiem un kas jādara pēc, lai nākamajā dienā būtu gatavs. Tās mikrotraumas arī parāda, ka viņiem pie tā vairāk jāpiedomā."

U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam tika nosaukts vakar. "Smagākā izvēle bija vārtsargu līnijā – Bruno Brūveris tika atstāts mājās. Visi, kuri bija izlasē noslēdzošajā posmā, bija pelnījuši vietu, un viņiem to arī pateicu. Bija vairāki grūti lēmumi par to, kurus atstāt mājās," skaidroja Sorokins.

Valstsvienībā iekļauts tikai viens ārzemēs spēlējošs hokejists – Nauris Sējējs, kurš ikdienā pārstāv Ženēvas "Servette" junioru komandu. "Laikam jāsaka, ka mēs Latvijā labāk strādājam. Šajā gadā arī daudzi nav aizbraukuši prom. Tie, kuri bija kandidāti pirms pāris gadiem, ir kandidāti arī tagad. Jāuzteic treneru darbs, un nerunāju tikai par sevi, bet visiem Latvijas treneriem. Tas atmaksājas," skaidroja Sorokins.

Iepriekš četrus gadus pavadījis pie "Mogo" stūres, vienu reizi aizvedot komandu līdz Latvijas titulam, vasarā Sorokins nomainīja darba vietu un kļuva par hokeja skolas "Rīga" treneri. Šī Latvijas čempionātā spēlējošā vienība jāuzskata par U18 izlases bāzes komandu, jo sastāvā iekļauti 11 hokejisti.

"Vītoliņš sezonas laikā ir daudz audzis. Šilovs parādīja stabilitāti, un esam par viņu pārliecināti. Tagad gan viņam ir neliela trauma, bet gan jau viss būs kārtībā. Progresēja arī spēlētāji, kuri netika izlasē. Tumānovs kļuvis par vadošo spēlētāju, Jevdokimovs, Ansons labi izskatās, lai gan daudz sezonas laikā runājām un strādājām," teica Sorokins. "Potenciāls ir daudziem puišiem. Ir arī pāris tādi, kuri varēja būt izlasē. Zalāns pietuvojās, kaut augustā viņš būtu sestajā maiņā un kaut kur tālumā. Ir prieks par daudziem, bet redzēsim, kā izskatīsimies pasaules čempionātā, jo neesam vispār spēlējuši pret šāda līmeņa komandām."

"Negribu minēt, kuri spēlētāji varētu būt interesanti NHL drafta sakarā, jo neesam redzējuši, kā viņi izskatās pret lielajām izlasēm. Redzēsim, kāds ir mūsu līmenis, un pēc tam varēsim runāt par to, kurš varētu būt interesants. Gribētos redzēt, kā mūsējie izskatās uz NHL prospektu fona, un ceru, ka puiši arī gribēs pierādīt, ka viņi ir tā cienīgi," norādīja galvenais treneris.

Latvijas izlase turnīru sāks nākamajā piektdienā ar maču pret Zviedriju. Sekos cīņas pret Krievijas, Slovākijas un ASV komandām. Lai izvairītos no izdzīvošanas cīņām, grupā nedrīkst palikt pēdējā vietā. Latvija elitē spēlēs ceturto reizi pēdējos piecos gados.


, 2019-04-12 17:57, pirms 5 gadiem
šeit jautājums federācijai: kad mūsu U izlases beidzot sāks spēlēt pārbaudes spēles pret nopietnākiem pretiniekiem? Kāpēc vācieši, belari un dažkārt arī dāņi var surānāt nopietnākus sparingpartnerus bet LHF ne?
, 2019-04-12 18:05, pirms 5 gadiem
OHL spēlētāji uz NHL jaunajiem spēlētājiem ir tierākie amatieri
, 2019-04-12 18:09, pirms 5 gadiem
Viņš nometnes ievadā norādīja, ka gribētos uzlabot hokejistu attieksmi pret darbu. "Pāris dienu laikā laikam neko īpaši neiestāstīsi. Gribētos, lai caļi saprot, kā jāgatavojas treniņiem un kas jādara pēc, lai nākamajā dienā būtu gatavs. Tās mikrotraumas arī parāda, ka viņiem pie tā vairāk jāpiedomā."

hmm, tie tak viņa hs rīga audzēkņi
ko ta viņš sezonas laikā par to nerunāja un šiem nestāstīja
, 2019-04-12 19:29, pirms 5 gadiem
Redzēs ar 11:0, lai apskatās iepriekšējo gadu U čempionātu ierakstus pret lielvalstīm, nav pat nedēļa jāgaida.

2017 IIHF U18
1 Finland 12
2 Canada 8
3 Slovakia 7
4 Switzerland 3
5 Latvia 0
, 2019-04-12 19:38, pirms 5 gadiem
purva_velns rakstīja: Viņš nometnes ievadā norādīja, ka gribētos uzlabot hokejistu attieksmi pret darbu. "Pāris dienu laikā laikam neko īpaši neiestāstīsi. Gribētos, lai caļi saprot, kā jāgatavojas treniņiem un kas jādara pēc, lai nākamajā dienā būtu gatavs. Tās mikrotraumas arī parāda, ka viņiem pie tā vairāk jāpiedomā."

hmm, tie tak viņa hs rīga audzēkņi
ko ta viņš sezonas laikā par to nerunāja un šiem nestāstīja
kaut kā ātri Sorokins sevi izsmēlis šajā amatā...
, 2019-04-12 21:24, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: kaut kā ātri Sorokins sevi izsmēlis šajā amatā...
Vai tad? Sorokins taču saka "ka mēs [jauniešu treneri] Latvijā labāk strādājam".
, 2019-04-12 21:39, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: šeit jautājums federācijai: kad mūsu U izlases beidzot sāks spēlēt pārbaudes spēles pret nopietnākiem pretiniekiem? Kāpēc vācieši, belari un dažkārt arī dāņi var surānāt nopietnākus sparingpartnerus bet LHF ne?
Ja U18 šo spēli būtu uzvarējuši, tad tā varētu teikt. Vai ir kāda cita U18, kas pārbaudeni aizvada pret kādu no elites vīru izlasēm (pat ja tas sastāvs patāls no PČ)?
, 2019-04-12 22:50, pirms 5 gadiem
backstab rakstīja: Ja U18 šo spēli būtu uzvarējuši, tad tā varētu teikt. Vai ir kāda cita U18, kas pārbaudeni aizvada pret kādu no elites vīru izlasēm (pat ja tas sastāvs patāls no PČ)?
PIRMKĀRT, es ar to nedomāju, šo īso sagatavošanās posmu pirms paša PČ, bet gan visu sezonu, sākot jau ar augustu.
OTRKĀRT, kāpēc Tu domā, ka spēlēt pārbaudeni pret večiem tā viņiem ir baigā priekšrocība vai īpašs bonuss??? PČ viņiem būs jāspēlēpret saviem vienaudžiem. Krietni meistarīgākiem vienaudžiem.
, 2019-04-12 23:06, pirms 5 gadiem
Abrags rakstīja: PIRMKĀRT, es ar to nedomāju, šo īso sagatavošanās posmu pirms paša PČ, bet gan visu sezonu, sākot jau ar augustu.
OTRKĀRT, kāpēc Tu domā, ka spēlēt pārbaudeni pret večiem tā viņiem ir baigā priekšrocība vai īpašs bonuss??? PČ viņiem būs jāspēlēpret saviem vienaudžiem. Krietni meistarīgākiem vienaudžiem.
Ok, pārpratu. Domāju, ka tur par to vienu pēdējo spēli.
Gan jau LHF gribētu tikai kuram esam interesanti? Ja nu vienīgi runājot par pārbaudes spēlēm jāvienojas par kaut kādu spēļu paku, kur ir gan lielā izlase gan mazās U izlases kopā. Lielā izlase ir interesantāka, bet tad jāņem arī savstarpējā pārbaudene teiksim U18 līdz komplektā.
, 2019-04-13 10:55, pirms 5 gadiem
Lielajām valstīm ir simtiem tūkstošu spēlētāji, no kuriem atlasīt! Mums, uzņēmīgu un turīgu vecāku ieguldījums.
Ja visu laiku gar bortiņu metīs ārā, tad kaut ko varēsim!
, 2019-04-13 13:31, pirms 5 gadiem
Gin4a rakstīja: Lielajām valstīm ir simtiem tūkstošu spēlētāji, no kuriem atlasīt! Mums, uzņēmīgu un turīgu vecāku ieguldījums.
Ja visu laiku gar bortiņu metīs ārā, tad kaut ko varēsim!
Nespried pēc sevis.Tu esi izaudzinājis kaut vienu tāda līmeņa sportistu?
, 2019-04-13 14:41, pirms 5 gadiem
Gin4a rakstīja: Lielajām valstīm ir simtiem tūkstošu spēlētāji, no kuriem atlasīt! Mums, uzņēmīgu un turīgu vecāku ieguldījums.
Ja visu laiku gar bortiņu metīs ārā, tad kaut ko varēsim!
simtiem tūkstošu U-18???
, 2019-04-13 14:41, pirms 5 gadiem
Gin4a rakstīja: Lielajām valstīm ir simtiem tūkstošu spēlētāji, no kuriem atlasīt! Mums, uzņēmīgu un turīgu vecāku ieguldījums.
Ja visu laiku gar bortiņu metīs ārā, tad kaut ko varēsim!
simtiem tūkstošu U-18???
, 2019-04-13 18:13, pirms 5 gadiem
Tiešām maz labu mūsējo spēlētāju, kas ārzemēs spēlē?
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
4

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
12

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.