Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Pārcelta Rīgā plānotā PČ 2021 talismana prezentācija

Rolands Eliņš

Pasaules čempionāta hokejā 2021. gadā rīkošanas orgkomiteja vakar bija aicinājusi medijus uz turnīra talismana Spaikija prezentāciju, taču šodien paziņots, ka tehnisku iemeslu dēļ pasākums pārcelts uz vēlāku laiku. Orgkomitejas komunikācijas daļas vadītājs Edgars Gaross portālam Sportacentrs.com apstiprināja, ka pasākuma pārcelšana nav nekādā veidā saistīta ar PČ rīkošanas sadarbības partneres Baltkrievijas politisko situāciju.

„Informējam, ka šo ceturtdien, 13.augustā, tirdzniecības centrā "Domina Shopping" plānotais pasākums plašsaziņas līdzekļiem tiek pārcelts. Kā ziņojām iepriekš, preses konferences laikā bija paredzēta 2021.gada IIHF pasaules hokeja čempionāta talismana Spaikija prezentācija,” vēstīts izsūtītajā informācijā. „Spaikiju, ierodamies Rīgā, gaidījām šajā nedēļā, taču tehnisku iemeslu dēļ tas tas nenotiks savlaicīgi. Bez galvenā varoņa nav iespējams pasākums.” (Tekstā saglabāti paziņojumā uzsvērtie vārdi).

Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem elites divīzijā nākamgad norisināsies arī Latvijā, un tas tiek rīkots sadarbībā ar Baltkrieviju. Čempionāta rīkošanas tiesības Latvijas un Baltkrievijas kopīgais pieteikums ieguva pirms trim gadiem, un paredzēts, ka katra valsts uzņems vienu apakšgrupu un divus ceturtdaļfinālus, kamēr medaļu spēles notiks Minskā.

Baltkrievijā nedēļas nogalē notika valsts prezidenta vēlēšanas, kurās kā oficiālos rezultātus izziņoja autoritārā Aleksandra Lukašenko pārliecinošu uzvaru ar iegūtām 80.2% balsīm. Tam sekoja masu protesti un cilvēku iziešana ielās, protestējot pret vēlēšanu oficiālajiem rezultātiem un uzskatot tos par viltotiem. Baltkrievijā notiekošie plašie protesti piesaistījuši lielu pasaules mediju uzmanību, un demokrātisko valstu līderi nosodījuši fiziska spēka pielietošanu pret protestētājiem.

Kā portālam Sportacentrs.com pastāstīja Gaross, ceturtdien preses konferencē nebija plānots piedalīties nevienam pārstāvim no Baltkrievijas. Bija paredzēts, ka preses konferencē piedalīsies Edgars Buncis, PČ 2021 orgkomitejas vadītājs, PČ sponsoru pārstāvji, kā arī daži Latvijas izlases hokejisti.

„Pasākuma pārcelšana tiešām ir tīri tehnisku iemeslu dēļ,” norādīja Gaross. „Radās loģistikas problēmas, neizdevās visu laicīgi nogādāt Rīgā. Strādājam pie risinājuma un ceram, ka jau nākamajā nedēļā vai pēc tās varēsim atkal aicināt uz talismana prezentāciju.”

Uz jautājumu, vai PČ2021 rīkošanas sadarbības partnerē Baltkrievijā notiekošā situācija nav saistāma ar talismana prezentācijas pārcelšanu, Gaross atbildēja, ka nē, vienīgais iemesls esot tehniskās problēmas.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-11 15:29, pirms 4 gadiem
Labos uz jauno versiju - Minskas "Athujārietis"

  +1 [+] [-]

, 2020-08-11 15:48, pirms 4 gadiem
Kāds jauks latvisks vārds - Spaikijs. Nez kā to izrunā Zviedrijā.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-11 16:53, pirms 4 gadiem
Spaikijam fiksi mēģina uztaisīt OMON formu - lai aktuālāks skats.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-11 17:09, pirms 4 gadiem
Konkrēts Эzыs

  +1 [+] [-]

, 2020-08-11 17:10, pirms 4 gadiem
Rīgai jau normāls talismans Atgādina 6:00 no rīta Vecrīgas tūristu, kas pavairāk ieņēmis cenšas saņemties pirms čāpot uz viesnīcu Un Rīgā viņš ieradies, jo sieva un bērni nobesījuši ';

     [+] [-]

, 2020-08-11 19:35, pirms 4 gadiem
Kur steks un vairogs?

     [+] [-]

, 2020-08-11 19:44, pirms 4 gadiem
Pēdējo dienu kontekstā baigi ablomītos, tāpēc nesūtīja. Veci shēmotāji.