Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Sorokins: "Čaļi pēc spēles teica, ka galīgi nebija benzīna"

Sorokins: "Čaļi pēc spēles teica, ka galīgi nebija benzīna"
Oļegs Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

LETA. Pēdējā spēle pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā pret Kazahstānu nebija viegla, tomēr ar raksturu tika izcīnīta uzvara, bet pirmā vieta turnīrā ir liels ieraksts spēlētāju karjerās, pēc mača teica Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Turnīrā ar maksimāli iespējamajiem 15 punktiem triumfēja Latvija, nodrošinot vietu pasaules čempionāta elites divīzijā, kamēr otrā ar 12 punktiem palika Vācija. Savukārt tālāk ar sešiem punktiem sekoja Dānija un Kazahstāna, bet beigu daļā palika Norvēģija un Slovēnija, kas izkrita uz zemāku grupu.

"Šodien čaļi pēc spēles teica, ka galīgi nebija benzīna. Laikam braucām uz dīzeļa vai gāzes, bet spēles beigās spējām sakopot spēkus, nedaudz uzlabot un veidot momentus. Pats galvenais, ka kopumā ir uzvara turnīrā," pēc mača teica Sorokins. Mājinieki turnīru noslēdza ar piecām uzvarām tikpat spēlēs, lai gan nevienā no tām nebija viegla pastaiga, teica galvenais treneris.

"Liels prieks, ka grūtās spēlēs, kur pretiniekiem ir liels pārsvars un kaut kas nesanāk, kāds hokejists bija labāks par citiem un palīdzēja. Jāatzīmē vārtsargi visā turnīrā, arī pēdējā spēlē Artūrs Šilovs. Katrā mačā bija kāds spēlētājs, kurš izskatījās labāk nekā gaidījām. Tas ir visas komandas panākums. Liels prieks par puišiem, tas ir liels ieraksts viņu karjerās," uzsvēra Sorokins.

Turnīra pēdējā mačā vairākumā tika dota iespēja spēlēt visām maiņām. Lielu daļu no pirmā perioda latvieši spēlēja vairākumā, taču realizēt izdevās tikai vienu no tiem. "Lielo vairākumu pieci pret trīs bijām jau sen iespēlējuši, tāpēc tajā spēlēja miksētā maiņa. Pāris hokejistiem, kuri spēlētu vairākumā, brīžiem nevedās spēle, tāpēc neko nemainījām un vairākumā spēlēja visas maiņas. Gribētu vairāk metienu pa vārtiem pirmajā periodā. Bet kas gan mūs tagad var tiesāt?" atzīmēja Sorokins.

Uzvaru turnīrā un ceļazīmi uz elites divīziju, kur tika spēlēts pērn, Latvija nodrošināja jau piektdien, kad ar 4:1 pārspēja Dāniju. "Emocijas pēc spēles ar Dāniju bija daudz spēcīgākas, bija daudz liekāks prieks. Tika izsvinētas medaļas. Pašiem treneriem šodien bija miers, jo turnīrs jau bija uzvarēts. Tajā pat laikā mēģinājām ievērot visu rutīnu, bija videosapulce un viss pārējais. No pirmās maiņas varēja redzēt, ka kazahi gribēja un laikam arī varēja vairāk. Prieks, ka bija svaigas asinis vārtos un ka parādījās cilvēki, kuriem fiziskā kondīcija ir labāka un spēj izturēt visas spēles garumā," sacīja Sorokins, kurš gribēja uzteikt komandas jaunāko spēlētāju Hariju Brantu.

Par turnīra labāko spēlētāju tika atzīts Latvijas izlases kapteinis Deniss Fjodorovs. "Fjodorovs bija ne tikai komandas kapteinis, bet arī guva ļoti svarīgus vārtus. Fjodorovs bija pelnījis šo līdera balvu," norādīja Sorokins.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-09 12:40, pirms 6 gadiem
bahmatova rakstīja: pĒC SAVSTARPĒJĀS saziņas leksikas var spriest par izglītības līmeni šiem jauniešiem. Kāds tas ir-neizteikšos. Malači, apsveicu ar uzvaru!
Nu es ar diezgan lielu pārliecību teiktu, maksimāli pamatoskolas izgītība
, 2018-04-09 14:07, pirms 6 gadiem
Loģiski, jo visas emocijas atstāja iepriekšējās divās spēlēs.

Klausītava | Devītnieks: Haralds Egle. AHL traumu un apelsīnu pa galvu rūdījums

Haralds Egle grib, lai šis būtu viņa pavasaris – 27 gadus vecais liepājnieks grib aizbraukt uz pasaules čempionātu. Aprīlī iemeta savus pirmos, otros un – arī trešos vārtus Latvijas izlasē. Skolojies Amerikā un cīnījies par vietu zem Saules AHL. Kur savainojumi vajāja uz katra soļa. Liepājā uzspēlēja vienā maiņā ar Rūdolfu Balceru, bet no vecākajiem komandas biedriem varēja dabūt ar apelsīnu pa pakausi. Izspiedis asaru no leģendārā trenera Aleksandra Cicurska. Hokeja podkāsts Devītnieks – ciemos Haralds Egle.Paldies par atbalstu EHR, Venden, Balcia apdrošināšana
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.