Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Olimpiskajā atlasē sieviešu izlasei palīdzēs arī četras no ārzemju klubiem

Olimpiskajā atlasē sieviešu izlasei palīdzēs arī četras no ārzemju klubiem
Latvijas sieviešu hokeja izlase
Foto: lhf.lv

15.-18. decembrī Latvijas sieviešu hokeja valstsvienība Francijas pilsētā Seržī startēs Phjončhanas ziemas Olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīrā, kur sacentīsies ar Francijas, Ķīnas un Itālijas izlasēm. Šī kārtas uzvarētāja kvalificēsies izšķirošajām kvalifikācijas turnīra spēlēm, kas tiks aizvadītas nākamā gada februārī.

Pēdējo divu nedēļu laikā Latvijas sieviešu hokeja izlase aizvadījusi intensīvus treniņus, lai būtu maksimāli labā formā. Izlases kodolu veido SHK "Laima" spēlētājas, kā arī ārzemes spēlējošās meitenes. Interesanti, ka Latvijas izlases sastāvā spēlēs māte (Aija Apsīte) un divas meitas (Agnese Apsīte un Kristiāna Apsīte).

Mūsu pretinieces. Pasaules reitingā Francijas izlase ieņem 12. vietu. Ķīna atrodas 16. vietā, kas ir vienu pozīciju aiz Latvijas (pēdējā čempionāta spēlē mūsējās izcīnīja uzvaru ar 3:1). Itālijas izlase pasaules reitingā ieņem vien 20. vietu, pēdējā savstarpējā cīņa pasaules čempionātā izvērtās visnotaļ spraiga - Latvijas dāmu izlase tikai mača izskaņā izrāva uzvaru ar 4:3.

Paralēli turnīram Francijā vēl četras komandas sacentīsies identiskā turnīrā Norvēģijā. Izšķirošajai kvalifikācijas kārtai kvalificēsies tikai šo turnīru uzvarētāji. Fināla kvalifikācijas kārta no 9. līdz 12. februārim norisināsies divos turnīros Šveicē un Japānā. Šveice, Čehija, Dānija, Japāna, Vācija un Austrija cīņu par ceļazīmi uzsāks no pēdējās kvalifikācijas turnīra kārtas. Phjončhanas olimpiskajām spēlēm automātiski kvalificējušās Kanādas, ASV, Somijas, Krievijas, Zviedrijas un Korejas izlases.

Latvijas sieviešu hokeja valstsvienības sastāvs

Vārtsardzes: Kristiāna Apsīte (SHK Laima), Evelīna Nikolajeva (L&L-JLSS)
Aizsardzes: Aija Apsīte, Beāte Žagare, Laila Dekmeijere Trigubova, Olita Liepiņa, Ilze Kronberga (visas SHK Laima), Elīza Platā (L&L-JLSS); Anna Kubliņa (KJT Naiset, Somija)
Uzbrucējas: Jūlija Mihenjenko, Ilona Ābola, Baiba Kurme, Kitija Voitkeviča, Ivita Krūmiņa, Agnese Apsīte (SHK Laima), Ieva Pētersone, Anna Katrīna Lagzdiņa (abas L&L-JLSS), Iveta Koka, Ilze Bičevska, Līga Miljone (visas Leksands IF, Zviedrija)

Galvenā trenere - Lolita Andriševska, asistē Inese Geca-Miljone.

Olimpiskās kvalifikācijas turnīra spēles

LaiksSpēle
15.12.16 17:00Latvija - Itālija
16.12.16.17:00Latvija - Ķīna
18.12.16. 20:30Francija - Latvija

Latvijas sieviešu hokeja izlases spēļu video tiešraides - Fanseat.com.

Izmantotie resursi:
Latvijas Hokeja federācija


Agnese Kārkliņa (pirmā no kreisās). Foto: LHF

Sieviešu hokeja tiesnese Kārkliņa: ''Vēlos, lai sieviešu hokeja komandas ir katrā Latvijas pilsētā''

Par to, kā tas ir – būt sievietei hokejā, ar kādiem izaicinājumiem un stereotipiem jāsaskaras, kā nepadoties un sasniegt savus mērķus, stāsta Agnese Kārkliņa. Viņa ir hokeja tiesnese un sieviešu hokeja attīstības projektu vadītāja.
Foto: LHF
11

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Foto: LHF
14

Latvijas U18 izlase pēdējā pārbaudē pirms čempionāta zaudē zviedriem

LETA. Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase pirmdien Somijā pārbaudes spēlē piekāpās Zviedrijas U-18 valstsvienībai, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF). Latvijas hokejisti pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta zaudēja ar 0:4 (0:1, 0:1, 0:2).