Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas jaunatnes izlasēm viena uzvara un divi zaudējumi pagarinājumā

Latvijas jaunatnes izlasēm viena uzvara un divi zaudējumi pagarinājumā
Latvijas U-20 izlase. Foto: LHF.lv

Pārbaudes spēles novembra izlašu pauzē aizvadījušas Latvijas hokeja zēnu valstsvienības U-20, U-18, U-17 un U-16 vecuma grupās.

Latvijas U-20 hokeja izlase ar trešo zaudējumu trijos mačos finišēja Baltkrievijā notiekošajā pārbaudes turnīrā. Latvijas izlase ar 3:4 (2:1, 0:0, 1:2, 0:1) pagarinājumā piekāpās vienaudžiem no Austrijas. Divus vārtus Latvijas U-20 izlases labā guva un rezultatīvu piespēli Latvijas komandā izdarīja Ralfs Jevdokimovs, bet vieni vārti Gļeba Prohorenkova kontā. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām Latvijas atradās vadībā ar 3:1, taču atlikušajā laikā ielaida divus vārtus, un uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams pagarinājums. Papildlaikā veiksmīgāka bija Austrija, un Latvijas piedzīvoja trešo zaudējumu trijās spēlēs. Ceturtdien latvieši ar 0:1 atzina Baltkrievijas pārākumu, bet piektdien ar 0:4 zaudēja dāņiem. Šajā turnīrā Kārļa Zirņa pienākumus galvenā trenera postenī pārņēmis Valērijs Kuļibaba.

VKomandaSUUPZPZVārtiP
1.Baltkrievija330008:29
2.Dānija320019:66
3.Austrija301026:92
4.Latvija300123:91

Latvijas U-18 hokeja izlase trešajā un pēdējā pārbaudes spēlē Hamarā ar rezultātu 3:2 (1:1, 2:1, 0:0) uzvarēja vienaudžus no Norvēģijas. Latvijas komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Roberts Tužilkins, Kaspars Ziemiņš un Deniss Vilmans. Latvieši pret norvēģiem kopumā aizvadīja trīs pārbaudes spēles, panākumu svinot divas reizes. Pirmajā pārbaudes spēlēs Latvijas U-18 izlase zaudēja ar 1:3, bet otrajā ar 5:1 svinēja drošu panākumu. Latvijas U-18 valstsvienība pagājušajā pasaules čempionātā elites divīzijā Zviedrijā pirmo reizi vēsturē sasniedza ceturtdaļfinālu, kur sīvā cīņā ar 1:3 piekāpās spēcīgajai Kanādas valstsvienībai. Nākamā gada pasaules čempionātā elites divīzijā, kas norisināsies ASV, Latvijas U-18 izlase spēkosies vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Kanādu, Baltkrieviju un Šveici. Šis turnīrs norisināsies no 16. līdz 26.aprīlim.

Latvijas U-17 hokeja izlase sestdien arī otrajā Minskā notiekošā Prezidenta sporta kluba kausa izcīņas mačā cieta zaudējumu, vēsta Baltkrievijas Hokeja federācija savā mājaslapā internetā. Latvijas U-17 izlase ar rezultātu 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) zaudēja Baltkrievijai. Vienīgos vārtus Latvijas komandas labā mača 19.minūtē guva Pēteris Purmalis pēc Patrika Klemkas un Martina Rodrigo Laviņa piespēlēm. Par labāko spēlētāju Latvijas komandā tika atzīts aizsargs Ģirts Silkalns. Svētdien Latvijas jaunie hokejisti spēkosies ar Slovākijas U-16 komandu, kas šodien ar 0:7 piekāpās Krievijas U-16 izlasei.

Latvijas U-16 hokeja izlase sestdien Jelgavā pēdējā no trim pārbaudes spēlēm ar Norvēģijas vienaudžiem piedzīvoja zaudējumu. Igora Ļebedeva vadītā Latvijas U-16 izlase pagarinājumā piekāpās ar rezultātu 3:4 (2:0, 0:2, 1:1, 0:1). Vārtus Latvijas izlases labā guva Mikus Krumpāns un Artūrs Kačnovs, kurš izcēlās ar diviem precīziem raidījumiem. Latvijas hokejisti izlaida divu vārtu pārsvaru, kas tika iekrāts pirmajā periodā, un kopumā spēlē izdarīja vien 21 metienu, kamēr viesi atbildēja ar 46 raidījumiem. Tāpat Latvijas izlase nespēja rast pretargumentu iemetienos - 28 pret 41. Pirmajā no trim pārbaudes spēlēm Latvijas U-16 izlase izcīnīja uzvaru ar 3:1, bet dienu vēlāk piekāpās ar graujošo 1:7.

Izmantotie resursi:
LETA


Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
11

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
39

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.