Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Latvijas U18 izlase Norvēģijā pārspēj Austriju, R. Vītoliņam četri punkti

Latvijas U18 izlase Norvēģijā pārspēj Austriju, R. Vītoliņam četri punkti
Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Ar uzvaru Četru nāciju turnīru Jēvīkā (Norvēģija) sestdien noslēdza Latvijas U-18 nacionālā hokeja valstsvienība, kas ar 6:3 pieveica Austriju.

Aizvadītajā spēlē Oļega Sorokina padotie ar rezultātu 6:3 (1:0, 3:0, 2:3) apspēlēja Austrijas vienaudžus. Ar vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm Latvijas komandas labā izcēlās HS "Rīga" pārstāvis Raimonds Vītoliņš, divi vārti un viena rezultatīva piespēle Roberta Zalāna kontā, bet Raivis Ansons pievienoja 1+1.

Latvijas izlase šajā mačā izpildīja 45 metienus pa pretinieku vārtiem, bet austrieši atbildēja ar 27 raidījumiem.

Līdz ar to Latvija šajā turnīrā ar sešiem punktiem trijās spēlēs izcīnīja otro vietu. Pirmo pozīciju ieņēma Norvēģija (9 punkti), trešie palika Dānija (3 punkti), bet ceturtajā pozīcijā ierindojās Austrijas (0 punkti) komanda.mAtgādināsim, ka turnīra pirmajā mačā Latvija ar 6:0 sagrāva dāņus, bet dienu vēlāk noraidījumiem bagātā spēlē ar 0:6 kapitulēja norvēģiem.

Latvijas U-18 izlase pērnās sezonas pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kas norisinājās “Arēnā Rīga”, uzvarēja visos mačos un izcīnīja ceļazīmi uz elites čempionātu.

Nākamā gada elites divīzijas pasaules čempionātā, kas norisināsies Zviedrijas pilsētās Ūmeo un Ērnšeldsvīkā, Latvijas izlase spēkosies vienā apakšgrupā ar ASV, Krieviju, Slovākiju un mājinieci Zviedriju.

Arī šajā sezonā Latvijas U-18 izlasi vadīs Oļegs Sorokins, bet asistēs viņam Herberts Vasiļjevs un Juris Ozols.

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums


Artūrs Šilovs. Foto: IIHF
5

Egle: "Šilovs AHL trenējās 3-4 stundas dienā. Tik daudz neviens vārtsargs nav trenējies"

Haralds Egle 2024. gadā iesoļoja bez gūtiem vārtiem Latvijas valstsvienības rindās, bet pavasara pārbaudes spēlēs viņš izcēlies jau trīs reizes. Liepājnieks intervijā podkāstam "Devītnieks" stāstīja par savu hokeja ceļu un lepnumu pārstāvēt Latviju.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
11

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
39

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.